pani07 24.06.20, 15:07 Jak e-mamom się podoba? GNIEW MŁODYCH Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pulcino3 Re: Gniew młodych... 24.06.20, 15:34 Po co tyle wulgaryzmów, jak patostreaming. Przekaz do mnie nie trafia z tyloma pipczałkami. Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Gniew młodych... 24.06.20, 15:40 No właśnie nie rozumiem takiego przekazu, czegoś, co ma sens- bo wg mnie udział w wyborach powinien być obowiązkowy, jak w niektórych krajach (w Belgii chyba nawet karę nakładają, gdy się nie bierze udziału "bez usprawiedliwienia"). Idziesz- głosujesz, jak chcesz, jak jesteś przekonany/a- a tu- bluzgi patoli. Odpowiedz Link Zgłoś
masz_ci_los Re: Gniew młodych... 24.06.20, 16:25 ktoś chyba chciał żeby było młodzieżowo... no nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Gniew młodych... 24.06.20, 21:42 masz_ci_los napisała: > ktoś chyba chciał żeby było młodzieżowo... no nie wyszło jest młodzieżowo, tak gada nasza młodzież Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: Gniew młodych... 24.06.20, 16:38 pulcino3 napisała: > Przekaz do mnie nie trafia z tyloma pipczałkami. Bo nie do ciebie ma trafić. Grupa docelowa to 18-24 lata. Zapytaj o zdanie syna/córkę jeśli masz nastolatka. Odpowiedz Link Zgłoś
masz_ci_los Re: Gniew młodych... 24.06.20, 16:43 podejrzewam, że grupa docelowa nazwie to widowisko cringem, a wybory jeśli miała w doopie, będzie miała nadal Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Gniew młodych... 24.06.20, 21:58 > Bo nie do ciebie ma trafić. Grupa docelowa to 18-24 lata. Zapytaj o zdanie syna/córkę jeśli masz nastolatka. Do mnie trafilo i uwazam ze calkiem dobrze wyszlo. Mocne slowa wlasnie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Gniew młodych... 25.06.20, 10:29 asia.sthm napisała: > > Bo nie do ciebie ma trafić. Grupa docelowa to 18-24 lata. Zapytaj o zdani > e syna/córkę jeśli masz nastolatka. > > Do mnie trafilo i uwazam ze calkiem dobrze wyszlo. > Mocne slowa wlasnie potrzebne. > Ale to nie są mocne słowo, to wylew prostackich tekstów uważąjącej się za super gości młodzieży niby zbuntowanej. A to prostactwo i wulgarność wylewa się im z ustek. Obrażonych ustek. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Gniew młodych... 25.06.20, 10:58 > A to prostactwo i wulgarność wylewa się im z ustek. Obrażonych ustek. Nie znasz mlodziezy tak jakbys nie mila do niej dostepu ani sama nigdy mlodzieza nie byla Mlodzi maja gigantyczne powody do obrazy na doroslych i warunki w jakich teraz musza zyc w Polsce. Nie rozumiem jak mozna od mlodych wymagac aby sie w tym syfie grzecznie odnalezli i przystosowali. To ich prawo wyrazic swoja dezaprobate i bunt uzywajac brukowanych slow. Odpowiedz Link Zgłoś
masz_ci_los Re: Gniew młodych... 24.06.20, 16:18 e, wcale mi się ni epodoba. Sztuczne Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Gniew młodych... 24.06.20, 16:37 Mnie się podoba,wulgaryzmy?język ulicy taki jest,też będę głosowała na ,,mniejsze zło,,(w drugiej turze)😒 Odpowiedz Link Zgłoś
masz_ci_los Re: Gniew młodych... 24.06.20, 16:42 Nie chodzi o wulgaryzmy, chodzi o to, w jaki sposób są wypowiadane. A głosowanie na mniejsze zło – oczywiście, jedyna słuszna strategia, do tego nie trzeba mnie przekonywać Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Gniew młodych... 24.06.20, 19:37 Tyle ze na spocie wyborczym takie haslo brzmi tak slabo,. jak tylko mozna. To jest strategia dla glosujacych. Natomiast jesli ktos przekonuje zeby na niego glosowac, bo jest mniejszym zlem, to mocno kiepsko o nim swiadczy. Ale ja generalnie uwazam, ze polska polityka jest hooyowa Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: Gniew młodych... 24.06.20, 16:42 Spoko. Rozumiem zamysł. Ale czy ten spot miał być neutralny poglądowo? Bo wyszedł założenia antypisowy? Niby ma namówić do głosowania, ale między wierszami jest wyraźne wybierz mniejsze zło, rządzą nami ludzie których za kilka lat nie będzie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Gniew młodych... 24.06.20, 17:19 Za ładnie zagrane i zmontowane. Taki gniew konfekcjonowany Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Gniew młodych... 24.06.20, 17:28 bo_ob napisała: > Nie widzę tam gniewu. Bo nie ma, słabe odegranie roli "zagniewanych młodych" w wkodowanym przesłaniem: młody chamem i prostakiem musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
delauras Re: Gniew młodych... 24.06.20, 17:44 Dziwna jakaś ta młodzież . Oglądałam beZ dzwięku i wygląda to jak by pyskowali ,zaciętość i agresja na twarzach,Aach bo to przecież lewacka młodzież. WsZystko się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Gniew młodych... 24.06.20, 19:03 Wiadomo, prawicowa młodzież porozumiewa się trzynastozgloskowcem i zamiast k..rwa mówi motyla noga. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Gniew młodych... 24.06.20, 19:29 Ten gniew mlodych to jest mlodych, czy mlodzi sa tylko aktorami? Bo mi bardziej pasuje to drugie. Ogolnie rozumiem idee, jest to spot wyborczy polskiej opozycji. Wszystko byloby OK i calkiem to spojne, gdyby nie to ch.lerne bluzgi. Ponizej pewnego wieku gryza w uszy, zwlaszcza kiedy widac, ze starsze pokolenie tym mlodym wklada to w usta. Poza tym ratlerek usilujacy szczekac jak rottweiler zamiast groznie, brzmi albo zalosnie albo smiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
masz_ci_los Re: Gniew młodych... 24.06.20, 19:43 dokładnie moje odczucia. Poza tym, że uważam, że żaden sztab by się z takiej "reklamy" nie ucieszył, raczej to samowolka jakiegoś entuzjasty Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Gniew młodych... 24.06.20, 19:47 Ja mysle, ze to nie musi byc samowolka. Jest calkiem dopracowane. Tylko nie do konca dobrze wyszlo, podejrzewam ze moze osoba piszaca scenariusz nie czula sie mlodym gniewnym Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Gniew młodych... 24.06.20, 19:59 Wcale im nie wyszło idealnie wpisali się w stereotyp Polaka, który na wszystko narzeka, jeden wielki malkontencki ściek. Spot mógłby mieć przekaz bardziej mobilizujący i zachęcający młodych, na zasadzie "mam głos- mam moc, mogę zmienić cały świat (przynajmniej lokalnie :p), wszytko zależy ode mnie i od mojego działania, jak zagłosuję jest szansa , że będzie lepiej, a tak tylko inni są winni, inni są źli, i w ogóle cały jestem taki wk...wiony, bo tak i koniec, zero konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Gniew młodych... 24.06.20, 21:47 umi napisała: > Ponizej pewnego wieku gr > yza w uszy, zwlaszcza kiedy widac, ze starsze pokolenie tym mlodym wklada to w > usta. ja mam córkę w tym wieku i do dokładnie ich język, oni tak mówią Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Gniew młodych... 24.06.20, 20:11 Strasznie to cringy . Sztuczne do bolu, aktorstwo jak w przedstawieniu szkolnym . Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Gniew młodych... 25.06.20, 07:28 Naprawdę w jednej z panienek stan histeryczny wywołuje "postępujące odbieranie autonomii uniwersytetom"? Ciekawe, czy umiałaby w ogóle powiedzieć co ma na myśli... Odpowiedz Link Zgłoś