cruella_demon 04.06.20, 11:20 Z takiej niezbyt ładnej łopatki. Chodzi o mięso oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gryzelda71 Re: co zrobić 04.06.20, 11:25 Zemleć po wycięciu najtłustszych kawałków. A potem na mielone, gołąbki, pieczenie, farsze do warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: co zrobić 04.06.20, 11:25 Upiec lub ugotować, zmielić i przerobić na farsz do krokietów. Do picia barszczyk z kiszonych buraków lub botwinki. Jak do farszu doda się odrobinę masła, to robi się przyjemnie puszysty. Kupa roboty, wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: co zrobić 04.06.20, 11:32 1. Upiec, zmielić, zrobić gołąbki. 2. Zmielić, zrobić sznycle 3. Upiec, zmielić, pomieszać z kaszą, zrobić pierogi. 4. Upiec, zmielić, zrobić pyzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: co zrobić 04.06.20, 17:40 1. Upiec, zmielić, zrobić gołąbki. Faktycznie w tej kolejności? Pytam, bo gołąbki robię zawsze z surowego mięsa, surowe, zmielone, wymieszane z przyprawami i z ugotowanym ryżem, zawinięte w liść kapusty. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: co zrobić 04.06.20, 17:45 Wykroić cześć tłuszczu i zrobić pulled pork. W wolnowarze albo piekarniku Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: co zrobić 04.06.20, 18:38 o i to jest to! Juz za późno bo zrobiłam gołąbki, ale to będzie następne Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: co zrobić 04.06.20, 18:12 Ech, liczyłam, że trafi się jakaś rada nie wymagająca takiego nakładu pracy Wygrały gołąbki, zaraz będą gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: co zrobić 04.06.20, 18:31 Gulasz, tłuszcz mocno wytopić, częściowo odlać i dodać kto co lubi. Odpowiedz Link Zgłoś