Dodaj do ulubionych

Roleta rzymska

20.09.20, 17:55
Jak Wam się sprawdzają te rolety? Jaki sposób mocowania wybrać, do ściany czy sufitu? Na ramie okiennej mam zamontowany wywietrznik i nie mogę tam bezpośrednio przyczepić rolety.
Obserwuj wątek
    • sarah_black38 Re: Roleta rzymska 20.09.20, 18:02
      Uwielbiam rolety rzymskie, mało tego, sama je szyję. Mechanizmy kupuję w necie, montuję na ścianie przy oknie. Świetnie się sprawdzają w każdym pomieszczeniu, nawet w łazience.
    • thea19 Re: Roleta rzymska 20.09.20, 18:12
      mam w kuchni, zamontowane na ścianie. W salonie bym zrobiła od sufitu.
    • jak_matrioszka Re: Roleta rzymska 20.09.20, 19:21
      Mam do nich niefart i juz trzy mi sie popsuly, sznureczki sie poprzecieraly. Poza tym drobiazgiem jestem bardzo zadowolona, bo mam takie nieprzepuszczajace swiatla w sypialni i naprzeciwko TV.
      • chersona Re: Roleta rzymska 20.09.20, 19:31
        mam dokładnie to samo. dokupujemy wtedy sznurki i hamulce i maż wszystko przeplata. działa przez czas jakiś i znowu te sznurki się psują, ale tylko w szerokiej rolecie szytej z kliku kawałków materiału, bo w wąskiej nie - działa od początku, czyli od 7 lat.
        a jak je pierzecie?

• nenia1 Re: Roleta rzymska 20.09.20, 19:28
      Sprawdzają się o ile nie są zbyt szerokie, niestety im szersze tym szybciej psuje mi się mechanizm. Ja lubię mocowanie do sufitu, optycznie wnętrze wydaje mi się wtedy wyższe.
      • izabelka55 Re: Roleta rzymska 20.09.20, 20:01
        Mieszkam w kamienicy, mieszkanie wysokie, mam montowane na ścianę nad oknem. Rolety są super, sznurki puki co jeszcze się nie przetarły i wszystko działa bez zarzutu 😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka