prosbaoporade Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 17:11 Dopytałam. Para gejów była zaproszona razem. Gospodarze wiedzieli że przyjdą 2 osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 22:46 i obydwaj byli znajomymi ze szkoły gospodarza? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_kak Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 17:37 Dla mnie to jakis meski zjazd. Zona gospodarza tam mieszka, wiec uczestniczyla. Nie obrazalabym sie. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 17:42 Nie mieszka, to dom letniskowy. No i wątkodajka się przecież nie obraziła, tylko poczuła się nieswojo. Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 18:20 Dom letniskowy to wciąż jej dom. Miała się wyprowadzić na weekend, żeby wątkodajki nie urazić? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 22:48 konkretni eto chyba było jej przykro, bo chętnie też by uczestniczyła skoro na spotkaniu była jedna kobieta, to i ją pewnie panowie olali, a służyła tylko do donoszenia do stołu cóż, męski świat i ciekawe że nikomu to nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
jolinka102 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 17:41 Moze chodzi o kwestie noclegu? Gospodarze spali w jednej sypialni, a goscie razem w drugiej sypialni i dla gospodarzy byloby to niezreczne, gdyby mieli jeszcze jedna kobiete do przenocowania? Moze bylo to meskie spotkanie, a zona gospodarza spedza tam urlop? Odpowiedz Link Zgłoś
prosbaoporade Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 17:43 To olbrzymi dom. Nocleg to nie problem. Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 18:01 No dobrze a jak to skomentował Twój mąż? Bo o tym chyba ani słowa nie było. W końcu wygląda, że dobrze zna gospodarzy, to może i ich intencje lepiej rozpoznał🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 18:31 Słuszne ze czujesz się dziwnie. Może ten singiel chce przetestować twojego starego na tęczę? Odpowiedz Link Zgłoś
ewkadrzewka Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 18:54 Męskie spotkanie. Żona gospodarza jest bo co jej mąż miał powiedziec idz sobie z domku? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 19:11 Dodam jeszcze jedno nie podpisując się pod konkretnymi postami. Śmieszy mnie taki facet, który na męskie spotkanie nie pójdzie, bo Żonka nie jest z nim zaproszona 🙈😂Taka piz.da nie facet. Tyle Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 19:14 W startowym nie było nic o męskim spotkaniu, tylko "Małżeństwo zaprasza na grila do swojego domu letniskowego". Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 19:17 Ale było powiedziane później. Mąż dostał info, że to męskie spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 19:23 No właśnie, zostało powiedziane później, jak już część się wypowiedziała wyłącznie w odniesieniu do startowego, a potem na tej podstawie mamaemmy wyzywa mężów forumek od piz.d. Urocze. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 19:26 Nie wyzywanie a stwierdzenie faktu. Po prostu taki facet to pis.da i tyle. Normalny facet po prostu pójdzie na męska imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 19:34 mamaemmy napisała: > Nie wyzywanie a stwierdzenie faktu. Po prostu taki facet to pis.da i tyle. Norm > alny facet po prostu pójdzie na męska imprezę. > Oczywiście, że normalny facet pójdzie na męską imprezę, clou w tym, że w startowym nie ma jednego słowa o męskiej imprezie, za to stoi jak byk: Małżeństwo zaprasza na grila do swojego domu letniskowego. Skład osobowy: gospodarze (mąż i żona), para mężczyzn w związku, singiel oraz mój mąż. Razem 6 osób. Znam wszystkich z wyjątkiem partnera jednego z mężczyzn. Ja zostaję w domu, bo nie jestem zaproszona. Facet, który odmawia pójścia w takiej jak przedstawiona sytuacji to pizd.a? Bo dla mnie to byłby raczej taki, który pójdzie i się wypnie na żonę. Informacje o męskiej imprezie zostały dodane później, jak już część forumek zdążyła się wypowiedzieć, w odniesieniu do (wyłącznie) postu startowego. Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia331 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 19:37 Mąż chce zaprosić kolegów na grila. Ja jako jego żona Nnie mam obowiązku tłumaczenia się czemu nie zaprosiłam obcej dla mnie żony jego kolegi. Mój wolny czas to mój czas i nie muszę go spędzać uważana do obcej kobiety. Jeśli by między nami pyklo na jakimś wcześniejszym spotkaniu i czułabym się dobrze w jej towarzystwie to czemu nie, ale nie mam obowiązku tłumaczenia się że sposobu spędzania wolnego weekendu. Mąż chce kolegów to się nimi zajmuje, nie musi mi na głowę dawać obowiązku w postaci obcej baby. Kapewu? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 19:41 A gdzie ja ci się każę tłumaczyć, dlaczego nie masz ochoty zapraszać obcej baby?! Chyba że nie ogarniasz drzewka (podpięłaś się pod mój post). Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia331 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 19:44 Dobrze się podpiekam, zaproszenie świadczyło o męskiej imprezie. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 19:47 Podpiekasz się może i dobrze... Piłaś-nie pisz Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 19:50 Za bardzo sie emocjonujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 19:42 Normalny facet po prostu pójdzie na męskiego grilla i nie będzie widzial problemu. Żony nie będzie brał, bo nie dostała zaproszona. Po prostu. Tak jak kobieta idzie na babską imprezę i męża nie targa ze sobą 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 19:54 mamaemmy napisała: > Normalny facet po prostu pójdzie na męskiego grilla i nie będzie widzial proble > mu. Żony nie będzie brał, bo nie dostała zaproszona. Po prostu. > Tak jak kobieta idzie na babską imprezę i męża nie targa ze sobą 😉 A gdzieś twierdzę coś przeciwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 22:49 jak się idzie na babską imprezę, a na miejscu jest małżonek, to mu się zazwyczaj zapewnia kogoś do towarzystwa Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 22:59 No tu już ematki wytłumaczyły, że zaproszenie kobiety to o wiele więcej roboty, bo trzeba wszystko wysprzątać na błysk, gdyż na pewno to oceni (nawet jakby, to nie rozumiem, dlaczego się tym przejmować ), a faceci to luzik bo i tak nie zwrócą uwagi, poświęcając ją głównie alkoholowi i najwyżej jeszcze ewentualnie nastaraniu samej pani domu Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć z tego forum! Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Prośba o ocenę sytuacji 16.08.20, 00:09 a zwłaszcza tego jak wielu Polaków jest totalnie nieobytych Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Prośba o ocenę sytuacji 16.08.20, 09:27 fitfood1664 napisał(a): > jak się idzie na babską imprezę, a na miejscu jest małżonek, to mu się zazwycza > j zapewnia kogoś do towarzystwa A małżonek jest upośledzony, że mu trzeba towarzystwo zapewniać? Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 20:04 Biorąc pod uwagę późniejsze komentarze, poważnie wątpię, że faktycznie MAŁŻEŃSTWO zaprosiło. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 20:07 No w tej chwili ja też wątpię, ale wypowiadałam się zaraz po startowym. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Prośba o ocenę sytuacji 16.08.20, 00:19 nie dostał info, tylko takie info sprzedał żonie, to różnica, jak było wie tylko on i reszta zgromadzenia Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Prośba o ocenę sytuacji 16.08.20, 00:21 kulturalny człowiek, po prostu ale dobrze wiedzieć, że mężczyzna szanujący uczucia żony to w twoich oczach pi.zda nieźle cię stary musi trzymać za twarz Odpowiedz Link Zgłoś
eukaliptusy Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 20:00 A ja podziwiam tych gospodarzy za odwagę. właśnie przez te głupie zasady savoir-vivre mam koleżanki i kolegów, których rzadko widuje, bo tyle się trzeba nagimnastykować, żeby się udało ich niewydarzonych partnerów nie zaprosić i żeby przy tym wszyscy wyszli z twarzą. A więcej niż raz w roku to nie zdzierżę... Odpowiedz Link Zgłoś
eukaliptusy Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 20:02 Tak wiec ten... Może po prostu wyczerpałaś już swój limit na 2020? Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 20:11 Savoir vivre do czegoś służy. A twój partner też jest niewydarzony? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 22:36 On jest OK, ale ma partenrkę Odpowiedz Link Zgłoś
eukaliptusy Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 22:55 nangaparbat3 napisała: > On jest OK, ale ma partenrkę Haha. Dokładnie 🤣 Prawdziwe pytanie w tym wątku brzmi, „czy ci znajomi mnie lubią”. Może lubią, może nie lubią, nikt tu nie ma szklanej kuli. Od wyszukiwania komuś uchybień w kindersztubie i rozkminiania z osobami trzecimi jeszcze żadna relacja się nie poprawiła. Jeśli autorka wątku chce się spotkać z wymienionym towarzystwem, i żałuje, że ją ominęło, to powinna sama zorganizować imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 20:09 Ale z ciebie męcząca jęczybuła, sorry. Tyle osób ci napisało, że zaproszenie cię na tego grilla oznaczałoby mnóstwo dodatkowej roboty dla żony gospodarza, która (jak sama piszesz) posiedziała z chłopakami i poszła spać, więc raczej nie miała chęci na imprezę do późnej nocy. Jej święte prawo, ja też nie byłabym zachwycona, gdyby na męskie spotkanie mojego męża przyszła mi jakaś żona i musiałabym z nią siedzieć do końca, bo nie wypada się ulotnić jak gość siedzi. A ty smęcisz i smęcisz przez cały wątek i robisz problem nawet z tego, że to domek letniskowy, a nie ich normalny dom. Żadna różnica, nie wyobrażam sobie, żebym miała nie jechać z mężem do domku letniskowego na weekend, bo on w piątek zaprosił kolegów i któraś żonka może się poczuć urażona moją obecnością. Nieważne, że towarzystwo się zmywa z rana po śniadaniu i reszta weekendu jest do dyspozycji i relaksu (wyspanej) żony. Ale nie, żona ma zostać w domu albo siedzieć po nocach z gośćmi męża, bo księżniczka "dziwnie się czuje". Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 20:43 Po pierwsze: to może być przekłamanie; gospodarz powiedział: "Zdzichu, zapraszam cię na grilla", a Twój mąż domyślnie ujął to : "Wiesz, Nowakowie robią grilla, zaprosili mnie". No, taki głuchy telefon. I wtedy logiczne jest, że przychodzą sami panowie, że się leje alko i że męskie wspominki ("Nic tak nie wiąże ludzi, jak wojsko😜"). A gospodyni? No przecież jej nie zamurują żywcem, to jej dom. Co nie znaczy, że musi siedzieć z facetami do rana. Im więcej czytam takich wątków, tym bardziej jestem pewna jednego: wielkoduszność to piękna cecha. I nierozstrząsanie pewnych spraw, niedoszukiwanie się w czyichś słowach, czynach drugiego dna, czy nieczystych intencji bardzo ułatwia życie. Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia331 Re: Prośba o ocenę sytuacji 15.08.20, 22:21 Dokladnie myślę że tak było, mąż zaprosił sobie gości bez złych intencji. Nie było to opuszczenie żony na 5 dni tylko na 1,5 dnia. I mogłaś to wykorzystać zamiast pośmiania się z kolegami męża na spotkanie z twoimi własnymi kolezankami Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Prośba o ocenę sytuacji 16.08.20, 01:07 patrzac z innej strony - organizuje babskie spotkanie, jedna z moich bliskich przyjaciolek ma partnerke, tez ja znam i zapraszam, w domu jest jeszcze maz, ma zaserwowac drinki i zajac sie soba. Po imprezie sie dowiaduje, ze maz jednej kolezanki jest obrazony za brak zaproszenia. Slusznie? Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszychleb Re: Prośba o ocenę sytuacji 16.08.20, 09:16 Dokladnie. U nas tak czasem jest, ze czesto spotykamy sie u jednej. Jest jej maz, to tez nasz kolega od czasow nastoletnich. Bylismy wtedy grupa znajomych i dobrze sie znamy. To troche posiedzi z nami, trochge sie gdzies pokreci. Ale gdyby wszystkie przyszly z mezami to juz nie to samo, choc tez fajna imprezka. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszychleb Re: Prośba o ocenę sytuacji 16.08.20, 09:14 Zalezy ile i jak dobrze wszyscy sie tam znacie ze soba. Generalnie podejrzewam meska popijawe, a zona tam jest bo to jej dzialka albo spedzaja z mezem czas na dzialce a reszta wpada w odwiedziny, albo zona zna sie z chlopami od podstawowki. Ja bym sie nie obrazila. Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: Prośba o ocenę sytuacji 16.08.20, 09:19 U nas czesto sa takie spotkania, para gospodarzy, ja z mezem, i dwoch kolegow bez pary. Plus jedna wieksza impreza, urodziny gospodarza. Tak zaprasza bo tak lubi, dwie partnerki sa mozna nawet nie mnie lubiane, ale po prostu nie lubia tego co my (filmy i literatura sf/fantasy, planszowki, RPG i tak dalej) wiec po co sie meczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Prośba o ocenę sytuacji 17.08.20, 00:55 Słusznie się źle czujesz, bo ani to męska impreza, ani wspominki kumpli z jednej szkoły - obecność żony oraz partnera jednego z gości to wykluczają. Skoro jest w domku letniskowy, to argument "nie wyrzucę żony z domu na czas imprezy" odpada, impreza jest bowiem poza miejscem zamieszkania. Wygląda na to, że obecne będą wszystkie drugie połówki poza tobą. Ja bym się czuła urażona brakiem zaproszenia ze strony gospodarzy. Chyba że dali znać twojemu mężowi w formie "będzie imprezka, powspominamy stare czasy" uważając za oczywiste, że zapraszają was oboje, a twój mąż buc chętnie zostawiłby cię w domu i zrozumiał, jak mu było wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś