Dodaj do ulubionych

Mieszkanie minimalistki

02.08.20, 10:16
Mieszkanie minimalistki - jak się Wam podoba, co sądzicie o nim? Jak oceniacie mebelki? smile
Oraz gust właścicielki.

simplicite.pl/mieszkanie-minimalistki/
Obserwuj wątek
    • mae224 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:20
      O gustach nie dyskutuję. Ale ze względu na poziom egzaltacji, nie chciałabym z panią mieszkać.
    • kosmos_pierzasty Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:28
      Znowu... uncertain
    • shmu Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:30
      Nierealistyczne. Szczegolnie kacik do pracy.
      • dyzurny_troll_forum Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 18:30
        shmu napisała:

> Nierealistyczne. Szczegolnie kacik do pracy.

Tak! Kącik do pracy - gdy trzeba napisać więcej niż 1/2 strony A4 nadgarstki wchodzą w dooodę....
      • georgia.guidestones Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 23:35
        biurko bardzo płytkie (szerokosc blatu), to nie ma nawet 60 cm
    • heca7 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:31
      Doczytałam do specjalnej poduszki do medytacji...
      • kosmos_pierzasty Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:36
        Ej, poduszkę to akurat też mam (od 20 lat), bardzo wygodna smile
        • marta.graca Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 13:37
          A czym się różni specjalna poduszka do medytacji od takiej zwykłej?
          • georgia.guidestones Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 19:44
            Tym ze teraz sie zrobil wokol tego (medytacji i gadzetow) niezly biznes, a poduszke i tworce blogerka promuje social media, dostala w barterze.
          • fragile_f Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 20:50
            Do medytacji jest twarda i sie z niej nie zjeżdża doopskiem, nie boli też kręgosłup, bo jest podtrzymywany i nie trzeba balansować. Inna sprawa, że medytować można siedząc na krześle i też jest ok wink
    • mary_lu Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:37
      Forum powinno mieć litość i nie wchodzić w ten link, bo pani nabierze znów nadziei, ze ma rzesze czytelników.

Czytając ze szklanej kuli - pustawo, dziwacznie, niepraktyczne, a opisane jakby wszystko było ze złota, kości słoniowej i lapis lazuli
    • aqua48 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:43
      Kompletnie nie moje klimaty. Zimno, pusto, smutno i bez polotu. Wydaje się, że z wszystkich propozycji Ikei pani wybrała na chybił-trafił najtańsze..
      • memphis90 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 15:04
        A to z pewnością, bo kupowała dla najemców. Stąd tania kanapa, regał kallax za bodajże 200zl i krzywy stolik z odzysku.

Ale może to bardziej minimalistyczne podejście niż kupowanie coraz to nowszych i nowszych minimalistycznych sprzętów i dekoracji, które uskuteczniala na etapie szopy w lesie.
        • aqua48 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 16:25
          memphis90 napisała:

> kupowała dla najemców. Stąd tania kanapa, regał kallax za
          > bodajże 200zl i krzywy stolik z odzysku.

> Ale może to bardziej minimalistyczne podejście niż kupowanie coraz to nowszych
          > i nowszych sprzętów i dekoracji

Moim zdaniem dużo bardziej minimalistycznie byłoby gdyby zamiast kupować nowe, a liche i brzydkie meble ze sklejki w Ikei kupiła sobie kilka starych, używanych, ale naprawdę ładnych i solidnych mebli na pchlim targu i je odnowiła/przerobiła wg swojego gustu i potrzeb i dopasowała do wnętrza. Ale to moje zdanie na temat minimalizmu. I żeby nie było, też mam w domu niektóre meble z Ikei, ale nie twierdzę że to minimalizm smilesmile
          • iberka Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 16:30
            Ona niech już lepiej nic nie "odnawia". Po tym co zrobiła z szafką przy łóżku strach pomyśleć co jeszcze uzna za lepsze niż było
            • aqua48 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 21:50
              iberka napisała:

> Ona niech już lepiej nic nie "odnawia". Po tym co zrobiła z szafką przy łóżku s
              > trach pomyśleć co jeszcze uzna za lepsze niż było

Przynajmniej pokazałaby czy ma jakiś własny gust, a nie przypadkową kolekcję najtańszych mebelków z Ikei, kupioną pod wynajmujących żeby czegoś wartościowszego nie zniszczyli.
              • iberka Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 22:53
                Przecież ona ich nie kupiła. Wybrała, wstawiła i ma reklamować co też czyni
                • georgia.guidestones Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 23:41
                  urzadzala wczesniej mieszkanie pod wynajem (czyli najmniejszym kosztem i zeby bylo w miare funkcjonalnie), biurko i krzeslo wstawila. ikea jej placi za wspomnienie i zalinkowanie do sklepu i ew sugestie podobnych mebli (jak sie wyprzedalo, ale jakis podobny jest dostepny)
                  • bywalec.hoteli Re: Mieszkanie minimalistki 03.08.20, 00:00
                    aż taka by była popelina z tego wpisu?
    • siwa-faryzeuszka Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:43
      Taki ten minimalizm jak twój nowy dom, dosyć mało realny. Kolejny przykład że strefa pobożnych życzeń =/= strefa jak-przyjdzie-co-do-czego
      • georgia.guidestones Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 21:59
        tyle ze latwo jej w pojedynke przemeblowac, przestawi kallaxa na kolkach i przesunie kanape.
    • ola_fatyga Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:49
      uwielbiam minimalizm, ale nie mebelki po taniości jak na załączonym obrazku...
    • lauren6 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:53
      Mebelki to najniższa półka cenowa Ikei. Nie wiem co tu oceniać?
      Za to fotel do biurka - koszmarny. Od samego patrzenia na niego bolą mnie plecy.
      • szmytka1 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 13:09
        haha a mnie się wydał wygodny z wyglądu i nawet pomyślałam, czy dziecku nie kupić. Mówisz, że nie będzie? I wygląda lepiej niż na stronie ikei
        • black_magic_women Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 17:34
          Pani napisała, że to specjalny, ergonomiczny i bajerancki fotel do pracy, może się ematki nie znaja, albo... #zazdroszczą. Podała nawet marke, ale nie pamietam.
          • dramatika Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 17:45
            To jest fotel z ikea, bardzo wygodny, dobrej jakości skóra.
            Dla dziecka się nie nadaje, siedzisko jest za głębokie, poza tym ma normalną, a nie dzieciącą wysokość i dziecko będzie mieć nogi w powietrzu.
            • szmytka1 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 21:39
              moje dziecko jest kilka cm niższe niż ja, a pewnie od kilku ematek większe wink W ciągu roku na pewno mnie przerośnie.
              • georgia.guidestones Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 22:00
                a , o starszym pisalas. moze i blogerke tez, ona tak samo wyglada na drobna
            • taje Re: Mieszkanie minimalistki 03.08.20, 12:54
              Zgadzam się - fotel bardzo wygodny i jak na Ikeę zastanawiająco ładna i miękka skóra. Zamierzam kupić dla 12-latka.
      • purchawka2017 Re: Mieszkanie minimalistki 03.08.20, 12:52
        Mi się podoba bardzo, kupię sobie taki.
    • heca7 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 11:02
      Swoją drogą ciekawe czy już znaleźli niską , bezdzietną parę nabywców na chatkę w lesie. Takich lubiących kąpiel w misce ...tfu! wannie na nóżkach i szukanie srajtaśmy po szparach w szafkach big_grin
      • bywalec.hoteli Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 11:04
        Spokojnie, na placu Zbawiciela sie znajdzie chetny hipster. Swoją droga na okres pandemii taka chatka w lesie jak znalazł.
      • bywalec.hoteli Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 11:07
        a w ogóle to liczyłem na Ciebie Heco ze się tu wpiszesz smile jak tam łotewskie wojaże - zakończone? Przywieźliście opaleniznę, kwas chlebowy, piwa, miody, nalewki i mięsa?
        • heca7 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:28
          Tak. Zakończone. Przywieźliśmy opaleniznę, ichni sławny balsam , słodycze Laima i piwo dla dziadka smile Kwasu nie, kwas właściwie identyczny sprzedawany jest u nas na bazarze. Na 100% wrócimy smile Ale na pewno tak żeby nie jechać i nie wracać w sobotę ( a przynajmniej nie jechać). Sznur samochodów, noga za nogą, koło za kołem, zderzak w zderzak ciągnął się w kierunku granicy przez kilkadziesiąt kilometrów.
      • berdebul Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 11:24
        Od wanny na nóżkach to się proszę odpimpać. Jak wanna, to tylko na lwich łapkach.
        • heca7 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:22
          A ty widziałaś tą ich wannę? Wciśniętą pod ścianę i wielkości miski?
          • berdebul Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:43
            W końcu nie są wysocy! 😂
    • fantomowy_bol_mozgu Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 11:31
      Mam taką samą poduszkę z Pachamamą wink może też zostanę blogerką big_grin
    • liliawodna222 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 11:53
      Według mnie nieprzytulnie. Fatalnie czułabym się w takim wnętrzu. Zero klimatu.
    • pelissa81 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:05
      Wygląda jak setki innych mieszkań na wynajem. Meble część z ikei, część po babci, część z przypadku - bezpieczna biel i szarość, kilka kwiatkow. Myślę, że miliony ludzi tak mieszkają. smile

www.otodom.pl/wynajem/mieszkanie/warszawa/?search[filter_float_price:to]=3000&search[filter_float_m:to]=60&search[filter_enum_rooms_num][0]=2&search[filter_enum_rooms_num][1]=1&search[filter_enum_building_type][0]=block&search[city_id]=26
    • black.emma Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:12
      Dla mnie to mieszkanie nie jest minimalistyczne tylko kompletnie bezstylowe i urządzone taniutko bez polotu.
    • jak_matrioszka Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:22
      "Minimalizm" to nie jest nieustanne zamienianie tanich rzeczy innymi tanimi rzeczami. W ogóle, to że coś jest tanie, lub sie dostało za darmo, nie jest wyznacznikiem minimalizmu. Jak pani aż tak zależy na minimalnych kosztach, to niech zbiera to, co ludzie za darmo oddaja i tym umebluje mieszkanie. Może uda jej sie stworzyć coś, co bedzie warte obejrzenia.
    • iberka Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:22
      🤦 déjà vu
    • dramatika Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:25
      Cóż, mieszkanie jak mieszkanie, ale fotel polecam, bo też go mam - piękny i wygodny smile
    • veryvery Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:38
      Nudna I przydlugawa reklama Ikei, a ta sofa wygląda na mega niewygodną, oparcie takie niskie, jak wygodnie się opierać siedząc na niej?🤷‍♀️
      • dramatika Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:50
        veryvery napisała:

> ta sofa wygląda na mega niewygodną

Popularność tej sofy wynika min. z jej ogromnej wygody tongue_out
        • veryvery Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 13:06
          No I dobra, może I jest wygodna, nie siedzialam na niej, ale jak tak na nią patrzę to ani siedzieć bo glowy nie da się oprzec, I gornej części pleców, ani się połozyc bo wysokie boki z ostrymi krawedziami
    • mae224 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:40
      No i książki odwrócone tak, żeby nie widać tytułu oraz autora. To jest dopiero minimalizm umysłowy.
    • saszanasza Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:40
      Mnie to mieszkanie się podoba. Nie bardzo rozumiem uwagi dotyczące „taniości” mebli, bo chyba nie chodzi o to, żeby urządzić się za miliony, a żeby potrafić urzadzić mieszkanie tanio a jednocześnie gustownie. Widziałam mnóstwo mieszkań drogich a jednocześnie tandetnych. Natomiast....rzeczywiście całość jest zbyt poprawna, obrazki bez polotu, brakuje indywidualizmu, pazura, czegoś co odróżni to mieszkanie od wystawki w Ikei.
      • aandzia43 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 13:00
        Otóż to, poprawnie i bez i indywidualnego rysu. Niech mi ktoś wyjaśni: czy tzw. minimalizm to właśnie biała sztampa bez wyrazu?
        • georgia.guidestones Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 22:02
          duzo minimalistow poszlo w scandi, na naszym gruncie to biale sciany + ikea i szarosc
      • jak_matrioszka Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 14:39
        Ludzie rozmawiaja i pisza o tym, co sie rzuca w oczy. Pani "składa" wnetrza po taniości, a że przy tym bez polotu i nie ma w nich kompletnie nic interesujacego, to o tej taniości sie pisze.
    • thea19 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:47
      z tego wszystkiego najbardziej podoba mi się pies i szacun dla kobiety, że nie był jej obojętny
    • aandzia43 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:57
      Zwyczajne, nie ma się czego czepić i kompletnie nie ma na czym oka zawiesić. Urządzone "pod wynajem", może stanowić bazę pod indywidualny styl, gust i potrzeby.
    • marianna1960 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:58
      Za smutno szaro biało jak tysiące innych mieszkań które teraz ludzie wykańczają skąd ta moda na apteczne klimaty??
    • mika_p Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 13:43
      1. Zacznijmy od tego, że wpis jest niechlujny.

Cytaciki:

"Strefa przechowywania…
      … to w istocie z bardzo wygodnymi ."

"Mam marzenie o całej ścianie zapełnionej sztuką. Obiecuję sama sobie, że kiedyś się zbiorę w sobie i taką zrobię. Tymczasem zamiast telewizora robi mi galerię teraz, a w niej znajdują się: grafika Mieczysława Wasilewskiego (...)"

"Szare ramki to model , mała biała to ."

Spacje po kropkach oryginalne. Tyle mi wpadło w oko przy pobieżnym czytaniu, może jest więcej.

cdn
      • mika_p Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 14:08
        2. stolik

Czytam: "Stolik nie jest idealny, jest nieco krzywy, ma trochę zadrapań i ubytków, ale na tym właśnie polega jego urok. Używam go do wszystkiego, czasami jest też moim atelier."

Widzę: "nie bardzo mam gdzie się rozłożyć z malowaniem, ciasno i niewygodnie"

https://simplicite.pl/wp-content/uploads/2020/05/diy-malowanie-naturalnymi-pigmentami-4-1536x881.jpg
      • mika_p Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 14:23
        3. Półka na książki

Czytam: "Na ścianie obok kanapy wisi otwarta półka, gdzie mam wszystkie moje książki (na samej górze te do oddania/sprzedania)".

Widzę: pieprznięte byle jak książki - ani to ładnie wygląda, ani dobry sposób przechowywania, szczególnie dla tych powyginanych sad

Notabene, na drugim zdjęciu dokumentującym półkę widać, że aż dwie z tych trzydziestu kilku nie-do-oddania to książki samej autorki bloga

https://simplicite.pl/wp-content/uploads/2020/07/mieszkanie-minimalistki-26.jpg
        • kropkaa Re: Mieszkanie minimalistki 03.08.20, 12:59
          Również zwróciłam uwagę na ten mało minimalistyczny pier*olnik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka