Dodaj do ulubionych

Odzież kompresyjna

13.04.20, 14:44

Dziewczyn, używa któraś ? Jakieś opinie, porady? Chodzi mi zarówno o klasyczne rajstopy kompresyjne jak i o odzież sportową typu legginsy.
Obserwuj wątek
    • mojave Re: Odzież kompresyjna 15.04.20, 18:47
      Podbijam, nikt nic?
      • aguha Re: Odzież kompresyjna 15.04.20, 19:03
        Testowałam kompresyjne legginsy z pewnej taniej sieci sportowej. Niestety to nie odzież dla mnie, a może po prostu dobrałam zły rozmiar (wg wagi i wzrostu). Odzież kompresyjna podobno na początku sprawia wrażenie ciaśniejszej od zwykłej, ale ja miałam wrażenie, że żołądek wyjdzie mi gardłem 😆.
    • bertie Re: Odzież kompresyjna 15.04.20, 18:59
      Używałam podkolanówek z kompresją kilka lat. Z rad to pranie ręczne - po praniu w pralce robiły się sztywniejsze i dużo bardziej podrażniały skórę w kostkach, szczególnie z przodu nogi gdzie materiał jest zginany. U mnie też był problem z długością stopy - wymiarówka była tylko średnicy w kostkach, a moje stopy są niestandardowo długie i zamiast damskich byłam zmuszona kupować podkolanówki męskie, aby pasowały.
    • cauliflowerpl Re: Odzież kompresyjna 15.04.20, 19:10
      Mam skarpeciory - podkolanówki Aptonia ze sklepu na D., bardzo polecam na uchetane nogi. Po treningu rozciąganie, potem skarpety na popołudnie i na koniec masaż i na drugi dzień nogi jak nowe.
      Jeden z najfajniejszych niedocenianych przedmiotów jakie sobie kupiłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka