bigzaganiacz 30.03.20, 16:00 Chyba nie do konca sie przygotowala i polegla na potegowaniu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aerra Re: gwiazda matematyczna 30.03.20, 16:10 I ten punktor się przeniósł za pierwszy znak równości, a potem tego, hmmm... np zawstydził i zniknął? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: gwiazda matematyczna 30.03.20, 16:18 No przecież to TVP rozrywka A tak na serio to sam pomysł uważam za dobry. Wykonanie? dajmy im jeszcze czas. Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: gwiazda matematyczna 31.03.20, 20:22 właściwy człowiek na właściwym miejscu (kanale, dosłownie) Odpowiedz Link Zgłoś
laaisa Re: gwiazda matematyczna 31.03.20, 20:28 11 dlaczego nie jest parzysta. Przecież jak są dwie do ma parę. To ja już nic nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: gwiazda matematyczna 31.03.20, 21:45 laaisa napisała: > 11 dlaczego nie jest parzysta. Przecież jak są dwie do ma parę. To ja już nic n > ie rozumiem. A kredką sprawdzałaś? Przecież mówiły "ekspertki" TVP, że to można kredką sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: gwiazda matematyczna 31.03.20, 21:08 Czy wy nie przesadzacie? Przecież wynik jest dobry. A to, że prowadząca zrobiła literówkę i zgubiła ten myślnik to przecież tylko drobne przeczenie. Każdej by się zdarzyło ze stresu. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: gwiazda matematyczna 31.03.20, 21:29 Powiem tak: Zdarza mi się pomylić podczas tłumaczenia lekcji, również np. zgubić minusik jak ta pani. Dzieci zaraz taki błąd zauważają i zwracają mi uwagę. Ja grzecznie mówię: "Faktycznie, zgubiłam znak" i poprawiam. I koniec. Po 5 minutach nikt o tym nie pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: gwiazda matematyczna 31.03.20, 21:35 kub-ma napisała: > Powiem tak: Zdarza mi się pomylić podczas tłumaczenia lekcji, również np. zgubi > ć minusik jak ta pani. > Dzieci zaraz taki błąd zauważają i zwracają mi uwagę. Ja grzecznie mówię: "Fakt > ycznie, zgubiłam znak" i poprawiam. I koniec. Po 5 minutach nikt o tym nie pami > ęta. > Tylko to nie jest program na żywo i wypadałoby się staranniej przygotować,. Gdzie te legendarne noce zarywane, aby przygotować lekcje? Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: gwiazda matematyczna 31.03.20, 21:46 janja11 napisał(a): > Gdzie te legendarne noce zarywane, aby przygotować lekcje? Dalej są Gdybym prowadziła lekcję bez uczniów, nagrywaną i jeszcze dla tak niezwykłej telewizji, to nie wiem, czy pamiętałabym na jaki temat mam mówić Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: gwiazda matematyczna 31.03.20, 21:48 Wydaje mi się, że niepotrzebnie pani wzięła tak duże potęgi, bo skupiła się na poprawności obliczeń samych potęg zapominając o znaku. Zwykłe przeoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: gwiazda matematyczna 31.03.20, 22:09 kub-ma napisała: > Wydaje mi się, że niepotrzebnie pani wzięła tak duże potęgi, bo skupiła się na > poprawności obliczeń samych potęg zapominając o znaku. Zwykłe przeoczenie. A po nagraniu nikt tego nie ogląda? No daj spokój, ti nie jest chałupniczo nagrywany filmik. Tam nad realizacją takiego programu pracują sztaby ludzi zgarniających sporą kasę. Za co? Za to, że są znajomymi sąsiadów Kurskiego? S. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: gwiazda matematyczna 31.03.20, 22:18 snajper55 napisał: > A po nagraniu nikt tego nie ogląda? No daj spokój, ti nie jest chałupniczo nagr > ywany filmik. Tam nad realizacją takiego programu pracują sztaby ludzi zgarniaj > ących sporą kasę. Za co? Za to, że są znajomymi sąsiadów Kurskiego? I tu masz rację. to powinien wyłapać ktoś podczas nagrania. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: gwiazda matematyczna 31.03.20, 22:55 A wcześniej ktoś to powinien zaplanować. Stanowczo w tym ciągu działań brakuje zwrócenia uwagi, że -a^n może być różne od (-a)^n co widać na potęgach parzystych. Czyli przedtem powinno być przypomniane, że minus przed liczbą oznacza mnożenie tej liczby przez (-1) i przypommnieć kolejność działań: najpierw potęgowanie, potem mnożenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: gwiazda matematyczna 31.03.20, 23:02 Tak, już w czasie nagrania powinno się pewne sprawy zuważyć. Ot, chociażby ta nieszczęsna średnica w klasie III. Albo po nagraniu. O ile nie leci to na żywo. Tu TVP dała pełną plamę. I wiecie co? Ja tak po ludzku współczuję tym paniom. Stres w obliczu kamery dużo robi. Tak ja w teleturniejach. Siedząć przed ekranem wszystko się wie. Gorzej, gdy się jest w roli uczestnika. Panie, które popełniły błędy, prawdopodobnie ze stresu, mają przes..ne. Taka fala hejtu się na nie wylała. Kub - ma - to Ty chyba pisałałaś, że gdy uświadomiłaś sobie, że trzeba gadac do kamery, a nie do uczniów, to Ci się zrobiło słabo? Odpowiedz Link Zgłoś
kyrelime Re: gwiazda matematyczna 01.04.20, 00:19 kub-ma napisała > > I tu masz rację. to powinien wyłapać ktoś podczas nagrania. Dokładnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: gwiazda matematyczna 31.03.20, 22:02 No właśnie - ktoś to chyba powinien obejrzeć przed puszczeniem w eter. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: gwiazda matematyczna 31.03.20, 22:11 morekac napisała: > No właśnie - ktoś to chyba powinien obejrzeć przed puszczeniem w eter. > A kto to ma tam niby sprawdzić? Zenek Martyniuk? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: gwiazda matematyczna 31.03.20, 22:59 Tu pewnie nie było szans. Ktos dostał rano info ze o 12 nagrywa swoja lekcje... Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: gwiazda matematyczna 31.03.20, 23:36 troche jak z "milionerami" siedzac na kanapie latwo byc madrym, a przed kamera stres zjada i oczywiste bledy sie popelnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: gwiazda matematyczna 01.04.20, 00:07 Ale to nie jest teleturniej,w którym chodzi o sprzedanie emocji uczestnika, tylko ma to być program edukacyjny dla dzieci, czyli powinien być co najmniej poprawny merytorycznie i metodycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kyrelime Re: gwiazda matematyczna 01.04.20, 00:22 Ale to chyba nie jest prowadzone na żywo? To, że Pani pominęła znak zdarza się oczywiście, ale jednak chyba jest tam jakiś sztab, który powinien to sprawdzać przed pokazaniem dzieciom. Akurat przy potegowaniu te znaki są niezwykle ważne Odpowiedz Link Zgłoś
ingaki Re: gwiazda matematyczna 01.04.20, 00:17 m.youtube.com/watch?v=UBh4cAs_fjU&feature=youtu.be Tu inna lekcja matematyki Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszykot Re: gwiazda matematyczna 01.04.20, 00:58 Oj tam oj tam to dobra zmiana jest. W geometrii tez widzialyscie gniazdko bociana Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: gwiazda matematyczna 01.04.20, 01:03 Ja jestem w szoku że tego nikt nie sprawdził i tak se puścili. Odpowiedz Link Zgłoś