Dodaj do ulubionych

Ładny tęczowy drobiazg

06.08.20, 19:02
Zainspirowana wątkiem obok (o zaprzysiężeniu dudy), w którym forumowiczka pisze, że kupiła sobie ładą torbę tęczową. Chętnie nosiłabym coś, w ramach solidarności z krzywdzonymi ludźmi.Nosicie coś? Zamierzacie coś kupić? Możecie polecić jakieś części garderoby, biżuterię, dodatki?

Dzisiaj - to zupełny zbieg okoliczności, czytałam watek o takich elementach stroju na fb. I pojawiły się wpisy, ile razy ktoś czuł się na tyle zagrożony, ze ów element ściągał, ukrywał bo bał się o swoje bezpieczeństwo. Chce sprawdzić, co czują ludzie,którzy doświadczają tej nienawiści na co dzień. Broszkę, torbę można ukryć ale pewnie bardzo trudno ukrywa się to, kim się po prostu jest.

Obserwuj wątek
    • beataj1 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 19:08
      Mam naklejkę z tęczą na samochodzie, tęczową bluzę uszytą z tej dresowki (robi wrażenie a ludziach), mam broszkę tęczę no i kilka toreb z Tigera.
      Ale akurat po mnie się tego mozna spodziewaćsmile
      • jasnoklarowna Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 19:33
        Też mam z Tigera, już kolejną bo się spierają i blakną. Moja 15,5 latka też ma, i dumna nosi 😉
        Właśnie mam pomysł by maseczkę tęczową nosić, ktoś gdzieś widział może?
        • 35wcieniu Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 19:46
          Nizej masz link.
        • ewolajda88 Re: Ładny tęczowy drobiazg 09.08.20, 09:37
          Są na All.egro pod hasłem tęczowa maseczka wink
    • daniela34 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 19:12
      Nie mam. W ramach solidarności miewam czasem nakładkę na zdjęcie profilowe na Fb. Ale poproszę mamę o uszycie tęczowych toreb na zakupy. Będziemy sobie obie nosić.
      • roks30 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 19:16
        W sklepie Flying Tiger są tęczowe wzory, toreb i innych pierdółek 😊.
        • daniela34 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 19:18
          Wiem, że są, ale mam stary parawan plażowy w uroczy tęczowy wzór, juz sie w nim pojawiają dziury, więc jako parawan nie posłuży, ale na torby w sam raz się nada. Będzie eko przy okazji.
          • asia.sthm Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 13:15
            A takie pomoce naukowe, jak myślicie?
            • potworia116 Re: Ładny tęczowy drobiazg 08.08.20, 20:44
              asia.sthm napisała:

> A takie pomoce naukowe, jak myślicie?
              >
              Śliczne!
    • magazynka Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 19:24
      Mam tęczową szmacianą torbę na zakupy z duńskiego sklepu w PL oraz tęczową dużą parasolkę kupioną z 12 lat temu w Makro. Lubię je i używam. Kiedyś grupka młodzieży zaczepiła mnie na ulicy i pytała, gdzie kupiłam parasolkę wink
      Jestem hetero, ale nie mam nic do osób LGBT. Uważam, że nie można ich tępić - to też ludzie.
    • ricemice Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 19:34
      Proszę:

Tutaj przypinki
      www.etsy.com/shop/SpaceForestArt?fbclid=IwAR2Ao0I8NK7nNVd2xBQmDLZWAb8QBwkwy_AmLvFAhcXCN664kLCfIw3k4lg

allegro.pl/oferta/przypinka-button-teczowe-serce-pride-lgbt-32-mm-8415429619

allegro.pl/oferta/pins-przypinka-kolorowe-serce-teczowe-serduszko-8554202364

Tęczowe czaszki:
      www.etsy.com/shop/PigOnTheTable?fbclid=IwAR3G2qelnuPKFVYZFjKHLvK_65BvDkvmNI7CQOiCLyTel1sR9eAIyx1-yx8&page=2#itemsKolczyki
      martvanatura.pl/teczowo-mi
      • ricemice Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 19:35
        Poprawka w ostatnim linku kolczyki

> Proszę:
        >
        > Tutaj przypinki
        > www.etsy.com/shop/SpaceForestArt?fbclid=IwAR2Ao0I8NK7nNVd2xBQmDLZWAb8QBwkwy_AmLvFAhcXCN664kLCfIw3k4lg
        >
        > allegro.pl/oferta/przypinka-button-teczowe-serce-pride-lgbt-32-mm-8415429619
        >
        > allegro.pl/oferta/pins-przypinka-kolorowe-serce-teczowe-serduszko-8554202364
        >
        > Tęczowe czaszki:
        > www.etsy.com/shop/PigOnTheTable?fbclid=IwAR3G2qelnuPKFVYZFjKHLvK_65BvDkvmNI7CQOiCLyTel1sR9eAIyx1-yx8&page=2#itemsKolczyki
        > martvanatura.pl/teczowo-mi
        • livia.kalina Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 19:39
          ładne to tęczowe serce. Dzięki!
          • gaskama Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 20:50
            Mnie też się podoba, zamówię.
    • marta.graca Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 19:42
      Czy ładne to średnio moim zdaniem, ale może coś wybierzesz: unipride.pl/kategoria-produktu/teczowe-ubrania/
      • 3-mamuska Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 19:52
        Nie mam nie nosze, jedynym kolejne jaki mam to chabrowy.
        A tak biel szarości i czerń.
        Ps. Tęcza mi się kojarzy z NHS i kluczowymi pracownikami.
        Wiec w sumie nic to nie”mówi”
    • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 19:55
      Nie i nie zamierzam, co ta idiotyczny pomysl?
      • homohominilupus Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 19:56
        A idiotyczny, bo...?
        • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 20:06
          Dlaczego nie wspieramy heteroseksualnych dyskryminowanych z innych powodów? To zajebista moda wspierać LGBT albo zabitych przez policję w USA czarnoskórych i mnie to śmieszy wręcz jest to żenujące.
          • bobbiedraper Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 20:12
            Swoją drogą to dość dziwne ciągle myśleć i pisać o homoseksualistach. Na innym forum ateiści ciągle piszą o Bogu, a jeszcze na innym narodowcy wciąż przerabiają temat "lewaków".

To zahacza o psychiatrię...
          • hanusinamama Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 20:16
            Skąd wiesz ze nie wspieramy? Ja np pomagam od 3 lat w ośrodku pobytu dziennego dla ludzi z ZD...niezależnie od ich orientacji.
          • daniela34 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 20:17
            beverlyja90210 napisała:

> Dlaczego nie wspieramy heteroseksualnych dyskryminowanych z innych powodów?

Nie wiem, dlaczego ty nie wspierasz. Ja wspieram. Na przykład odiby niepełnosprawne, autystów, kobiety, osoby starsze, uchodźców. Znaczy, pewnie jakiś tam priocen tych osób LGBT, ale jeśli pytasz,czy wspieram osoby dyskryminowane z innych powodów, to owszem.
            • daniela34 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 20:17
              *osoby
          • livia.kalina Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 20:29
            >Dlaczego nie wspieramy heteroseksualnych dyskryminowanych z innych powodów?
            Skąd taki pomysł? Od lat piszę, że pracuję jako woluntariuszka w stowarzyszeniu pomagającym niepełnosprawnym dzieciom i że ta praca jest dla mnie szalenie ważna.
            • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 20:33
              I nosisz z tego powodu wisiorek torebkę Maseczkę czy może masz tatuaż na czole ??? O tym mówię świetnie pomagajmy bądźmy tolerancyjni ale nie śmieszni. Dlaczego teraz wszyscy maja parcie na wieszaniu sobie na czole tęczy??? Nie rozumiem i mnie śmieszą takie akcje
              • sumire Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 20:40
                No to nie rozum, nie musisz.
              • daniela34 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 20:41
                beverlyja90210 napisała:

> I nosisz z tego powodu wisiorek torebkę Maseczkę czy może masz tatuaż na czole
                > ???

Maseczkę nie, bo noszę wyłącznie chirurgiczne. Natomiast zdarzało mi się nosic torby rozmaitych stowarzyszeń, kolorowe skarpetki w Dniu Autyzmu, czarne ubranie z okazji czarnego protestu, mam nakładki na profilowym w rozmaite dni.
                • disco-ball Re: Ładny tęczowy drobiazg 08.08.20, 13:10
                  Autyzm to na niebiesko smile
                  (co, oczywiście, nie zmienia sensu Twojej wypowiedzi).
                  • daniela34 Re: Ładny tęczowy drobiazg 08.08.20, 23:50
                    disco-ball napisała:

> Autyzm to na niebiesko smile

A dwie różne skarpetki zespół Downa, zrobiłam zbitkę, ale z okazji Dnia Autyzmu miałam niebiesko na Fb
              • fornita111 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 20:42
                Dlatego TERAZ, bo niedawno padaly z ust politykow naszego kraju slowa: "to nie ludzie, to ideologia", "skonczmy z tymi bzdurami o prawach czlowieka, ci ludzie nie sa rowni normalnym ludziom". Dlatego. I z powodu aresztowania aktywistek LGBT i z dziesiatek podobnych powodow, ktore ci mogly umknac...
                • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:00
                  TERAZ to jest moda i tylko tak to odbieram, śmieszy mnie osobiście bardzo.
                  • woman_in_love Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:04
                    to całkiem tak jak mnie śmieszy patriotyzm i to obnoszenie się z nim big_grin
                    • daniela34 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:08
                      woman_in_love napisała:

> to całkiem tak jak mnie śmieszy patriotyzm i to obnoszenie się z nim big_grin

Wiesz, moją matkę też śmieszy jak wielu teraz chętnie upamiętnia Konstytucje 3 maja czy mówi o Katyniu albo o 11 listopada. Bo ona obchodziła wtedy, kiedy to było źle widziane i milicja się jej czepiała, slaczdgo flaga wisi 3 maja skoro najpóźniej 2 maja powinna zniknąć.
                  • daniela34 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:05
                    beverlyja90210 napisała:

> TERAZ to jest moda

Nie,TERAZ w Polsce te wyrazy solidarności ze społecznością LGBT są po prostu szczególnie potrzebne. Gdybym mieszkała w innym kraju, w którym ta społeczność nie byłaby atakowana, to poza nakładką na profilowym nie widziałabym potrzeby okazywać tej solidarności elementami ubioru.
                  • homohominilupus Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:08
                    beverlyja90210 napisała:

> TERAZ to jest moda i tylko tak to odbieram, śmieszy mnie osobiście bardzo.

Rany boskie jak można być tak durnym i sie jeszcze do tego przyznawać bez obciachu?!
                    • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:17
                      Nie jestem „durna” jestem wykształcona dorosła kobieta wiec wypraszam sobie. Nie będzie mnie jakaś panika obrażać.
                      • daniela34 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:45
                        beverlyja90210 napisała:

> Nie jestem „durna” jestem wykształcona dorosła kobieta

No to daj dowód, że oprócz wykształcenia masz jeszcze rozsądek i przyznaj się do błędu. Napisałaś "nie wspieramy osób hetero dyskryminowanych z innych przyczyn"- napisałyśmy Ci, że nie wiemy, jak ty, ale my wspieramy. Napisałaś "teraz taka moda"- napisałyśmy Ci, dlaczego uważamy, że TERAZ jest ważne okazanie wsparcia i solidarności z tą społecznością. Nikt ci nie każe nosić tęczowych gadżetów, ale wybacz, przekonanie, ze Ty lepiej wiesz, jakie motywy kierują innymi osobami, niż one same nie świadczy o rozsądku. Choćbyś miała 5 dyplomów.
                        • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:59
                          Mam mózg i nie mam zamiaru ulegac ogólnej modzie w danym momencie. Tobie nawet 5 dyplomów nie pomoze żeby zrozumieć,Pani tolerancyjna czy jednak nie? Chyba mam prawo mieć inne zdanie? Czy nie ?
                          • daniela34 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:03
                            beverlyja90210 napisała:

> Mam mózg i nie mam zamiaru ulegac ogólnej modzie w danym momencie.

Ależ nie musisz.
                            Tobie nawet
                            > 5 dyplomów nie pomoze żeby zrozumieć,Pani tolerancyjna czy jednak nie?

A skąd ta agresja?

Chyba ma
                            > m prawo mieć inne zdanie? Czy nie ?

Oczywiście, co zresztą napisalam wyżej, ale dopóki nie wmawiasz innym, ze TYwiesz lepiej jakie sa motywy ICH postępowania. A to właśnie robisz.

• araceli Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:19
                            beverlyja90210 napisała:
                            > Mam mózg

Jeżeli tak to czasem warto jest go używać. Np. wiedzieć, kiedy nie rzucać się jak wesz na grzebieniu.
                            • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:34
                              Ja się nie rzucam ale ty nie zapomnij o oddychaniu bo się zapowietrzasz za bardzo z powodu „rozmowy” na forum wdech wydech wdech wydech itd 🙈
                            • piataziuta Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 13:59
                              araceli napisała:

> beverlyja90210 napisała:
                              > > Mam mózg
                              >
                              > Jeżeli tak to czasem warto jest go używać. Np. wiedzieć, kiedy nie rzucać się j
                              > ak wesz na grzebieniu.

😂 😂 😂
                              no nie można przy was jeść, bo wszystko ląduje na bluzce
                          • ichi51e Re: Ładny tęczowy drobiazg 09.08.20, 01:30
                            Zdanie mozesz miec kazde tyle ze czasem lepiej jest zachowac je dla siebie
                  • asia_i_p Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:30
                    W latach osiemdziesiątych też była "moda" na plecaki. Wiesz dlaczego? Bo milicja zatrzymywała ludzi z plecakami i przeszukiwała, bo często mieli w nich ulotki. I nagle miała do przeszukania nie dwóch czy trzech, tylko całą ulicę i robiło się trudno.

Taka moda w obecnej sytuacji jak najbardziej ma sens. Jeżeli przypnę sobię do torebki tęczowe serduszko, to wysyłam sygnał na ulicy "przy mnie możecie wziąć się za ręce". Wysyłam sygnał w szkole - jeżeli jesteś gejem i koledzy cię jedzą, to do mnie możesz przyjść. Muszę sobie kupić.
                    • daniela34 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:48
                      asia_i_p napisała:

>Wysyłam sygnał w szkole - jeżeli jesteś gejem i koledzy cię jedzą,
                      > to do mnie możesz przyjść. Muszę sobie kupić.
                      >
                      Asia, super! Właśnie w szkole to może być bardzo potrzebne.
                    • sta-fraszka Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 23:49
                      O to, to.
                  • araceli Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:46
                    beverlyja90210 napisała:
                    > TERAZ to jest moda i tylko tak to odbieram, śmieszy mnie osobiście bardzo.

A kogo to obchodzi?
                    • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:54
                      Zauwazylas ze odpowiadam w poście na zadany temat? Może autorkę wątku? Właśnie pokazujesz jak bardzo „wspierający” i”dobrz” są Ci którzy tak wspierają innych ...
                      • araceli Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:21
                        beverlyja90210 napisała:
                        > Zauwazylas ze odpowiadam w poście na zadany temat? Może autorkę wątku? Właśnie
                        > pokazujesz jak bardzo „wspierający” i”dobrz” są Ci którzy tak wspierają innych
                        > ...

Nie odpowiedziałaś autorce wątku, nikt się o zdanie nie pytał. Powtórzę - kogo obchodzi co sobie myślisz?
                        • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:31
                          Duzo ludzi liczy się z moim zdaniem,mam wymieniać?
                          • homohominilupus Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:52
                            beverlyja90210 napisała:

> Duzo ludzi liczy się z moim zdaniem,mam wymieniać?

Dawaj
                            • piataziuta Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 14:01
                              homohominilupus napisała:

>
                              > > Duzo ludzi liczy się z moim zdaniem,mam wymieniać?
                              >
                              > Dawaj

😂 😂 😂
                            • triismegistos Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 17:44
                              homohominilupus napisała:

>
                              >
                              > Dawaj
                              >
                              >

😂👍
                          • sumire Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 23:03
                            beverlyja90210 napisała:

> Duzo ludzi liczy się z moim zdaniem,mam wymieniać?

Prezydent? Prezes TVP? Edyta Górniak? Tomasz Adamek?
                            Wymień, poprosimy 😁
                            • homohominilupus Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 23:13
                              sumire napisała:

>
                              >
                              > Prezydent? Prezes TVP? Edyta Górniak? Tomasz Adamek?
                              > Wymień, poprosimy 😁

Kibole
                              Patryk Jaki
                              JK Mikke i jego wyznawcy
                              • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 23:27
                                Jak tam czytam Wasze wypowiedzi to się wymienionym nie dziwie.

Ludzie nie wiem ile Wy macie lat ale zaraz się okaże ze dla wspierania same zostaniecie lesbijkami żeby było poproawniej
                              • fornita111 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 23:28
                                Putin, Tarantino i Papiez Franciszek big_grin
                                • fornita111 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 23:31
                                  Oraz Magda Gessler, Ewa Drzyzga, Superniania i Daniel Martyniuk. W sumie... wszyscy sie z nia licza, wszyscy, ktorzy cos znacza na tym swiecie
                            • beverlyja90210 [...] 06.08.20, 23:23
                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                              • homohominilupus Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 23:34
                                beverlyja90210 napisała:

> Nastepna idiotka 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Tak od razu Jarosław

Miałaś wymienić kto sie z tobą zgadza, dziunia. A nie wyzywać furumowiczow.
                                I strasznie emocjonalnie reagujesz. Jakieś nieprzepracowane traumy?
                                • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 23:40
                                  Alergia na tępych ludzi którzy pod płaszczykiem modnej tolerancji LGBT pielęgnują inne uprzedzenia.
                                  • araceli Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 13:09
                                    beverlyja90210 napisała:
                                    > Alergia na tępych ludzi którzy pod płaszczykiem modnej tolerancji LGBT
                                    > pielęgnują inne uprzedzenia.

Jakie KONKRETNIE te uprzedzenia?
                                    • olena.s Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 15:45
                                      I dlaczego "pod płaszczykiem"?
                              • sumire Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 23:41
                                Spytałaś, czy masz wymieniać ludzi, którzy liczą się z twoim zdaniem, więc wymieniaj. Forum czeka.
                                • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 00:06
                                  To czekajcie z wypiekami sama zdecyduje kiedy podzielę się z Wami ta informacja
                                  • sumire Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 11:38
                                    beverlyja90210 napisała:

> To czekajcie z wypiekami sama zdecyduje kiedy podzielę się z Wami ta informacja

big_grin Koniecznie. Już tu były takie wpływowe...
                                  • araceli Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 13:08
                                    beverlyja90210 napisała:
                                    > To czekajcie z wypiekami sama zdecyduje kiedy podzielę się z Wami ta informacja

Powtórka z histerią z okazji czwartego bejbika big_grin
                                    • homohominilupus Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 17:13
                                      araceli napisała:

> > To czekajcie z wypiekami sama zdecyduje kiedy podzielę się z Wami ta info
                                      > rmacja
                                      >
                                      >
                                      > Powtórka z histerią z okazji czwartego bejbika big_grin
                                      >
                                      >
                                      >

To samo pomyślałam.
                                      Co za kretynka.
                  • fornita111 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:28
                    beverlyja90210 napisała:

> TERAZ to jest moda i tylko tak to odbieram
                    Ano moda. Na nie bycie homofibicznym kretynem tongue_out Mnie sie taka moda podoba smile
                    • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:32
                      Oo na to czekałam smile)) Tu jest idealny przykład panienki latającej z tęczowa torba a każdy kto nie ma zamiaru jej nosić to homofobiczny kretyn smile)) Brawo brawo brawo Pani Tolerancja się odezwała smile)) Prosimy o więcej

• fornita111 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:38
                        Proscie a bedziecie prosci big_grin jakie nieudolne trollololo, wes sie postaraj bardziej.
                        • fornita111 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:41
                          Nie jestem panienka, tylko mezatka tak w ogole. I nie kazdy kto nie nosi teczy jest homofobicznym kretynem, ale kazdy kto nosi nim nie jest. To nie jest trudne do zrozumienia, wysil sie a podolasz. Wierze w ciebie "panienko" kiss
                          • beverlyja90210 [...] 06.08.20, 22:47
                            • fornita111 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:49
                              Umiesz sie przedstawic, brawo ty big_grin
                              • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 23:25
                                Masz teksty jak moj syn, super
                                • livia.kalina Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 20:01
                                  Zobacz beverlyja jaki fajny filmik z rozdawaniam tęczowych maseczek. serio masz coś przeciwko temu? denerwuje cię to budzi agresję?

www.facebook.com/jakubidawid/videos/239899014121269/
              • livia.kalina Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 20:48
                Nosze na ręku plastikową bransoletkę z nazwą Stowarzyszenia i namiarami a nią. zdarza się, ze rozdaję ją w różnych miejscach, jeśli zauważę kogoś, komu nasze Stowarzyszenie może pomóc. Wszyscy w rodzinie mamy też stowarzyszeniowe koszulki i bluzy, które zakładamy na różne okazje.
              • asia_i_p Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:20
                A niebieski dzień drugiego kwietnia też cię śmieszy? Żonkile 10 kwietnia? Maki 11 listopada w Wielkiej Brytanii? Biało-czerwone kotyliony w Polsce w tym samym dniu?

Ja rozumiem, że można mieć problem z symbolami, czy ich nie czuć, ale nie rozumiem, jak można mieć problem z tym, że ktoś ich używa.
                • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:30
                  Nie zrozumiesz,proponuje w ramach wsparcia zrobić sobie tatuaż na czole kupić tęczowe gacie i będzies miała +10 punktów do zajebistosci.
                  • asia_i_p Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:40
                    Nie rozumiem, czemu cię to wkurza. Rozumiem, że może się nie podobać, ale podejścia emocjonalnego nie pojmuję.
                  • araceli Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:47
                    beverlyja90210 napisała:
                    > Nie zrozumiesz,proponuje w ramach wsparcia zrobić sobie tatuaż na czole kupić t
                    > ęczowe gacie i będzies miała +10 punktów do zajebistosci.

Skąd ta agresja? Ty sobie tatuujesz krzyż na czole czy nosisz go na łańcuszku?
                    • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:57
                      Agresja? W którym miejscu widzisz agresje?
                      • livia.kalina Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:00
                        Proponujesz zrobić sobie tatuaż na czole i nosić tęczowe gacie. To tak jak ja bym ci na twoja deklarację, że jesteś katoliczką proponowała, żebyś sobie nosiła gacie z matka boską i wytatuowała krzyż na czole, zamiast pozwolić ci przeżywać twój katolicyzm tak, jak chcesz.
                      • araceli Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:17
                        beverlyja90210 napisała:
                        > Agresja? W którym miejscu widzisz agresje?

W zacytowanym.
                  • woman_in_love Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:48
                    Nie zrozumiesz,proponuje w ramach wsparcia zrobić sobie tatuaż na czole kupić tęczowe gacie i będzies miała +10 punktów do zajebistosci.

skarbie, ale tak się dzieje już big_grin

https://img.joemonster.org/images/vad/img_42535/fc17130ea704d00549ddc32d7a2ab63e.png

• beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:55
                      I? Co w związku z Tym?
                      • livia.kalina Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:58
                        Że „100 procent do zajebistośco” to w zupełnie innych kręgach, takich rzekłabym, wręcz przeciwnych.
                        • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:00
                          Następna Pani tolerancyjna inaczej 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
                    • bobbiedraper Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:57
                      To akurat jesty ustawione zdjęcie, krejzi, tak jak twoje gacie z wilkiem big_grin
                      • woman_in_love Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:03
                        wy wszyscy jesteście ustawieni, w jednym szeregu big_grinbig_grinbig_grin
                        • bobbiedraper Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:07
                          Gacie z wilkiem z Aliexpress big_grin
                      • nangaparbat3 Re: Ładny tęczowy drobiazg 08.08.20, 23:46
                        Może to konkretne zdjęcie jest ustawione, ale z przedstawionym na nim fenomenem mamy do czynienia na co dzień.
              • saszanasza Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:01
                beverlyja90210 napisała:

> I nosisz z tego powodu wisiorek torebkę Maseczkę czy może masz tatuaż na czole
                > ??? O tym mówię świetnie pomagajmy bądźmy tolerancyjni ale nie śmieszni. Dlacz
                > ego teraz wszyscy maja parcie na wieszaniu sobie na czole tęczy??? Nie rozumiem
                > i mnie śmieszą takie akcje

Może dlatego, że środowiska LGBT same zachęcają do takich rzeczy, rozdając chociażby maseczki LGBT na ulicy. Może nie trzeba im scricte pomagać, może dla nich ważne jest to, że ktoś im zupełnie obcy dostrzega ich sytuację i mówi „Jestem z Wami”. Może oni zwyczajnie potrzebują wyłacznie okazania im życzliwości, a najlprościej zrobić to właśnie w taki sposób.
                BTW moja 12 latka wlaśnie zażyczyła sobie taki worek:

allegro.pl/oferta/worek-lgbt-pride-sportowy-sciagany-human-9539360591?snapshot=MjAyMC0wOC0wNlQxOTo1MToxMi42NDFaO2J1eWVyO2E0MDM5OWNhNmZiNzAxN2VmMjg0ZGMyNmEzNGNiNmQ4ZTYwMmNlZTgwMDFjYjk0MGUyODMyMDAyY2M3ZDM4N2M%3D
                Może warto od najmłodszych lat pokazywać, że pomimo tego że jest hetero (a przynajmniej tak zadeklarowała kiedyś w rozmowie) to prawa człowieka są jej bliskie. Może jej rówieśnicy jakieś wnioski rownież wyciągna.
                • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:06
                  Nikt ze znanych mi osób ze środowiska LGBT nie prosił mnie o noszenie symbolu wsparcia ....hmmm ciekawe

Robi się ciekawie wiec uprzedzam ze linka do tej rozmowy wklejam na instagrama do znanego chyba wszystkich Wam przedstawiciela LGBT żebyśmy mogli się pośmiać smile jak to nagle wszyscy na ulicach proszą o wsparcie smile)) żeby się nit nie doczepił uprzedziłam
                  • bobbiedraper Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:08
                    A gdzie w ogóle można znaleźć te "środowiska" LGBT?
                  • sumire Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 23:45
                    beverlyja90210 napisała:

> Robi się ciekawie wiec uprzedzam ze linka do tej rozmowy wklejam na instagrama
                    > do znanego chyba wszystkich Wam przedstawiciela LGBT

RuPaul? Kocham go!

Postanowiłaś konkurować z berdżi na obciachowe pijackie wpisy czy jak?...
                    • 35wcieniu Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 00:04
                      Ej ona wie pod którym loginem pisze, czy na nieświadomce to robi?
                    • beverlyja90210 Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 00:07
                      Nie
                • olena.s Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 11:35
                  >ktoś im zupełnie obcy dostrzega ich sytuację i mówi „Jestem z Wami”. Może oni zwyczajnie potrzebują wyłacznie okazania im życzliwości, a najlprościej zrobić to właśnie w taki sposób.<
                  Otóż to. Ponadto z takich rzeczy - ja starawa jestem, więc wspominam m.in. oporniki - tka się pewna sieć społeczna i normatywna.
                  Kupuję torbę.
                  • tiszantul Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 12:45
                    "Ponadto z takich rzeczy - ja starawa jestem, więc wspominam m.in. oporniki - tka się pewna sieć społeczna i normatywna"

To fajnie, ze zamiast się załamywać porażką, opozycja od razu zaczyna "tkać pewną sieć normatywną". Do parlamentarnych w 2023 na pewno coś utkacie
                    • olena.s Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 15:47
                      big_grin To co mądrzejsi od ciebie widzą, to to, że rzeczywistość się tworzy i tka nieustająco. Nie martw się więc o nas, panta rei, spłynie i pissss.
                  • tiszantul Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 12:51
                    "Otóż to. Ponadto z takich rzeczy - ja starawa jestem, więc wspominam m.in. oporniki - tka się pewna sieć społeczna i normatywna"

Komitet Obrony Demokracji też nawiązywał do oporników. Szkoda, ze przestaliście już tkać sieć normatywną z Kijowskim
              • tiszantul Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 12:43
                "Dlaczego teraz wszyscy maja parcie na wieszaniu sobie na czole tęczy??? Nie rozumiem i mnie śmieszą takie akcje"

Przecież to proste. Potrzeba odreagowania po przegranych wyborach
                • livia.kalina Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 12:52
                  Masz parcie na wieszanie sobie na czole tęczy, że tak się czujesz ekspertem w tej dziedzinie?
    • hanusinamama Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 20:15
      Ja sobie dzisiaj zakupiłam maseczki tęczowe. Nikt mi chyba z twarzy nie zedrze, jak zedrze zawiadomie o ataku na moje zdrowotne bezpieczenstwo i sanepidem poszczuję smile
    • best_bej Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 20:18
      Moze nie drobiazg, ale bardzo mi się podoba taka tęczowa biżuteria.
      • 3-mamuska Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:44
        best_bej napisała:

> Moze nie drobiazg, ale bardzo mi się podoba taka tęczowa biżuteria.

Taka biżuteria kojarzy mi się z tęczowymi puzzlami dla autystycznych dzieci.
        • livia.kalina Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 12:52
          Akurat puzzle autystyczne są niemieckie, nie tęczowe.
          • livia.kalina Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 15:33
            niebieskie
          • 3-mamuska Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 20:20
            livia.kalina napisała:

> Akurat puzzle autystyczne są niemieckie, nie tęczowe.
            >

Niekoniecznie :

autism.lovetoknow.com/about-autism/why-puzzle-piece-autism
            • potworia116 Re: Ładny tęczowy drobiazg 08.08.20, 20:55
              Super, mogę się jednocześnie solidaryzować z nieheteronormatywnymi i nieneuronormatywnymi. Kupujęsmile
    • andaba Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 20:26

Wiedziałam, że czegoś zapomniałam...

Wydziergaj se, w najnowszej Annie jest laleczka tęczowej czapeczce, może być na breloczek...
      • livia.kalina Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 12:54
        Ja wiem, że komuś, kto jest w tym kierunku utalentowany, to trudno sobie wyobrazić, że są takie beztalencia jak ja ale ja naprawdę jestem osobą, która nic nie powinna szyć ani dziergać wink wiem bo wielokrotnie próbowałam wink
    • best_bej Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 20:38
      Moj stary nosi tęczowe skarpetki.
    • asia_i_p Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:26
      Na Aliexpress są przypinki, wisiorki, bransoletki i paski. Niektóre całkiem urocze, na przykład przypinka z tęczową owcą.
    • konkurentka-pewnej-pani Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 21:42
      Gąbeczka do makijażu
      www.sinsay.com/pl/pl/zl360-mlc/makeup-sponge

Notesik z różowym futerkiem:
      www.sinsay.com/pl/pl/yy043-30x/notebook

Jak dla mnie, na myśl o tęczowych gadżetach, pierwszy przychodzi na myśl Sinsay.
    • minerallna Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:14
      Mam taki parasol, śliczny jest:
      www.parasol.com.pl/pl/parasole-damskie/92-dm160-tecza.html
    • madzioreck Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:40
      Kupiłam koraliki w odpowiednich kolorach i zamierzam udziergać z nich tęczowy naszyjnik.
    • bei Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 22:44
      Mam maseczki, plecak, czapkę, i plażowy ręcznik.
    • chococaffe Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 23:12
      off top - wracałam kiedyś z parady z chorągiewką. Nikt nie komentował, nie zaczepiał, nie parzył złym wzrokiem.

A coś dla siebie? Praktycznie to może być wszystko, od skarpetek po maseczki,
    • mava Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 23:35
      mój kot uwielbia leżakować na balkonie, na leżaku właśnie. Słońce jest tam wcześnie rano ale i gdzieś od 15-16.00. I wtedy, żeby kotka nie raziło i nie było mu gorąco, zawsze wystawiamy zwykły plażowy parasol, przymocowany do barierki. Ostatni słuzył wiele lat ale się wysłużył więc kiedy zobaczyłam w Lidlu takie parasole to kupiłam. I teraz nie wiem....czy nie będę przedmiotem ataków?
      Kupiłam ten
      https://fanlidla.pl/files/g/1_55147_Parasol-przeciwsloneczny_345.jpg

bo drugi dostepny wydawał mi się jeszcze "gorszy"

https://fanlidla.pl/files/g/1_55150_Parasol-przeciwsloneczny_543.jpg
    • delauras Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 23:36
      Np ja mam srajtaśmę tęczową, może być?
      • iwles Re: Ładny tęczowy drobiazg 06.08.20, 23:45

Zrob zdjecie i pokaz.
      • 1matka-polka Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 14:43
        Ja mogę rzygac tęczą🤮
    • chocolatemonster Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 10:04
      Moj, dosyc konserwatywny maz, nosi koszulke z tecza z napisem 'better days ahead- rainbows for our heroes' i wprawdzie nie ma ona w wymowie poparcia dla lgbt+ to on sam mowi, ze jak w koncu polecimy do Pl to bedzie ja nosil codziennie wlasnie dlatego, ze ma tecze.
      • bovirag Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 12:38
        Kupiłam dwie torby tęczowe z Tigera i uszyłam z nich maseczki. Wszyscy nosimy, tylko ze w Londynie to nie dziwota.
        • tiszantul Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 12:55
          "Kupiłam dwie torby tęczowe z Tigera i uszyłam z nich maseczki. Wszyscy nosimy, tylko ze w Londynie to nie dziwota"

Jeśli w Londynie jest tak wysokie poparcie dla LGBT, to po co je manifestować?
          • 3-mamuska Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 13:01
            Tez mnie to zdziwiło 😋
      • 3-mamuska Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 13:03
        chocolatemonster napisała:

> Moj, dosyc konserwatywny maz, nosi koszulke z tecza z napisem 'better days ahea
        > d- rainbows for our heroes' i wprawdzie nie ma ona w wymowie poparcia dla lgbt+
        > to on sam mowi, ze jak w koncu polecimy do Pl to bedzie ja nosil codziennie wl
        > asnie dlatego, ze ma tecze.

Serio??? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ our heroes?
        • chocolatemonster Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 15:28
          Serio. Lekarze, pielegniarki, ekspedientki itd.
          • 3-mamuska Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 20:21
            chocolatemonster napisała:

> Serio. Lekarze, pielegniarki, ekspedientki itd.

Mówię w kontekście noszenia w pl takiej koszulki.
            • chocolatemonster Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 22:42
              W Pl ludzie, ktorym ta koszulka by przeszkadzala nie znaja zbyt dobrze j.angielskiego vide Adrian 'jor ekselensy' Duda.
    • morgen_stern Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 13:24
      Ja znalazłam wczoraj bodziaki z tęczowymi motywami, niektóre bardzo ładne, chyba sprawię moim bombelkom 😉 myślałam o przypięciu czegoś do wózka, wstążeczki czy coś.
      • 1elka26 [...] 07.08.20, 13:27
        • sumire Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 13:30
          Zastanawiam się, czy to autor tego mema ma problemy ze znajomością współczesnej historii Polski, czy idiota, który takie memy rozpuszcza.
          • 1elka26 Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 17:45
            Masz rację - rzeczywiście trzeba nie znać historii, żeby nie widzieć tego jak ci sami ludzie którzy jeszcze nie tak dawno bronili demokracji socjalistycznej jak niepodległości teraz stali się jak za dotknięciem różdzki czarodziejskiej apologetami demokracji liberalnej.
            Wczesniej aprobowali moralność socjalistyczną która zezwalała na przeprowadzenie akcji Hiacynt a teraz stali się gorliwymi obrońcami społeczności LGBT.
            Czasy zmieniły się i wraz z nimi poglądy - ale jedna rzecz pozostała niezmienna. Parcie na koryto.

Pozdrowienia od waszego ideowego nauczyciela:

• sumire Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 17:52
              Spyerdalaj, elek. Doucz się, co w twoim ojczystym kraju robiono i nadal robi się z LGBT, a potem wróć i przeproś.
              • 1elka26 Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 17:58
                Poziom kultury jak zwykle zgodny z "wartościami europejskimi".
                W przeciwieństwie do ciebie ja jestem u siebie, nie donoszę na swoją ojczyznę i nie mówię o niej pogardliwie "ten kraj".
                • mava Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 20:57
                  >Poziom kultury jak zwykle zgodny z "wartościami europejskimi".

"mordo zdradziecka"! masz racje...ta "kultura" to juz naprawdę ... sięgneła bruku...i jękly głuche kamienie
              • araceli Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 18:13
                sumire napisała:
                > Spyerdalaj, elek. Doucz się, co w twoim ojczystym kraju robiono i nadal robi si
                > ę z LGBT, a potem wróć i przeproś.

Olej to coś. Zbyt fajny wątek, żeby dać się sprowadzić to takiego poziomu.
        • asia.sthm Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 13:40
          Sam jesteś Hiacynta andzelku.
        • livia.kalina Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 15:35
          pistrollowi marzy sie powtórna akcja hiacynt? Znowu tęskni sie za jakimś zamordyzmem prlowskim? Poprzednio spisali Jarka i Macierewicza. I wszyscy z tym męczymy się do dzisiaj.
          • 1elka26 Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 17:50
            livia.kalina napisała:

Poprzednio spisali Jarka i Macierewicza. I wszyscy z tym męczy
            > my się do dzisiaj.

Wszyscy?? - chyba żartujesz. Polacy aprobują Jarka i Macierewicza i po raz kolejny im własnie powierzyli rząd.
            Męczą się tylko nieudani epigoni poprzedniego PRL - karykaturalni budowniczowie PRL-bis znanego jako III RP.
            Musze zmartwić - jeszcze długo będziecie się męczyć.
            >
            • livia.kalina Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 20:35
              >P.Musze zmartwić - jeszcze długo będziecie się męczyć.

w sensie anżejku, że znasz wynik następnych wyborów bo będą sfałszowane?
      • beataj1 Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 18:02
        Nosiłam tęczową wstażke przy wózku zanim tęcza się kojarzyła. Piękne były miny ludzi jak im mówiłam ze czerwona wstazka to amatorszczyzna bo chroni tylko od katolickich uroków, a teczowa ogarnia tez zaratustrian, mity greckie, celtyckie i gargamela ze smerfów.
        • 3-mamuska Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 20:23
          beataj1 napisała:

> Nosiłam tęczową wstażke przy wózku zanim tęcza się kojarzyła. Piękne były miny
          > ludzi jak im mówiłam ze czerwona wstazka to amatorszczyzna bo chroni tylko od
          > katolickich uroków, a teczowa ogarnia tez zaratustrian, mity greckie, celtycki
          > e i gargamela ze smerfów.
          >

Dobrze hehehe 😁
    • smillla Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 13:41
      "Uboga cicha stajenka licha
      pelna niebieskiej chwały
      Oto leżacy przed nami śpiacy
      w promieniach Jezus mały.
      Przed nim ANIELI w locie stanęli
      I zadziwieni klęczą
      Z włosy złotymi, skrzydły białymi
      POD MALOWANĄ TĘCZĄ"

I co z tym zrobić?
      Zakazać śpiewać?
      A taka ładna kolęda rozbrzmiewała w kościołach i przy wigilijnych stołach...
      • 1elka26 Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 17:56
        Nie wypisuj bredni.
        Tęcza biblijna nie ma nic wspólnego z tęczą która jest postrzegana jako symbol społeczności LGBT.

Tęcza biblijna ma przede wszystkim siedem kolorów, a nie sześć.
        "Te dwa symbole nie tylko nie mają ze sobą nic wspólnego, ale stoją po przeciwstawnych stronach. Tak jak łuk Boży jest symbolem życia, tak flaga LGBT – idąc za terminologią i nauczaniem Jana Pawła II – jest symbolem cywilizacji dążącej do śmierci "
        niezalezna.pl/283738-biblijna-tecza-a-flaga-lgbt-ks-prof-witczyk-bez-ogrodek-te-symbole-nie-maja-punktow-wspolnych
        • sumire Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 18:02
          1elka26 napisał(a):

> jest symbolem cywilizacji dążącej do śmierci "

Generalnie życie dąży do śmierci, kretynie. Zatem siłą rzeczy każda cywilizacja również. Bo jeszcze nie pojawiła się taka, której udałaby się nieśmiertelność w praktyce.
          • 1elka26 Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 18:08
            Jako osoba inteligentna i wierna wartościom europejskim wiesz doskonale, że czym innym jest naturalny koniec zycia a czym innym pomoc w przyśpieszeniu tego końca.
            Chociaż mam poważne watpliwosci czy tak oczywiste stwierdzenie zostanie zrozumiane.
            • sumire Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 18:14
              A LGBT pomagają w zakończeniu życia?
              Jak?
              Trują cyjankiem?
              Dodają wyciągu z konwalii do herbaty?
              Czają się z maczetami?
        • smillla Re: Ładny tęczowy drobiazg 08.08.20, 10:03
          A, to aniołowie stoją pod biblijną tęczą, ok.
          Ale nasi Dzielni Pogromcy Tęczy pewnie nie wyłapują subtelności i gotowi są walczyć z wszelką tęczą. Aż się dziwię, że nie zwrócili się jeszcze przeciwko Kucykom Pony i nie aresztują Rainbow Dash.
    • piataziuta Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 14:03
      ej to jest naprawdę miły wątek
      i jateczka taka, że mi się ciepło zrobiło na serduszku 😂

ja bym chciała tęczową maseczkę, albo chustkę na szyję
    • joaz Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 14:48
      U mnie w pracy pani nosi wielki tęczowy parasol- na pewno ma go od kilku lat.
      Moja córka ma tęczową torbę materiałową a i jeszcze mamy tęczowe skarpetki.
    • zuzia555 Re: Ładny tęczowy drobiazg 07.08.20, 16:22
      Krem nivea może być Tekst linkufajnym akcentem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka