Dodaj do ulubionych

Koronawirus w Sarbinowie

25.06.20, 07:34
wtk.pl/news/59901-pojechali-na-wakacje-do-sarbinowa-i-zakazili-sie-koronawirusem
Gdybyście się tam wybierały, powstrzymało by Was to?
Obserwuj wątek
    • kalina_lin Re: Koronawirus w Sarbinowie 25.06.20, 07:42
      Czemu miałoby mnie powstrzymać?
    • chococaffe Re: Koronawirus w Sarbinowie 25.06.20, 07:45
      A myślisz, że tam gdzie ematki mieszkają nie ma koronawirusa w ogóle?
    • iwles Re: Koronawirus w Sarbinowie 25.06.20, 08:00

Nie wiem. Szczerze mowiac, nie usmiecha mi sie ewentualne spedzenie urlopu na kwarantannie. A prawdopodobienstwo jest spore. Wystarczy, ze ktos z mojego hotelu/osrodka bedzie mial stycznosc z tymi zakazonymi.
      • niemaznaczenia Re: Koronawirus w Sarbinowie 25.06.20, 08:12
        Dlatego w tym roku wszelkie hotele, ośrodki i inne noclegi gdzie gromadzi się większa ilość przypadkowych ludzi, to raczej średni pomysł.
      • mama333 Re: Koronawirus w Sarbinowie 25.06.20, 09:16
        Szansa zarażenia się jest wszędzie. Bez sensu sieją panikę
        . My już po wypoczynku nad morzem w hotelu.- (nie cierpię śmierdzących stęchlizną domków)
        Wizyty u fryzjera kosmetyczki itp . Też zaliczone
        Musimy żyć normalnie
        Nawet na Śląsku na 18nstych urodzinach byłam .
        • niemaznaczenia Re: Koronawirus w Sarbinowie 25.06.20, 09:22
          Między śmierdzącymi stęchlizną domkami, a śmierdzącym stęchlizną pokojem hotelowym jest mnóstwo innych możliwości.

A szansa zarażenia się w hotelu czy podobnych miejscach gdzie jednocześnie przebywa duża liczba przypadkowych osób, jest na pewno większa niż w domku, jakikolwiek by on nie był.
          • mama333 Re: Koronawirus w Sarbinowie 25.06.20, 09:28
            niemaznaczenia napisał(a):

> Między śmierdzącymi stęchlizną domkami, a śmierdzącym stęchlizną pokojem hotelo
            > wym jest mnóstwo innych możliwości.
            >
            > A szansa zarażenia się w hotelu czy podobnych miejscach gdzie jednocześnie prze
            > bywa duża liczba przypadkowych osób, jest na pewno większa niż w domku, jakikol
            > wiek by on nie był.

Może i tak . Ale ja nie panikuje nie mam korono schiza. Może to źle. Może dobrze . .
            Dla mnie wirus jak wirus musimy nauczyć się z tym żyć ,nie opuści nas z dnia na dzień ,a też będą nowe mutacje
            • niemaznaczenia Re: Koronawirus w Sarbinowie 25.06.20, 09:37
              Schizą jest siedzenie ze strachu w piwnicy, codzienne ekscytowanie się statystykami zachorowań i kasandryczne proroctwa np. upadku cywilizacji.. Jest kilka takich przypadków na forum wink Natomiast zdrowy rozsądek i elementarna ostrożność są moim zdaniem jak najbardziej wskazane. Ja do tej ostrożności zaliczam unikanie nadmiernie zatłoczonych miejsc gromadzącym przypadkowe osoby.
    • rb_111222333 Re: Koronawirus w Sarbinowie 25.06.20, 08:07
      O kurcze, prawdopodobnie zaraził ich właściciel ośrodka. Ciekawe czy miał objawy. Gdybym miała w niedługim czasie wyjeżdzac do tego osrodka to bym zrezygnowała, zbyt duże prawdopodobieństwo złapania czegoś albo wylądowania na kwarantannie.
      • merces Re: Koronawirus w Sarbinowie 25.06.20, 19:45
        tylko, ze nie wiadomo co to za pensjonat, pewnie chwalić się nie będą
    • biala_ladecka Re: Koronawirus w Sarbinowie 25.06.20, 09:26
      Wczoraj w Rewalu. Dlugi weekend zbiera zniwo sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka