Dodaj do ulubionych

kupowanie przez internet

01.05.20, 15:32
Idąc do klasycznego sklepu, gdy wam się cos nie podoba lub rozmiar jest nieodpowiedni to nie kupicie produktu, kupujac przez internet, ogladając tylko zdjęcia i opisy czasami podemujecie decyzje o zakupie, jednak po otrzymaniu produktu stwierdzicie że nie podoba wam się lub nie do końca pasuje.
Czy w związku z tym zawsze zwracacie czy czasami machacie reką i akceptujecie pewne niedoskonałoći?

Czy gdyby zlikwidowano sklepy stacjonarne i zakupy byłyby tylko internetowe to czy brakowało by wam tradycyjnego handlu?
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: kupowanie przez internet 01.05.20, 15:38
      inga66 napisała:
      > Czy gdyby zlikwidowano sklepy stacjonarne i zakupy byłyby tylko internetowe to
      > czy brakowało by wam tradycyjnego handlu?

Bardzo, ale ja po prostu lubie sklepy (oprocz spozywczych wink).

Jezeli zwroty sa za darmo, to zawsze odsylam. Jak musze placic za wysylke, a towar nie jest drogi, to wywoze do ciucholandu.
    • kosmos_pierzasty Re: kupowanie przez internet 01.05.20, 15:40
      Odsyłam. Tradycyjny handel dla mnie osobiście może nie istnieć.
    • damartyn Re: kupowanie przez internet 01.05.20, 15:44
      Tak, brakowałoby mi. Nosze buty rozmiar... i pół. I rzadko mozna takie kupić, ponieważ bardzo mało firm robi połówki. W związku z tym mierze dany rozmiar całościowy lub rozmiar większe i decyduje , które dobre. Musiałabym zawsze zamawiać 2 pary i jedne odsyłać.
      • mikams75 Re: kupowanie przez internet 01.05.20, 19:32
        i jak tak robie, nieal zawsze zamawiam dwie pary, chyba, ze komentarze sugeruja konkretnieszy wybor. Ale i tak mam takie stopy, ze mi w wiekszosci niewygodnie i juz sie duzo naodsylalam.
    • mona-taran Re: kupowanie przez internet 01.05.20, 15:45
      Odsyłam.
      Bardzo by mi brakowało, bo ja jestem "macantem" a fotki w necie nie pomacam.
    • lato-na-wsi Re: kupowanie przez internet 01.05.20, 15:45
      Zawsze zwracam, nie łudzę się, że coś mi się odmieni.
    • black.emma Re: kupowanie przez internet 01.05.20, 15:47
      Zawsze zwracam bo inaczej nie ma to sensu. Staram się kupować tam, gdzie są bezpłatne zwroty, w większości sklepów są.
      Nie brakuje mi stacjonarnych sklepów, bo rzadko chodzę. Nie znoszę tych ciasnych, brudnych przymierzalni.
    • daniela34 Re: kupowanie przez internet 01.05.20, 16:03
      Nigdy nie musiałam odsyłać, ale do tej pory zwykle zamawiałam po uprzednim przymierzeniu i dotknięciu w sklepie stacjonarnym (zamawiałam niedostępny rozmiar, ale po przymierzeniu wiedziałam, jakiego potrzebuję) albo przynajmniej znany mi fason. Teraz podczas epidemii zrobiłam zamówienie na bieliznę i jestem zszokowana, że niczego nie muszę odsyłać, ale gdyby nie leżało, to bym odesłała (wybrałam sklep z darmowym zwrotem).
      Sklepów stacjonarnych bardzo by mi mimo wszystko brakowało- lubię dotykać, oglądać, a poza tym ja akurat od czasu do czasu po prostu lubię wypady do sklepów (I to niekoniecznie tych z ubraniami)
    • mikams75 Re: kupowanie przez internet 01.05.20, 19:36
      zwracam; szafe mam pelna rzeczy nieidealnych, nieulubionych i wiem, ze takie rzeczy z niedoskonalosciami beda lezec. Zostawiam tylko rzeczy, ktore mi sie podobaja, bez naciagania, ze ujdzie.

Sklepow stacjonanych zabrakloby mi umarkowanie. Dla siebie od dawna kupuje glownie w necie. Ale corke mam rosnaca i wydziwiajaca. Ciezko mi na nia dobrac rozmiar, bo to juz nie dziecko a jeszcze nie dorosla a rozmiary sa dziwne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka