bywalec.hoteli 02.08.20, 10:16 Mieszkanie minimalistki - jak się Wam podoba, co sądzicie o nim? Jak oceniacie mebelki? Oraz gust właścicielki. simplicite.pl/mieszkanie-minimalistki/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mae224 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:20 O gustach nie dyskutuję. Ale ze względu na poziom egzaltacji, nie chciałabym z panią mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:30 Nierealistyczne. Szczegolnie kacik do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 18:30 shmu napisała: > Nierealistyczne. Szczegolnie kacik do pracy. Tak! Kącik do pracy - gdy trzeba napisać więcej niż 1/2 strony A4 nadgarstki wchodzą w dooodę.... Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 23:35 biurko bardzo płytkie (szerokosc blatu), to nie ma nawet 60 cm Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:31 Doczytałam do specjalnej poduszki do medytacji... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:36 Ej, poduszkę to akurat też mam (od 20 lat), bardzo wygodna Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 13:37 A czym się różni specjalna poduszka do medytacji od takiej zwykłej? Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 19:44 Tym ze teraz sie zrobil wokol tego (medytacji i gadzetow) niezly biznes, a poduszke i tworce blogerka promuje social media, dostala w barterze. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 20:50 Do medytacji jest twarda i sie z niej nie zjeżdża doopskiem, nie boli też kręgosłup, bo jest podtrzymywany i nie trzeba balansować. Inna sprawa, że medytować można siedząc na krześle i też jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:37 Forum powinno mieć litość i nie wchodzić w ten link, bo pani nabierze znów nadziei, ze ma rzesze czytelników. Czytając ze szklanej kuli - pustawo, dziwacznie, niepraktyczne, a opisane jakby wszystko było ze złota, kości słoniowej i lapis lazuli Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:43 Kompletnie nie moje klimaty. Zimno, pusto, smutno i bez polotu. Wydaje się, że z wszystkich propozycji Ikei pani wybrała na chybił-trafił najtańsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 15:04 A to z pewnością, bo kupowała dla najemców. Stąd tania kanapa, regał kallax za bodajże 200zl i krzywy stolik z odzysku. Ale może to bardziej minimalistyczne podejście niż kupowanie coraz to nowszych i nowszych minimalistycznych sprzętów i dekoracji, które uskuteczniala na etapie szopy w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 16:25 memphis90 napisała: > kupowała dla najemców. Stąd tania kanapa, regał kallax za > bodajże 200zl i krzywy stolik z odzysku. > Ale może to bardziej minimalistyczne podejście niż kupowanie coraz to nowszych > i nowszych sprzętów i dekoracji Moim zdaniem dużo bardziej minimalistycznie byłoby gdyby zamiast kupować nowe, a liche i brzydkie meble ze sklejki w Ikei kupiła sobie kilka starych, używanych, ale naprawdę ładnych i solidnych mebli na pchlim targu i je odnowiła/przerobiła wg swojego gustu i potrzeb i dopasowała do wnętrza. Ale to moje zdanie na temat minimalizmu. I żeby nie było, też mam w domu niektóre meble z Ikei, ale nie twierdzę że to minimalizm Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 16:30 Ona niech już lepiej nic nie "odnawia". Po tym co zrobiła z szafką przy łóżku strach pomyśleć co jeszcze uzna za lepsze niż było Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 21:50 iberka napisała: > Ona niech już lepiej nic nie "odnawia". Po tym co zrobiła z szafką przy łóżku s > trach pomyśleć co jeszcze uzna za lepsze niż było Przynajmniej pokazałaby czy ma jakiś własny gust, a nie przypadkową kolekcję najtańszych mebelków z Ikei, kupioną pod wynajmujących żeby czegoś wartościowszego nie zniszczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 22:53 Przecież ona ich nie kupiła. Wybrała, wstawiła i ma reklamować co też czyni Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 23:41 urzadzala wczesniej mieszkanie pod wynajem (czyli najmniejszym kosztem i zeby bylo w miare funkcjonalnie), biurko i krzeslo wstawila. ikea jej placi za wspomnienie i zalinkowanie do sklepu i ew sugestie podobnych mebli (jak sie wyprzedalo, ale jakis podobny jest dostepny) Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Mieszkanie minimalistki 03.08.20, 00:00 aż taka by była popelina z tego wpisu? Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:43 Taki ten minimalizm jak twój nowy dom, dosyć mało realny. Kolejny przykład że strefa pobożnych życzeń =/= strefa jak-przyjdzie-co-do-czego Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 21:59 tyle ze latwo jej w pojedynke przemeblowac, przestawi kallaxa na kolkach i przesunie kanape. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:49 uwielbiam minimalizm, ale nie mebelki po taniości jak na załączonym obrazku... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 10:53 Mebelki to najniższa półka cenowa Ikei. Nie wiem co tu oceniać? Za to fotel do biurka - koszmarny. Od samego patrzenia na niego bolą mnie plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 13:09 haha a mnie się wydał wygodny z wyglądu i nawet pomyślałam, czy dziecku nie kupić. Mówisz, że nie będzie? I wygląda lepiej niż na stronie ikei Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 17:34 Pani napisała, że to specjalny, ergonomiczny i bajerancki fotel do pracy, może się ematki nie znaja, albo... #zazdroszczą. Podała nawet marke, ale nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 17:45 To jest fotel z ikea, bardzo wygodny, dobrej jakości skóra. Dla dziecka się nie nadaje, siedzisko jest za głębokie, poza tym ma normalną, a nie dzieciącą wysokość i dziecko będzie mieć nogi w powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 21:39 moje dziecko jest kilka cm niższe niż ja, a pewnie od kilku ematek większe W ciągu roku na pewno mnie przerośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 22:00 a , o starszym pisalas. moze i blogerke tez, ona tak samo wyglada na drobna Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Mieszkanie minimalistki 03.08.20, 12:54 Zgadzam się - fotel bardzo wygodny i jak na Ikeę zastanawiająco ładna i miękka skóra. Zamierzam kupić dla 12-latka. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2017 Re: Mieszkanie minimalistki 03.08.20, 12:52 Mi się podoba bardzo, kupię sobie taki. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 11:02 Swoją drogą ciekawe czy już znaleźli niską , bezdzietną parę nabywców na chatkę w lesie. Takich lubiących kąpiel w misce ...tfu! wannie na nóżkach i szukanie srajtaśmy po szparach w szafkach Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 11:04 Spokojnie, na placu Zbawiciela sie znajdzie chetny hipster. Swoją droga na okres pandemii taka chatka w lesie jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 11:07 a w ogóle to liczyłem na Ciebie Heco ze się tu wpiszesz jak tam łotewskie wojaże - zakończone? Przywieźliście opaleniznę, kwas chlebowy, piwa, miody, nalewki i mięsa? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:28 Tak. Zakończone. Przywieźliśmy opaleniznę, ichni sławny balsam , słodycze Laima i piwo dla dziadka Kwasu nie, kwas właściwie identyczny sprzedawany jest u nas na bazarze. Na 100% wrócimy Ale na pewno tak żeby nie jechać i nie wracać w sobotę ( a przynajmniej nie jechać). Sznur samochodów, noga za nogą, koło za kołem, zderzak w zderzak ciągnął się w kierunku granicy przez kilkadziesiąt kilometrów. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 11:24 Od wanny na nóżkach to się proszę odpimpać. Jak wanna, to tylko na lwich łapkach. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:22 A ty widziałaś tą ich wannę? Wciśniętą pod ścianę i wielkości miski? Odpowiedz Link Zgłoś
fantomowy_bol_mozgu Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 11:31 Mam taką samą poduszkę z Pachamamą może też zostanę blogerką Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 11:53 Według mnie nieprzytulnie. Fatalnie czułabym się w takim wnętrzu. Zero klimatu. Odpowiedz Link Zgłoś
pelissa81 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:05 Wygląda jak setki innych mieszkań na wynajem. Meble część z ikei, część po babci, część z przypadku - bezpieczna biel i szarość, kilka kwiatkow. Myślę, że miliony ludzi tak mieszkają. www.otodom.pl/wynajem/mieszkanie/warszawa/?search[filter_float_price:to]=3000&search[filter_float_m:to]=60&search[filter_enum_rooms_num][0]=2&search[filter_enum_rooms_num][1]=1&search[filter_enum_building_type][0]=block&search[city_id]=26 Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:12 Dla mnie to mieszkanie nie jest minimalistyczne tylko kompletnie bezstylowe i urządzone taniutko bez polotu. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:22 "Minimalizm" to nie jest nieustanne zamienianie tanich rzeczy innymi tanimi rzeczami. W ogóle, to że coś jest tanie, lub sie dostało za darmo, nie jest wyznacznikiem minimalizmu. Jak pani aż tak zależy na minimalnych kosztach, to niech zbiera to, co ludzie za darmo oddaja i tym umebluje mieszkanie. Może uda jej sie stworzyć coś, co bedzie warte obejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:25 Cóż, mieszkanie jak mieszkanie, ale fotel polecam, bo też go mam - piękny i wygodny Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:38 Nudna I przydlugawa reklama Ikei, a ta sofa wygląda na mega niewygodną, oparcie takie niskie, jak wygodnie się opierać siedząc na niej?🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:50 veryvery napisała: > ta sofa wygląda na mega niewygodną Popularność tej sofy wynika min. z jej ogromnej wygody Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 13:06 No I dobra, może I jest wygodna, nie siedzialam na niej, ale jak tak na nią patrzę to ani siedzieć bo glowy nie da się oprzec, I gornej części pleców, ani się połozyc bo wysokie boki z ostrymi krawedziami Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:40 No i książki odwrócone tak, żeby nie widać tytułu oraz autora. To jest dopiero minimalizm umysłowy. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:40 Mnie to mieszkanie się podoba. Nie bardzo rozumiem uwagi dotyczące „taniości” mebli, bo chyba nie chodzi o to, żeby urządzić się za miliony, a żeby potrafić urzadzić mieszkanie tanio a jednocześnie gustownie. Widziałam mnóstwo mieszkań drogich a jednocześnie tandetnych. Natomiast....rzeczywiście całość jest zbyt poprawna, obrazki bez polotu, brakuje indywidualizmu, pazura, czegoś co odróżni to mieszkanie od wystawki w Ikei. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 13:00 Otóż to, poprawnie i bez i indywidualnego rysu. Niech mi ktoś wyjaśni: czy tzw. minimalizm to właśnie biała sztampa bez wyrazu? Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 22:02 duzo minimalistow poszlo w scandi, na naszym gruncie to biale sciany + ikea i szarosc Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 14:39 Ludzie rozmawiaja i pisza o tym, co sie rzuca w oczy. Pani "składa" wnetrza po taniości, a że przy tym bez polotu i nie ma w nich kompletnie nic interesujacego, to o tej taniości sie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:47 z tego wszystkiego najbardziej podoba mi się pies i szacun dla kobiety, że nie był jej obojętny Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:57 Zwyczajne, nie ma się czego czepić i kompletnie nie ma na czym oka zawiesić. Urządzone "pod wynajem", może stanowić bazę pod indywidualny styl, gust i potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 12:58 Za smutno szaro biało jak tysiące innych mieszkań które teraz ludzie wykańczają skąd ta moda na apteczne klimaty?? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 13:43 1. Zacznijmy od tego, że wpis jest niechlujny. Cytaciki: "Strefa przechowywania… … to w istocie z bardzo wygodnymi ." "Mam marzenie o całej ścianie zapełnionej sztuką. Obiecuję sama sobie, że kiedyś się zbiorę w sobie i taką zrobię. Tymczasem zamiast telewizora robi mi galerię teraz, a w niej znajdują się: grafika Mieczysława Wasilewskiego (...)" "Szare ramki to model , mała biała to ." Spacje po kropkach oryginalne. Tyle mi wpadło w oko przy pobieżnym czytaniu, może jest więcej. cdn Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 14:08 2. stolik Czytam: "Stolik nie jest idealny, jest nieco krzywy, ma trochę zadrapań i ubytków, ale na tym właśnie polega jego urok. Używam go do wszystkiego, czasami jest też moim atelier." Widzę: "nie bardzo mam gdzie się rozłożyć z malowaniem, ciasno i niewygodnie" Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Mieszkanie minimalistki 02.08.20, 14:23 3. Półka na książki Czytam: "Na ścianie obok kanapy wisi otwarta półka, gdzie mam wszystkie moje książki (na samej górze te do oddania/sprzedania)". Widzę: pieprznięte byle jak książki - ani to ładnie wygląda, ani dobry sposób przechowywania, szczególnie dla tych powyginanych Notabene, na drugim zdjęciu dokumentującym półkę widać, że aż dwie z tych trzydziestu kilku nie-do-oddania to książki samej autorki bloga Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Mieszkanie minimalistki 03.08.20, 12:59 Również zwróciłam uwagę na ten mało minimalistyczny pier*olnik. Odpowiedz Link Zgłoś