Dodaj do ulubionych

Polećcie krem dla mnie, proszę

03.09.20, 16:12
Poszukuję kremu do codziennego użytku, cera po 40 raczej wygląd adekwatny do wieku, skłonność do zmarszczek głębokich (krem nic na to nie poradzi, wiem).
Chodzi o to, żeby był treściwy, gęsty, nawet lekko tłustawy i ciężki (takie lubię), żeby dawał uczucie dobrze napiętej, odżywionej skóry. Najchętniej marki polskiej- wykańczam właśnie malinowy mokosh i to jest typ, o który mi chodzi. No ale potrzebny płodozmian.
Podzielcie się, może macie jakieś odkrycia pielęgnacyjne?
Obserwuj wątek
    • joanna05 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 03.09.20, 16:29
      Konfitura róża malina, z ministerstwa dobrego mydła.
      • ajr27 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 03.09.20, 16:31
        Właśnie mi się wyświetliła jako reklama na fb. Polecasz?
        • joanna05 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 03.09.20, 16:32
          ajr27 napisał(a):

> Właśnie mi się wyświetliła jako reklama na fb. Polecasz?
          Aha. Pachnie obłędnie. Tłuścioszek, ale miły.
    • ada.maris Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 03.09.20, 16:31
      Nie znam kremu mokosh, ale moim odkryciem tegorocznym jest krem i serum (używam razem) ministerstwa dobrego mydła róża-malina, sprawdza się, mam cerę sucha raczej i tez po 40. Trochę zapach zbyt intensywny, ale moja skóra go bardzo polubiła. Z niepolskich marek ostatnio przypasowała mi seria do cery suchej a.florence skincare.
    • joanna05 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 03.09.20, 16:34
      Popatrz też na Bielendę, pięknie się firma wyrobiła, coraz ciekawsze rzeczy robi, w bardzo przystępnych cenach. Świetne ma maseczki z serii Skin Shot, bardzo lubię. Kremów też sporo ciekawych, np. miodowy czy muesli.
      • ajr27 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 03.09.20, 17:21
        Bardzo lubię Bielendę, używam tylko vegan muesli balsamów do ciała. Uwielbiam ich zapach i konsystencję masełka
      • georgia.guidestones Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 06.09.20, 02:47
        Serie do twarzy, z ich kosmetykow profesjonalnych, maja fajne. Odzywczego i tlustego niestety nie polecę, bo uzywam od nich tylko kosmetykow do naczynkowej.
    • sofia_87 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 03.09.20, 16:34
      Peptydy miedziowe (TO lub Niod) i krem z retinolem roślinnym
      • chococaffe Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 03.09.20, 16:40
        Peptydy miedziowe nie dały mi nic poza lepką (nie mylić tłustą) skórą przez co najmniej pół godziny.

Retinol roślinny dał zero.

To zależy od cery.
        • sofia_87 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 03.09.20, 17:03
          Masz rację, ale nie wiemy czy autorka wątku nie będzie zadowolona z tego połączenia.
          Btw serum Niod dużo łatwiej się wchłania ☺
          • chococaffe Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 03.09.20, 17:17
            Na razie dałam sobie spokój z peptydami. Wiem co naprawdę u mnie działa (poza kremem odżywczym -diy), to znaczy jakie substancje i tego się trzymam.
        • newhabitat Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 04.09.20, 20:07
          Mi daly zaczerwienienie na twarzy
      • iuscogens Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 05.09.20, 17:08
        Dla mnie peptydy miedziowe z TO są cudowne smile Mam 36 lat, skórę raczej w dobrym stanie, ale poprzedni rok miałam bardzo trudny i niestety ten stres, zmęczenie i brak pielęgnacji (w sumie tylko myłam) było widać. Dwa miesiące używam buffeta z miedzią i nie pamiętam kiedy miałam taką ładną cerę. Ostatnio usłyszałam, że wyglądam kwitnące smile) oprócz tego witamina C, lekkie kwasy i inne peptydy z TO, ale dopiero miedziowe dały efekt wow. Polecam bardzo smile)
        • sofia_87 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 05.09.20, 17:29
          To wypróbuj jeszcze kiedys serum marki Niod, to taka udoskonalona i wzmocniona wersja peptydow miedziowych z TO, choc konsystencje ma lżejsza o szybciej się wchłania ☺
        • vivyan Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 06.09.20, 11:18
          Używam podobnego zestawu z TO i potwierdzam- to działa! smile
      • ajr27 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 05.09.20, 18:47
        Zamówiłam sobie to serum. Nie mogę się doczekać!
      • georgia.guidestones Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 06.09.20, 02:51
        Niod sie wyprzedalo, chyna wszedzie, patrzylam tez w zagranicznych sklepach, ktore wysylaja do pl
        • ajr27 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 06.09.20, 12:14
          Zamówiłam peptydy miedziowe w The Ordinary
          • sofia_87 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 06.09.20, 12:18
            Tylko zrób test uczuleniowy, na wszelki wypadek, ponieważ one mało kogo podrazniaja.
            Na to polecam krem z retinolem roślinnym Bandi, za kilka tygodni może być już zwykły retinol.
            Na dzień serum z witamina C i filtry.
            • chococaffe Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 06.09.20, 12:22
              Z ciekawosci - spotkałam się z róznymi opiniami na temat witaminy C na dzień (słońce) - czy to chodzi o sam kwas askorbinowy czy mieszanki?
              • sofia_87 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 06.09.20, 12:41
                Prawdę mówiąc ja używam takiej w formie olejowej, BU ma dwa sera z olejowa witamina C, uzywam naprzemiennie.
                Lepiej działa na skórę podrazniona retinolem
                • chococaffe Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 06.09.20, 12:48
                  Ja do olejku..wciskam sobie 1-2 krople soku z cytryny - jestem zadowolona z efektu, ale boję się jakichś opóźnionych złych rzeczy.
                  • chococaffe Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 06.09.20, 12:48
                    p.s. na dzień
                  • sofia_87 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 06.09.20, 13:05
                    Ja tak robię gdy w podróży nie mam toniku , kilka kropli soku z cytryny do wody mineralnej i tym spryskuje twarz.
                    Serum eliksir winogronowy z witaminaC z BU polecam. Nakładam go też jako maseczkę w plachcie
                    • chococaffe Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 06.09.20, 13:10
                      Na poranek nie chcę kolejnej "tłustej" rzeczy smile (a swój olejek już mam)
                      • sofia_87 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 06.09.20, 13:48
                        To serum ma raczej wodnista konsystencje.
                        Nie jest tłuste ani olejowe ☺
                        • ajr27 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 06.09.20, 14:06
                          Toteż nałożę na nie krem pół godz po. A retinolu nie lubi moja skóra
                        • chococaffe Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 06.09.20, 14:18
                          Co za dużo to niezdrowo smile Serum nakładam na wieczór smile
                          • ajr27 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 06.09.20, 14:45
                            Ok. A pod oczy też nakładasz?
    • chococaffe Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 03.09.20, 16:42
      Ja robię sama smile dobieram olej i masło roślinne (nie komedogenne) - takie, które możesz używać nawet w stężeniu 100% (ułatwia to mieszanie, możesz łączyć na oko) - trzymam w lodówce. Skóra jest dobrze odzywiona, nawilżona. (oczywiście nie młodnieje się po tym 20 lat)
      • eliksir_czarodziejski Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 04.09.20, 16:48
        chococaffe napisała:

> Ja robię sama smile dobieram olej i masło roślinne (nie komedogenne) - takie, któr
        > e możesz używać nawet w stężeniu 100% (ułatwia to mieszanie, możesz łączyć na o
        > ko) - trzymam w lodówce. Skóra jest dobrze odzywiona, nawilżona. (oczywiście n
        > ie młodnieje się po tym 20 lat)

A po czym się młodnieje...😉
        • chococaffe Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 04.09.20, 19:33
          No właśnie....smile
    • fandorina Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 03.09.20, 16:44
      Moze BIELENDA Professional z ceramidami (w Hebe) ?
      • stara.mostowiakowa Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 03.09.20, 17:33
        A ja polecę kosmetyki Uzdrovisco.
    • eliksir_czarodziejski Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 04.09.20, 16:46
      Krem tłusty z Iwostinu. Na jesień i zimę jest po prostu cudowny.
    • erzulie Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 04.09.20, 17:57
      Ostatnio odkryłam bogaty krem z kurkumą Orientany. Jest gesty, ale dobrze się wchłania, żółty, ale nie brudzi, pachnie... no kurkumą wink ale nic ostatnio nie odzywiło i ujednoliciło mi cery tak jak ten krem. Teraz używam z szafranem. Też fajny, ale jednak to już nie to.
      • gaskama Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 04.09.20, 18:01
        Też polecam i jeden i drugi. Też mam sucha skórę. 45+.
      • ajr27 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 04.09.20, 18:20
        Miałam go wczoraj w koszyku, ale. błąd kasy w Super pharm spowodował, że musiałam zrezygnować.
    • lot_w_kosmos Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 04.09.20, 18:11
      Od kiedy chodzę na botoks, w wątku obok sobie o nim poczytaj, nie szukam kremów cud.
      Stosuję po prostu nawilżające kremy - Vianek, Bandi, Nacomi. Czasem jakąś ampułkę sobie położę.
      Botoks wygładza zmarszczki i chroni przed ich pogłębianiem.
      Ja chodzę na kurze łapki.
      Żadne kremy i maseczki nic nie dawały, szkoda kasy.
      • lot_w_kosmos Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 04.09.20, 18:13
        Aha, jeszcze g na noc pod jrem, na dzień pod podkład Stosuję, ale tylko zimą, olejek z opuncji. Prawdziwy, drogi. Szczerze polecam. Nazywany jest naturalnym botoksem. Idealny na zmarszczki
        • gaskama Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 04.09.20, 18:18
          Używałam. Zero efektu. Mówię o oleju z opuncji. Nie o boksie.
      • ajr27 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 04.09.20, 18:23
        Ja też chodzę na botoks. Szkoda tylko, że wokół ust nie można. Krem mi nie potrzebny na zmarszczki, tylko dla nawilżenia, komfortu. Po zmyciu twarzy mam strasznie ściągniętą skórę
        • lot_w_kosmos Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 04.09.20, 19:29
          No to kremy mocno nawilżające.
          Albo z mocznikiem - jak Vianek niebieski.
          Albo kupić czysty kwas hialuronowy i kłaść metodą : woda termalna, na to kwas, na to krem. To stata zasada.

Kwas hialuronowy choćby na E-biocosmetics.
      • waleria_s Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 04.09.20, 21:14
        Bandi (Anti Dry) już nie jest dobrym wyborem, zmieniony skład, vinyl się tam pojawia. Używałam dwa lata temu i teraz po tej zmianie, pod oczami narobił mi czerwone placki, nawilża gorzej, mam wrażenie, że zapycha. Niestety.
      • nelamela Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 05.09.20, 17:20
        lot_w_kosmos napisała:

> Od kiedy chodzę na botoks, w wątku obok sobie o nim poczytaj, nie szukam kremów
        > cud.
        > Stosuję po prostu nawilżające kremy - Vianek, Bandi, Nacomi. Czasem jakąś ampuł
        > kę sobie położę.
        > Botoks wygładza zmarszczki i chroni przed ich pogłębianiem.
        > Ja chodzę na kurze łapki.
        > Żadne kremy i maseczki nic nie dawały, szkoda kasy.
        Lot w kosmos który to wątek???Zastanawiam się nad botoksem....i się boję...
    • solejrolia Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 04.09.20, 20:20
      https://www.superpharm.pl/media/catalog/product/1/0/10e16915_krem_emolientowy_kojaco-zmiekczajacy_200ml.jpg

Mam cerę raczej mieszaną, gdzie ścieci się, tam świeci, a gdzie sucha, no to tragedia, żaden krem nawilżający, kwas hialuronowy , czy inne takie specyfiki mające na cel nawilżyć i odżywić skórę- nie dawały rady.
      Przypadkiem trafił w moje ręce Emotopic, i posmarowałam na noc, i okazał się dokładnie tym, czego potrzebowałam. Odkryłam, że moja skóra nie potrzebowała nawilżenia, tylko natłuszczenia!
      Używam go teraz stale, głównie na noc, ale na dzień jak czuję, że powinnam, to też .
      (tak, również pod makijaż, smaruje się z pół godziny wcześniej, zanim położę podkład, i inne.
      Tylko nie w upały. Bo w upały praktycznie wcale nie maluję się)
    • waleria_s Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 04.09.20, 21:21
      Może Basiclab bogata konsystencja? Ma bardzo niską cenę (ok.25 zł za 75 ml) i dobry skład. Jestem przed zakupem (tylko wybieram wersję lekką) i pokładam w tym kremie duże nadzieje, bo moje dotychczasowe zwyklaki-nawilżacze zaczęły wyrządzać skórze krzywdę.
      Jak chcesz napięcia- rozważ serum argireline od The Ordinary.
    • ajr27 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 05.09.20, 11:03
      Kupiłam ostatecznie ten
      phenome.eu/pl_pl/luscious-hydrating-cream.html?gclid=Cj0KCQjw7sz6BRDYARIsAPHzrNIeG8CKZO0ynnZ6X0aBmYeHM9w_ChhH1W5UbJMPTLrF1KvbguDespkaAtwOEALw_wcB
      Jestem zachwycona, szczególnie zapach.
    • nenia1 Re: Polećcie krem dla mnie, proszę 06.09.20, 12:38
      Z takich kremów kojarzy mi się, ale to nie jest firma polska, Avene Riche, jest dokładnie taki jaki opisujesz.
      Z polskich krem na noc pat & rub, ale nie jest już taki ciężki, za to dobrze nawilża.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka