krwawy.lolo 05.04.20, 19:50 Przekonaj mnie do glądania seriali. Serial wzbudza we mnie poczucie obowiązku obejrzenia kolejnego odcinka. Nienawidzę poczucia obowiązku. Nie obejrzawszy odcinka dopadany jestem jakąś abstrakcyjną winą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 20:41 Płacę za dwoje. Niechbym skorzystał. Prezentowane pojedyncze filmy są tak cienkie, jak plasterek szynki prezentowany przez Woodego. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 20:52 Nie bądź taki ortodoksyjny - po co oglądać wszystkie odcinki, jak można co któryś, a resztę przeczytać w streszczeniach serialu Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 20:55 Nie warto, bo większość seriali to strata czasu. Naprawdę wybitnych jest niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli [...] 05.04.20, 21:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 21:21 Ty się zajmij dwiema żonami Nocna zmiana na cieciówce? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 21:17 Wybierz sobie jakiś serial, w którym każdy odcinek jest odrębną historią, luźno powiązaną z całością. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 21:40 "Czarne lustro" jest super (oprócz 1. odcinka 1. sezonu, z prezydentem) Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 21:43 "Kości" podobno też fajne, i kryminalne zagadki z różnych miast, zapomniałam tytułu. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 21:20 Nie oglądaj. Na zdrowie Ci wyjdzie. No chyba, że chcesz. To chcesz, czy nie chcesz, bo z wątku to nie wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: eMadko, przekonaj! 06.04.20, 11:33 Chce, ale sie boi. Eat, ja mam zlota rade- naucz sie miec wywalone na nastepny odcinek cwiczac do skutku - obejrzyj wszystkie pierwsze odcinki top ten netfliksianych produkcji, i zadnego drugiego. Powoli bol i poczucie winy mina, a ty zostaniesz prawdziwym twardzielem oraz panem sytuacji. I wtedy zrozumiesz, ze nie bedziesz juz nigdy ogladal zadnych niechcianych seriali, chyba ze ci sie naprawde zachce- wtedy bedzie to swiadome, a nie z rutyno-obowiazku :p Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMadko, przekonaj! 06.04.20, 12:06 Obejrzałem kilka odcinków "Narcos" i ze trzy, cztery House of Cards. Ten pierwszy zaczął mnie nudzić a drugi, mimo Szpejsego, którego lubię (jako aktora), jest zbyt sztuczny. Od takiego filmu oczekiwałbym więcej realizmu, nie wycyzelowanych mono i dialogów. Jak będę chciał pooglądać fantazy to se puszczę Rambego albo Terminatora. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: eMadko, przekonaj! 06.04.20, 12:14 Nie ma lepszego serialu niż House of Cards na Netfliksie - pozostałe są gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: eMadko, przekonaj! 07.04.20, 18:49 krwawy.lolo napisał: > Obejrzałem kilka odcinków "Narcos" i ze trzy, cztery House of Cards. Ten pierwszy zaczął mnie nudzić a drugi jest zbyt sztuczny. Ale co, nadal odczuwasz poczucie winy? :p Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMadko, przekonaj! 07.04.20, 19:47 Trochę tak. No kurde, dla samego początku ... Rodrigo Amarante - Tuyo (Narcos Theme Song) [;Lyrics video]; Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMadko, przekonaj! 07.04.20, 19:49 Z dicesami kojarzy mi się to. zacarias ferreira- si tu me dices ven Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: eMadko, przekonaj! 10.04.20, 23:00 Co druga obejrzana czolowke Narcosow spiew.. eee wylam te piosenke co i tak nie zobrzydzilo serialu mojemu wspologladaczowi- Narkosie byly w porzadku, nie zakwalifikowalabym do nudnych- dla mnie to kawal historii Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMadko, przekonaj! 11.04.20, 21:24 Jak się spotkamy to zrobimy z Ziutą razem tercet nostalgiczny. Ziutka na pewno pięknie śpiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMadko, przekonaj! 06.04.20, 12:08 I chciałbym i boję się. Czasami leżę w łóżku, spać się nie chce, czytać nie, nawet forumować. Obejrzałbym coś. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 21:28 Wybieraj seriale, które składają się z odrębnych historii, takie jak kryminalne, gdzie wątki związane z głównymi bohaterami snują się gdzieś w tle i niezbyt przeszkadzają w śledzeniu historii odcinka. Jak nie obejrzysz następnego, to nic nie stracisz. A poczucie winy uspokoi fakt, że wiesz, jak się skonczyła historia odcinka. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 21:34 Seriale są do bani, zwłaszcza te "nowoczesne", zwłaszcza na Netflixie, chociaż Westworld było chyba na HBO i tez do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
ajriszka Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 21:47 Ostatni serial, który zaliczyłam to "Zbuntowany anioł" jakieś 20 lat temu. Po co Ci te seriale? Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.banderas Re: eMadko, przekonaj! 06.04.20, 11:36 Skoro się nie wciągasz i ogladasz tylko z obowiązku, to sobie odpuść. PS. Optuje za zmianą nazwy forum na powyższą. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: eMadko, przekonaj! 06.04.20, 12:17 Obejrzyj sobie pierwszą serię Star Treka. Każdy odcinek jest o czym innym, więc można to potraktować jako serię krótkich filmów, więc obowiązku żadnego nie ma. Można też wyguglać średnie ocen najlepszych odcinków i wybrać same zajebistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: eMadko, przekonaj! 06.04.20, 12:23 jak oglądam serial, to nie czuję obowiązku obejrzenia następnego odcinka, tylko zwykłą ciekawość. Jak serial jest nudny albo się na którejś serii psuje, to przestaję oglądać i nie mam żadnego poczucia. Z serialami jest tak, że najczęściej pierwszy odcinek jest taki se ale później się rozkręca. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: eMadko, przekonaj! 06.04.20, 12:38 Zacznij od miniseriali. Zawsze to lepiej obejrzeć 4-5 odcinków niż 4 serie po 10 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: eMadko, przekonaj! 07.04.20, 19:51 Seriale to z reguły dno. Jestem w stanie obejrzeć tylko taki do 5 no może 6 odcinków. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: eMadko, przekonaj! 09.04.20, 06:01 No już nie przesadzaj... z reguły? Co to za "reguła"? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMadko, przekonaj! 08.04.20, 12:59 W innym wątku coś o Valhalli. Spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMadko, przekonaj! 11.04.20, 21:27 Jestem po drugim odcinku. Cóż za optymistyczne kino familijne. Bardzo ciepły, pełen ożywczego humoru film. Od razu chce się żyć i z uśmiechem zostawia na boku przeciwności losu. Odpowiedz Link Zgłoś
bobbiedraper Re: eMadko, przekonaj! 11.04.20, 21:35 Familijne.Jutro śniadanie świąteczne z żoną i dziećmi? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMadko, przekonaj! 16.04.20, 08:35 Obejrzałem do końca i nie popełniłem samobójstwa. Nawet w depresję nie wpadłem. Mogę polecić na przytulne wieczory w rodzinnym gronie. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: eMadko, przekonaj! 08.04.20, 13:05 Ale są Iple, Playery, Vody, Netflixy. Nie musisz mieć obowiązku. Siadasz i fru ciągiem oglądasz coś, co cię wciągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hukop Re: eMadko, przekonaj! 09.04.20, 02:26 Najlepsze seriale: Klan Na Wspólnej Pierwsza miłość Przyjaciółki 19 + Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: eMadko, przekonaj! 09.04.20, 03:08 krwawy.lolo napisał: > Przekonaj mnie do glądania seriali. > Serial wzbudza we mnie poczucie obowiązku obejrzenia kolejnego odcinka. Nienawi > dzę poczucia obowiązku. > Nie obejrzawszy odcinka dopadany jestem jakąś abstrakcyjną winą. Są seriale, gdzie każdy odcinek jest w zasadzie oddzielnym filmem. Wtedy ma się jedynie kolekcjonerskie poczucie obowiązku obejrzenia całego sezonu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: eMadko, przekonaj! 09.04.20, 05:54 Ale po co przekonywać do czegoś, co cię nie interesuje? Oglądaj pojedyńcze filmy i nie marudź. Czujesz się wykluczony, bo wszyscy wokół gadają o serialach, a ty nie wiesz, o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: eMadko, przekonaj! 09.04.20, 06:30 jak jest dobry serial, albo trafi się na coś co szczerze interesuje a jeszcze lepiej - wciąga, to się po prostu chce oglądać następny odcinek. nie rozumiem wiec dylematu. dla mnie zatem jasne jest ze wybierasz sobie seriale które cie zwyczajnie nudzą. ja np z przyjemnością obejrzałam niemiecki Charite,Charite at War, Chilling Adventures of Sabrina, Alias Grace, Mad Men (aczkolwiek im bliżej konca serialu tym mniej mi się podobalo no ale cóż)jest naprawdę dobre i oparte na fatach jest Unbeliveable, calkiem fajne jest Riverdale, When they See Us i 7 Seconds zaslufuje na uwage bo tak naprawdę wygląda życie poza tym to pierwsze to prawdziwa historia, pierwszy sezona Sex Education jest bardzo smieszny, drugi moze byc, Atypical ujdzie, Fargo jest swietnie zrobione, Mindhunter season 1 - dla mnie super. poza tym - ogladasz to co lubisz nie to co inni pisza ze dobre. Np, zachwalana tutaj tak często Marcella mnie osobiście wkur.wiala jak nie wiem. Filozoficznie - oglądanie jednego filmu po drugim jeśli są o np westerny, thrillery albo komedie, itp to tez forma serialu Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: eMadko, przekonaj! 11.04.20, 23:21 człowieku, odpuść sobie serial w porównaniu z prawdziwym filmem to jak komiks w porównaniu z prawdziwą książką seriale robią ludzie, którzy nie umieją opanować formy Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: eMadko, przekonaj! 12.04.20, 08:42 Zacznij oglądać Breaking Bad, a bedziesz chciał kontynuować. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMadko, przekonaj! 12.04.20, 09:04 Próbowałem. Wytrwałem też kilka pierwszych odcinków. Odpowiedz Link Zgłoś
antoniakotta Re: eMadko, przekonaj! 12.04.20, 09:17 Pozdrowienia dla ciebie, twojej żony i twoich dzieci, oglądających serial przy świątecznym śniadaniu. Odpowiedz Link Zgłoś