odnawialna 04.04.20, 19:01 Widziały? Ze dwa dni temu w wiadomościach uczyła robić kartkę świąteczną z pisanką, a teraz konferuje z młodzieżą mobile.twitter.com/prezydentpl/status/1245786105540218880 Jak się ma do tego zakaz zgromadzeń? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
memphis90 Re: Pierwsza dama zabiera głos 04.04.20, 19:06 Mnie bardziej interesuje co to znaczy "do którego uczęszcza młodzież polskiego pochodzenia"? Liceum segreguje w uczniów ze względu na pochodzenie...? Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Pierwsza dama zabiera głos 04.04.20, 19:15 Obstawiałabym, że to np. dzieci repatriantów. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Pierwsza dama zabiera głos 04.04.20, 19:28 To jest liceum dedykowane osobom z polskimi korzeniami, pochodzacym z b. ZSRR. Nie jest to placowka publiczna, dziala od wielu lat. Kiedys gdzies natknelam sie na info o tej szkole. Poza tym w kwestii zgromadzenia uczniow juz na tt wybuchlo. Wyjasniono ze uczniowie na codzien mieszkaja w internacie, sa to jakby domownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Pierwsza dama zabiera głos 04.04.20, 19:49 No tak. Organizscja, ktora je prowadzi kieruje swoja oferte tylko do okreslonej kategorii ludzi, osob o polskich korzeniach z b. ZSRR. Nie ma tam ogolnego naboru do ktorego moze zglosic sie kazdy. Ich sprawa. To sa uczniowie o roznym stopniu znajomosci jezyka i kultury polskiej. Dla niektorych byloby zbyt trudno startowac od razu do "normalnego" ogolniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Pierwsza dama zabiera głos 05.04.20, 06:41 Chodziło pewnie o to nieszczęsne "dedykowane", ostatnio nagminnie używane w złym kontekście. Dedykować można komuś piosenkę lub książkę, ta szkoła jest po prostu PRZEZNACZONA dla określonego typu dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy Re: Pierwsza dama zabiera głos 05.04.20, 13:24 morgen_stern napisała: > Chodziło pewnie o to nieszczęsne "dedykowane", ostatnio nagminnie używane w zły > m kontekście. ... To idzie młodość! Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Pierwsza dama zabiera głos 04.04.20, 19:06 No bo z naczelną damą królestwa to wolno, a normalnie to nie wolno, nie wiem czego nie rozumiesz😉 Odpowiedz Link Zgłoś
ingaki Re: Pierwsza dama zabiera głos 04.04.20, 19:19 Ale oni tam mieszkają , w tym internacie. To tak jak by rodzina która się składa z rodziców i 10 dzieci nie mogła się spotkać w salonie na obiedzie bo jest zakaz zgromadzeń. Czy w zakonie zamkniętym nie mogły się zakonnice razem na stołówce czy w kaplicy spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
ulla_cebulla Re: Pierwsza dama zabiera głos 04.04.20, 19:40 Co proszę? To nie jest żadna rodzina i tak jak penuinariusze domów opieki itp powinni trzymać dystans, na ile to możliwe! A pierwsza "dama" organizujaca w tych okolicznościach medialny spęd na 50 osób... Szczerze mówiąc nie wiem co napisać, żeby mnie nie zbanowali Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Pierwsza dama zabiera głos 05.04.20, 06:26 To leć tam i zrób rozpierduche, a nie tu. Odpowiedz Link Zgłoś
hipinka Re: Pierwsza dama zabiera głos 04.04.20, 19:25 to ona mówi ?? czy tylko pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Pierwsza dama zabiera głos 04.04.20, 19:38 pulcino3 napisała: > Ona tylko wygląda. > I to też nie za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
hipinka Re: Pierwsza dama zabiera głos 05.04.20, 09:32 jak dla mnie wygląda.... źle (będę delikatna) Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Pierwsza dama zabiera głos 04.04.20, 19:44 Przeczytałam tytuł wątku i zastanowiłam się, komu zabrała... Po trupach do prezydentury powinno być hasłem wyborczym Adriana. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: Pierwsza dama zabiera głos 04.04.20, 20:09 Niemozliwe- paprotki głosu nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Pierwsza dama zabiera głos 05.04.20, 09:45 A dlaczego prezydentowa nie zachciała wykorzystać swoich zawodowych kompetencji i włączyć się w reprezentacyjny projekt TVP szkoła? No wieeelka szkoda. A może od początku przeczuwała jaki będzie efekt. Odpowiedz Link Zgłoś