chococaffe 21.04.20, 17:31 kuce www.wprost.pl/polityka/10318932/skandaliczne-slowa-czlonkow-partii-korwin-gwalcic-trzeba-tak-zeby-tego-nie-zglosila.html Jakim trzeba być debilem, żeby na to coś głosować???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lauren6 Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 17:35 Dobrze, że wkleili zdjęcia tych panów. Wygląd mówi wszystko. Incele, specjaliści od gwałtów. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 17:46 Głosują mężczyźni, którzy podzielają upodobania obu panów oraz kobiety, które tych upodobań, oględnie mówiąc, nie uważają za naganne. Wszyscy oni zostali tak wychowani przez własne rodziny. Szkoła mogłaby być przeciwwagą, ale wychowawcy z prawdziwego zdarzenia to bardzo rzadkie zjawisko. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 17:51 Nie mogłaby by być, bo oni właśnie głosują przeciwko "nauczaniu światopoglądowemu", by nie daj boże nikt w ramach przeciwwagi nie powiedział dzieciom, że korwinoidy i konfederaci to zjeby. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 17:54 A ja zawsze się zastanawiam czy to wychowanie czy jednak jakieś zaburzenie. Poza tym wszyscy ci "chłopcy" (innych młodych "polityków' też mam na myśli) mają w rysach twarzy coś co krzyczy "nikt mnie nigdy nie lubił, a dziewczyny to już w ogóle" - to jest wyrzeźbione w ich fizjonomii. A skoro jest to musi być niezwykle silne. Co do głosujących to imho analfabeci jarający się, że gdyby nie podatki to ho, ho, ho , furę bym miał taką i laski by leciały, ho, ho. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 18:07 "Odpowiednie" wychowanie, (jakoś czuję, że to nie jest odpowiednie słowo, może hodowla byłoby właściwszym), świetnie wzmocnia wrodzone zaburzenia. Przekaz typu "baby są głupie i nadają się do jednego", sączony przez dwadzieścia lat, i bez zaburzeń robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 18:20 pani_tau napisał(a): > "Odpowiednie" wychowanie, (jakoś czuję, że to nie jest odpowiednie słowo, może > hodowla byłoby właściwszym), świetnie wzmocnia wrodzone zaburzenia. > Przekaz typu "baby są głupie i nadają się do jednego", sączony przez dwadzieści > a lat, i bez zaburzeń robi swoje. Też sądzę, że przekaz "jesteś lepszy od połowy ludzkości, bo masz chromosom Y" może być atrakcyjny dla jednostek nie mających widoków na żaden inny atut. Nawet na forum tacy są, co mają w głowach, widać aż za dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 18:27 Nie nie: jesteś lepszy bo jesteś BIAŁYM posiadaczem chromosomu Y. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 18:30 Ale każdy może miec widok na inny atut - jeżeli chce. Odpowiedz Link Zgłoś
maliniak665 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 15:15 pani_tau napisał(a): > "Odpowiednie" wychowanie, (jakoś czuję, że to nie jest odpowiednie słowo, może > hodowla byłoby właściwszym), świetnie wzmocnia wrodzone zaburzenia. > Przekaz typu "baby są głupie i nadają się do jednego", sączony przez dwadzieści > a lat, i bez zaburzeń robi swoje. no właśnie... tu mi zgrzyta. Bo znam takich co naprawde mają szacunek dla kobiet. Dla swoich żon, mam, szwagierek itp... A jednak kurna na to głosują. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 15:47 Ci kuce, których ja znam, są rzeczywiście dość uprzejmi - uprzejmi w znaczeniu "drzwi otworzę, rączkę ucałuję, za kawę zapłacę, komplement zasadzę", ale to są właśnie takie tam geściki. Jednocześnie otwarcie głoszą, że na przykład baby szefowej to by za nic nie chcieli mieć albo ubolewają, że koleżanka taka zapięta pod szyję, a przecież biuścik ma taki ładny. Taki szacunek na pokaz, żeby nikt się nie czepił, powierzchowny bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 15:50 Jak się objawia ten szacunek? i dlaczego tylko do swojej rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
sabat3 Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 22:28 chococaffe napisała: > A ja zawsze się zastanawiam czy to wychowanie czy jednak jakieś zaburzenie. Moze brak alternatywy? Niestety nie ma w Polsce partii politycznej, ktora bylaby jednoczesnie liberalna gorpodarczo i politycznie. Mnie sie nawet podobaja niektore ich wypowiedzi na temat gospodarki, chociaz sa zbyt skrajne, ale nigdy na nich nie zaglosuje ze wzgledu na ich prokoscielnosc i konserwatyzm w sprawach ideowych. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 18:39 > Wszyscy oni zostali tak wychowani przez własne rodziny. Szkoła mogłaby być prze > ciwwagą, ale wychowawcy z prawdziwego zdarzenia to bardzo rzadkie zjawisko. Nie wiem czy to kwestia rodziny, bo te typy mają najprzeróżniejsze rodziny i układy rodzinne. Korwinizm to zaburzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 07:06 Problem w tym, że te najprzeróżniejsze rodziny mają wspólny mianownik - mizoginie. A tę może wpajać zarówno ojciec po podstawówce jak i uznany profesor. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 10:51 To po prostu paria odpadów atomowych. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 18:15 > Jakim trzeba być debilem, żeby na to coś głosować???? Zawsze można se zagłosować na Suskiego albo Kempe. Prawdziwych kandydatów ludzi prawdziwie inteligentnych. Jest wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 18:23 O, wyborca się już zgłosił. W sumie nie dziwi Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 22:12 A wiesz, że nie ma partii Korwin. Już od dawna z resztą. Ciekawa tylko jestem czy za mącenie przedwyborcze płaci i Ci Pis cz KO. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 22:20 jak to nie ma? oczywiście że jest Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 06:18 Wiem, babola strzeliłam do czego sie przyznaje. Późno było już. Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 22:25 korwin a to to co niby jest? Kto Ci płaci za mącenie przedwyborcze? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 22:46 A Ty co myślisz o treści artykułu? Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 06:38 Myślę, że skoro jednak wybory się prawdopodobnie odbędą to zaczyna się brudna gra przedwyborcza. I tak będą wyciągać różne smaczki żeby skompromitować Konfederację bo jest zagrożeniem jak i dla pisów jak i dla kaowców. No dobra, dwóch małolatów coś tam sobie napisało. Nie pochwalam tego ale jakby ematki przejrzały wpisy swoich dzieci to też mogły by różne kwiatki znaleźć zapewne. Tylko, że ematki nie walczą jak mniemam o fotel prezydencki to pies z kulawą nogą się tym nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 07:10 stephanie_harper2 napisał(a): > Myślę, że skoro jednak wybory się prawdopodobnie odbędą to zaczyna się brudna g > ra przedwyborcza. I tak będą wyciągać różne smaczki żeby skompromitować Konfede > rację bo jest zagrożeniem jak i dla pisów jak i dla kaowców. No to się wyjaśniło, gdzie kryje się potencjalny elektorat oszołomów z konfederacji. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 07:19 Jak już mnie cytujesz to całość a nie kawałek wypowiedzi. I wyjaśnij mi swoją myśl, gdzie ten elektorat się kryje. Bom się zaciekawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 10:55 "jakby ematki przejrzały wpisy swoich dzieci to też mogły by różne kwiatki znaleźć" retoryka szui. Ty się dzieci ematek nie czepiaj bo ich nie znasz. Nie odwracaj kota ogonem i uwagi od winowajcy. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 11:22 Trochę kultury, bo ja nikogo od szuj nie wyzywam. A prawda taka, że młodzi różne rzeczy wypisują bo do końca nie zdają sobie z tego konsekwencji. Tych dwóch młodych ludzi przegięło i temu nie przeczę. Ale zwalanie winy na JKM czy konfe to cios poniżej pasa. Krótko mówiąc żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 11:26 stephanie_harper2 napisał(a): > A prawda taka, że młodzi różne rzeczy wypisują bo do końca > nie zdają sobie z tego konsekwencji. Tych dwóch młodych ludzi przegięło i temu nie przeczę. Znaczy się - korwinki głupie som ale głosujcie na nich! Swoją drogą to piękne - co jest złego w wypowiedziach panów? KONSEKWENCJE. To, że się 'wydało'! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 11:31 Dobra, jeden z tych panów ma 16 lat, może go rodzice zbyt dobrze nie wychowali, ale drugi ma 22 - to już nie jest g*wniarz, który by sobie nie zdawał sprawy z tego, co wypisuje. A co do zwalania winy na partię - sorry, ale członkiem partii nie jesteś od 8 do 16, tylko przez cały czas, więc siłą rzeczy ją reprezentujesz również przez cały czas. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 11:34 Jeden z nich jest radnym Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:56 Nie wiem gdzie, ale cała ta miejscowość powinna zostać wytapetowana wypowiedziami pana radnego Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 11:36 Zwalanie winy na JKM? Masz na myśli tego, który mówi, że żonę można gwałcić, kobiety są głupsze a jego partyjny kolega świadomie zarażał kiłą? Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 13:58 stephanie_harper2 napisał(a): > Trochę kultury, bo ja nikogo od szuj nie wyzywam. A prawda taka, że młodzi różn > e rzeczy wypisują bo do końca nie zdają sobie z tego konsekwencji. Tych dwóch m > łodych ludzi przegięło i temu nie przeczę. Ale zwalanie winy na JKM czy konfe > to cios poniżej pasa. Krótko mówiąc żałosny. Buhaha Ale ci się walnęło jak kulą w płot, żałosne JKM to wzorzec dla tych popaprańców. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 07:18 Ty jak wyborca konfederacji nie raz już udowodniłeś, że jesteś popaprańcem. Zatem snucie teorii spiskowych i żałosna obrona dewiantów z Korwina zarażających się kiłą i chcących gwałcić bezkarnie, wcale nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 07:27 Jest i pisi troll na dyżurze. Tak , wasza pisia patologia i patologia konederacji to jedna zaraza. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 07:29 Jeśli już, to udowodniłaś. To może trudne do zaakceptowania ale jestem kobietą. I nie bronie tych małolatów i tego co tam napisali. Odnosiłam się do nazwijmy to kampanii przed wyborczej bo każdemu zacznie brudy wyciągać. Bo ktoś tam kiedyś coś głupiego na fejsie napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 07:48 No Tuskowi pewnie tez a to, że dziadek a to, że ośmiorniczki zajadali. I to jest nie fair. Niech partie uczciwie (tak wiem niemożliwe) przedstawią swój program i dadzą, nam obywatelom powód do przemyśleń , na kogo i dlaczego głosujemy. Wyciąganie brudów i prywatnych wiadomości jest wstrętne. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 07:56 A instruowanie jak "gwałcić żeby nie zgłosiła" nie jest wstrętne? Ani troszeczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 11:08 Pytanie, co jest bardziej wstrętne - wyciąganie prywatnych wiadomości, czy wypisywanie w tych wiadomościach takich rzeczy. A poza tym - cóż. Było myśleć wcześniej. Niejeden za prywatne wiadomości stracił już pracę, urząd, a nawet wolność. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 11:25 stephanie_harper2 napisał(a): > No Tuskowi pewnie tez a to, że dziadek Tusk za dziadka nie odpowiada - panowie za swoje własne słowa już tak. >Wyciąganie brudów i prywatnych wiadomości jest wstrętne. Bo Korwinki są brudne - co na to poradzić... Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 11:52 Akurat nie masz racji, jestem po kąpieli i makijaż nawet zrobiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 12:05 stephanie_harper2 napisał(a): > Akurat nie masz racji, jestem po kąpieli i makijaż nawet zrobiłam. Nie o taki brud mi chodziło ale chyba nawet ty to wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 15:50 A ja się po Tb spodziewałam, że masz trochę poczucia humoru Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:58 Bawi cię to? Tych "chłopców" też bawiły swoje obleśne wpisy Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 09:15 stefanio, to nie chodzi o dwóch małolatów piastujących ważne stanowiska (radny!) tylko o wieloletnią praktyka poniżania kobiet, teksów szefa o gwałtach, swiadomego zarażania kiłą przez jednego z działaczy. To NIE JEST jednorazowy "wybryk" Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 09:26 Próżny twój trud. Fani, i fanki! konfy kochają konfę nie pomimo wybryków, ale właśnie za nie. Co powoduje kobietami taplającymi się w tym bajorku nie wiem. Może syndrom sztokholmski czy coś 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 07:57 mamusia czy ciocia tych łobuziakow przemówiła? kobiety głosujące na tych przemocowych mizoginów są albo niedouczone albo lubią być poniżane Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 07:36 Tak, zapłacono twórcom konfy, żeby przyciągała incelskie oszolomstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 22:19 Wiecie skąd się bierze taki ścierw? Matka tego gówniarza Jakuba Kulozika, próbowała już wywierać naciski i zastraszać tych co to ujawinili. Takie coś wynosi się z domu i niekonieczne tylko od ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 22:25 Serio? Czy pani aby nie samotna mamusia jedynaka? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 22:34 "matka Jakuba groziła mi pozwami za oczernianie i twierdziła, że słowa o gwałcie nie są słowami jej syna. Mogę to potwierdzić na ławie oskarżonych. " www.ofeminin.pl/swiat-kobiet/prawa-kobiet/gwalcic-trzeba-tak-by-tego-nie-zglosila-rozmowy-o-gwalcie-w-partii/1ygcvm2 Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Korwin, Konfederacja i inne 21.04.20, 23:59 Nie wiem jak mama i tata, ale młody jest ministrantem. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 10:52 No tak, kobiety to szatan. I wszystko jasne. Zamiast brać odpowiedzialność za własne odchyły, lepiej zwalić na osoby trzecie. Najlepiej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 07:42 Taaaa.. No niestety znam kilku tzw normalnych facetów, którzy właśnie głosują na tych z konfederacji. Kto to jest? wykształceni, lub nie, wszyscy pracują, ambitni, fizyczni, np usługi, ale też z zawodami w ktorych przydaje się wygadanie ( typ przedstawiciela handlowego) , jeden ma rodzinę a wiekszosc to jednak kawalerowie. Chociaż są +- 30tki. Jak jeden wierzący, to inny totalny antyklerykał. Ogolnie- każdych nich jest przeciwko pis, i to bardzo, bardzo mocno. Poza młodym wiekiem to jedyne co ich łaczy. Ale podkreślam piszę na podst. moich znajomych. A nie jestem reprezentatywna, i statystyki się tu nie da obliczyć bo wsrod moich znajomych np nie ma pisowcow (to inny świat nie mój). Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 07:55 Też znam normalnych ludzi głosujących na konfederację. Wiek od 30+ do 80+. Najwięcej zwykłych rodzin, singiel chyba 1, dwie wdowy. Reszta to zwykli ludzie mający rodziny. Są i wierzący i ateiści i agnostycy. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 09:39 stephanie_harper2 napisał(a): > Też znam normalnych ludzi głosujących na konfederację. Wiek od 30+ do 80+. Najw > ięcej zwykłych rodzin, singiel chyba 1, dwie wdowy. Reszta to zwykli ludzie maj > ący rodziny. Są i wierzący i ateiści i agnostycy. Do tych 'normalnych' zaliczasz zapewne męża, który w gębie mocny ale w życiu to już pod pantoflem? Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 11:30 Od mojego męża to się odwal, on nie ma wpływu na to co ja pisze na forum. Poza tym właśnie zapiernicza w robocie sam w dziale bo inni poszli na zasiłki opiekuńcze itd. I prosiłabym żebyś nie obrażała człowieka o, którym pojęcia nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 11:33 stephanie_harper2 napisał(a): > człowieka o, którym pojęcia nie masz. Przecież to właśnie o nim piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 11:39 A skąd ten dziwny wniosek?? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 09:44 Normalny wyborca konfederacji i innych korwinoidów to oksymoron. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 10:06 Chodzi o to, że w życiu normalny, przeciętny, ogarnięty, pracujący. itd. I nawet antypis. ....A mimo to konfederacja... Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 10:11 Ja pomijam ich program gospodarczy bo za bardzo mi się kojarzy z kampanią przed brexitową i obiecankami jak to będzie wspaniale i będziemy mieli tyyyyle pieniędzy. Zdumiewa mnie to, że sa ludzie, którzy nawet w takich sytuacjach mają wściekłe pretensje do tych, którzy to ujawniają a bagatelizują wieloletnie przerażające wypowiedzi i działania swoich działaczy. Zamiast powiedzieć "koledzy, musimy się pozbyć tych, których zachowania i wypowiedzi są skandalicznie kryminalne" , wściekają się, że to jest ujawniane. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 10:35 chococaffe napisała: > Zdumiewa mnie to, że sa ludzie, którzy nawet w takich sytuacjach mają wściekłe > pretensje do tych, którzy to ujawniają a bagatelizują wieloletnie przerażające > wypowiedzi i działania swoich działaczy. Zamiast powiedzieć "koledzy, musimy si > ę pozbyć tych, których zachowania i wypowiedzi są skandalicznie kryminalne" , w > ściekają się, że to jest ujawniane. Bo nie uważają, że to co oni mówią jest złe. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 13:36 > Bo nie uważają, że to co oni mówią jest złe. > > Otóż to - i nie ma powodu, by sobie wmawiać, że sami są inni. Nie bez powodu otaczają się takimi a nie innymi ludźmi i nie wywalają ich z organizacji i nie spieszą z oświadczeniem, że to niedopuszczalne i się odcinają, gdy tego typu kwiatki wychodzą na światło dzienne - bo się nie odcinają, tylko właśnie to popierają, albowiem takie są ich poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 13:40 Ale ja nie pojmuję - jak ktokolwiek a zwłaszcza kobieta może dawać przyzwolenie na gwałt inne kobiety? To nie sa poglądy, to zaburzenie Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 13:49 Wystarczy wierzyć, że jak suka nie da, to pies nie wezmie. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 10:14 W punkt >>>>Normalny wyborca konfederacji i innych korwinoidów to oksymoron.<<<< Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 14:03 Znani mi wielbiciele korwinizmu to w większości radzący sobie zawodowo i finansowo faceci, ale bardzo dziwni psychicznie. Jeden to chyba już odleciał. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 11:24 Pytanie, jakim debilem trzeba być by łykać wrzutki Ośrodka Monitorowania tego i owego, którego szef uciekł za granicę przed prawomocnym wyrokiem więzienia za malwersacje finansowe. Młodzi tłumaczą się, że ich wypowiedzi były sarkastycznymi komentarzami do artykułu o niejakiej Lipińskiej, parodiującymi jej stanowisko w sprawie gwałtu. Szkoda, że nikt nie wrzucił jak później piszę, że to oczywiście nie moje słowa i że żartuję ze słów Blanki Lipińskiej Stara dobra metoda lewackich środowisk - wyjąć cytat lub sarkazm z kontekstu i przypisać autorstwo komentatorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 11:34 Pytanie jakim debilem trzeba być, żeby łykać to co mówi sam JKM oficjalnie, jakim debilem trzeba byc, żeby akceptować celowe zarażanie kiłą. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 11:50 chococaffe napisała: > Pytanie jakim debilem trzeba być, żeby łykać to co mówi sam JKM oficjalnie, jak > im debilem trzeba byc, żeby akceptować celowe zarażanie kiłą. A ktoś łyka, czy po prostu ci się zwyczajnie wydaje, że łyka? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 12:26 Czyli nie łykasz tego tłumaczenia tylko tak sobie wpadłaś bronić entuzjastów gwałtu? W sumie zaskoczenie żadne Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 12:32 triismegistos napisała: > Czyli nie łykasz tego tłumaczenia tylko tak sobie wpadłaś bronić entuzjastów gw > ałtu? W sumie zaskoczenie żadne Nikogo nie bronię, jedynie - jak zwykle - wytykam kalizm. Te kuce są takimi samymi entuzjastami gwałtów jak czytelnicy GW, dokładającymi się do promocji Lipińskiej, miłośniczce kopulacji w usta przy nie do końca wyartykułowanej zgodzie właścicielki ust. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 13:18 Po co używasz słów, których nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 13:25 A co masz do powiedzania na temat celowego zarażania kiłą przez waszego działacza I o wypwiedziach Korwina? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 13:30 Kobieta przesiąka poglądami człowieka, z którym sypia. Ostatecznie (Natura czy Bóg – nie będziemy się spierać) nie po to tak skonstruował mężczyzn, by setki tysięcy plemników się marnowały; wnikają one w ciało kobiety i przerabiają ją na obraz i podobieństwo mężczyzny, do którego ona należy. Kobiety nie mogą być zbyt inteligentne – dba o to mechanizm Ewolucji Naturalnej. Inteligentna istota nie wytrzymałaby przebywania przez dłużej niż godzinę dziennie z paplającym dzieckiem! Dlatego właśnie (i nie tylko dlatego) mężczyźni nie lubią wiązać się z kobietami inteligentnymi: instynktownie chcą, by ich dzieci miały dobrą opiekę. Z tą pedofilią mocno się przesadza. Pedofilem miłośnikiem ośmioletnich panienek był np. Ludwik Carroll (ten od Alicji w Krainie Czarów); nie tylko sąsiadki, ale i panie z towarzystwa na ogół bez obaw posyłały dziewczynki do jego domu uważając, że dotykanie przez mężczyznę (byle, oczywiście, bez nadmiernego natręctwa) raczej rozbudza kobiecość i pomaga niż szkodzi; również uodpornia na podobne zaloty w przyszłości. Oczywiście robienie czegokolwiek na siłę, nie wspominając o stosunkach seksualnych lub, nie daj Boże, o gwałcie powinno być z całą surowością karane. Jeśli zaś matka obawia się, że dotykanie przez księdza-pedofila (bo, oczywiście, ks. Michał jest pedofilem, dokumentacja nie pozostawia tu cienia wątpliwości) może wywrzeć zły wpływ na przyszłe życie seksualne córki to bez rozgłosu (który z pewnością córce zaszkodzi) powinna jej zakazać chodzenia na plebanię a gdyby ksiądz pytał dlaczego, powiedzieć: Ksiądz wie, dlaczego co każda kobieta potrafi poprzeć dostatecznie wymownym spojrzeniem. I tyle. By oszczędzić ludzkości kolejnych konwulsji, musimy jasno i stanowczo powiedzieć naszym kobietom, starcom i dzieciom: My tu rządzimy! Żadnych eksperymentów! Żadnego „współdecydowania” w rodzinie! (…) Panowie! Zachowujmy się odważnie, po męsku! Chciałbym odebrać prawo wyborcze wielu osobom, nie tylko kobietom. Więcej cytatów? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 14:03 chococaffe napisała: > A co masz do powiedzania na temat celowego zarażania kiłą przez waszego działac > za > > I o wypwiedziach Korwina? Jeśli ktoś kogoś celowo zaraża to jest przestępcą, a Korwin - wbrew obiegowej opinii - nie jest zbyt lotny. A co? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 14:07 To po co Wam niezbyt lotny lider, który od lat wypowiada się skandalicznie, po co wam lider o takich pogladach, których próbkę dałam? Może też nie jesteście zbyt lotni ? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 14:14 chococaffe napisała: > To po co Wam niezbyt lotny lider, który od lat wypowiada się skandalicznie, po > co wam lider o takich pogladach, których próbkę dałam? > > Może też nie jesteście zbyt lotni ? Osobiście jestem za tym, aby Korwin zajął się ogródkiem albo swoim licznym potomstwem, a politykę sobie odpuścił - podobnie jak spora liczba zwolenników konfederacji. No ale jak się nie ma się tego, co się lubi, to się lubi to, co się ma, zwłaszcza wobec kompletnego braku alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 14:30 No ale jak się nie ma się tego, co się lubi, to się lubi to, co się ma, zwłaszcza wobec kompletnego braku alternatywy. Buahahaha - jakies ludziki, które za majacznie o bezpodatkowym królestwie zgadzają się na rządy ludzi o kryminalnym światopoglądzie, pogardzającymi kobietami, zmuszającymi zgwałcone kobiety do rodzenia (tak, to jest wasz program gdybyś nie wiedział) ! Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:02 W wolnej chwili przejrzyj programy UPR, partii Korwin czy Konfy. Jak znajdziesz cos o gwałceniu, pogardzie dla kobiet to koniecznie daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:03 Czy program nie zakłada zakazu aborcji dla zgwałconych kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:21 A znalazłaś punkt ich programu o tym mówiący. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:26 A za czym tydzień temu głosowali? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:29 Oczywiście nie piszą "będziemy gwałcić". Natomiast znalazłem zapis w programie "Będziemy dbać o przywrócenie innych zasad naszej cywilizacji, w pierwszym rzędzie: Honoru, Prawdy i Tradycji." Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:33 Co złego w honorze, prawdzie i tradycji? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:45 stephanie_harper2 napisał(a): > Co złego w honorze, prawdzie i tradycji? W wydaniu korwinowcow wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 17:41 Skąd takie przypuszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 17:13 stephanie_harper2 napisał(a): > Co złego w honorze, prawdzie i tradycji? Na przykład takie tradycyjne pozbawienie kobiety prawa do posiadania własności albo przemoc domowa. Cud miód pani! Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 17:54 A skąd Ci się to w głowie ulęgło. Akurat własność (posiadanie czegoś) dla ujmując w skrócie konfederatów jest jednym z postulatów. Bez względu na to, czy właścicielem jest mężczyzna czy kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 17:58 stephanie_harper2 napisał(a): > AAkurat własność (posiadanie czegoś) dla ujmuj > ąc w skrócie konfederatów jest jednym z postulatów. Bez względu na to, czy właś > cicielem jest mężczyzna czy kobieta. Pisałaś o tradycji przecież i na to odpowiasałam. A 'bez względu na' w programie nie ma. Wręcz przeciwnie - Korświnki bacznie pilnują, żeby nigdy nie odnosić się do równości praw kobiet i mężczyzn. Bo wg. nich nie są sobie równi. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 17:22 stefania - program to tylko "kartka papieru". Za programem stoją ludzie, liderzy - Ty ufasz takim ludziom? Ufasz, że JKM który myśli jak myśli i wszyscy o tym wiemy, że ludzie traktujący tak kobiety (np ten zarażający i ten RADNY od gwałtów na kobietach, itp, itd), ludzie, którzy ich kryja i tłumaczą są godni zaufania? Ufasz w ich honor? Po takich tekstach i zachowaniach? Ufasz, że mówią prawdę po tym jak się bronią? Wierzysz, że jak będziesz chciała dostać to na co glosowałaś to nie nazwą Cię sprzedajnym zdrajcą i będą kryć tych którzy Cię oszukali? A Tobie nic nie dadzą? I na koniec - wierzysz, że kobieta pobita i zgwałcona przez zboczeńca powinna urodzić? Masz córkę? Chciałabyś, żeby urodziła czy żeby wzięła tabletkę "po" ? Już wiemy że pan piepe vel dramatika jest za tym, żeby ta pobita, zgwałcona kobieta urodziła zamiast wzięcia pigułki w ciagu kilkudzisieciu godzin po gwałcie. To mówi i o partii i o nim. A Ty - jak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 17:59 chococaffe napisała: > wiemy że pan piepe vel dramatika jest za tym, żeby ta pobita, zgwałcona kobi > eta urodziła zamiast wzięcia pigułki w ciagu kilkudzisieciu godzin po gwałcie. > To mówi i o partii i o nim. Skończ z tą tanią demagogią. Ja, w przeciwieństwie do ciebie, podchodzę do tego bez emocji i gdy patrzę na te dwie aborcyjne strony, to zwyczajnie pod względem logicznym przewagę mają antyaborcjoniści. A z logiką się nie dyskutuje - skoro człowiek zaczyna się od poczęcia, to tu nie ma żadnego wyboru, ludzi się nie zabija aby ratować innych ludzi. Nie ma też żadnego powodu, aby człowieka jednokomórkowego pozbawiać człowieczeństwa tylko dlatego, że ma jedną komórkę - tak samo jak nie ma powodu pozbawiać człowieczeństwa noworodka, mimo że mało przypomina człowieka dorosłego. A ustawianie granic człowieczeństwa jest niebezpieczne - bo dziś ta granica przebiega w 3 miesiącu ciąży, a za 5 lat może przebiegać w 3 roku życia. Tak samo 10 lat temu było "pro choice", a dziś jest "aborcja jest OK" - lewica ma po prostu tendencje do radykalizowania się z czasem. I jak rozumiem argumenty emocjonalne i po cześci je podzielam, to zwyczajnie doceniam logikę rozumowania antyaborcjonistów. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:28 dramatika: >Ja, w przeciwieństwie do ciebie, podchodzę do tego bez emocji i gdy patrzę na te dwie aborcyjne strony, to >zwyczajnie pod względem logicznym przewagę mają antyaborcjoniści. (...) > to zwyczajnie doceniam logikę rozumowania antyaborcjonistów. Bo to jest dokadnie ten schemat logiki, ktorym sama sie poslugujesz w celu robienia sobie beki z innych. Jak jest naprawde to licho cie wie a razem z toba antyaborcjonistow, bo jestescie wespol skamielinami. Raz cos wie, powie i do konca uparcie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:11 Za dużo pytań na raz. No więc tak, nie ufam do końca ale chętnie bym sprawdziła bo innej alternatywy nie widzę. Nie chce żeby mi ktoś coś dawał, byleby nie zabierał za dużo. Mam synów i nie jestem przeciwna aborcji czy pigułce. Gwałcicieli karałabym tak, że nie napisze bo mnie zbanują. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:29 Ale głosujesz za tym, żeby zgwałcone kobiety nie mogły wziąć pigułki po na ludzie, którzy Tobą pogardzają. Głosujesz za czymś potwornym za mgliste obiecanki mniejszych podatków i jeszcze mniejszych obowiązków państwa Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:32 chococaffe napisała: > Głosujesz za czymś potwornym za mgliste obiecanki mniejszych podatków i jesz > cze mniejszych obowiązków państwa Dokładnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:47 A jakie to obowiązki państwo ma wobec mnie. Ja jakoś nie odczułam, żeby kiedykolwiek mi pomogło a wręcz zdarzyło się, że zawiodło. A czy obiecanki są mgliste to się nie dowiemy do puki się nie przekonamy jeśli kiedyś konfederaci będą mieli wpływ na władzę.. Ale w obniżenie podatków to akurat im wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:51 Ma na przykład edukację i NFZ i minimalne emerytury. Nieważne " do puki" się nie przekonasz mówisz.... I będziesz dlatego glosowała na zwyrodnialców ok Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:51 p.s lepiej skończę bo zaraz zaczne Ci życzyc tego co chcesz sama dać kobietom. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 19:13 No NFZ zwłaszcza. Gdybym nie zamówiła karetki z lux medu to byłabym wdową. Bo panowie odmówili przyjazdu ( perforacja i konieczna natychmiastowa reoperacja) a oni, że jak mąż ma lat 40 + to sam sobie może do szpitala przyjechać. W środku nocy xd Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 19:24 stephanie_harper2 napisał(a): > A jakie to obowiązki państwo ma wobec mnie. Wykształciło cię. Twoje dzieci najpewniej też. Korzystasz codziennie z infrastruktury dostarczanej i utrzymywanej przez nie. Państwo płaci ci zasiłek dla bezrobotnych, rentę, emeryturę, takie tam pierdoły (to, ile płaci, to już inna sprawa, ale rozmawiamy na poziomie systemowym), wysyła straż pożarną, jak ci się chałupa zacznie dymić. Możemy oczywiście wszystko sprywatyzować. Miałam kiedyś kolegę głoszącego podobne poglądy, wielkiego fana Korwina, tyle że on miał 20 lat i utrzymywał go ojciec, opływający w kasę ginekologiem. Zajmujący się m.in. wywoływaniem miesiączek. Dzieciak też twierdził, że podatki trzeba na maksa obniżać, a państwo to zło. Jednocześnie żył z kasy tatusia lekarza i studiował na opłacanym przez państwo kierunku. Tyle w temacie tego umiłowania wolności przez kuce. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 00:04 sumire napisała: > Tyle w temacie tego umiłowania wolności przez kuce. Kuce są tak samo "wolnościowe" jak liberalne gospodarczo emateczki, zwykle uczepione mężowskiej pensji, zarabiające na waciki. Mnie nie ruszają ani kuce, ani liberałki - teoretyczki, każdy ma prawo do swojego zdania i nie popełnia nie wiadomo jakiego grzechu hipokryzji, gdy nie wypełnia co do joty swoich "przykazań" ideowych. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 06:16 Owszem wykształciło ale zważ na to, że moja nauka w większości odbywała się za czasów komuny więc specjalnie nie było innej opcji. A teraz mając porównanie z prywatnymi przedszkolami a państwową szkołą to właśnie trochę kasy mi brakuje by dzieciątka uczyły się w prywatnych. A czemu brakuję, bo haracz płace na państwo. Nigdy nie byłam na zasiłku dla bezrobotnych a o emeryturze to nawet nie marze. Infrastruktura, masz na myśli pseudoautostrady najdroższe w Europie czy głupie skrzyżowanie i nową drogą co rok robili bo się sejmik mazowiecki nie mógł dogadać w władzami miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 07:16 www.dorzeczy.pl/kraj/137218/rz-prywatne-szpitale-nie-chca-pacjentow-z-koronawirusem.html tak działa prywatna służba zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 08:25 No to zlikwidujmy haracz, zróbmy wszystko prywatne i wtedy zobaczymy, kogo na co będzie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 08:52 sumire napisała: > No to zlikwidujmy haracz, zróbmy wszystko prywatne i wtedy zobaczymy, kogo na c > o będzie stać. Nie musimy - wystarczy popatrzeć na patologię jaką jest USA. 'Wolny rynek' winduje ceny usług medycznych do niebotycznych wysokości. Sporej części uczciwie, legalnie pracującego społeczeństwa nie stać na ubezpieczenie. Wywiad z ratownikiem medycznym z Nowego Jorku - pracodawca nie zapewnia ubezpieczenia a jego na ubezpieczenie nie stać. Milusio co? Kurwińskie prawo dżungli: www.pbs.org/newshour/show/what-these-new-york-emts-are-seeing-as-they-respond-to-covid-19-cases Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 09:52 sumire napisała: > No to zlikwidujmy haracz, zróbmy wszystko prywatne i wtedy zobaczymy, kogo na c > o będzie stać. łącznie z dostępem do sieci przesyłowych energii, wodociągów(żadnych subwencji państwowych), opłat za poruszanie się po chodnikach, opłaty za operacje typu bajpasy, cc, edukację , żywność (subwencje do rolnictwa) litościwie nie przywołam. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo8.0 Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 10:02 A zapłata ma być przed usługą! Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:36 chococaffe napisała: > Czy program nie zakłada zakazu aborcji dla zgwałconych kobiet? No i? Dla mnie to nie jest dyskwalifikujące, chociaż nie jestem za takim zakazem bez zapewnienia odpowiedniego wsparcia kobiecie i dziecku, to samo tyczy się tzw. aborcji eugenicznej. Logiczne, że skoro mają na sztandarach wartości katolickie to są za zakazem aborcji. Wolę już takie stanowisko niż stanowisku PiSu, który gada jedno, a robi drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:08 stephanie_harper2 napisał(a): > W wolnej chwili przejrzyj programy UPR, partii Korwin czy Konfy. Jak znajdzies > z cos o gwałceniu, pogardzie dla kobiet to koniecznie daj znać. To niestety mają w pakiecie nie w programie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:10 Serio? W programach nie wpisali nic o gwałceniu? A to uff, luz, fajne chłopaki. 🤦🤦🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 15:56 No nie, inteligencji to mu akurat nie można odmówić. taki typ, niestety, że gada co myśli bez zastanowienia. Szkoda bo tym uwala jedyną liberalną opcję polityczną w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:03 Inteligencje marnuje skandaliczne wiec swiadczy to o braku inteligencji. Tragiczny przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:26 Świadczy to tylko o tym, że mówi co myśl, co jest jego błędem akurat. Choć podkreśla, że to są jego osobiste poglądy, które nie mają wpływu na opcję polityczną, której przewodniczy nazwijmy to. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 17:12 stephanie_harper2 napisał(a): > Świadczy to tylko o tym, że mówi co myśl, co jest jego błędem akurat. Choć podk > reśla, że to są jego osobiste poglądy, które nie mają wpływu na opcję polityczn > ą, której przewodniczy nazwijmy to. Czyli jest zakłamanym hipokrytą. A ty to łykasz Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 17:44 Świadczy to o tym, że jest wolnościowcem. A Ty chciałabyś mieć zakaz wyrażania swoich prywatnych opinii? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 17:48 Taa, jest za wolnością robienia kobietom krzywdy. Jak tępa dzida trzeba być, żeby popierać tego zboczonego dziada? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:12 triismegistos napisała: > Taa, jest za wolnością robienia kobietom krzywdy. Smieszne jest to, jak lewicopodobne środowiska przejmują się słowami Korwina, który przez samych konfederatów i ich wyborców jest traktowany co najwyżej jako maskotka i wszyscy tylko wyczekują, aż dziadzio z niewyparzoną gębą przejdzie na emeryturę. Analizują każe słowo dziadka z poprzedniej epoki, ale żeby np posłuchać takiego Mentzena czy nawet Bosaka, to już zapału brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 07:04 Śmieszne to są baby broniące własnom piersiom dziadów, którzy widzą w nich podludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 07:47 triismegistos napisała: > Śmieszne to są baby broniące własnom piersiom dziadów, którzy widzą w nich podl > udzi. Gdyby poglądy kurwina były rozbieżne z poglądami partii to by go wyrzucili na zbity pysk. Tyle, że nie są. On po prostu mówi je głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 17:49 stephanie_harper2 napisał(a): > Świadczy to o tym, że jest wolnościowcem. A Ty chciałabyś mieć zakaz wyrażania > swoich prywatnych opinii? Tylko idioci wierzą ludziom, którzy mówią 'jestem za tym, żeby cię zabić ale jako szef partii będę dążył do czegoś innego'. Jak widać - w Polsce jest kilka % takich idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 17:56 > A Ty chciałabyś mieć zakaz wyrażania swoich prywatnych opinii? Stefanii, chlop juz cie zbajerowal pieknoslowkami o wolnosci opinii, ocknij sie kobieto i wiej. Wlasny chop w Korwina ci sie zamieni - zgroza juz wisi w powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:24 A wolnościowiec dopuszcza wyrażanie opinii przez LGBT czy jednak tylko własną wolność ceni? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:37 chococaffe napisała: > A wolnościowiec dopuszcza wyrażanie opinii przez LGBT czy jednak tylko własną w > olność ceni? A nie nie nie! LGBT to przecież 'homopaganda' z którą trzeba walczyć i zakazać! Feministkom, chuchom pro-choice, lewicy też trzeba zabronić istnienia w przestrzeni publicznej Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:42 I jeszcze jedno pytanie - skoro uważasz, że JKM może głosić swoje zdanie , mimo, że się z nim nie zgadzasz to tak samo zgadzasz się, żeby spoleczności LGBT też mogły się swobodnie wypowiadać, mimo, że z nimi się też nie zgadzasz? Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 09:57 chococaffe napisała: > I jeszcze jedno pytanie - skoro uważasz, że JKM może głosić swoje zdanie , mimo > , że się z nim nie zgadzasz to tak samo zgadzasz się, żeby spoleczności LGBT t > eż mogły się swobodnie wypowiadać, mimo, że z nimi się też nie zgadzasz? Tak? @Stephanie mogłabyś odnieść się do zacytowanego wyżej postu?Jakie masz zdanie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:58 stephanie_harper2 napisał(a): > Świadczy to tylko o tym, że mówi co myśl, co jest jego błędem akurat. Świadczy to o zaburzonej osobowości. Choć podk > reśla, że to są jego osobiste poglądy, które nie mają wpływu na opcję polityczn > ą, której przewodniczy nazwijmy to. Mają, większość popierających go facetów pie.....i tak samo jak on czy ma tak samo zryty beret. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 06:21 Świadczy to raczej o silnej osobowości. Nikt ze znanych mnie facetów popierających konfe nie ma zrytego beretu. Zwykli normalni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 07:39 stephanie_harper2 napisał(a): > Świadczy to raczej o silnej osobowości. Jak rasowy psychopata. > Nikt ze znanych mnie facetów popierając > ych konfe nie ma zrytego beretu. Zwykli normalni ludzie. Żyjąc w bagnie przestałaś zauważać, że śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 07:51 Świat się kończy; mogę się podpisać pod każdym postem Araceli 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:05 Czyli mówi co myśli. I Ty to akceptujesz? W imię królestwa bez podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:34 > W imię królestwa bez podatków? Moze i bez podatkow ale dziesiecine krol bedzie kazal sobie, do wlasnej sakiewki wplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:02 Owszem, mogę się zgadzać albo nie z czyimiś wypowiedziami. Ale chce żyć w kraju, w którym można te wypowiedzi uskuteczniać. o Ile nie łamią prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:04 stephanie_harper2 napisał(a): > Owszem, mogę się zgadzać albo nie z czyimiś wypowiedziami. Ale chce żyć w kraju > , w którym można te wypowiedzi uskuteczniać. o Ile nie łamią prawa. Ależ niech sobie pan uskutecznia - na zdrowie! Natomiast głosowanie na nie go i jemu podobnych wyznających takie pogląd to już po prostu zidiocenie. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:15 Raz, napisz kiedyś post bez wyzywania kogoś od idiotów itd. Dwa, ja nikogo nie namawiam na głosowanie na konfe. Jest temat ciekawy to się wypowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:17 stephanie_harper2 napisał(a): > nikogo nie namawiam na głosowanie na konfe. Nie - ty sama na niego głosujesz Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:50 Ale takie moje prawo w demokracji, czy wolisz mi je odebrać?? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:54 stephanie_harper2 napisał(a): > Ale takie moje prawo w demokracji, czy wolisz mi je odebrać?? Prawo do głosowania to akurat z chęcią by ci odebrał Korwinek Ironia prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 19:15 Mijasz się z prawdą teraz. JKM owszem wypowiadał się o zabraniu praw wyborczych ale nie kobietom ale ludziom nic nie posiadającym. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 19:20 stephanie_harper2 napisał(a): > Mijasz się z prawdą teraz. JKM owszem wypowiadał się o zabraniu praw wyborczych > ale nie kobietom ale ludziom nic nie posiadającym. "Nie zmieniam swoich poglądów. Kobiety nadal nie powinny mieć prawa głosu" natemat.pl/97399,janusz-korwin-mikke-nie-zmienia-zdania-kobiety-nie-powinny-miec-prawa-glosu Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 06:23 Przytaczasz stary artykuł z 2014 r. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 06:25 Przytoczysz taki, w którym to odwołał? Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 06:37 Wybacz ale o 6.33 nie będę netu przeszukiwać bo mam inne sprawy na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 07:06 Słusznie, trudno sobie wyobrazić bardziej bezproduktywne zajęcie niż szukanie wypowiedzi kurwina, który wycofuje się ze swoich mizoginistycznych wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 07:53 Tak, to rzeczywiście prehistoria, a wszyscy widzimy jaka przemianę wewnętrzna on przeżył od tego czasu Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 08:04 Przemianę? Masz na myśli to, że wcześniej nie tolerowałby zarażania działaczek partyjnych kiłą? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 08:18 Jeśli to do mnie, to to z przemiana to miał być sarkazm ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:23 stephanie_harper2 napisał(a): > No nie, inteligencji to mu akurat nie można odmówić. taki typ, niestety, że gad > a co myśli bez zastanowienia. Co automatycznie wyklucza inteligencję, jeśli nie zauważyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:32 Niczego nie wyklucza. Jest specyficzny to fakt i robi błędy polityczne, czego ja osobiście żałuje. Ale intelektu mu nie brak. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 13:32 dramatika napisał(a): > Nikogo nie bronię, jedynie - jak zwykle - wytykam kalizm. Te kuce są takimi sam > ymi entuzjastami gwałtów jak czytelnicy GW, dokładającymi się do promocji Lipiń > skiej, miłośniczce kopulacji w usta przy nie do końca wyartykułowanej zgodzie w > łaścicielki ust. Znowu falszywie zakladasz, ze ktos jednoczesnie linczuje entuzjastow gwaltu i jest entuzjasta tworczego wykwitu pani Lipinskiej. Wytworzylas sobie jakies jednolite błotko w głowie i nawijasz jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 14:10 asia.sthm napisała: > Znowu falszywie zakladasz, ze ktos jednoczesnie linczuje entuzjastow gwaltu i j > est entuzjasta tworczego wykwitu pani Lipinskiej. No cóż, jeśli nie prostestował, jak GW sobie robiła hajsy na Lipińskiej, a protestuje jak kuce mówią to samo co Lipińska, to jest zwyczajnie hipokrytą. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 14:42 > No cóż, jeśli nie prostestował, jak GW sobie robiła hajsy na Lipińskiej, a protestuje jak kuce mówią to samo co >Lipińska, to jest zwyczajnie hipokrytą. A jesli protestowal w obu wypadkach? Do kogo ty wlasciwie pijesz, hmm? Wymyslilas sobie jakas osobe i z nia prowadzisz debate. Potwierdzasz klasyczny model manipulacji: nie odniose sie do podmiotu dyskusji, zaatakuje inny problem wtedy ten pierwszy sie rozmyje. Tu sie raczej nikt na to nie nabierze - za slawna jestes na forum emama. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:08 dramatika napisał(a): > > No cóż, jeśli nie prostestował, jak GW sobie robiła hajsy na Lipińskiej, a prot > estuje jak kuce mówią to samo co Lipińska, to jest zwyczajnie hipokrytą. Było na forum kilka wątków w których ematki dość zgodnie wyrażały protesty wobec promowania tej szmiry. Miałaś okazję też się wypowiedzieć, nie skorzystałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:32 > Miałaś okazję też się wypowiedzieć, nie skorzystałaś. Skorzystala, skorzystala i jak zwykle pod wlos, tfu, pod prad jej wyszlo Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 16:51 triismegistos napisała: > Było na forum kilka wątków w których ematki dość zgodnie wyrażały protesty wobe > c promowania tej szmiry. Miałaś okazję też się wypowiedzieć, nie skorzystałaś. A dlaczego miałabym się wypowiadać? To ja teraz odsądzam od czci i wiary młodych kucy, którzy rozkminiają kwestię niby-gwałtu? Pamiętam jeden wątek na ematce, jakiegoś większego oburzenia tam nie było. Co jest śmieszne, bo Lipińska promowała się na całą Polskę ze swoimi wykwitami przy wtórze mainstreamowych mediów, w tym pro-feministycznej GW, a młode kuce sobie gadały na zamkniętym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 17:43 dramatika napisał(a): > > A dlaczego miałabym się wypowiadać? Nogi opadają. Za co tu tak strasznie nienawidzisz siebie samej, że chcesz mścić się na wszystkich kobietach? Kto ci taką krzywdę zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 18:59 Bo to nie jest kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 11:39 "Ja tylko żartowałem. Na żartach się nie znacie". Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 11:39 sumire napisała: > "Ja tylko żartowałem. Na żartach się nie znacie". O... padł już argument "oni tylko zamawiali 5 piw"? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 11:49 sumire napisała: > "Ja tylko żartowałem. Na żartach się nie znacie". Żartowali czy nie, to czym to się różni od promowania przez GW celebrytki Lipińskiej z jej grafomanią "Zerżnę cię w usta. Kobieta lekko zadrżała"? Jeśli przemoc w seksie i gwałt "pół żartem" promuje GW to jest to nowoczesny i wyzwolony seks, a jeśli pisze o tym dwóch kolesi na zamkniętej grupie, to nagle wielkie oburzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 12:12 Tym samym czym różni się opis powieści kryminalnej od stosowania gróźb karalnych w realu. Ciekawe że faszyści nie mogą tego zrozumieć... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 12:18 Jako koleś fantazjujący o rozjeżdżaniu ludzi nie powinieneś raczej innym zarzucać faszyzmu. Just sayin'. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 12:26 Mówi to zwolenniczka wykończenia staruszków bronią biologiczną... Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 12:25 tanebo001 napisał: > Tym samym czym różni się opis powieści kryminalnej Gorzej, gdy w tej "powieści" niby-gwałt przestawiany jest w pozytywnym kontekście (jako jedna z form satysfakcji seksualnej)i gorzej, gdy tę "powieść" oraz "film" na jej podstawie promuje gazetka ciągnąc za to hajs Jak rozumiem nawet wtedy to nie jest "faszyzm" Co najwyżej zwyczajny kalizm - gazetki, jej czytelników oraz ośodka monitorowania tego i owego, tak teraz oburzonych wynurzeniami kucy dokładnie w tym samym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 12:31 Czy Rambo to promocja zabijania? Idź stąd ruski trolu!!! Paszoł won !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nikita1906 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 12:15 Najpierw zgwałcić a potem wsadzić za próbę aborcji. To przeceiż głownie konfederacja jest za zaostrzeniem prawa aborcyjnego, a nie pis. Zobaczcie ich spot: medianarodowe.com/mocny-spot-konfederacji-zalozenia-ideowe/ Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 12:18 Wspaniałe założenia ideowe ! I kobiety ich bronią, bo wolno im "rządzić w domu". Ciekawa jestem czy mają córki Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 12:23 Hehe, pewnie że mają. Ale o ile znam ultrakonserwatystów, to zazwyczaj drakońskie prawo ma dotyczyć wszystkich poza ich rodziną, bo to oczywiście "co innego". Odpowiedz Link Zgłoś
maliniak665 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 15:13 zawsze się zastanawiam co w głowach mają ludzie głosujący na to? I kuśwa... nie pasuje mi to, bo znam kilku chłopa (żądnych babek), którzy się zgadzają z nimi. a chłopy dobre, pomagają żonom, ogarnięci... wykształceni. Myślałam zawsze, że to jakies chamy i niedorajdy życiowe na to głosują. Odpowiedz Link Zgłoś
nosorozecwlochaty Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 15:32 Trochę smutna i niepotrzebnie rozdmuchana ta cała sprawa. Gadały sobie dwa kuce jakieś głupoty przez internet, podejrzał ich trzeci kuc i postanowił się wylansować na wielkiego obrońcę kobiet. Zdania być może rzeczywiście są wyrwane z kontektu, może i robili sobie bekę z Blanki Lipińskiej jak twierdzą. Nie sądzę by mieli przechodzić od słów do czynów. Ten z muszką pewnie miałby problem nawet z poproszeniem koleżanki do tańca A morał jest taki że nie można ufać kumplom. Kiedyś piło się z kumplami i gadało różne rzeczy a co było powiedziane na popijawie zostawało na popijawie i nikt nie był urażony bo nikt nie wiedział. A teraz każdy łoś może porobić screeny i rozesłać w świat. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 15:49 Kolejny "rozdmuchana sprawa" a dotychczasowa aktywność, wieloletnia, oficjalne programy - pomińmy milczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 19:21 Poczytaj sobie jak konfederaci zareagowali na wypowiedzi tych młokosów. Na razie spadam, o ja patologia pograć w grę. Miłego wieczoru wszystkim życzę mimo różnicy zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 19:04 Ludzkie pany, tak se gadają i nie zamierzają przechodzić do czynów, chwalmy Pana. Wiesz co, jak na bekę na takie tematy i z takimi tekstami to oni są za ciency. Nie to że nieinteligentni, to bystre chłopaki (jak ich Wódz Duchowy), ale to emocjonalne niedorozwoje (jak ich Wódz). Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 07:38 Nie, nie robili żadnej beki z Lipinskiej, to oczywiście naprędce wymyślone wytlumaczenie. Wrzucono skriny całych rozmów, o Lipinskiej nie ma tam ani słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 07:55 Zresztą Lipińska to celebrytka, chyba dość znana ma Wybrzeżu, ale z pewnością nie marzy o rządzeniu w naszym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
vessss Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 19:38 Ponad 20l temu koleżanka spotykała się z synem JKM, nie pamiętam imienia, rudy, piegowaty amor, kilka razy widziałam go potem w tv; zerwała z nim, a ten w ramach szantażu wydzwaniał i pisal, że się zabije. Zadzwoniła do JKM, poinformowała o w/w, podziękował i rzeczywiście zareagował bo niewiele czasu minęło jak syn zadzwonił czy tam napisal do niej z pretensjami, że po co te sceny z jego ojcem jak on tylko żartował... Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 22.04.20, 21:07 Bosak uważa, że WHO propagowała powszechny dostęp do aborcji "jako jeden z kluczowych elementów zwalczania skutków epidemii", więc nie ma żadnego powodu, by Polacy ją finansowali. www.rp.pl/Koronawirus-SARS-CoV-2/200429812-Bosak-WHO-upowszechnia-aborcje-Wstrzymac-skladki.html Ale obiecali, że będą mniejsze podatki Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 00:19 chococaffe napisała: > Ale obiecali, że będą mniejsze podatki A to jest zakaz wypowiadania się na temat WHO i jej odpałów? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 09:09 Ależ wypowiadajcie się - im więcej tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 06:46 A nie ma racji?? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 07:38 triismegistos napisała: > Kpisz? Nie - ona reprezentuje poziom mentalny wyborców Konfy. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Korwin, Konfederacja i inne 23.04.20, 07:36 chococaffe napisała: > Bosak uważa, że WHO propagowała powszechny dostęp do aborcji "ja > ko jeden z kluczowych elementów zwalczania skutków epidemii", więc nie ma ż > adnego powodu, by Polacy ją finansowali. > > www.rp.pl/Koronawirus-SARS-CoV-2/200429812-Bosak-WHO-upowszechnia-aborcje-Wstrzymac-skladki.html > > Ale obiecali, że będą mniejsze podatki Korświński idiota na prezydenta! Stephanie leci glosować ze śpiewem na ustach! Odpowiedz Link Zgłoś