panna_lila 20.05.20, 23:10 dziewczynki w tym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berdebul Re: 7-latki czym się bawią 20.05.20, 23:22 Zależy od dziecka. W ciągu pół roku kupiłam dla tej grupy wiekowej: ukulele, kuszę, rolki, zestaw do uprawy małego ogródka (zioła, pomidory itd), zestaw do robienia slime (klej, płyn, brokaty, barwniki), zestaw do robienia mydełek. Wszystkie prezenty trafione. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: 7-latki czym się bawią 20.05.20, 23:34 Tak, zestawy do robienia czegoś są pożądane. Różne akcesoria szkolne, ale z bajerem (gumki jak pomadki, flamastry w fikuśnych kształtach, brokatowe długopisy, błyszczące naklejki, notesiki...). Zestaw gimnastyczny (koło, te wstążki do ćwiczeń, strój) - jeśli lubi oczywiście. Inne sportowe. Znajome pierwszaki lubią Pikaczu (tego pokemona), maskotki, bluzy z wizerunkiem. A chłopcy zingsy (takie malutkie stworki), ale dziewczynkom też sie zdarza lubić Squishy - takie gąbkowe maskotki do zgniatania, teraz są bardziej pluszowe, ale muszą się zgniatać i powracać do swego kształtu. Moje własne dziecko rok młodsze, ale może się przyda, lubi też maskotki, reklamowane, takie co trzeba je uczesać, takie z dużymi oczami, lalki LOL, klocki lego, ciastoliny (najlepiej z akcesoriami), wszelkie piaski i masy lepiące, wszystko z czego można robić mieszanki i mikstury, i podatne jest bardzo na reklamy, więc ucieszy się ze wszystkiego, co widziała w tv Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: 7-latki czym się bawią 21.05.20, 08:10 dzięki za podpowiedzi ruszam na zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
wydramarlenka Re: 7-latki czym się bawią 21.05.20, 08:18 Lego. Zestawy do doświadczeń typu "Mały chemik" Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: 7-latki czym się bawią 21.05.20, 09:47 Moja bawila sie Lego (Friends, Elves, City i Ninjago) oraz wszelkiej masci koniki Schleich. Mogla sie tym godzinami bawic. Z plastycznych rzeczy to wszystko, co mialo brokaty i sie swiecilo- zestawy do slime, magiczna plastelina (jakos tak to sie nazywa), piekne kredki (ktore mozna rozmazywac lekko woda) w blaszanym pudelku, fiolki z gwiazdkami i innymi takimi do przyklejania i ozdabiania. Sportowo- rolki, lyzwy, hulajnoga, skakanka, frisbee (takie miekkie z decathlonu), pilka do siatki, badminton. Z rzeczy innych- wszelkie akcesoria z bajerem, np brokatowy dlugopis, dlugopis wygladajacy jak macka osmiornicy, pastelowe zakreslacze (zamiast takich ostrych), fikusne gumki, notes (pamietnik) zamykany na klodke, kolonotatnik z kolorowa kartka i brokatowa okladka. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: 7-latki czym się bawią 21.05.20, 14:08 moja w tym wieku to uprawiala glownie tworczosc artystyczna (wszelkie zestawy do dlubania, dziergania, tworzenia czegos, albo po prostu zwykle mazaki, pisaki w fefnastej wersji i tona innych rzeczy do prerabiania i tworzenia). Na rowni z zajeciami artystycznymi bylo lego - friends i elves. Odpowiedz Link Zgłoś