Dodaj do ulubionych

suszarka nad pralką pomysły

14.05.20, 09:10
emamy majsterkowicze muszę postawić w końcu suszarkę nad pralką, wymyśliłam , że kupię gruby blat kuchenny, za pomocą profili przytwierdzę go do ścian po bokach (pralka stoi w schowku 1 m szerokości). Czy to wszystko/ wiem , że są specjalne ąłczniki, ale pralkę mam LG suszarkę innej marki. Doradźcie
Obserwuj wątek
    • bei Re: suszarka nad pralką pomysły 14.05.20, 09:29
      U mnie suszarka stoi na pralce bez łącznika, bez dodatkowego blatu. Urządzenia są jednej firmy, stoi tak od trzech lat w kotłowni i ani drgnie.
      www.amazon.com/photos/shared/-b96PwGuQn-2vbjD2kE5WQ.l5jauIZWMHGahBCFd1Lko6
      • e-ness Re: suszarka nad pralką pomysły 14.05.20, 09:34
        Łącznik to głównie wygoda w wyciąganiu ubrań z suszarki-
        • ginger.ale Re: suszarka nad pralką pomysły 14.05.20, 20:13
          Ale też stabilizacja konstrukcji. Z półki oczywiście chętnie korzystaml
          • ginger.ale Re: suszarka nad pralką pomysły 14.05.20, 20:26
            Ja mam oba urządzenia z 1 firmy, a więc i odpowiedni łącznik, ale są też łączniki uniwersalne.
    • qwirkle Re: suszarka nad pralką pomysły 14.05.20, 09:33
      Są łączniki do połączenia urządzeń w słupku. Takie łączniki mają wysuwaną szufladę, która się przydaje.
    • katie3001 Re: suszarka nad pralką pomysły 14.05.20, 09:38
      Po ch.…. takie kombinacje...kup łącznik uniwersalny. U mnie suszarka bosch stoi na pralce elektrolux
    • mama-ola Re: suszarka nad pralką pomysły 14.05.20, 09:43
      Łączniki będą musiały utrzymać i blat, i suszarkę. Ściana będzie musiała wytrzymać, nie wykruszyć się, gdy śruby będą naciskane z dość dużą siłą. Blat sam w sobie jest ciężki, a jeszcze suszarka, która pracuje. Nie jestem pewna, czy po pewnym czasie to nie trzaśnie.
      Przypuszczam, że istnieją łączniki uniwersalne, łączące sprzęty różnych marek. Raczej tego bym na Twoim miejscu szukała.
    • jak_matrioszka Re: suszarka nad pralką pomysły 14.05.20, 11:09
      Ja mam suszarke nad pralka w kacie. Blat kuchenny leży (przykrecony) na dwóch profilach (przykrecony) przymocowanych do ścian, oraz na nodze (nie mam trzeciej ściany). Stoi tak ponad dwa lata, bez problemu. Urzadzenia mam tej samej marki, ale pralka u mnie niestety "chodzi" bo nikt nie potrafi jej ustawić sad
      • zosia_1 Re: suszarka nad pralką pomysły 14.05.20, 11:52
        tez myślałam, aby zrobić blat od ściany do ściany dzięki temu miałabym trochę miejsca między ścianą a suszarką do wykorzystania. Blat połączyłabym ze ścianą za pomocą łączników, kątowników, albo oparła n a nóżkach + kątownik dla stabilności
        • jak_matrioszka Re: suszarka nad pralką pomysły 14.05.20, 14:17
          Dodam tylko, że ja mam do blatu przykrecone takie gumowe podkładki pod nóżki, dokładnie na rozstaw suszarki. Nie wiem czy suszarka ma zwyczaj chodzić, ale przy tym rozwiazaniu jest uwiazana smile Wcześniej miałam na takiej półce pralke, i też stała grzecznie, a teraz na podłodze nie moge tych podkładek przykrecić i pralka spaceruje sad
    • mikams75 Re: suszarka nad pralką pomysły 14.05.20, 12:53
      szukalabym odpowiedniego lacznika, balabym sie ze taka konstrukcja nie wytrzyma - sprzet swoje wazy, dorzucasz kilka kg mokrych ubran, do tego dochodza drgania i sila z jaka to sie kotluje w bebnie.
      U mnie stoi jedno na drugim, ale mam z jednej firmy.
      • hamburzanka Re: suszarka nad pralką pomysły 14.05.20, 13:31
        wytrzyma
        Ja co prawda mam suszarke obok pralki ,ale wszystko jest postawione na placie kuchennym, ktory jest zamontowany we wnece szerokiej na 2m, na wysokosci ok 50cm od podlogi ( wspartym w polowie dlugosci deska na cala glebokosc blatu). Konstrukcja spisuje sie swietnie od prawie 7 lat. Sama pusta pralka wazy ok 60kg a czesto pracuje rownoczesnie pelna pralka i suszarka.
    • b-b1 Re: suszarka nad pralką pomysły 14.05.20, 13:31
      U znajomych suszarka stoi na pralcena blacie kuchennym, blat przytwierdzony jest do ściany, i jest na tyle długi(w sumie szeroki)że ma dodatkowo dwie nogi chromowane. Stabilnie, nic się nie dzieje.
      • damartyn Re: suszarka nad pralką pomysły 14.05.20, 14:26
        mam na łączniku od lat, sprawdza się.
    • black.emma Re: suszarka nad pralką pomysły 14.05.20, 14:29
      Ja miałam przez lata postawioną po prostu jedną na drugiej i było ok.
    • fazifokus Re: suszarka nad pralką pomysły 14.05.20, 14:50
      Mam pralkę i suszarkę innych firm, kupiłam łącznik uniwersalny i po sprawie.
      Jestem bardzo zadowolona z takiego rozwiązania.
    • pulcino3 Re: suszarka nad pralką pomysły 14.05.20, 22:03
      U mnie też suszarka stoi na pralce, łącznik Ci jest tylko potrzebny, nic więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka