Dodaj do ulubionych

Taka sytuacja

28.07.20, 20:49
Zalozmy, ze macie szefa, ktory ma urodziny (u nas obchodzimy urodziny w pracy). Przypadkiem o tym sie dowiadujecie wpadajac do biura, skladacie zyczenia i organizujecie wreczenie nagrody/ kupienie prezentu itp. Nastepnie organizujecie spotkanie na zoomie/ teamsach dla calego zespolu (takie oszukane, pod innym pretekstem). I mowicie szefowi, ze pewnie wczesniejsze spotkanie skonczy sie wczesniej (ma trwac od 14) i ze proponujecie tzw calla (sorki za korpogadke) o 13.30, zeby pogadac o tej fejkowej/ faznej sprawie.
No o ten szef Was opierdala z gory do dolu, ze jest call, ze z klientem, ze sie nie skonczy wczesniej i czemu ja tak proponuje sie spotkac. No wiec mowie, ze jak sie nie skonczy, to mozemy sie spotkac pozniej przeciez (wirtualny call) - nie ma potrzeby organizowania sali itp.
I jak juz sie zdzwaniamy dalej mowi przy wszystkich, ze ja ustawiam cos, potem wydzwaniam i przesuwam. No i dalej mnie ochrzania, az mialam ochote sie rozlaczyc.

Ciekawa jestem jak na taka sytuacje zareagowalaby ematka smile

Obserwuj wątek
    • lajtova Re: Taka sytuacja 28.07.20, 20:55
      Gówno mnie to obchodzi.
    • asfiksja Re: Taka sytuacja 28.07.20, 20:56
      Osłabiło mnie samo czytanie.
    • chatgris01 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:00
      Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
    • daniela34 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:00
      Serio? Takie kombinacje z okazji urodzin szefa? Zmęczyłam się już przy czytaniu, na pewno bym czegos takiego nie organizowała
      • antyka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:05
        Mamy taka tradycje w pracy, ze organizujemy urodziny (WSZYTSKIM!)
        a poniewaz pracujemy zdalnie, robimy fejkowe calle, zeby solenizant sie nie domyslil.
        • daniela34 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:10
          antyka napisała:

> a poniewaz pracujemy zdalnie, robimy fejkowe calle, zeby solenizant sie nie do
          > myslil.
          I po drugiej takiej sytuacji kolejny się nie domyśla.. aha
          • chococaffe Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:58
            Bardzo twórczy zespół big_grin
            • bazia8 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:09
              😂
          • lauren6 Re: Taka sytuacja 29.07.20, 14:53
            Szef chciał się z okazji urodzin wcześniej urwać z pracy, iść do restauracji bzyknąć partnerkę, a ci mu fejk kola ustawiają. Też bym się wkurzyła.
        • taki-sobie-nick Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:12
          Mały OT: jak powiedzieć "fejkowe calle" inaczej?

Interesuje mnie, czy znasz jakieś synonimy. tongue_out
        • m_incubo Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:23
          Solenizant się nie domyśla, że tego właśnie dnia są jego urodziny? Które zawsze obchodzi się w firmie? Aha.
          Mnie mdli na samą myśl świętowania urodzin w pracy.
        • pitupitt Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:51
          To macie głupią tradycję. Co jak ktoś nie chce świętować swoich urodzin w pracy? Też go na siłę uszczęśliwiacie?
          • antyka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:54
            Tak, jest odborny przymus. Wysylamy co prawda maila, z prosba o info, kto sie chce skladac, ale nie bierzemy pod uwage odmowy. Absolutnie zadnej! Z reszta, ludzie wiedza o tym, ze kara jest straszna - podwójna składka! Zadowolona z opowiedzi?
            • edka12 Re: Taka sytuacja 29.07.20, 11:22
              to już wiem dlaczego na myśl o ewentualnej pracy w korpo przechodziły mnie ciarki...
    • saszanasza Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:03
      Nic nie zrozumiałam. Ani idei samego „calla„ ani idei godziny o której miałby się odbyć. Widzę tylko korporacyjny bełkot.
    • taki-sobie-nick Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:03
      Nastepnie organizujecie spotkanie na zoomie/ teamsach dla calego zespolu (takie oszukane, pod innym pretekstem). I mowicie szefowi, ze pewnie wczesniejsze spotkanie skonczy sie wczesniej (ma trwac od 14) i ze proponujecie tzw calla (sorki za korpogadke) o 13.30, zeby pogadac o tej fejkowej/ faznej sprawie.

Calla, sorki za korpogadkę... No ale nic, przebrnęłam, jestem wszak utalentowana językowo tongue_out - tylko nie rozumiem, po co to fejkowe spotkanie?
      • antyka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:06
        Oszukiwane/ lewe. Np, organizujecie calla w sprawie strategii a jak sie wszyscy wdzwonia, spiewaie sto lat i skladacie zyczenia.
        • taki-sobie-nick Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:07
          Ja nie pytałam, jakie to jest, tylko po co.

Ja bym nic takiego nie robiła, więc i problem z głowy.
        • laura.palmer Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:11
          Jprd, Sto Lat na teamsie? Czyli że siedzę w domu i śpiewam do mikrofonu, a mąż w sąsiednim pokoju rży ze śmiechu? Nie słyszałam jeszcze o takiej głupocie. big_grin
          • best_bej Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:18
            smile smile smile
            Łubudubu!
            • tt-tka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:22
              best_bej napisała:

> smile smile smile
              > Łubudubu!

To ja, Jarzabek suspicious
              • best_bej Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:25
                W XX wieku śpiewano do szafy, teraz do laptopów. Ach ten postęp wink
                • bywalczyni.hosteli Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:36
                  best_bej napisała:

> W XX wieku śpiewano do szafy, teraz do laptopów. Ach ten postęp wink

big_grin
                • glanaber Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:59
                  best_bej napisała:

> W XX wieku śpiewano do szafy, teraz do laptopów. Ach ten postęp wink
                  Cudne 🤣
          • marszawka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:26
            Śmiejcie sie, śmiejcie .... u nas to samo jest😀 i tez się organizuje takie telekonferencje na niby. Uroki niektórych firm.
            • bazia8 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:10
              I nikt nie odważy się powiedzieć, ze to glupie? Aha.
              • antyka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:19
                A moze nam sie podoba?
                • pitupitt Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:55
                  Wszystkim bez wyjątku? Ojapierciedole...
                  • antyka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 23:12
                    Tak, jestesmy korpoklonami, nikt nie ma odrebnego zdania. Jesli ma, jest po prostu zwalniany.
            • krypteia Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:46
              marszawka napisał(a):

> Śmiejcie sie, śmiejcie .... u nas to samo jest😀 i tez się organizuje takie tel
              > ekonferencje na niby. Uroki niektórych firm.

I ani jedna z osób uczestniczących w grupowym śpiewaniu sto lat do laptopa nie widzi w tym nic żenującego? Nie ma szans na to żeby choc jedna odważna osoba zainicjowała dyskusję czy warto to kontynuować? Btw skąd wszyscy znają daty urodzin ludzi z pracy? Szef was zmusił żeby podać czy ktoś z HR podal mu to na tacy?
              • antyka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:50
                Moze jakas widzi, wtedy sie nie sklada i nie wdzwania na spotkanie.
                Tak, szef powiedzial zebysmy pod grozba utraty owocowych czwartkow podali rozmiar stanika, buta i date urodzin. Jesli to nie skutkuje, bije nas pejczem. Dodatkowo zmuszamy wszystkich stazystow do skladania sie nacaly rok z gory, bo nie wiadomo przeciez, czy taki delikwent sie sprawdzi i czy nie trzea bedzie go zwolnic. Zadowolona?
                • filizanka_czarnej_kawy Re: Taka sytuacja 28.07.20, 23:19
                  Ale czy ty widzisz jakie to wszystko glupiutkie? No nie wierzę, że nie.
          • petronella Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:50
            Też mnie rozbawiło, rżący mąż też przed me oczy się rzucił😃😃😃
        • fitfood1664 Re: Taka sytuacja 29.07.20, 14:30
          jeśli to ja bym była tym szefem, to taki call ze śpiewami, kiedy nie ma ciacha, kawki i kontaktu bezpośredniego to moglibyście sobie wsadzić, i nie zawracać mi dooopy.
    • aaa-aaa-pl Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:06
      Co za gadka...śmiesznie to wszystko brzmi.
    • tt-tka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:07
      Ochrzanilabym cie od stop do glow. I na miejscu szefa, i na miejscu wspolpracownikow.
    • malia Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:08
      Ja zupełnie nie wiem o co chodzi
      • lellapolella Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:10
        Ja ogarniam mentalnie problem urodzin w pracy i mówię tej tradycji głośne NIE.
      • antyka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:12
        Organizujesz telekonferencje z zespolem i szefem, zeby uczcic jego urodziny (zwyczaj zepolowy - swietujemy urodziny wszystkich). Spotkanie organizujesz pod innym pretekstem. Zanim do niego dojdie, szef 2 ray Cie opieprza, ze mu te spotkanie koliduje z innym (chociaz Ty mowisz, ze pewnie te poprzednie skonczy sie wczesniej, a jesli sie nie skonczy, to nasze mozemy przesunac.
        Uff. Nie wiedzialam, ze tak skorpocialam smile
        • saszanasza Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:17
          antyka napisała:

> Organizujesz telekonferencje z zespolem i szefem, zeby uczcic jego urodziny (zw
          > yczaj zepolowy - swietujemy urodziny wszystkich). Spotkanie organizujesz pod in
          > nym pretekstem. Zanim do niego dojdie, szef 2 ray Cie opieprza, ze mu te spotka
          > nie koliduje z innym (chociaz Ty mowisz, ze pewnie te poprzednie skonczy sie wc
          > zesniej, a jesli sie nie skonczy, to nasze mozemy przesunac.
          > Uff. Nie wiedzialam, ze tak skorpocialam smile

Ale pytanie zasadnicze, dlaczego na siłę zorganizowałaś to fejkowe spotkanie podczas innego? Nie mogłaś odczekać tej pół godziny nawet jeśli szef skończyłby swoje spotkanie wcześniej?
          • antyka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:20
            Bo zakladalam, ze te poprzednie sie wczesniej skonczy. Mamy je co tydzien i zwykle tak jest. Mialam racje z reszta, bo tak sie stalo, skonczylo sie 50 minut przed czasem.
        • taki-sobie-nick Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:17
          No proszę, jak ładnie. Ćwicz normalny język, bo granice naszego języka są granicami naszego świata, a język, jakim się posługujemy, wpływa na nasze myślenie (i odwrotnie). Uznam, że na mój post z 21.12 otrzymałam odpowiedź.
        • daniela34 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:18
          Pytanie brzmi: po co to robić?
          Już sobie wyobrażam jak śpiewam Sto lat do laptopa a domownicy wyją ze śmiechu po kątach
        • pitupitt Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:57
          Nie, skretyniałaś. Zmień robotę, ta robi ci źle na całokształt.
        • kadfael Re: Taka sytuacja 29.07.20, 16:21
          No proszę. Umiesz jeszcze pisać po polsku. Sensu tego bełkotu z pierwszego postu to się bardziej domyśliłam niż zrozumiałam.
    • milva24 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:10
      Cieszę się, że u nas nie ma takiego zwyczaju.
    • anika772 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:12
      Nijak, ja bym niczego nie organizowała.
    • szafireczek Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:13
      Obchodzenie urodzin, zwłaszcza jak się już dawno skończyło 25 lat, to nie dla każdego przyjemna sprawa...smile
      Poza tym, można zapomnieć, tym bardziej, jak się jest szefem z napietym planami do wykonaniasmile
      • lellapolella Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:17
        A może szefa ten zwyczaj po prostu wkurza i mu się ulało? Może warto przyjrzeć się sprawie pod tym kątem i wyciągnąć wnioski?
        • antyka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:18
          Mozliwe, ale zawsze sie składa na wszysystki prezenty urodzinowe. Zalozylam, moze nieslusznie, ze bedzie mu pzykro jak nikt nie bedzie o nim pamietac.
          • best_bej Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:23
            Przykro? To ile on kończy lat ? 6???
            Teraz Tobie przykro bo dostałaś opierdol przy wszystkich.
            Jak to było? Nie ma ofiar...
          • szafireczek Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:25
            No to napisz, jak się to skończyło, jak już zalapal o co chodzi. Jeśli zapomniał odchrzanic, skoro ochrzanial, to trochę slabo, ale ostatecznie puściłabym w niepamięć smile
            • antyka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:27
              Nie odchrzanil. Ja go za to osmialam troche za takie traktowanie, wiec mu sie łyso zrobiło.
              • szafireczek Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:32
                To masz odpowiedź - następnym razem nie organizuj, co najwyższej dołącz się do innych.
    • lilia.z.doliny Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:21
      i ten szef wciaz nie kuma ze chodzi o zbiorowe choc callowe sto lat? a moze wie i dlatego jest wkurwiony na te szope?
      Jak mawial krol Julian- przyjecie niespodzianka byloby wtedy, gdybym nie mial urodzin. A jak mam urodziny, to zadna niespodzianka.
      Wiec zrobcie callbirthday np w październiku. O, i to jest pomysl
      • daniela34 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:22
        No właśnie, przecież najdalej po drugich urodzinach w zespole "fejkowy call" przestaje być niespodzianką
    • m_incubo Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:21
      W życiu nie czytałam niczego głupszego.
      Nijak bym nie zareagowała, nie miałabym nic wspólnego z taką sytuacją.
    • mrs.solis Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:21
      antyka napisała:

> Zalozmy, ze macie szefa, ktory ma urodziny (u nas obchodzimy urodziny w pracy).
      > Przypadkiem o tym sie dowiadujecie ....

Udaje, ze sie nie dowiedzialam. Problem z glowy.
    • spirit_of_africa Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:27
      ja się nie dziwie ze się wkurzył. Nienawidzę jak mi ktoś wtrynia zaproszenie na spotkanie w termin innego spotkania. Zwłaszcza teraz przy pracy z domu gdzie wszystkie spotkania odbywają się online.
    • mid.week ...... 28.07.20, 21:32
      wiadomość zostala wycieta zeby szef sie nie dowiedzial o fake call birthday party?
      • szafireczek Re: ...... 28.07.20, 21:34
        Nie. By mógł udawać, że nie wie, że wypadałoby podziękować, a nie opieprzac. Lotny chyba nie jest, mimo bycia szefem w korposmile
    • sol_13 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:51
      Nic nie rozumiem. Na ch... takie kombinacje.
    • chococaffe Re: Taka sytuacja 28.07.20, 21:58
      NAGRODA na urodziny? big_grin
    • chococaffe Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:02
      Wątek roku big_grin
      • daniela34 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:05
        Ej, ale przynajmniej już mam tę pewność, że lata temu dovrze wybrałam, bo korpo nie dla mnie. Umarłabym ze śmiechu po miesiącu
      • antyka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:08
        Ach dziewczyny, u nas w firmie troche inaczej - no korpo, wiec i zwyczaje sa korpowe. Ale naprawde glupio byloby zapomniec urodzinach jednej osoby z zespolu zwlaszcza, ze pamietalismy o wszystkich urodzinach, kupowalismy prezent i swietowalismy. Serio. Nie ma to znaczenia, ze to szef. Z reszta w naszej branzy mozna z szefa robis sobie posmiech... i nikt nie ma z tym problemu. Z reszta, jak ktos cos milego napisze na temsach/ czy w mailu do przelozonego, to zaraz komentujemy: łubudubu itp. Pracuje w bardzo luźnej filmie .
        Pytanie bylo, co by zrobila ematka, po tym jak ja opieprzyl szef (dwukrotnie).
        Ja go obsmialam przy wszystkich tlumaczac, ze ma przykre urodziny, ostatnia - zalozmy 4 z przodu i w sumie rozumiem, ze jest podminowany.

• chococaffe Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:12
          big_grin
        • bazia8 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:14
          Skoro luzna firma, to dobrze, ze on Cie opieprzyl, a ty go obsmialas (nie rozumiem co prawda ostatniego zdania, ale to oewnie korpogadka)
          Rany to prawie jak watek o wscieklym kocie.
          • daniela34 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:21
            bazia8 napisała:

> Rany to prawie jak watek o wscieklym kocie.

Ty masz rację, wściekły niemiecki kot- faszysta i ten wątek stoją w jednym szeregu.
          • saszanasza Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:26
            bazia8 napisała:

> Skoro luzna firma, to dobrze, ze on Cie opieprzyl, a ty go obsmialas (nie rozum
            > iem co prawda ostatniego zdania, ale to oewnie korpogadka)
            > Rany to prawie jak watek o wscieklym kocie.
            >

Dla mnie w ogóle emocjonowanie się takimi rzeczami jest bardzo infantylne🙈 Szef mnie opieprzył a ja go obśmiałam🙈 Matko Bosko Jezusiu Swięty!
        • spirit_of_africa Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:15
          w sumie wybrnelas big_grin btw lajza z niego, ze nie zorientowal sie, skoro macie taki zwyczaj
        • agonyaunt Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:23
          Uuu, no to pełna kultura... Gdybym była szefem, to już byś dla mnie nie pracowała.
        • taki-sobie-nick Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:33
          Skoro jest podminowany, to po co mu robić urodziny?

I co to za słowo "POŚMIECH"? I jeszcze "robić pośmiech"? Coś ty robiła w szkole na lekcjach polskiego?!
          • antyka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:45
            miało być podśmie c h u j k i
            big_grin
            • pitupitt Re: Taka sytuacja 28.07.20, 23:02
              Jeszcze lepiej...😕
    • koronka2012 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:05
      Upiorny zwyczaj, większości zapewne świetnie by się żyło bez fejkowych calli urodzinowych.

Wymuszona integracja, wymuszone prezenty, koszmar. Ucinam takie zapędy różnych nadgorliwców. Pchanie się z życzeniami, kupowanie prezentu itp akcje kojarzą się z wazeliną. A że szef nie tylko nie docenił, ale i opieprzył... shit happens. Nauczka na przyszłość żeby dać sobie spokój z głupimi pomysłami. To praca a nie przedszkole.
    • agonyaunt Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:09
      Ja bym po premii poleciała; jakby mi pracownik zorganizował fejkowego calla z okazji moich urodzin, to szybko by się dowiedział gdzie leży granica między życiem prywatnym a zawodowym. I odstrzeliłabym takiego kaowca przy pierwszej okazji.
      • antyka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:16
        Urodziny organizujemy KAZDEMU. Takze np stazyscie, ktory dopiero co dolaczyl do zespolu.
        Mamy kalendarz urodzin, sprawdzamy, kto kiedy sie urodzil. Tylko akurat szefowe urodziny przegapilismy. Nie ma to nic wspolnego z wazeliniarstwem, raczej wtopa, ze nikt tego nie ogarnal, bo zwykle takimi rzeczami zajmuje sie najblizszy wspolpracownik.
        • daniela34 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:23
          antyka napisała:

> Urodziny organizujemy KAZDEMU. Takze np stazyscie, ktory dopiero co dolaczyl do
          > zespolu.
          > Mamy kalendarz urodzin, sprawdzamy, kto kiedy sie urodzil.

O, rany boskie!!!
        • chococaffe Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:26
          Mamy kalendarz urodzin, sprawdzamy, kto kiedy sie urodzil.

Nie wierzę w to co czytam big_grin
          • daniela34 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:27
            No nie?
        • agonyaunt Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:29
          No to przestańcie organizować KAŻDEMU, zacznijcie organizować tym, którzy chcą. Nie każdy ma ochotę "świętować" z kolegami z firmy, zwłaszcza jeśli koliduje mu to z obowiązkami albo dezorganizuje pracę.

• agonyaunt Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:31
            A, i przede wszystkim organizujcie po robocie, nie w trakcie. I przestańcie zmuszać biednych stażystów do zrzucania się na prezenty dla całej reszty. No ludzie, serio...
            • antyka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:47
              Nie ma przymusu skladania sie, niektorzy sie nie skladaja tylko na prezenty dla wybranych osob. Zajebista jest ta emama. Leze i kwicze smile W realu tez tak opieprzacie wszystkich?
              • tt-tka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:50
                Takich jak ty ? Opieprzam w realu, równo i bez pardonu. Za zachowanie, za słownictwo i za caloksztalt.
              • agonyaunt Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:51
                Nie wszystkich, tylko tych, którzy sobie na to zapracują smile
              • pitupitt Re: Taka sytuacja 28.07.20, 23:05
                Łyso sie zrobiło, że nikt nie zachwycił się twoim dziecinnym pomysłem, to i kwiczysz...
        • krypteia Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:55
          antyka napisała:

Co to za firma? Dawaj nazwę wrzuce na czarną listę. Albo może zacznę pytac na rozmowach o prace "czy macie państwo kalendarz urodzin i śpiewacie sto lat do laptopa podczas fajkowych calli'
          • daniela34 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:59
            Pytaj, pytaj koniecznie, bo to naprawdę jest przerażające
            • bazia8 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 23:02
              Tak, upiorne.
          • bazia8 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 23:01
            Fajkowe calle brzmią nieźle. Wyobraź sobie, pracownicy jarają zioło i śpiewają sto lat, a potem wszyscy biegiem do lodówki, bo mają gastrofazę 😎
            • daniela34 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 23:04
              Ja bym fajtyczjue musiała sporo wyjarać, żeby śpiewać do laptopa, tak że tego.
              • daniela34 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 23:05
                *faktycznie
                • bazia8 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 23:20
                  nie Ty jedna smile
        • koronka2012 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 23:14
          antyka napisała:

OJP, co za banda upiornie namolnych harcereczek. Z pewnością stażysta marzy wręcz o tym, żeby ze swojej pensyjki co chwilę dorzucać się do durnowatych prezentów dla kompletnie obcych ludzi....

Trollem jedzie, ale wiem że bywają takie chore układy.
      • tt-tka Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:22
        agonyaunt napisała:

> Ja bym po premii poleciała; jakby mi pracownik zorganizował fejkowego calla z o
        > kazji moich urodzin, to szybko by się dowiedział gdzie leży granica między życi
        > em prywatnym a zawodowym. I odstrzeliłabym takiego kaowca przy pierwszej okazji
        > .

Odstrzelilabym nie czekając okazji. Za ortografie i gramatyke, przykładowo smile
    • alexis1121 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:19
      Nerwowy szef. Byłoby mi przykro, a na przyszłość składałabym życzenia bez kombinacji i wymyślonych calli.
      • best_bej Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:28
        Ale autorka postu zlozyla życzenia. Tylko ze na tym nie poprzestała.
        Nie znoszę takich cyrków i w pracy nie obchodzę urodzin. współpracownicy maja powiedziane, ze nie życzę sobie żadnych imprez, kwiatków i szampanów.
        Może szef autorki z tej samej frakcji.
    • filizanka_czarnej_kawy Re: Taka sytuacja 28.07.20, 22:25
      Ależ ciężki post, nie da się tego czytać, co to w ogóle za język? Tragedia. A jako emama wątpię, abym znalazła sie w podobnym środowisku i miała takie wydumane problemy, więc niestety nie pomogę 😅
      • ewolajda88 Re: Taka sytuacja 28.07.20, 23:22
        WTF? Może tak świętowała, że się nayebala...wtedy to i polska język trudna język

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka