Dodaj do ulubionych

Odżywki białkowe

28.07.20, 21:22
Ematka używa? Czy to dla pakerów tylko? Przed treningiem czy po? No i czy istnieje na rynku coś co nie jest w smaku koszmarnie słodkie?
Obserwuj wątek
    • wapaha Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 21:29
      Jeden sezon stosowałam i przestałam. ( sojowe, waniliowe) - miałam wrażenie "opuchnięcia"
      Po co ci to ? Bezsensu
      Ty w ogóle odbierasz maile ??
      • gru_z_gru Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:08
        Bo ćwiczę wieczorem i potem jednak przydałoby się coś zjeść a nie mam siły na normalny posiłek to szukam wyjścia. Z mailami to poczta robi co chce, wywala mnie na logowaniu ostatnio uncertain
        • wapaha Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:26
          Az tak mocno ćwiczysz ? ( nie dasz rady rano albo po 16-19 ? )

Ja generalnie jestem przeciwniczką odżywek- ekperyment na mnie samej sie nie powiódł więc tym bardziej- zjedz sobie jogurt,/serek wiejski/kefir
          • gru_z_gru Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:33
            Nie chodzi, że mocno, tylko po prostu czas ćwiczeń jest dostosowany do dzieci. Czasami mi się udaje ok 18:30, wtedy partner przejmuje maluchy, szykuje im kolację, kąpiel, ja wracam na usypianie. Ale są takie dni, że nie ma opcji dopóki nie zasną. Więc wychodzi jak wychodzi. Jogurty lubię, dzięki.
            • wapaha Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:36
              Czaję, jak się nie ma co sie lubi to sie lubi to się ma 18.30 lepsza hormonalnie i energetycznie, no i zjeśc można w spokoju
              • gru_z_gru Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:40
                Za to udało mi się Twoją radę wdrożyć (mail nie włazi to tu napiszę). Niedługo będę uchodzić za osiedlową wariatkę, bo dziecko na rowerku, drugie biega, a matka pompki robi big_grin
                • wapaha Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:42
                  big_grin

Zrób fote teraz i zrobisz sobie za np. 2 m-ce - zobaczysz efekt smile
    • nieskomplikowany.miesniak Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 21:31
      Używałem, słodkie to było jak diabli, od paru ładnych lat nie miałem z tym kontaktu, nie pomogę.
    • mrs.solis Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 21:31
      Czasem uzywam, jak nie mam ochoty na sniadanie. Robie sobie jakis koktajl i dosypuje bialka, zeby nie pasc z glodu przed nastepnym posilkiem. Mam bialko, ktore nie jest slodkie .
    • zuleyka.z.talgaru Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 21:31
      Uzywam. Z beketo. Nie jest slodkie.
    • anika772 Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 21:33
      Istnieje, smak naturalny. Czasami mieszam z podwójnie czekoladowym albo waniliowym, bo smakowe faktycznie o wiele za słodkie.
      Używam kiedy w ciągu dnia mam za mało białka w planach i możliwościach. Raczej rzadko, no jednak wolę kawałek mięsa albo twaróg.
      • gru_z_gru Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:09
        Mięso i twaróg uwielbiam ale o 21:30 średnio szczególnie latem
        • anika772 Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:13
          Potreningowo to lepszy będzie banan/kilka daktyli/łyżka masła orzechowego
          • wapaha Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:20
            Na noc tyle węgli ????
            • anika772 Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:23
              Po treningu, oczywiście. To zresztą zależy od celu trenigów i tego co się zjadło w ciągu dnia. Można iść spać bez jedzenia, bo czemu nie.
              No i bez przesady z tym "tyle węgli". W jednym bananie...?

• wapaha Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:35
                banan/kilka daktyli/łyżka masła orzechowego
                banan -100 kcal- 26 g węgli
                Kilka daktyli-( 4)- 60 kcal-ok 13 węgli
                Łyżka masła orzechowego- 139 kcal- 2 g węgli
                Co daje prawie 300kcal i aż 40 g węgli
                • mona-taran Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:38
                  Ale to chyba zamiennie miało być a nie wszystko na raz?
                  Mnie by taki zestaw zamulił na amen :p
                  • wapaha Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:41
                    Nie no chyba razem - potreningowo łyżka masła orzechowego ? wink
                    Ja akceptuje zestaw ale jeszcze z owsianką i orzechami. No i rano wink
                    • anika772 Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:45
                      Nie, nie wszystko razem, tylko do wyboru.
                    • mona-taran Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:54
                      Ja z tego akceptuję tylko banana:p
                • zuleyka.z.talgaru Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:42
                  Eee przecież nie masz zjesc wszystkiego tylko jedno z tych produktów.
    • best_bej Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 21:33
      Białko z konopii. W smaku jak bloto. Pije z woda i nie delektuje się, bo nie ma czym.
    • ira_08 Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:10
      Nie, a po co? W diecie zachodniej jest białka nadto, jak nie chcesz być pakersem i startować w zawodach kulturystycznych, to są ci zbędne.
      • myelegans Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:20
        bialko to za malo ba przypakowanie wink anaboliki jakies musza byc w komplecie
        • anika772 Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:25
          Co za bzdury, wybacz.
          Treningi i dieta (odpowiednio dobrane) wystarczą, nie ma potrzeby brać anabolików.
          • myelegans Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 23:09
            wybaczam wink
            mozesz stonowac miesnie, ale wybacz nie narosnie ci masy miesniowej przy umiarkowanym treningu kardio/obciazeniowym...

mam kolezanke, body builder, duze obciazenia, dieta i anaboliki, jezeli chcesz zeby ci miesnie urosly, a nie tylko stonowaly sie.

nie podejrzewam, zeby autorka miala na mysli pakowanie, zeby jej sie bicepsy w rekawy nie miescily...
      • zuleyka.z.talgaru Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:43
        No zamiast białkowego posilki. Machasz szejka i juz.
    • marta.graca Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:12
      Piłam kiedyś kilka dni, żołądek normalnie mam jak struś, a po tym dostałam mega niestrawności.
    • myelegans Re: Odżywki białkowe 28.07.20, 22:19
      Zjedz kawalek sera zoltego, ryby wedzonej, koktajl na bazie kefiru, lyzke masla orzechowego, nie laduj w siebie tego przetworzonego, slodkiego dziadostwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka