paola.brunetti 20.09.20, 17:55 Jak Wam się sprawdzają te rolety? Jaki sposób mocowania wybrać, do ściany czy sufitu? Na ramie okiennej mam zamontowany wywietrznik i nie mogę tam bezpośrednio przyczepić rolety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarah_black38 Re: Roleta rzymska 20.09.20, 18:02 Uwielbiam rolety rzymskie, mało tego, sama je szyję. Mechanizmy kupuję w necie, montuję na ścianie przy oknie. Świetnie się sprawdzają w każdym pomieszczeniu, nawet w łazience. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Roleta rzymska 20.09.20, 18:12 mam w kuchni, zamontowane na ścianie. W salonie bym zrobiła od sufitu. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Roleta rzymska 20.09.20, 19:21 Mam do nich niefart i juz trzy mi sie popsuly, sznureczki sie poprzecieraly. Poza tym drobiazgiem jestem bardzo zadowolona, bo mam takie nieprzepuszczajace swiatla w sypialni i naprzeciwko TV. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Roleta rzymska 20.09.20, 19:31 mam dokładnie to samo. dokupujemy wtedy sznurki i hamulce i maż wszystko przeplata. działa przez czas jakiś i znowu te sznurki się psują, ale tylko w szerokiej rolecie szytej z kliku kawałków materiału, bo w wąskiej nie - działa od początku, czyli od 7 lat. a jak je pierzecie? Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Roleta rzymska 20.09.20, 19:28 Sprawdzają się o ile nie są zbyt szerokie, niestety im szersze tym szybciej psuje mi się mechanizm. Ja lubię mocowanie do sufitu, optycznie wnętrze wydaje mi się wtedy wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelka55 Re: Roleta rzymska 20.09.20, 20:01 Mieszkam w kamienicy, mieszkanie wysokie, mam montowane na ścianę nad oknem. Rolety są super, sznurki puki co jeszcze się nie przetarły i wszystko działa bez zarzutu 😊 Odpowiedz Link Zgłoś