Dodaj do ulubionych

Krem do cery suchej 40+

19.07.20, 22:21
Witajcie
Wracam z urlopu- buzia trochę przesuszona.
Polećcie dobry krem do cery suchej.Mam 44 lata.
Chciałabym zamówić przez internet. Kończę właśnie dermiki .
To musi być dobry krem , taki aby tą twarz nawodnić, odżywić ( mogą być 2) co polecacie plisss napiszcie!
Vichy? La roche?
Może link sklepu, apteki?
Z góry bardzo dziękuję 😀
Obserwuj wątek
    • gaskama Re: Krem do cery suchej 40+ 19.07.20, 22:34
      Polecam mokosh serum figa i krem veoli botanice repair by night. Dobre składy, ładnie nawilzaja, veoli wręcz natluszcza. Serum też raczej na noc, potrzebuje czasu na wchloniecie.
    • solejrolia Re: Krem do cery suchej 40+ 19.07.20, 23:00
      W aptece kupiłam krem Emotopic Pharmaceris. Jest natluszczajacy ale robi cuda z cerą.
      ( do tej pory stosowalam kremy nawilżające, bo mam cerę mieszaną, ale nawilzania za bardzo nie było, Jak zaczęłam używać Emotopic to poprawa jest wyraźna!)
      • mallgosia76 Re: Krem do cery suchej 40+ 20.07.20, 10:42
        Dziękuję Wam
        Coś jeszcze?
        • pasquda77 Re: Krem do cery suchej 40+ 20.07.20, 10:48
          Riche creme z Yves Rocher, chyba jedyny krem po którym widzę efekty na skórze twarzy.
          • b-b1 Re: Krem do cery suchej 40+ 20.07.20, 11:13
            Polecany tu już na forum Bandi anty dry - doskonale nawilża.
    • just_shelly Re: Krem do cery suchej 40+ 20.07.20, 11:36
      Zamówiłam pod wpływem forum liquid gold Stratia i Ialuset. Dam znać czy faktycznie takie cuda wianki.
    • ana119 Re: Krem do cery suchej 40+ 20.07.20, 12:19
      Dermica, La Roche, Vichy nie są dobrymi kremami. Cena nie ma przełożenia. Chyba że chcesz silikonu na twarzy. Poczytaj o nawadnianiu i składach dobrego kremu
      • grey_delphinum Re: Krem do cery suchej 40+ 20.07.20, 16:51
        La roche posey toleriane (cała seria) to jedyne kremy, które toleruje moja delikatna, odwodniona, naczyniowa i skłonna do uczulen i przesuszen skóra, a próbowałam wielu kremów, w tym takich z (podobno) genialnymi składami.
        Składy składali, a i tak każdy musi znaleźć krem optymalny dla siebie.
        • grey_delphinum Re: Krem do cery suchej 40+ 20.07.20, 16:52
          Składy składami... miało być.
          • ana119 Re: Krem do cery suchej 40+ 20.07.20, 21:48
            Cóż, z takim problemem poszukać należy dobrej kosmetyki która ustali protokół pielęgnacji. Teraz są genialne kosmetyczki, warto szukać. Dużo pieniędzy trafia np na włosy, paznokcie, brwi, ubrania czy nawet... książki i tu wydatkuje się regularnie dużo a dbanie o pielęgnację twarzy ograniczenia się do sięgnięcia po krem na półce sklepowej czy aptece (sprytne Vichy wie jak być pożądanym!). Dobrze oczyszczona i nawodniona twarz to baza do wchłaniania tych składników które służą pielęgnacji
            • panna_lila Re: Krem do cery suchej 40+ 21.07.20, 08:06
              "z takim problemem poszukać należy dobrej kosmetyki która ustali protokół pielęgnacji"

przesuszona twarz po urlopie i protokół pielęgnacji?! co to jest ten "protokół pielęgnacji"
              • ana119 Re: Krem do cery suchej 40+ 21.07.20, 19:42
                Ach... możesz wpisać też słodycze, kosmetyki kolorowe. Do wyboru.

Po pytaniu wnioskuję że obecnie tylko myjesz twarz i kładziesz krem. To rozpiska co po czym robić rano, wieczorem, co dodatkowo w tygodniu. W zależności od typu skóry i problemu jakich kosmetykow szukać w sklepie. Wtedy skóra jest nawilżona i nie trzeba wierzyć w siłę kremu z silikonem. Swoją drogą to już lata temu Bosacka w swoim programie omawiała rodzaje kremow do rąk i piętnowała ten z silikonem🤪
            • grey_delphinum Re: Krem do cery suchej 40+ 21.07.20, 08:21
              Jesli to do mnie, to zdecydowanie wolę wydać kasę na książki czy inne dobra kultury niż na "protokół pielęgnacji twarzy"...

• elinborg Re: Krem do cery suchej 40+ 20.07.20, 19:22
      Jakiego kremu byś nie kupiła- dodaj do niego jeszcze serum nawilżające. Tzn. do pielęgnacji. Nakładasz odczekujesz parę minut i na to krem. Efekt o wiele lepszy i bardziej trwały.
    • bergamotka77 Re: Krem do cery suchej 40+ 20.07.20, 21:38
      Gel cream Tony Moly albo Aquabomb marki Belif
      • mallgosia76 Re: Krem do cery suchej 40+ 20.07.20, 22:22
        Wielkie dzięki dziewczyny!
    • marszawka Re: Krem do cery suchej 40+ 21.07.20, 07:48
      Sprobuj sobie też lidlowy Cien. Sa na dzień i na noc. Do suchej skóry extra. To są te przeciwzmarszczkowe Q10. One mają dobre wyniki w testach a ja używam od pół roku i śmiało polecam.
    • agus-ka Re: Krem do cery suchej 40+ 21.07.20, 11:53
      jako alergik mogę Ci polecić alantan dermoline nawilżający w pomarańczowym opakowaniu. Kosztuje ok 15 zł, a jest rewelacyjny. Jestem od Ciebie rok młodsza, mam azs, przy tym kremie nic mi nie straszne.
    • joanna266 Re: Krem do cery suchej 40+ 21.07.20, 20:11
      Przerobiłam już bardzo wiele.Ale wierna jestem i pozostanę marce swederm.Uwielbiam kolorówke i pielęgnację. Skóra wygląda po nich bosko.Acha też nam suchą i 42 lata wink
    • igge Re: Krem do cery suchej 40+ 09.02.22, 14:43
      Jest Nacomi dla 50 w brązowym kartonowym pudełeczku. Z masłem shea. Na noc ale stosuję i na dzień. Polecany tu był i otula natłuszcza/ nawilża. Lubię go.
      Drugi ulubiony od lat krem to Sesdermy RetiAge. Różowy. Z retinolem. Przed nim stosuję serum z tej samej serii. Twarz jest długo i miło nawilżona i miękka po nim. Kupuję różne kremy z retinolem. Dostałam też dwa kosmetyki z retinalem BasicLab
      Ale ten sesdermowy krem najbardziej moja sucha cera lubi i wracam do niego.
      Najpierw kiedyś przyzwyczaiłam skórę, w tym skórę wokół oczu do niego i teraz od dawna stosuję nawet pod oczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka