Dodaj do ulubionych

eMadko, przekonaj!

05.04.20, 19:50
Przekonaj mnie do glądania seriali.
Serial wzbudza we mnie poczucie obowiązku obejrzenia kolejnego odcinka. Nienawidzę poczucia obowiązku.
Nie obejrzawszy odcinka dopadany jestem jakąś abstrakcyjną winą.
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 20:41
      Płacę za dwoje. Niechbym skorzystał. Prezentowane pojedyncze filmy są tak cienkie, jak plasterek szynki prezentowany przez Woodego.
      • szafireczek Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 20:52
        Nie bądź taki ortodoksyjny - po co oglądać wszystkie odcinki, jak można co któryś, a resztę przeczytać w streszczeniach serialusmile
    • bywalec.hoteli Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 20:55
      Nie warto, bo większość seriali to strata czasu. Naprawdę wybitnych jest niewiele.
    • stavros2002 Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 21:01
      Może zajmij się żoną?
      • bywalec.hoteli [...] 05.04.20, 21:03
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • stavros2002 Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 21:21
          Ty się zajmij dwiema żonami big_grin Nocna zmiana na cieciówce?
    • chatgris01 Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 21:17
      Wybierz sobie jakiś serial, w którym każdy odcinek jest odrębną historią, luźno powiązaną z całością.
      • beneficia Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 21:40
        "Czarne lustro" jest super (oprócz 1. odcinka 1. sezonu, z prezydentem)
        • beneficia Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 21:43
          "Kości" podobno też fajne, i kryminalne zagadki z różnych miast, zapomniałam tytułu.
    • piataziuta Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 21:20
      big_grin
      Nie oglądaj.
      Na zdrowie Ci wyjdzie.
      No chyba, że chcesz.

To chcesz, czy nie chcesz, bo z wątku to nie wynika? tongue_out
      • boogiecat Re: eMadko, przekonaj! 06.04.20, 11:33
        Chce, ale sie boi.

Eat, ja mam zlota rade- naucz sie miec wywalone na nastepny odcinek cwiczac do skutku - obejrzyj wszystkie pierwsze odcinki top ten netfliksianych produkcji, i zadnego drugiego. Powoli bol i poczucie winy mina, a ty zostaniesz prawdziwym twardzielem oraz panem sytuacji.

I wtedy zrozumiesz, ze nie bedziesz juz nigdy ogladal zadnych niechcianych seriali, chyba ze ci sie naprawde zachce- wtedy bedzie to swiadome, a nie z rutyno-obowiazku :p

• krwawy.lolo Re: eMadko, przekonaj! 06.04.20, 12:06
          Obejrzałem kilka odcinków "Narcos" i ze trzy, cztery House of Cards. Ten pierwszy zaczął mnie nudzić a drugi, mimo Szpejsego, którego lubię (jako aktora), jest zbyt sztuczny. Od takiego filmu oczekiwałbym więcej realizmu, nie wycyzelowanych mono i dialogów. Jak będę chciał pooglądać fantazy to se puszczę Rambego albo Terminatora.
          • bywalec.hoteli Re: eMadko, przekonaj! 06.04.20, 12:14
            Nie ma lepszego serialu niż House of Cards na Netfliksie - pozostałe są gorsze smile
            • stavros2002 Re: eMadko, przekonaj! 06.04.20, 12:49
              Oglądasz z żonami?
          • boogiecat Re: eMadko, przekonaj! 07.04.20, 18:49
            krwawy.lolo napisał:

> Obejrzałem kilka odcinków "Narcos" i ze trzy, cztery House of Cards. Ten pierwszy zaczął mnie nudzić a drugi jest zbyt sztuczny.

Ale co, nadal odczuwasz poczucie winy? :p
              • boogiecat Re: eMadko, przekonaj! 10.04.20, 23:00
                Co druga obejrzana czolowke Narcosow spiew.. eee wylam te piosenke co i tak nie zobrzydzilo serialu mojemu wspologladaczowi- Narkosie byly w porzadku, nie zakwalifikowalabym do nudnych- dla mnie to kawal historii
                • krwawy.lolo Re: eMadko, przekonaj! 11.04.20, 21:24
                  Jak się spotkamy to zrobimy z Ziutą razem tercet nostalgiczny. Ziutka na pewno pięknie śpiewa.
      • krwawy.lolo Re: eMadko, przekonaj! 06.04.20, 12:08
        I chciałbym i boję się. smile
        Czasami leżę w łóżku, spać się nie chce, czytać nie, nawet forumować. Obejrzałbym coś.
    • mika_p Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 21:28
      Wybieraj seriale, które składają się z odrębnych historii, takie jak kryminalne, gdzie wątki związane z głównymi bohaterami snują się gdzieś w tle i niezbyt przeszkadzają w śledzeniu historii odcinka. Jak nie obejrzysz następnego, to nic nie stracisz. A poczucie winy uspokoi fakt, że wiesz, jak się skonczyła historia odcinka.
    • 1matka-polka Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 21:34
      Seriale są do bani, zwłaszcza te "nowoczesne", zwłaszcza na Netflixie, chociaż Westworld było chyba na HBO i tez do niczego.
    • ajriszka Re: eMadko, przekonaj! 05.04.20, 21:47
      Ostatni serial, który zaliczyłam to "Zbuntowany anioł" jakieś 20 lat temu.
      Po co Ci te seriale?
    • teraz.banderas Re: eMadko, przekonaj! 06.04.20, 11:36
      Skoro się nie wciągasz i ogladasz tylko z obowiązku, to sobie odpuść.
      PS. Optuje za zmianą nazwy forum na powyższą. wink
    • triismegistos Re: eMadko, przekonaj! 06.04.20, 12:17
      Obejrzyj sobie pierwszą serię Star Treka. Każdy odcinek jest o czym innym, więc można to potraktować jako serię krótkich filmów, więc obowiązku żadnego nie ma. Można też wyguglać średnie ocen najlepszych odcinków i wybrać same zajebistosci.
    • thea19 Re: eMadko, przekonaj! 06.04.20, 12:23
      jak oglądam serial, to nie czuję obowiązku obejrzenia następnego odcinka, tylko zwykłą ciekawość. Jak serial jest nudny albo się na którejś serii psuje, to przestaję oglądać i nie mam żadnego poczucia. Z serialami jest tak, że najczęściej pierwszy odcinek jest taki se ale później się rozkręca.
    • kosheen4 Re: eMadko, przekonaj! 06.04.20, 12:38
      Zacznij od miniseriali. Zawsze to lepiej obejrzeć 4-5 odcinków niż 4 serie po 10 smile
      • ajaksiowa Re: eMadko, przekonaj! 06.04.20, 12:52
        ,,Vera,,znasz?
    • gaskama Re: eMadko, przekonaj! 07.04.20, 19:51
      Seriale to z reguły dno. Jestem w stanie obejrzeć tylko taki do 5 no może 6 odcinków.
      • morgen_stern Re: eMadko, przekonaj! 09.04.20, 06:01
        No już nie przesadzaj... z reguły? Co to za "reguła"?
    • krwawy.lolo Re: eMadko, przekonaj! 08.04.20, 12:59
      W innym wątku coś o Valhalli. Spróbuję.
      • krwawy.lolo Re: eMadko, przekonaj! 11.04.20, 21:27
        Jestem po drugim odcinku. Cóż za optymistyczne kino familijne. Bardzo ciepły, pełen ożywczego humoru film. Od razu chce się żyć i z uśmiechem zostawia na boku przeciwności losu.
        • bobbiedraper Re: eMadko, przekonaj! 11.04.20, 21:35
          Familijne.Jutro śniadanie świąteczne z żoną i dziećmi?
        • krwawy.lolo Re: eMadko, przekonaj! 16.04.20, 08:35
          Obejrzałem do końca i nie popełniłem samobójstwa. Nawet w depresję nie wpadłem. Mogę polecić na przytulne wieczory w rodzinnym gronie.
    • lot_w_kosmos Re: eMadko, przekonaj! 08.04.20, 13:05
      Ale są Iple, Playery, Vody, Netflixy.
      Nie musisz mieć obowiązku.
      Siadasz i fru ciągiem oglądasz coś, co cię wciągnie.
    • hukop Re: eMadko, przekonaj! 09.04.20, 02:26
      Najlepsze seriale:
      Klan
      Na Wspólnej
      Pierwsza miłość
      Przyjaciółki
      19 +
    • snajper55 Re: eMadko, przekonaj! 09.04.20, 03:08
      krwawy.lolo napisał:

> Przekonaj mnie do glądania seriali.
      > Serial wzbudza we mnie poczucie obowiązku obejrzenia kolejnego odcinka. Nienawi
      > dzę poczucia obowiązku.
      > Nie obejrzawszy odcinka dopadany jestem jakąś abstrakcyjną winą.

Są seriale, gdzie każdy odcinek jest w zasadzie oddzielnym filmem. Wtedy ma się jedynie kolekcjonerskie poczucie obowiązku obejrzenia całego sezonu.

S.
    • morgen_stern Re: eMadko, przekonaj! 09.04.20, 05:54
      Ale po co przekonywać do czegoś, co cię nie interesuje? Oglądaj pojedyńcze filmy i nie marudź. Czujesz się wykluczony, bo wszyscy wokół gadają o serialach, a ty nie wiesz, o co chodzi?
      • minniemouse Re: eMadko, przekonaj! 09.04.20, 06:30
        jak jest dobry serial, albo trafi się na coś co szczerze interesuje a jeszcze lepiej - wciąga,
        to się po prostu chce oglądać następny odcinek. nie rozumiem wiec dylematu.
        dla mnie zatem jasne jest ze wybierasz sobie seriale które cie zwyczajnie nudzą.

ja np z przyjemnością obejrzałam niemiecki Charite,Charite at War, Chilling Adventures of Sabrina, Alias Grace, Mad Men (aczkolwiek im bliżej konca serialu tym mniej mi się podobalo no ale cóż)jest naprawdę dobre i oparte na fatach jest Unbeliveable, calkiem fajne jest Riverdale, When they See Us i 7 Seconds zaslufuje na uwage bo tak naprawdę wygląda życie poza tym to pierwsze to prawdziwa historia, pierwszy sezona Sex Education jest bardzo smieszny, drugi moze byc, Atypical ujdzie, Fargo jest swietnie zrobione, Mindhunter season 1 - dla mnie super.
        poza tym - ogladasz to co lubisz nie to co inni pisza ze dobre.
        Np, zachwalana tutaj tak często Marcella mnie osobiście wkur.wiala jak nie wiem.
        Filozoficznie - oglądanie jednego filmu po drugim jeśli są o np westerny, thrillery albo komedie, itp to tez forma serialu wink

Minnie
    • chicarica Re: eMadko, przekonaj! 11.04.20, 21:35
      Niedasie. Również nienawidzę.
    • daisy Re: eMadko, przekonaj! 11.04.20, 23:21
      człowieku, odpuść sobie
      serial w porównaniu z prawdziwym filmem to jak komiks w porównaniu z prawdziwą książką
      seriale robią ludzie, którzy nie umieją opanować formy
    • lily_evans11 Re: eMadko, przekonaj! 12.04.20, 08:42
      Zacznij oglądać Breaking Bad, a bedziesz chciał kontynuować.
      • krwawy.lolo Re: eMadko, przekonaj! 12.04.20, 09:04
        Próbowałem. Wytrwałem też kilka pierwszych odcinków.
        • antoniakotta Re: eMadko, przekonaj! 12.04.20, 09:17
          Pozdrowienia dla ciebie, twojej żony i twoich dzieci, oglądających serial przy świątecznym śniadaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka