roks30 20.06.20, 14:15 Ostatnio co konferencja prasowa to jest pytanie w obcym języku, np przed chwilą po francusku, na które Trzaskowski odpowiada że swobodą. Robi to na mnie bardzo dobre wrażenie. Ja jeszcze mam nadzieję że się mu uda, może. 😊 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beverlyja90210 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 14:17 Tez właśnie słyszałam i jestem pod wrażeniem Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 22:03 Mało potrzeba żeby zrobić wrażenie na ematce. Wąskim specjalistkom można zaimponować znajomością angielskiego i francuskiego? Może powinnam się zastanowić na swoją kandydatura 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 07:40 Po kandydatach, którzy nie potrafią dobrze mówić nawet po polsku owszem, może to zrobić wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 08:25 Też znasz tylko jeden język i nie potrafisz pisać po polsku? Spróbuj wystartować w następnych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 09:44 Acha. Czyli Trzaskowski jest dobry nie dlatego, że jest obiektywnie dobry tylko dlatego, że jest lepszy od innych, którzy są raczej mierni? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 08:28 Mierny jest urzędujący prezydent. Nie wiem kim trzeba by być, może w ogóle analfabetą, by go obiektywnie nie przewyższyć. Odpowiedz Link Zgłoś
igor.pukajew Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 08:40 Masz doktorat inkubisiu? Odpowiedz Link Zgłoś
hipinka Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 09:31 he he nie wiem, czy wiesz, ale zrobienie teraz doktoratu to tak jak kiedyś magisterki, oczywiscie nie we wszystkich dziedzinach, ale prawie zanim mi zarzucisz niewiedzę od razu Ci powiem, że w tym robię Dudzie nawet 1000 doktoratów nie pomoże także ten tego Odpowiedz Link Zgłoś
hipinka Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 09:41 A tak nawiasem mówiąc, znam całą masę ludzi z tytułem doktora, którzy, delikatnie mówiąc, inteligencją nie grzeszą (w tymnasz obecny długopis), oraz całą masę zwykłych magistrów, którzy ich biją na głowę Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 14:28 Ja mam doktorat i widzę wyraźnie, ze Duda to miernota intelektualna i moralna. Odpowiedz Link Zgłoś
igor.pukajew Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 14:53 livia.kalina napisała: > Ja mam doktorat Z jakiej dziedziny? Z socjologii, politologii czy też filologii klasycznej albo historii? Bo wiesz, doktorat z prawa, nauk medycznych czy technicznych to jednak trzeba coś więcej niż na michałkach Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 15:23 igor.pukajew napisał: > livia.kalina napisała: > > > Ja mam doktorat > > Z jakiej dziedziny? Z socjologii, politologii czy też filologii klasycznej albo > historii? > Bo wiesz, doktorat z prawa, nauk medycznych czy technicznych to jednak trzeba c > oś więcej niż na michałkach no to się mocno zdziwisz Odpowiedz Link Zgłoś
igor.pukajew Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 15:25 Masz tytuł dr nauk technicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:53 Jestem doktorem nauk fizycznych. Moja specjalizacja to fizyka ciała stałego. Pojęcia na razie nie mam, czy doktorat w innej dziedzinie jest łatwiejszy bo mam tylko ten jeden. Ten z fizyki był bardzo prosty i przyjemny. Jak patrze na Dudę, to myślę, ze z prawa musiał być jeszcze prostszy. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 18:50 livia.kalina napisała: > Ja mam doktorat Nareszcie jakiś poważny argument w debacie o Trzaskowskim i językach. Liwka ma doktorat, to właściwie zamyka debatę. Jak to mówią pisowcy - zaorane Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 18:53 Nie wcinaj sie do dyskusji, jak nie wiesz, o czym dorosli rozmawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 23.06.20, 12:44 igor.pukajew napisał: " Z jakiej dziedziny? Z socjologii, politologii czy też filologii klasycznej albo historii? Bo wiesz, doktorat z prawa, nauk medycznych czy technicznych to jednak trzeba coś więcej niż na michałkach" Lol, socjologia, filologia klasyczna i historia, to michałki? 😂😂😂 Z całym szacunkiem, ale bredzisz. 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
igor.pukajew Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 23.06.20, 13:21 Michalki humanistyczne. Skoro nawet Tusk potrafił skończyć historię... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 23.06.20, 13:26 Michałkiem to jest ktoś, kto uważa nauki humanistyczne za nauki gorszego sortu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 23.06.20, 13:50 a ty tak sobie mimochodem w stópki strzelasz? Przecież prawo, które ukończył panduda, należy do nauk humanistycznych. to teraz już wiesz, że masz na niego NIE głosować ? Odpowiedz Link Zgłoś
igor.pukajew Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 23.06.20, 16:35 Wiesz, ekonomia teoretycznie też jest nauką humanistyczną. Ale zarówno prawo jak i ekonomia wymagają dużych ścisłych zdolności. Także ten. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 23.06.20, 18:43 a tak było fajnie, jak mnie wygasiłeś Odpowiedz Link Zgłoś
igor.pukajew Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 24.06.20, 00:20 Chciałabyś żebym cie wygasił a zwracasz się do mnie? Bez sensu. Studiowałas michalki typu socjologia? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 24.06.20, 20:11 Fajnie jest pisac do ciebie, kiedy ty nie odpisujesz 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 24.06.20, 08:51 Tak że ten. A jakich zdolności wymaga opanowanie języka ojczystego? Nadludzkich, kretynie? Odpowiedz Link Zgłoś
igor.pukajew Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 24.06.20, 18:28 m_incubo napisała: > Tak że ten. > A jakich zdolności wymaga opanowanie języka ojczystego? Nadludzkich, kretynie? Słowo „także” pisane jest łącznie. sjp.pwn.pl/sjp/takze;2528629.html Nie wiesz tego i wyzywasz innych od kretynow? Paradne. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 24.06.20, 19:05 I po kiego sie wyglupiasz? Odpukalo pukajewowi? Do szkoly marsz. sjp.pwn.pl/szukaj/tak%20%C5%BCe.html Odpowiedz Link Zgłoś
reinadelafiesta Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 24.06.20, 19:13 To zależy od kontekstu. Także w znaczeniu "również, też" piszemy razem. Ale w znaczeniu "tak więc" piszemy osobno. Pisze o tym m.in.Mirosław Bańko, tutaj też masz to ładnie wyjaśnione: obcyjezykpolski.pl/uwaga-na-pisownie-takze-i-tak-ze/ Tak że wiesz, źle napisałeś, a się mądrzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 09:08 Aha. Francuski ci przeszkadza, a sama nie potrafisz opanować polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 21:12 Nie przeszkadza mi. Wręcz przeciwnie, uwielbiam francuski. Ale francuski Trzaskowskiego jest kanciasty i nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 09:43 Och jej. Widzisz, tu nie chodzi o to, co komu imponuje, tylko o to, że po latach wrzasków, że nie będą nam tu w obcych językach i generalnego kładzenia lagi na edukację miło jest usłyszeć coś odmiennego. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 09:51 Tak tylko się zastanawiam w jakim świecie żyje emaila. W moim posługiwanie się dwoma językami obcymi na nikim nie robi większego wrażenia. No chyba, że tym drugim jest japoński, Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 14:30 Ta emalia jest najmniej głupia z całego twojego postu. Trzeba być pisią funkcjonariuszką, żeby nie widzieć jakimi miernotami intelektualnymi są obecnie nam rządzący. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 20:15 Livia paranoje można leczyć. Sprobuj A zobaczysz, że świat jest przyjazniejszy niż ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 23.06.20, 08:03 beaucouptrop napisał(a): > Livia paranoje można leczyć. Sprobuj A zobaczysz, że świat jest przyjazniejszy > niż ci się wydaje. Bicz pliz Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 20:15 Livia paranoje można leczyć. Sprobuj A zobaczysz, że świat jest przyjazniejszy niż ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
igor.pukajew Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 23.06.20, 16:49 beaucouptrop napisał(a): > Livia paranoje można leczyć. Sprobuj A zobaczysz, że świat jest przyjazniejszy > niż ci się wydaje. Pod warunkiem, że pacjent chce się leczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 09:58 beaucouptrop napisał(a): > Tak tylko się zastanawiam w jakim świecie żyje emaila. W moim posługiwanie się > dwoma językami obcymi na nikim nie robi większego wrażenia. No chyba, że tym dr > ugim jest japoński, Przedmówczyni ci napisała. Oczywiście nie ogarnęłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 10:10 W moim też nie. Ale nie rozumiesz lub nie chcesz zrozumieć, że tu nie chodzi o robienie wrażenia, a o kontrast. I o to, do czego Polacy byli przyzwyczajani przez 5 lat w wypowiedziach osoby piastującej stanowisko prezydenta - zagranica to zuo, edukacja to zuo. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 13:37 Tak ci strazacy i rolnicy ktorzy tam stali naprawde byli pod wrazeniem i widac bylo ze czuja niedosyt ze tylko jedno pytanie bylo po francusku. Naprawde ma genialny sztab zeby akurat taka ustawke robic w wiosce przy bialoruskiej granicy gdzie nikt francuskiego nie zna, ja to bym sie przestraszyla wrecz na ich miejscu ze jestem taka zacofana i zawstydzila zem taka glupia ze wlasnego prezydenta nie rozumiem. W pokorze beda glosowac na tego swiatlego czlowieka ktoremu do piet nie dorastaja... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 13:52 Tak, przy białoruskiej granicy wszyscy chodzą w jutowych workach i kończą edukację na podstawówce, bo potem idą w pole robić przy ziemniokach. Wiemy, żeś durne, ale aż tak, by nie wiedzieć, że tam też są licea, uczelnie i szkoły językowe? Rozumiem, zazdrość, że komuś udało się skończyć więcej klas niż asmie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 22:01 "Tak, przy białoruskiej granicy wszyscy chodzą w jutowych workach i kończą edukację na podstawówce, bo potem idą w pole robić przy ziemniokach. Wiemy, żeś durne, ale aż tak, by nie wiedzieć, że tam też są licea, uczelnie i szkoły językowe? Rozumiem, zazdrość, że komuś udało się skończyć więcej klas niż asmie" Jeśli znajomość francuskiego na wsi stoi na tak wysokim poziomie, to dlaczego Francuza ściągali z Warszawy? Przecież wystarczyło zapytać sołtysa, kto w Sorkwitach zna francuski. Przy okazji, ten Francuz świetnie mówi po polsku. Im głębiej się zastanowić nad ustawką w Sorkwitach, tym więcej prawdy o Platformie Obywatelskiej ona ujawnia Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 14:09 zlota.ptaszyna: > W pokorze beda glosowac na tego swiatlego czlowieka Tez zaglosuj, przyda ci sie swiatly czlowiek na horyzoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 22:17 "Tez zaglosuj, przyda ci sie swiatly czlowiek na horyzoncie" "Ściągnę sobie z Warszawy mówiącego po polsku Francuza, żeby zapytał mnie po francusku, a ja mu po francusku odpowiem, żeby pochwalić się swoim francuskim" - to jest tok myślenia "światłych ludzi" z Platformy Obywatelskiej. Cała Polska to widziała. Jesteście pewni, ze zobaczyli światłych ludzi z Platformy, a nie tandetną manipulację? Przy okazji, światły Trzaskowski tego samego dnia stwierdził, ze cztery lata temu nie był posłem, a w sprawie obniżenia wieku emerytalnego nie pamięta głosowania ani jak sam głosował. Imponującymi władzami umysłowymi dysponują nasi światli ludzie, prawda? Czy nie byłby logicznym wniosek, ze Trzaskowski pozycjonuje się jako obrońca obniżonego wieku emerytalnego tylko dlatego, ze nie pamięta, ze sam głosował przeciwko temu obniżeniu? Mam wrażenie, ze pisowcy są coraz bardziej rozbawieni. Myślicie, ze w niedzielę wieczorem będą gorzko płakać? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 22:29 Nie wiem, co na to twoi mocodawcy, ale im wiecej piszesz na forum, tym przeciwnicy Dudy bardziej sie mobilizuja. Dzieki tisz, dobra robota. Opozycja ci dziękuje 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 00:23 Tiszantul, ale Ty masz moce, bez Ciebie to by się nie mobilizowali, skąd. Pewnie wczoraj jeszcze taka Iwles na Dude chciała głosować A co tej ustawki, jakie to słabe. Facet czysta polszczyzną pyta czy może zadac pytanie po francusku. Ale lemingoza zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
igor.pukajew Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 00:32 Lemingom myślenie obce - za nich mysli TVN. I jak TVN mówi ze Rafał fajny a Andrzej be, to łykają propagandę jak pelikany. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 14:32 Jak rozumiem na przeciwległym biegunie do "lemingozy" są takie tuzy intelektu jak Suski, Kaczyński, Piotrowicz, Pawłowicz i józek na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 00:56 "A co tej ustawki, jakie to słabe. Facet czysta polszczyzną pyta czy może zadac pytanie po francusku. Ale lemingoza zachwycona" Trudno powiedzieć, czy zachwycona, bo nie mają innego wyjścia niż bronić Trzaskowskiego. Przecież nie będą go krytykować razem z pistrollami Broniąc - kompromitują się razem z nim. Trudny wybór. Francuz pyta czystą polszczyzną, bo świetnie zna polski. Ale nie mogli rozmawiać po polsku, bo Trzaskowski chciał się pochwalić francuskim. Plus dla opozycji jest taki, ze na drugim planie zostało kłamstwo Trzaskowskiego, ze cztery lata temu nie był posłem. Jak mu Nitras wyjaśnił, że lepiej się nie upierać, bo łatwo sprawdzić, ze posłem był, to zaczął mówić, ze nie pamięta głosowania ustawy o obniżeniu wieku emerytalnego. Trzeciorzędna, kompletnie nieistotna ustawa, nic dziwnego, ze nie pamięta. Niestety, w przeciwieństwie do Trzaskowskiego społeczeństwo pamięta tę ustawę, czyja to była ustawa i kto jak głosował. Partia Trzaskowskiego podniosła wiek emerytalny, PiS obniżył, Trzaskowski głosował przeciwko obniżeniu, a teraz w kampanii wyborczej obiecuje, ze będzie stał na straży obniżonego wieku emerytalnego. Już nie chce podwyższać Komu zawdzięczamy sytuację, ze opozycja w kampanii wyborczej musi popierać reformy PiSu (500+, wiek emerytalny), żeby nie wypaść z gry? Chyba tylko prezes mógł wymyślić coś tak perfidnego Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 01:06 "Pewnie wczoraj jeszcze taka Iwles na Dude chciała głosować" Jeszcze całe pięć dni kampanii, może zdążymy przekonać Iwles do Andrzeja Dudy. Przecież to w gruncie rzeczy inteligentna i dobra dziewczyna Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 01:26 "Im więcej ciebie, tym mniej" 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 03:05 tiszantul napisała: > "Pewnie wczoraj jeszcze taka Iwles na Dude chciała głosować" > > Jeszcze całe pięć dni kampanii, może zdążymy przekonać Iwles do Andrzeja Dudy. > Przecież to w gruncie rzeczy inteligentna i dobra dziewczyna Tak, tak, może ulituje się nad biednym Dudusiem? Bo jest taka dobra. Ale jeśli jest też inteligentna, to się nad przestępcą nie ulituje. S. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 22:48 Aha, Oko Press napisało, ze Trzaskowski zaliczył w Sorkwitach największe wpadki tej kampanii. Jak widać, przy zacietrzewieniu ematkowej opozycji nawet Oko Press to pisowcy Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 11:03 Trolliki coś świrgoczą o ustawce i manipulacji? Manipulacja to jest wtedy, gdy sztab Dudy wysyła do Trzaskowskiego Amerykanina z Białegostoku: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,26054174,amerykanin-z-podlasia-probowal-osmieszyc-trzaskowskiego-musi.html#s=BoxOpImg5 Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 11:20 Dobre Ale trzeba przyznac ze p.Traskowski pieknie w oka mgnieniu wskoczyl w amerykanski akcent. Kameleon normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 12:17 Ojp jak można mówić do wyborcy ze niedouczony jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 12:23 A jak można mówić o poprzednikach, że byli gorsi niż wirus, ktory zabił kilkaset tysięcy ludzi, głupeczku? Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:18 To prawda, masz racje to mi sie nie podoba, bo to Tusk pierwszy wpadl ze mozna sie wysmiewac z przeciwnika uzywajac COVID ( oni sa kleska zywiolowa) Tu PiS nieladnie podkradl pomysl a stac ich na cos bardziej orginalnego Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 13:05 zlota.ptaszyna napisała: > Ojp jak można mówić do wyborcy ze niedouczony jest ? Trzeba dla wyborcy dobra. Ten akurat wyborca przepisowo nieogarniety. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 14:33 >Ojp jak można mówić do wyborcy ze niedouczony jest ? A jak można mówić do protestujących w Sejmie niepełnosprawnych, że śmierdzą? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 20:17 Ale odjazd,no nie powiem Trzaskowski mi wlasnie zaimponowal,swietny akcent i swietnie sprowadzenie falszywego Amerykanina na podloge.Nokaut Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 15:31 > o to, do czego Polacy byli przyzwyczajani przez 5 lat w wypowiedziach osoby oj tak, Walesa i Bul - to byli geniusze intelektualni do tego zapity Kwach. kon sty tuc ja kon sty tuc ja kon sty tuc ja kon sty tuc ja kon sty tuc ja kon sty tuc ja kon sty tuc ja kon sty tuc ja kon sty tuc ja kon sty tuc ja kon sty tuc ja kon sty tuc ja kon sty tuc ja kon sty tuc ja kon sty tuc ja kon sty tuc ja kon sty tuc ja kon sty tuc ja Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 20:22 No i popatrz, taki Wałęsa, którego ledwo się dało słuchać, a i tak był lepszy od Dudy. To dopiero porażka, być gorszym od Wałęsy. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 21:22 Wałęsa miał charyzmę i świat bardzo go szanował mimo pewnych ekhem, ekscentryczności oraz nietypowego pochodzenia. Komorowski, poza dobrą rodziną, był nieszkodliwy i usiłował łączyć społeczeństwo. Kwaśniewski zaś był najlepszym prezydentem, moim zdaniem. Mówię to bez zachwytu, SLD nie budziło mojej sympatii, ale co się należy, to się należy. Zaś Duda - Adrian - budyń ..... podpisuje co mu dzadzą i koresponduje z Ruchadłem. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 22:25 "Wałęsa miał charyzmę" Charyzma Wałęsy to siódme miejsce w wyborach prezydenckich 2000 z wynikiem 1,01%. Opozycji życzę jak najwięcej równie charyzmatycznych postaci. Jak się udał "marsz miliona przeciwko PiS", organizowany niedawno przez charyzmatycznego Wałęsę? O grafologa nie pytam, bo wiadomo, ze jeszcze nie dojechał. Dobrze, ze w ogóle jedzie Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 00:12 Tia, tia. Budyń dyga przy biurku: Wałęsa przemawia do połączonych Izb Kongresu: Lech Walesa - Legendary 1989 Speech in U.S. Congress ' Odpowiedz Link Zgłoś
areyoubetter Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 23.06.20, 07:55 Olena, jestem Twoją fanką Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 09:01 Mam nadzieję, że moderacja zareaguje na twoje chamskie wpisy i zaśmiecanie wątków sylabizmami przedszkolaka. Totalne dno. Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 09:25 Gdyby oceniać naszych przywódców po tym jak mówią po francusku, to wychodzi, ze najlepszym był Henryk Walezy, który uciekł z Polski😀 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 09:32 merces napisała: > Gdyby oceniać naszych przywódców po tym jak mówią po francusku, to wychodz > i, ze najlepszym był Henryk Walezy, który uciekł z Polski😀 A gdyby oceniac wyborcow po tym, jak mowia po polsku, to spory procent zwolennikow Dudy powinien nie miec prawa glosu, co widac po pisowskich trollach na forum 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 09:40 Długo myślałaś nad ta ripostą? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 09:44 merces napisała: > Długo myślałaś nad ta ripostą? Jak widac krócej, niz ty nad powyższym pytaniem 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 09:47 merces napisała: > po czym widać? Po głupich pytaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 21:10 sumire napisała: > W moim też nie. Ale nie rozumiesz lub nie chcesz zrozumieć, że tu nie chodzi o > robienie wrażenia, a o kontrast. I o to, do czego Polacy byli przyzwyczajani pr > zez 5 lat w wypowiedziach osoby piastującej stanowisko prezydenta - zagranica t > o zuo, edukacja to zuo. Ja też to zauważyłem, że jest zbytnio emocjonalny, jak niektóre kobiety Albo się głupkowato uśmiecha, co go dyskwalifikuje jako polityka, albo krzyczy żeby tym krzykiem przekonać ludzi. Powinien sobie sprawdzić poziom hormonów, bo też się jaki grubiutki zrobił. Niespecjalnie go lubię, ale człowiek jest człowiek, jeżeli jest chory, to lepiej by było, żeby wcześniej był zdiagnozowany, póki jeszcze coś się da zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
lwica_24 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 08:33 Wśród młodych ludzi ( mniej więcej do 30-35 roku życia), z wyższym wykształceniem innym niz prywatne uczelnie albo jakieś egzotyczne kierunki typu dietetyka znajomość dwóch języków obcych na poziomie B2/C1 ( bo juz C2 zdecydownie rzadziej) jest dość powszechne. Z trzecim bywa zdecydowanie gorzej. Wśród społeczeństwa 35+ znajomość jednego języka obcego na poziomie B2 a drugiego "na przeżycie" jest znacznie mniejsza. Ilu wyznawców pisu z wodzem na czele potrafi powiedzieć cokolwiek i jakimkolwiek narzeczu? Jeśli juz to ci młodsi. Odpowiedz Link Zgłoś
igor.pukajew Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 08:38 Niżej masz filmy jak mówią po angielsku prof. Legutko, Premier Morawiecki i wicepremier Emilewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
lwica_24 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 08:44 Tak, obejrzałam. Każda z tych osób mówi po angielsku- najlepiej Legutko, najgorzej Emilewicz. Każda(!) gorzej niz Trzaskowski. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 08:44 igor.pukajew napisał: > Niżej masz filmy jak mówią po angielsku prof. Legutko, > Premier Morawiecki i wicepremier Emilewicz. A wystawili analfabetę Dudę. Odpowiedz Link Zgłoś
lwica_24 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 08:48 Widzisz dobra znajomość języka obcego to nie tylko wyuczenie sie z takiego czy innego podręcznika zasad, słówek, nawet idiomów czy gramatyki. Cała trójka osób z filmików mówi poprawnie i tylko poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 19:59 w moim świecie to ludzie mówią nawet w 4 (nie znaczy, że we wszystkich płynnie..) Odpowiedz Link Zgłoś
lwica_24 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 08:07 Wiesz, znajomość angielskiego , francuskiego a w przypadku Rafała Trzaskowskiego także dwóch innych języków jest ważna, ale ma on jeszcze kilka innych walorów. Znajdź mi w pisie kogokolwiek kto mówilby płynnie(!) po angielsku- i tylko po angielsku a do tego mialby cos w tym języku do powiedzenia. DuDa duKa a do tego nie na temat. Naczelnik państwa nie nauczył sie nawet polskiego a przez angielski o mało nie powtarzał klasy ( szkołe musiał zmienić, mamusia załatwiła). Emilewicz podobno zna angielski, ale nikt tego nie słyszał. Morawiecki posługuje sie angielskim, na poziomie B2 no może ciut lepiej, ale nie jest to dobra znajomość języka. Szydło nie zna żadnego. Nie bądźmy okrutni i pomińmy znajomość jakiegokolwiek języka - czy to obcego czy ojczystego- przez takich panow jak Suski czy Kuchciński. Nie odzywa się pan Macierewicz ( może coś tam jest wstanie powiedzieć po rosyjsku), Kamiński, Ziobro, Błaszczak. Zapewne, cokolwiek umie Szumowski, bo jednak jest dobrym kardiolopgiem, musiał brać udział w sympozjach, wykładał a językiem nauki jest angielski. Jednak znów - nie wiemy czy jest to li tylko medyczny angielski czy nie. Nie pochwalił sie przed ciemnym ludem. Odpowiedz Link Zgłoś
igor.pukajew Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 08:24 Np Legutko umie po angielsku Ryszard Legutko wygarnia Angeli Merkel Odpowiedz Link Zgłoś
lwica_24 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 08:37 Znacznie gorzej niz Trzaskowski, ale zdecydowanie lepiej niz Duda. Odpowiedz Link Zgłoś
igor.pukajew Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 08:28 Morawiecki tez umie po angielsku Mateusz Morawiecki w wywiadzie dla CNN Legutko tez umie po angielsku Ryszard Legutko wygarnia Angeli Merkel Odpowiedz Link Zgłoś
igor.pukajew Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 08:31 Emilewicz po angielsku: Impact fintech'17:Jadwiga Emilewicz, Ministry of Economic Development Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 14:22 Poczekaj do 19:30, zrobią z niego elitarnego wykształciucha chwalipiętę. I ciemny lud to kupi, jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 14:27 Co Ty. O tej porze to Duda udzieli wywiadu po francusku, chińsku i suahili. Nauczy się. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 15:22 Dudzie już żaden język nie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 15:32 "Dudzie już żaden język nie pomoże" Francuski bardzo się przyda opozycji po wyborach. "Może Duda wygrał, ale za to nie zna francuskiego" Odpowiedz Link Zgłoś
margot28 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 15:52 on nawet po polsku nie bardzo się umie wysłowić. A już ta jego sławetna angielszczyzna to dopiero sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 20:21 Duda mówi "proszę panią". Uszy mi zwiędły jak to usłyszałam, do licha, niby maturę ten człowiek ma, studia, doktorat, prezydentem państwa jest (nawet jeśli tylko na papierze) i wali takie kwiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:06 Jest prostakiem, a jak wiadomo prostakami latwiej sie steruje. Kczor to wie, dlatego sie takimi otacza... Odpowiedz Link Zgłoś
ania739 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:09 www.youtube.com/watch?v=sp51656TUBs Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 16:46 gama2003 napisała: > Co Ty. O tej porze to Duda udzieli wywiadu po francusku, chińsku i suahili. Nau > czy się. ee tam on nawet po polskiemu udzieli wywiadu Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:06 Ale tylko TVP, bo innym nie udziela Jeszcze by go zapytali o coś, czego wcześniej nie uzgodniono i znowu by się zdenerwował biedaczyna... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:14 Zdenerwuje się, uniesie i znowu zacznie krzyczeć. A podobno wtedy przypomina Adolfa i jest to źle odebrane nawet przez ciemny lud. Tisz, prawda to? Czy tylko plotki? Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 20:35 Nie nauczy się, to tępak ))): jakby miał się nauczyć to już dawno by umiał. Odpowiedz Link Zgłoś
reinadelafiesta Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 21:31 Bo on się cały czas uczy, pamiętacie www.youtube.com/watch?v=wf4o6rYaPCI Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 21:37 To jakiś głupek musi być, skoro cały czas i uczy i nadal nic nie umie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 22:14 kropkaa napisała: > To jakiś głupek musi być, skoro cały czas i uczy i nadal nic nie umie. A głupki na swojego głosują. S. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 15:46 "I ciemny lud to kupi, jak zwykle" Przecież mieliście edukować ten ciemny lud. Kijowski nawet zbierał pieniądze na benzynę, żeby jeździć po wioskach i edukować. Wpłaciliscie chociaż Kijowskiemu na benzynę? "Jeśli nie pomagacie, to chociaż nie przeszkadzajcie" Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 15:49 Nie zwracaj się do mnie w liczbie mnogiej, towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 16:13 Problem w tym, że ciemnego ludu nie da się edukować, można go jedynie przekupić, co robicie przed każdymi wyborami. Takie to jest to poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 14:47 Jak widzimy, nawet dla sympatyków Trzaskowskiego nie ma żadnego znaczenia, co powiedział. Najważniejsze, że po francusku Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 14:56 Nieistotne, że po francusku. Ważne, żeby partyjny posłuszny aparatczyk, szkodnik łamiacy prawo i niszczący demokrację; prezydent którym jawnie gardzi Pierwszy Szeregowy Poseł- nie pozostał na urzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 14:50 "Ja jeszcze mam nadzieję że się mu uda, może" Może niech spróbuje więcej mówić po francusku, skoro robi to takie dobre wrażenie na elektoracie? Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 14:52 Wiedziałam że przyleziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 14:58 Ja też, ale liczyłam że będzie szybszy😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 15:45 Co chcesz? Sobota, nawet troll musi się wyspać Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 15:12 Piecze Was to w tyłek, oj piecze. Cudownie 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 16:02 >Może niech spróbuje więcej mówić po francusku, skoro robi to takie dobre wrażenie na elektoracie? ale o sssooo ci chodzi... Może wyslał widelce Francuzom, jako prezent w ramach przyjaźni ... To twoim ciemniakom tez się podobało, zdaje sie.... Odpowiedz Link Zgłoś
sundace46 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 15:30 Niech podkreśla swoje atuty. Ja wierzę, że mu sie uda. Zdecydowany kontrast do czerwonego, upasionego, wrzeszczącego i machającego rękoma Dudy. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 21:23 Biedroń jest bardziej upasiony. Odpowiedz Link Zgłoś
sundace46 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 15:32 O pisowski troll sraczki dostaje Brawo Musi Trzaskowski zagrażać Adrianowi Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 15:39 "O pisowski troll sraczki dostaje" Skoro szanowni Europejczycy pragną debaty o fekaliach, wypada zacząć od katastrofy ekologicznej w mieście zarządzanym przez Trzaskowskiego - szambo zalało pół Polski, od Warszawy aż do Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 15:41 Kiedy Trzaskowski opanuje zarządzanie fekaliami we własnym mieście, wtedy jak najbardziej będzie miał otwartą drogę do wyższych funkcji Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 16:09 Przypomnij tisz, jak zarządzał warszawskimi fekaliami Lech Kaczyński? I co wtedy plyneło Wisłą od stolicy az do Gdańska? Swoją drogą, to chyba dobra wrózba+?😄 Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:45 iwles napisała: > > Przypomnij tisz, jak zarządzał warszawskimi fekaliami Lech Kaczyński? I co wted > y plyneło Wisłą od stolicy az do Gdańska? > > Swoją drogą, to chyba dobra wrózba+?😄 > > Ale kozy nie zdychały .Był ten pozytyw . Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 16:20 Pochwal się, jak wyście zarządzali fekaliami w Warszawie. I dla przypomnienia: Lista afer Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 15:43 Moderacjo, czy w czasie ciszy wyborczej będziecie równie łaskawe dla typa rozwalającego forum swoją propisowską sraczką? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 16:02 Permanentna sraczka grozi odwodnieniem, ale zeby trolle pelnoterminowo przypinac do lewackiego forum, to jest jednak marnotrawstwo. Taki dobrze wyszkolony troll powinien pracowac w terenie, moc wybrac zyzny areal, podlewac, przymilac sie prezentami. A tu cala para idzie w gwizdek, a skutkiem posmiewisko i obrzucanie ogryzkami. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 19:37 Ano właśnie. Dwoją się i troją na tym forum a jedynie co zyskują to utwierdzenie antydudowców w słuszności poglądów. Może jeszcze nieśmiało myślą, że kogoś wkurzą i trzesącą się z nerwów ręką w złym miejscu krzyżyk postawią ? Śmieszne postaci, z syzyfową pracą na ematce. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:16 Za prezydentury Lecha Kaczyńskiego płynęło wszysko - od g* po podpaski. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:44 Na razie to lewackie trolle dostają sraczki wychwalając dublera. A co z waszą ukochaną "prawdziwą prezydent"? już zapomnieliście o niej? A przecież została wybrana w jakże demokratyczny sposób. ile to miesięcy wznoszono peany na cześć przejrzystych i demokratycznych metod wyboru kandydata i co? Tak szanujecie procesy wyborcze i demokrację? Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:48 "Tak szanujecie procesy wyborcze i demokrację? " Niewiarygodna bezczelność, towarzyszu Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 19:40 Cudownie jest patrzeć, jak Was szlag trafia 😁😁😁 Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 19:44 Eluś, zapraszamy do wątku obok - o nowym spocie Pandudy. Ciekawa jestem jaki jest przekaz dnia, jak każą wam tłumaczyć tę żenadę. Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 15:59 Niezle, ALE gdziez mu do pr Geremka. Bozetymoj, jak ja go sluchalam to mniod na serce mojem sie saczyl. Moj przyjaciel, redac chef z RTL, mowil mî : Ingryd, we FR juz nie ma ludzi ktorzy mowia tak pieknym francuskim. Nastepnym frankofonem wielkiej klasy jest Andrzej Seweryn, swietnie mowi, z bardzo slabo wyczuwalnym akcentem. Zas kochany Wojtek Pszoniak, ma akcent polski taki ze zeby bola (czesto w kinie fr obsadzany byl w rolach slowian). Tak ze szanowni panstwo, jak trza to TRZA, nad sekwana zapewne mimo niewypowiadalnego dla francuzow nazwiska, to uczen Geremka zostanie wybrany przez polonie. Aux armes les citoyens !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania739 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 16:42 www.youtube.com/watch?v=_xsZehgDlgA Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 16:52 ania739 napisała: > www.youtube.com/watch?v=_xsZehgDlgA 🤣🤣🤣👌 Odpowiedz Link Zgłoś
cimabue Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:04 Mow za siebie ingryd a nie za cala polonie francuska. A co do francuskiego Trzaskowskiego to niestety nie ma sie czym ekscytowac bo jest taki sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:30 Dokładnie jak się nie zna dobrze języka to wiele o wiele lepiej odpowiadać na takim stanowisku w Swoim języku ojczystym niż robić z sobie błazna...... Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:40 Nieładnie tak kpić z pandudy ptaszynko. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 18:09 "Mow za siebie ingryd a nie za cala polonie francuska" Pogadać zawsze można W poprzednich wyborach prezydenckich wśród głosujących we Francji wygrał Andrzej Duda. Frekwencja 75%. Brawo Francja! prezydent2015.pkw.gov.pl/326_Wyniki_zagranica/30.html Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 18:11 Jak widać Duda wygrywa we Francji i bez francuskiego Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 11:22 Co Ty masz z tym budyniem? Wy chyba upośledzeni jesteście, bo normalny człowiek turla się ze śmiechu, jak ten budyń-panduda 🤣 zaczyna drzeć japę. Bo on nie mówi, on się wiecznie drze. I ten głupkowaty uśmieszek, żenujący gość. Odpowiedz Link Zgłoś
hipinka Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 09:50 do tego tak się napina i nadyma, że mam cały czas wrażenie, że za chwilę popuści w spodnie Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 18:56 Co mnie jakieś zamierzchłe czasy, przytocz mi proszę wyniki z ostatnich parlamentarnych we FR. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 07:59 Tak, w poprzednich wygrał. Cygan tylko raz przechodzi przez wieś. Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 18:54 Sprawdź wyniki ostatnich parlamentarnych. PIS dostał w dudę ostrego kopniaka w Paryżu i sadze ze nastąpi powtorka z rozrywki. Robimy zakład ? Ps. Wskaż mi, proszę, polityka PiS który lepiej włada językiem Moliera od Trzaskowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 18:58 > Wskaż mi, proszę, polityka PiS który lepiej włada językiem Moliera od Trzaskowskiego. Ale po co on ma lepiej/gorzej władać językiem Moliera od Trzaskowskiego? Władanie językiem obcym to jest jakaś kluczowa kompetencja na stanowisku prezydenta RP? Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 19:09 Nie, wladanie jezykami, a przede wszystkim swoim ojczystym (czego z czym Duda ma rowniez duze klopoty) swiadczy o erudycji, co jest mile widziane na stanowisku prezydenta RP, n'est-ce pas ? Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 19:25 > wladanie jezykami, a przede wszystkim swoim ojczystym (czego z czym Duda ma rowniez duze klopoty) swiadczy o erudycji, co jest mile widziane na stanowisku prezydenta RP, n'est-ce pas ? Mais non! [Ależ skąd! - będę tłumaczyć dla nieznających języka Moliera] Erudycja to oczytanie, wiedza książkowa. A znajomość języków obcych, to znajomość języków obcych. Inna kompetencja. Abstrahując od tego, który z kandydatów jest bardziej oczytany, to zastanawiam się, czy erudycja ma jakiekolwiek znaczenie dla pełnienia funkcji prezydenta RP? Czy lepszym prezydentem RP jest ten, który przeczytał mnóstwo książek od tego, który na przykład zna życie przeciętnego Polaka? Ponadto zaciekawiłaś mnie uwagą o kłopotach A.Dudy z językiem polskim. Możesz przybliżyć temat? Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 19:10 demodee napisała: > > Wskaż mi, proszę, polityka PiS który lepiej włada językiem Moliera od Trz > askowskiego. > > Ale po co on ma lepiej/gorzej władać językiem Moliera od Trzaskowskiego? Władan > ie językiem obcym to jest jakaś kluczowa kompetencja na stanowisku prezydenta R > P? Nie, zupełnie nie. Kluczową kompetencją prezydenta RP jest przestrzeganie i pilnowanie przestrzegania przez innych Konstytucji (to taka książeczka, wiesz). Której to kompetencji panduda nie posiada, co udowodnił po raz pierwszy (lecz nie ostatni!) już w listopadzie 2015 "uniewinniając" (cudzysłow, ponieważ nie było jeszcze wyroku; wyjaśniam, bo może jakieś trolle nie ogarniają) Mariusza Kamińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 18:17 "Tak ze szanowni panstwo, jak trza to TRZA, nad sekwana zapewne mimo niewypowiadalnego dla francuzow nazwiska, to uczen Geremka zostanie wybrany przez polonie. Aux armes les citoyens !!!" Pięć lat temu we Francji wygrał Duda prezydent2015.pkw.gov.pl/326_Wyniki_zagranica/30.html Czy Trzaskowskiemu uda się odbić Francję dla Platformy Obywatelskiej? Na wszelki wypadek przypomnę, ze druga tura we Francji to całe osiem tysięcy głosów, z czego połowę dostanie Duda, a połowę Trzaskowski. Ale sobie temat znaleźliście Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 18:54 > Aux armes les citoyens !!!" Może lepiej "Aux urnes, les citoyens!". No, chyba że nawołujesz do jakiegoś puczu... Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 19:11 Le jour de gloire est arivé !!! Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 19:37 > Le jour de gloire est arivé !!! Tłumaczę dla nieznających języka Moliera: ["Nadszedł dzień chwały!"] Ematki - erudytki oczywiście od razu rozpoznały fragment "Marsylianki". Ale dlaczego"nadszedł" w czasie przeszłym? Czy "dniem chwały" jest wypowiedź R.Trzaskowskiego po francusku? Bo jeśli chodzi o zwycięstwo wyborcze, czyli przyszłość, to jakiś przyszły czas może by się przydał? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 18:31 "Tak ze szanowni panstwo, jak trza to TRZA, nad sekwana zapewne mimo niewypowiadalnego dla francuzow nazwiska, to uczen Geremka zostanie wybrany przez polonie. Aux armes les citoyens !!!" Może przypomnijmy, ze pod przewodnictwem Geremka Unia Wolności dostała 3% głosów w wyborach 2001, czyli nie przekroczyła progu wyborczego, nie weszła do sejmu. Geremek był liderem listy w Warszawie i nie wszedł do sejmu. Prawdopodobnie w wyniku tej klęski trzy tygodnie później Geremek przestał być przewodniczącym. Jaki jest sens kojarzenia Trzaskowskiego z liderem partii jednoznacznie odrzuconej przez polskie społeczeństwo już 20 lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 18:36 Wybory 2001. Unia Wolności z przewodniczącym Geremkiem dostaje 3% i wylatuje z sejmu na zawsze. Lider złożonego właśnie PiSu Jarosław Kaczyński wchodzi do sejmu bez problemu. PiS dostaje trzy razy więcej głosów niż partia Geremka. Chcecie jeszcze pogadać o Geremku? Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:27 Ale po co te ustawki z podstawionymi dziennikarzami zadajacymi pytania po francusku ? Pomyliło się komuś ze on startuje na międzynarodowe stanowisko czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
ania739 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:32 A po co te ustawki w TVP? Pytania znane, odpowiedzi wyuczone...zmieścił się w czasie. Całą noc ćwiczył. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:44 Że nagle ci zagraniczni dziennikarze tak wala na konferencję prasowe jednego kandydata a na inne konferencje innych kandydatów już nie? Że Na polskie konferencje prasowe dotyczące sprawy narodowej przychodzą tacy prości dziennikarze Zagraniczni którzy Żadnego języka nie znają oprócz francuskiego ? Jakim cudem ? Jejku jaka Prostacka intryga szyte grubymi nićmi , tylko po winie i ośmiorniczkach można to łyknąć .... Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 18:48 Ale ptaszyna, jak Ty sobie wyobrażasz prezydenta Polski, który nie mówi po francusku? Przecież bez lingua franca nie porozmawiasz z nikim za granicą. Nie byłaś nigdy w życiu za granicą, to nie wiesz, ale ja Ci powiem, tam wszyscy mówią po francusku. Tak przy okazji, wyobrażacie sobie, żeby np. polityk angielski chwalił się w kampanii wyborczej znajomością francuskiego, a jego zwolennicy z zachwytem opowiadali sobie, ze ich kandydat świetnie zna francuski? To porównanie sporo mówi o mentalności wyborców, na których robi wrażenie francuski Trzaskowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 14:22 Niestety prezedenta, który nie mówi poprawnie po polsku nie trzeba sobie wyobrażać, bo takiego mamy obecnie (a co gorsza, to wcale nie pierwszy). Po polsku nie potrafi, po angielsku duka koszmarnie, innych języków nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:33 Tobie na zmywaku znajomość języków obcych jest oczywiście zbędna, ale głowie państwa może bardzo się przydać. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:37 A ja myślałam , że niemiecki jest potrzebny Przedstawicielom PO zajmującym ważne stanowiska państwoweżeby latac na skargę do Merkel? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:44 A, to dlatego Duda poślubił germanistkę! Odpowiedz Link Zgłoś
sundace46 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 07:15 zlota.ptaszyna napisała: > A ja myślałam , Nie pochlebiaj sobie, ty nie myślisz Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Pogada se Trumpem po francusku🤣 20.06.20, 17:41 zlota.ptaszyna napisała: > Ale po co te ustawki z podstawionymi dziennikarzami zadajacymi pytania po franc > usku ? Pomyliło się komuś ze on startuje na międzynarodowe stanowisko czy co ? Jak wygra i go zaprosi. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:39 Strasznie sprytny w tej Wawce.Co dzisiaj obiecywał ?Kandydat KO zadeklarował, że jako prezydent utworzy specjalny fundusz stypendialny dla 50 tys. najzdolniejszej młodzieży z mniejszych i średnich miast oraz wsi. - Mamy pomysł, przede wszystkim na wyrównywanie różnic, dlatego że znowu próbuje się nas dzielić. Mówi się o tym, że jesteśmy z dużych miast, z małych miast, z polskiej wsi. A mamy dokładnie takie same problemy" - mówił Trzaskowski.Ja nie mogę facet przechodzi samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:46 No fakt, panduda sam siebie nie przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 18:58 Dzisiaj Trzaskowski w ogóle dziwnie się zachowywał. Według relacji Polsatu zagadywał do Ukraińców po rosyjsku ("priwiet") i tłumaczył im, ze są Polakami. Priwiet Ukraińcy, wszyscy jesteście Polakami, paniali? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 07:27 Jak na razie to troliszcza przechodzą samych siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
nessy Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 11:45 Nic nikomu nie da. Później się okażę, że kasy nie ma i nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:44 I co z tego ze mówi po francusku. Jak dla mnie nawet jakby mówił po chińsku to jak nie miał programu tak nie ma. Jak cała jego partia zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:47 barattolina napisała: > I co z tego ze mówi po francusku. > Jak dla mnie nawet jakby mówił po chińsku to jak nie miał programu tak nie ma. > Jak cała jego partia zresztą. Ma teraz daje po tysiaku .Pisiory już zbierają kasę . Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:55 Typowe. Program zawsze maja twoi kandydaci. Inni to nic nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 17:55 Za to PiS ma bardzo konkretny program: zniszczyć doszczętnie procedury i instytucje demokratyczne, zaorać trójpodział władzy, upartyjnić co się da, podporządkować sobie media. Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 18:25 No widzisz. PiS zniszcza, orze jak chce i może, a opozycja dać mu rady nie może. Jaka opozycja takie wyniki. Żeby było jasne. Nie popieram PiSu, nie znoszę tego co robi. Zbiera mi się na wymioty jak oglądam TVP. Niestety to nie pomaga w oddawaniu czci kolejnemu pionkowi, który za sobą nic nie niesie. Ci sami ludzie i te same metody. Są słabi niestety, dlatego efekty mają marne. Trzaskowski nie wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 18:46 Ale co właściwie powiedział kandydat R.Trzaskowski, że aż wątek ktoś założył? Bo nie oglądałam. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 19:12 "Trzaskowski nie wygra." Wiem, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 19:37 Tisz na dyżurze, klapie w literki aż klawiatura czerwona. Taka biegunka nie świadczy dobrze o nastrojach w sztabie Pandudy. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 20:01 "Tisz na dyżurze, klapie w literki aż klawiatura czerwona. Taka biegunka nie świadczy dobrze o nastrojach w sztabie Pandudy" organizowanie ustawki z Francuzem w Sorkwitach świadczy, ze nastroje w sztabie Trzaskowskiego są bojowe Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 20:05 A niech Panduda zrobi sobie ustawkę, żeby błysnąć angielskim (bez kartki), a co. Kto poliglocie zabroni? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 20:23 Panduda to ustawke z hostia mial zeby moc sie rzucic za nia na kolana. Ciekawe dlaczego jezykowych ustawek nie praktykuje tylko jawnie olewa jezyki, nawet ojczysty. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 03:23 asia.sthm napisała: > Panduda to ustawke z hostia mial zeby moc sie rzucic za nia na kolana. Ciekawe > dlaczego jezykowych ustawek nie praktykuje tylko jawnie olewa jezyki, nawet > ojczysty. Wzoruje się na Prezesie, któremu suży i którego sucha. Pogardzając jednocześnie tęczową patalogią. S. Odpowiedz Link Zgłoś
lwica_24 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 08:16 Ok, nawet jeżeli była to ustawka to niech pis zorganizuje taka samą. Niech DuDa nie duKa tylko powie płynnie w jakimkolwiek języku kilka słów. Nie mówię juz o dwóch, ale jednym- do wyboru, byle płynnie. I niech będzie ustawka, niech zna temat, niech mu ktos przygotuje. Byle tylko powiedział. No i jeszcze taka niesmiala propozycja kampanijno- lingwistyczna- może panowie porozmawiaja na temat ich programów po angielsku. Nie długo- 5 minut . Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 14:25 W jakimkolwiek języku? Niecby chociaż w ojczystym poprawnie mówił! twitter.com/NocnaZ/status/1270053489977315329 Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 14:33 zlota.ptaszyna napisała: > Ojp jak można mówić do wyborcy ze niedouczony jest ? Trzeba dla wyborcy dobra. Ten akurat wyborca przepisowo nieogarniety. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 14:35 Nauczyl sie ą ę i zasuwa. Absolutny brak poczucia zenady. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 19:58 Rozumiem, ze jest kampania, ale konferencja była w Sorkwitach powiat Mrągowo. Skąd tam się wziął Francuz? Trzaskowski miał tam jeszcze jedna ciekawą wypowiedź - "Nie za bardzo wiem, jak to powiedzieć po polsku". Może w ogóle powinien przejść na francuski? Jak można takie rzeczy mówić w kampanii? Gratulacje dla wszystkich, którzy uwierzyli we Francuza w Sorkwitach tysol.pl/a49738-HIT%21-Trzaskowski-odpowiedzial-po-francusku-Chwile-pozniej-Nie-wiem-jak-to-powiedziec-po-polsku- Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 20:10 Ale właściwie co powiedział R.Trzaskowski po francusku, poza tym, że powiedział to po francusku? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 20:26 > Ale właściwie co powiedział R.Trzaskowski po francusku, Zaraz potem przetlumaczyl to na polski, czepiasz sie czlowieka za to ze umie. Czepnij sie kogos za cos czego nie umie. Rzepiszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 09:25 > czepiasz sie czlowieka za to ze umie Ależ skąd, wcale się nie czepiam, w mojej bańce społecznej nie jest niczym nadzwyczajnym, że człowiek mówi po francusku. Ja bym tylko chciała wiedzieć, co kandydat powiedział, bo nie oglądałam tego akurat w telewizji, a pewnie to coś ważnego było, bo ktoś założył wątek na ematce. A nie mogę się tego dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
cimabue Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 11:23 demodee napisała: > > czepiasz sie czlowieka za to ze umie > > Ależ skąd, wcale się nie czepiam, w mojej bańce społecznej nie jest niczym nadz > wyczajnym, że człowiek mówi po francusku. > > Ja bym tylko chciała wiedzieć, co kandydat powiedział, bo nie oglądałam tego ak > urat w telewizji, a pewnie to coś ważnego było, bo ktoś założył wątek na ematce > . A nie mogę się tego dowiedzieć. Oto link : www.youtube.com/watch?v=VUgzX9LRl0A Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 11:40 demodee: >Ja bym tylko chciała wiedzieć, co kandydat powiedział, bo nie oglądałam tego akurat w telewizji, .... Mialas link w tym watku, moglas prztyknac, moglas sie dowiedziec. Znaj moje dobre serce, skup sie teraz. tysol.pl/a49738-HIT%21-Trzaskowski-odpowiedzial-po-francusku-Chwile-pozniej-Nie-wiem-jak-to-powiedziec-po-polsku- Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 14:17 Dzięki za linka. Czyli kandydat powiedział, że będzie się bił na arenie międzynarodowej o jakiś budżet. Jakie pieniądze będą rozdysponowywane w okresie 2020-2025 w Unii i ile jest do ugrania? Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 14:24 No wlasnie, dlaczego on sie chce bic skoro jednoczesnie chce budowac jednosc i zgode? W moim rozumieniu to sie wyklucza Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 14:37 Zrozumiałam, że bić się będzie z innymi członkami Unii. O kasę. No ja nie wiem, czy Rafał Trzaskowski jest wiarygodny jako wojownik, który stawi czoła unijnym politykom, na przykład niemieckim. Albo francuskim... I dalej nie wiadomo, co to będzie za budżet, o który kandydat Trzaskowski zamierza walczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 14:49 Sens wypowiedzi w skrocie: - PiS jest eurosceptyczny ale sie nie bil -Trzaskowski kocha UE i sie bedzie bil do upadlego O co i z kim sie bedzie bil nie ma przeciez zadnego znaczenia, i tak nikt nie zna franuskiego i wszyscy wiedza ze to ustawka Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 15:50 > I dalej nie wiadomo, co to będzie za budżet, o który kandydat Trzaskowski zamierza walczyć... Jak widac jestes bardzo niedoinformowana, ale narzekac i czepiac sie uwielbiasz. PS. Budzet EU na ratowanie kryzysu covidowego jest soczysty. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 21:25 O budżet w UE nie walą się po zębach spocone osiłki, ani nie wygrywa go dyktator wyjący dyszkantem o chamskich mordach. Budżet jest przedmiotem ustaleń, umów i dogadywania się grup krajów, które są w stanie wypracować wspólne stanowisko i znaleźć dlań poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 15:53 > W moim rozumieniu to sie wyklucza Jak na ptasi mozdzek to i tak sporego wysilku dokonalas. Odpowiedz Link Zgłoś
lwica_24 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 08:24 A co powiedział kandydat Duda? Nie wiem w jakiej bańce społecznej sie obracasz, ale wśród Polakow francuski nie jest popularny, a wśród miłosnikow pisu to klekajcie narody. Duda lewdo mówi po angielsku. Nie wiem jak on zdał egzamin z tego języka przed obrona doktoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 20:31 Odpowiedzial na pytanie kogos kto nie jest Francuzem ale nalezy do PO i nienawidzi PIS. Serio jakis przypadkowy Francuz zadalby pytanie mowiac z pogarda o rzadzie i sugerujac w odpowiedzi " pan nie mysli jak obecny prezydent" ? hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 20:43 > Odpowiedzial na pytanie kogos kto nie jest Francuzem ale nalezy do PO i nienawidzi PIS. Wszysto to po to aby zlotym ptaszynom z kupra wszystkie pioka wypadly. Wszystkie trolle lataja teraz z lysym kuprem, tak do smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 20:56 Spokojnie by zadał, zapewniam. Wystarczy poczytać depesze agencji informacyjnych z Polski, czy materiały w wiodących mediach, które utrzymują tu swoich korespondentów. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 14:21 Ale czy w PO nie naprawde nikogo kto umie myslec samodzielnie tylko zawsze albo Merkel albo dziennikarze musza im dytkowac co maja myslec? Odpowiedz Link Zgłoś
igor.pukajew Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 16:26 zlota.ptaszyna napisała: > Ale czy w PO nie naprawde nikogo kto umie myslec samodzielnie tylko zawsze albo > Merkel albo dziennikarze musza im dytkowac co maja myslec? Rzeczywiście, czemu oni i ich wyborcy tak mają? Odpowiedz Link Zgłoś
lwica_24 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 08:19 A czy w pisie nie ma nikogo, któ mógłby samodzielnie podjąc jakąkolwiek decyzję? Wszystkio co się robi to rozkazy z Nowogrodzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 11:47 tiszka: >"Nie za bardzo wiem, jak to powiedzieć po polsku". Może w ogóle powinien przejść na francuski? > Jak można takie rzeczy mówić w kampanii? > Gratulacje dla wszystkich, którzy uwierzyli we Francuza w Sorkwitach smile Tiszka, najwyrazniej nie masz pojecia co to jest idiom. Gdybys to wiedzial to bys cicho siedzial, a ty nie umiesz skorzystac z dobrej okazji do zamkniecia paszczy. PS. tez jestes roklejony z rzeczywistoscia, moze sie jakos sklej na nowo. Ambitnej proby dokonaj chociazby. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 20:33 No porównując do słynnego dukania Pandudy po "angielsku"(w cudzysłowie bo angielski to nie był buhahaha) to faktycznie aż się uśmiecham Ja uważam, że to też jest ważne, aby prezydent godnie nas reprezentował na arenie międzynarodowej, jak nie potrzebuje tłumacza to tylko na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
igor.pukajew Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 21:02 Ze zacytuje premiera Morawieckiego: nauczcie się jednego języka: języka polskich interesów. I zaorał. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 09:59 igor.pukajew napisał: > Ze zacytuje premiera Morawieckiego: nauczcie się jednego języka: języka polskic > h interesów. I zaorał. I dlatego Duduś leci robić kampanię do Trumpa - za co znowu przepłacimy? Odpowiedz Link Zgłoś
igor.pukajew Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 11:25 igor.pukajew napisał: > Ze zacytuje premiera Morawieckiego: nauczcie się jednego języka: języka polskic > h interesów. I zaorał. Czy ten język pan T zna? Czy tez zna język niemieckich interesow? Akurat niemieckiego nie zna, komiczne Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 14:35 józek, może ty się nauczysz jakiegoś języka to przestaniesz w płynącej mlekiem i miodem pislandii przymierać głodem po zapłaceniu raty kredyciku na swoją klitkę. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:47 o matko, wszystkie cuda jak od jednej sztancy. Odpowiedz Link Zgłoś
merces [...] 22.06.20, 14:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 15:55 Ciekawe, ze nasza obrończyni demokracji jako kompromat wyciąga kredyt mieszkaniowy. Kto by pomyślał, ze w środowisku obrońców demokracji kredyt mieszkaniowy to powód do wstydu. Kpiny z insynuowanego niskiego statusu materialnego (małe mieszkanie, problemy z ratą) też są zaskakujące. Ciekawe, ze gdyby Józek stwierdził, ze jest Józefiną, obrońcy wartości europejskich odnieśliby się do tego z najwyższą powagą i szacunkiem, ale jak przedstawia się jako Igor, nasza obrończyni wartości europejskich ma dla niego tylko kpiny, lekceważenie i hejt. Zakładając, ze to w ogóle jest Józek, a nie urojenia internautki. To forum to kopalnia wiedzy o demokracji, naszych Europejczykach oraz o wartościach europejskich w praktyce Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:43 Józek po zapłaceniu swojego kredytu przymiera głodem bo mu tak przenajświętszy Duda pomógł, spełniając swoją obietnice wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:45 O, sbecka menda znowu za mną się pałęta. Przed 89 brałaś kasę od sbeków razem TW Wolfgangiem, teraz działasz na forum za putinowskie kopiejki. Wstyd, że takie coś święta ziemia nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:49 Jesteś chora, ty naprawdę masz poważny problem z sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 17:11 Rozumiem, że tobie wolno nazywać kogoś koleżanką esbeczką, która ma "ulubione metody" i kajecik? Ale jak ktoś zrobi coś podobnego w stosunku do ciebie, to jest chory i ma "poważny problem z sobą"? Obraza majestatu. Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 17:20 Sorry ale ja nie wyciagam kwitów na ludzi przy każdej mozłiwej okazji i nie robię teczek forumowiczom. To są esbeckie metody. A ona pisze, przed 89 brałam kasę od SB razem z TW Wolfgangiem (???), a teraz płaci mi Putin. Przecież to totalny odjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 18:16 merces napisała: > Sorry ale ja nie wyciagam kwitów na ludzi przy każdej mozłiwej okazji i nie r > obię teczek forumowiczom. Inni też tego nie robią. Więc nie rzucaj pomówieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 18:41 ona to robi, potrafi nawet samotnej matce napisać, ze spieprzyla sobie życie, nie to co ona, która ma męża Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 19:47 Odnoszę się do dyskusji w tym konkretnym wątku. Jeżeli ktoś pisze o swoim prywatnym życiu, to chyba nie ma problemu z tym, że forum te szczegóły pozna. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 18:44 "od SB razem z TW Wolfgangiem (???), a teraz płaci mi Putin. Przecież to totalny odjazd" Dziwny zarzut. Przecież liwka się kiedyś sama chwaliła, ze była na szkoleniach w Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 21:54 Taki se ten jego francuski. Dudy nie urywa. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 21.06.20, 01:41 No nie? Jak Panduda zaczął dukać w języku, który miał być angielski, to przynajmniej boki ze śmiechu, a właściwie to z żenady wszystkim pourywało 😆😅🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
lwica_24 Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 08:21 Urywa czy nie urywa jest płynny, poprawny. Znacznie lepszy niz "angielski" Dudy. Odpowiedz Link Zgłoś
nessy Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 20.06.20, 22:10 Co to da, że on mówił po francusku? Ja potrafię np mówić po chińsku i co w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 09:59 Może i za dużo nie da, ale to tylko lepiej, jeżeli prezydent zna języki obce i się nimi posługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 13:11 "Może i za dużo nie da, ale to tylko lepiej, jeżeli prezydent zna języki obce i się nimi posługuje" Fajnie jest znać języki obce. Natomiast mało komu przychodzi do głowy organizować tego rodzaju sceny, żeby pochwalić się językami. Ta żenująca ustawka niestety znacznie więcej mówi o mentalności Trzaskowskiego niż o jego zdolnościach językowych Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 13:58 Ustawka z panem Lukiem z Virginia nie była żenująca, tak? 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 14:11 Ustawki i spoty w celu pokazania mocnych stron kandydatów to normalna część kampanii wyborczej. Wyobraź sobie, że nie każdy może obiecać wóz strażacki dla gminy albo zrobić sobie zdjęcia z premierem na tle słomianej inwestycji. Żenujące ustawki są tylko wtedy, kiedy próbuje się nieudolnie zdyskredytować kontrkandydata, tak jak to robi PiS (patrz: ustawka z Amerykaninem z Podlasia, patrz: spot wyborczy, który jest totalnym dnem). Ta żenująca reakcja na francuski Trzaskowskiego mówi wszystko o buraczanej mentalności pisowców. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:25 Ale czy wy nie macie deja vu? Bo Mateusz Kijowski tez mial akcenty miedzynarodowe francuskie ( podroz do paryza I zakup perfum ) i amerykanskie ( zakup iPhone I MCBook)…..historia znowu zatacza kolo? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:58 Nie, nie mamy. Skojarzenie zupełnie z du... Kijowski nie kandydował na prezydenta ani na żadną inną funkcję państwową, nie był nawet posłem, to bloger i aktywista. A ja akurat jego fanką nie byłam nigdy. Chyba za to ty jesteś, skoro wiesz o jakichś akcentach francuskich i amerykańskich... Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 17:19 on mial Polske uratowac przed PiS jak teraz Trzaskowski, no tak mi sie skojarzylo, mam nadzieje ze za miesiac znowu nie bedziecie udawac ze nie wiecie kto to Rafal…. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 18:21 A ktoś nie wie, kto to jest Kijowski czy po prostu pokazuje jak durnowate masz skojarzenia? Skoro już trollujesz, to chociaż się postaraj. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 14:44 "Może i za dużo nie da, ale to tylko lepiej, jeżeli prezydent zna języki obce i się nimi posługuje" Dwie osoby świetnie mówiące po polsku rozmawiają w Polsce po francusku, żeby obecni na spotkaniu mieszkańcy Sorkwit ich nie zrozumieli i żeby zrobić wrażenie na elektoracie, który ich też nie zrozumiał - tak sobie opozycja wyobraża zastosowanie języków obcych. Może tę szopkę da się jakoś obronić, w końcu dobrze jest znać francuski, ale im głębiej się nad nią zastanawiać, tym bardziej okazuje się wielowymiarową kompromitacją. Zresztą często tak bywa z rzeczami robionymi na pokaz Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 14:52 Wysłany przez sztab Dudy "Amerykanin": wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,26054174,amerykanin-z-podlasia-probowal-osmieszyc-trzaskowskiego-musi.html#a=351&c=160&s=BoxNewsImg1 Coraz lepsze te wrzutki PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 14:55 Mimo wszystko opozycyjne wyobrażenie stosowania języków obcych jest o niebo mniej obciachowe niż wysyłanie fałszywych Amerykanów. Serio żaden prawdziwy się nie znalazł?... Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:45 Nie no ja zrozumialam ze ten Amerykanin sie nada dla Trzaskowsiego jak sie przylozy do angielskiego i pozbedzie polskiego akcentu. A tak w ogole to czemu Traszkowski nie pozwala mowic z akcentem jak sie zna biegle jezyk i mowi poprawnie? Jest cos wstydliwego w polskim akcencie ze on tak pogradza takimi ludzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:53 Nie mówił poprawnie. Nie ma nic wstydliwego, natomiast żeby udawać Amerykanina to jednak za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 17:10 Ale w ktorym momencie on kogos udaje? Jesli sie urodzil tam to moze lepiej mowic po angielsku niz po polsku. Wasza kolezanka biscotti mieszka nie tak znowu dlugo za granica a po polsku juz nie umie. Ona tez jest falszywa i obciachowa? Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 17:17 Na samym począteczku. jak po angielsku mówi lepiej niż po polsku to rzeczywiście strach. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 17:25 Ale on powiedzial tylko gdzie mieszka... Tusk mieszkal W Brukseli - to znaczy ze jest Belgiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 17:30 No nie. Pytanie tak nie brzmiało, odpowiedź też była inna. Weź, zamiast tutaj dywagować skontaktuj się z kim trzeba, żeby raz wyciągnęli wnioski, i następnym razem kogoś z lepszym akcentem i znajomością podstawowych wyrażeń wysłali. No i może bez teczki, teczka przy spontanicznych wypowiedziach źle wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 15:23 Te dwie osoby mówią też świetnie po francusku, a pytanie i odpowiedź były przetłumaczone. Jesteśmy w UE już wiele lat, podróżujemy, jesteśmy obywatelami europejskimi, uczymy się języków od przedszkola, a tu taki problem że ktoś zna język i się tym "pochwalił". A Amerykanin z Podlasia mający polski akcent i mówiący świetnie po polsku, to czemu nie po polsku w Polsce mówi? Jemu wolno a innemu to nie? Wielowymiarową kompromitacją są wasze żenujące ustawki próbujące nieudolnie zdyskredytować Trzaskowskiego, bo trzęsiecie portkami aż miło popatrzeć, uściski z premierem, obiecywanki dla małych gmin za udział w głosowaniu i durnowate pozwy. Normalnie święte lelije. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:29 Tusk tez zna juz jezyki a nie ma szns na stanowisko prezydenta Polski…. jak to mozliwe, taki kompetentny swiatowy a poparcia zero? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:49 A to jest jakiś obowiązek kandydować na prezydenta, jeżeli się zna języki, jest się kompetentnym i światowym? Skoro nie kandyduje, to nie można nic powiedzieć o tym, jakie by miał szanse. Możesz sobie tylko gdybać. Nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 10:50 twitter.com/i/status/1274810235715235840 dobra zmiana ma takich poliglotów, że hoho! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 11:00 OJP... Skąd oni tego osobnika wzięli? I kto wpadł na taki pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 11:26 tvp info neither don't you- gość skradł mi serce Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 12:57 "Ostatnio co konferencja prasowa to jest pytanie w obcym języku, np przed chwilą po francusku, na które Trzaskowski odpowiada że swobodą. Robi to na mnie bardzo dobre wrażenie. Ja jeszcze mam nadzieję że się mu uda, może" Wasz Francuz jest pół Polakiem, pół Francuzem, urodził się w Polsce i świetnie zna polski. Platforma Obywatelska nie potrafiła nawet zorganizować Francuza nieznającego polskiego. Jak tam, zwolennicy tej ustawki, ze swoimi znajomymi w Polsce też rozmawiacie po francusku i niemiecku? Marian Wiśniewski: "Byłem dzisiaj w Wąchocku powiat Starachowice, chciałem pogadać z Januszem Kowalskim, ale niestety okazało się, ze nie zna francuskiego. Na szczęście wybrnęliśmy - wyobraź sobie, okazało się, że obaj znamy polski. Inteligentny człowiek zawsze znajdzie wyjście z sytuacji" Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 13:07 Dobra zmiana nie ogarnia Amerykanina mówiącego po angielsku, także tego Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 14:35 Już nie udawaj głupszego niż jesteś. Przed zadaniem pytania po francusku ten pół Polak i pół Francuz zadał pytanie po polsku i nikt tego nie ukrywał, jest to na filmiku. Może warto leczyć obsesję, a jak masz kompleksy to dalej, do nauki języków! Taki byle jaki ten kandydat opozycji, a pół wpisów w każdym wątku na jego temat, jest twojego autorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul [...] 22.06.20, 13:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 13:13 Tiszka, dzisial chyba ci sie snil jakis koszmar w jezyku francuskim, nic nie zrozumiales i teraz nie mozesz darowac zmoczonego lozka. Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 13:43 mnie wystarczy sobie wyobrazić, ze Duda odstawia coś takiego, kpin ematek nie byłoby konca Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 13:48 Duda jest zajęty, jedzie żebrać o elektrownię atomową. A, przy okazji, wyrazy współczucia z powodu oddalenia pozwu przeciwko Trzaskowskiemu Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 14:18 sumire napisała: . A, przy okazji, wyrazy w > spółczucia z powodu oddalenia pozwu przeciwko Trzaskowskiemu Dziękujemy. nikt się niczego innego nie spodziewał. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 18:29 Fajnie, ze sobie podebatowaliśmy. Okazuje się jednak, ze wyrażanie swojej opinii na temat konferencji Trzaskowskiego w Sorkwitach to złamanie prawa lub regulaminu. Chociaż gdyby opinia była pozytywna, wisiałaby dalej. Zwycięstwo opozycji oznaczałoby moim zdaniem właśnie ograniczanie debaty publicznej. Nie obrażam się jednak. Jak na Agorę to i tak wolność słowa jest tu większa niż bym przypuszczał. Jest kampania, jest nerwowo, jest cenzura. Co mam nie rozumieć? Rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul [...] 22.06.20, 13:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ren.s Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 14:01 Oby Dudzie nie przytrafiło się pytanie w języku obcym. Co on by biedny począł. O Trzaskowskim już wiemy, że sobie poradzi bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 15:27 tiszantul napisała: > Wystąpienia Trzaskowskiego w Sorkwitach słuchała grupa mieszkańców. Trzaskowski > z urodzonym w Polsce i mieszkającym w Polsce z żoną Polką, świetnie mówiącym p > o polsku dziennikarzem przeszli na francuski, żeby ci mieszkańcy ich nie zrozum > ieli. > To jest cała Platforma Obywatelska na jednym obrazku Zwolennicy PiS-u też radzą sobie jak mogą wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,26054174,amerykanin-z-podlasia-probowal-osmieszyc-trzaskowskiego-musi.html#a=351&c=160&s=BoxNewsImg1 Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 15:30 Matko znajdźcie coś innego, bo już z 10 razy to linkowaliście tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 15:34 No to jeszcze raz: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,26054174,amerykanin-z-podlasia-probowal-osmieszyc-trzaskowskiego-musi.html#a=351&c=160&s=BoxNewsImg1 Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 15:52 merces napisała: > Matko znajdźcie coś innego, bo już z 10 razy to linkowaliście tutaj Ale że co? Chybiony argument? Taki sam jak ten z postu startowego Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:02 No trochę chybiony, a nawet mocno, bo nawet jak to ustawka, a nie samodzielna inicjatywa tego pana, to nie nie jest to ustawka,, w którą zaagażowany jest świadomie kandydat na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:13 Jasne, jasne. Duda na pewno nie ma pojęcia o próbach zdyskredytowania kontrkandydata Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:24 Sugerujesz, że on ma w ogóle jakieś pojęcie? Odważnie, ale chyba Cię poniosło 😉🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:20 merces napisała: > No trochę chybiony, a nawet mocno, bo nawet jak to ustawka, a nie samodzielna > inicjatywa tego pana, to nie nie jest to ustawka,, w którą zaagażowany jest ś > wiadomie kandydat na prezydenta. Jeżeli jest to ustawka sztabu wyborczego, to kandydat jest w nią świadomie zaangażowany. Od kiedy to sztab działa niezależnie od kandydata czy też kandydat nie odpowiada za działania swojego sztabu? Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:25 Jeśli nie widzicie różnicy między "wiedział" (jeśli wiedział), a uczestniczył (nie uczestniczył), no to ja już na to nic nie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:34 Ba, my nawet nie widzimy różnicy między Dudą kandydatem a Dudą prezydentem, a jego kancelaria i owszem... Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:38 No nie widzimy. Duda sam powinien być tym "Amerykaninem"? A może sam zgasić "Amerykanina"? Kandydat odpowiada za wszelkie działania swojego sztabu. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 21:17 merces napisała: > No trochę chybiony, a nawet mocno, bo nawet jak to ustawka, a nie samodzielna > inicjatywa tego pana, to nie nie jest to ustawka,, w którą zaagażowany jest ś > wiadomie kandydat na prezydenta. Jakiś dowód, że p. Trzaskowski dogadał się z tym panem co po francusku? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:25 merces napisała: > Matko znajdźcie coś innego, bo już z 10 razy to linkowaliście tutaj a proszę bardzo, pierwsze lepsze z brzegu: www.youtube.com/watch?v=VuYSvt6eQr0 Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:39 pierwsze z brzegu wygrzebane z lutego. Obejrzalaś to w ogóle? To jest ustawka kogo z kim? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:52 akurat wyskakuje na pierwszym miejscu w wyszukiwarce Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 16:55 Mhm, no a na czym polega ta ustawka? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 18:47 No jak to, nawet dziecko z przedszkola jest w stanie zauwazyc. Jedzie sobie dudabus, jedzie w Polske. I wszedzie witają go, nie tylko wladze, ale i dziesiatki dziennikarzy! A ze sam Duda przywiozl sobie swoich dziennikarzy... 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 19:23 a Ty myślisz, ze Trzaskowski nie jeździ ze swoim sztabem i zaproszonymi dziennikarzami? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 19:41 W takim scisku jak Duda nikt teraz nie jezdzi. To skandal jak prezydencio swieci przykladem obywatelom. Dowali im covid i wszyscy pojda na kwarantanne. Drugie wybory szlag trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 19:53 I dochodzimy do sedna. Tylko Duda może robić ustawki? Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 20:08 to nie jest żadną ustawka, tak robią wszystkie sztaby Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 20:54 To jest właśnie ustawka. Nawet filmik jest tak podpisany. Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 21:10 Nie, no jak jest tak podpisany, to rzeczywiście wszystko zmienia, ustawka jak w pysk strzelił. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 21:28 Nie, no jak ty wiesz lepiej, że typowa ustawka nie jest ustawką, to nie mam pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 21:10 Nie, no jak jest tak podpisany, to rzeczywiście wszystko zmienia, ustawka jak w pysk strzelił. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 23.06.20, 08:15 merces napisała: > to nie jest żadną ustawka, tak robią wszystkie sztaby Czyżby? Udowodnij. Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 23.06.20, 10:17 To tak jakbym miała udowadniać, ze w rzece jest woda. Wpisz sobie w Google bronkobus czy tuskobus. Polecam film jak wysiadajacy dostają po kwiatku i witają nim Bronka. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 24.06.20, 08:38 Naturalnie. Tylko Pis może robić ustawki. Zresztą: PCK KNF SKOKi Srebrna, Afera Podkarpacka, Miesiewicze i dobrze opłacane blondynki, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Sprytny ten Trzaskowski😁 22.06.20, 19:36 O matko, i oni sie tak wszyscy kotluja w tloku w jednym autokarze kaszlac i prychajac na siebie? Ni maseczki , ni rekawiczuszki, ni przylbicy nie uswiadczy. Moj wirus lepszy niz twoj czy co im odbilo? Macie zniesione juz wszystkie restrykcje przeciwkoronowe? Odpowiedz Link Zgłoś