Dodaj do ulubionych

Szybkie pyt.- zalando

21.09.20, 21:20
Chciałam spakować rzeczy z 3 zamówień do jednej paczki. Jest napisane, żeby włożyć do niej dwie etykiety i jedną nakleić (chyba dobrze rozumiem). A co, jeśli za kilka dni będę chciała oddać jeszcze jedną rzecz z drugiego zamówienia (zostawiłam dwie rzeczy do porównania, czekam na przesyłkę z większym rozmiarem)? Nie będę miała etykiety (tej konkretnej z drugiego zamowienia).
Obserwuj wątek
    • jana111 Re: Szybkie pyt.- zalando 21.09.20, 21:24
      Wydrukujesz sobie nowa.
      Albo naklej ta, gdzie juz zwracasz wszystko co chcialas a ta druga zostaw w rezerwie.
      • alfa36 Re: Szybkie pyt.- zalando 21.09.20, 21:27
        Czyli oni sprawdzają , co jest w paczce, tzn. z jakich zamówień? I liczy się to, ze dokonałam zwrotu na koncie? Mogę nie włożyć jednej etykiety?
        • ginger.ale Re: Szybkie pyt.- zalando 22.09.20, 14:01
          Ja zwracałam rzeczy z 2 zamówień, wydrukowałam nową etykietę na zwrot tych 2 rzeczy.
          Na opakowanie nie drukowałam nowej, nakleiłam jedną z przysłanych etykiet. Kasę zwrócili w 2 przelewach, po 1 na każdą rzecz.
    • koko8 Re: Szybkie pyt.- zalando 21.09.20, 21:26
      Do każdej zwracanej rzeczy możesz wygenerować sobie nową etykietę.
      • alfa36 Re: Szybkie pyt.- zalando 21.09.20, 21:28
        Dzięki.
        • pasquda77 Re: Szybkie pyt.- zalando 22.09.20, 07:40
          A skąd pomysł zwracania w jednej paczce kilku różnych zamówień? Pytałam kiedyś Zalando czy tak mogę , odpowiedzieli że nie...
          • ela.dzi Re: Szybkie pyt.- zalando 22.09.20, 08:02
            Po to, żeby nie wysyłać dwóch paczek z małymi przedmiotami. Wysyłałam w ten sposób po rozmowie z Zalando, nie było problemu.
          • jana111 Re: Szybkie pyt.- zalando 22.09.20, 11:26
            Kiedys.
            Teraz zachecaja do odsylania 1 paczka.
            • magia Re: Szybkie pyt.- zalando 22.09.20, 13:37
              nie kiedys. 2 tygodnie temu odsyłalam 3 Zamowienia w jednej paczce.
          • ginger.ale Re: Szybkie pyt.- zalando 22.09.20, 14:05
            pasquda77 napisała:

> A skąd pomysł zwracania w jednej paczce kilku różnych zamówień? Pytałam kiedyś
            > Zalando czy tak mogę , odpowiedzieli że nie...

Ja nie pytałam, tylko odesłałam (we wrześniu) - kasę zwrócili.

Skoro mogę wejść na swoim koncie w Zwroty, zaznaczyć rzeczy z różnych zamówień i wygenerować nową etykietę na taki "łączony zwrot", to zabronić mi tego nie mogą. Do tego termin zwrotów jest teraz jakiś dłuższy?

Kasę zwrócili w osobnych przelewach, a nie łącznie.
            • magia Re: Szybkie pyt.- zalando 22.09.20, 14:25
              u mnie podobnie - przelewy na konto byly 3.
    • ola_fatyga Re: Szybkie pyt.- zalando 22.09.20, 07:48
      alfa36 napisała:

> Chciałam spakować rzeczy z 3 zamówień do jednej paczki. ?

Wy nosicie te ciuchy i pozniej zwracacie?
      Zamowilam kiedys stroj z bonprixu...wydawal sie byc rozciagniety i przepocony..
      • ginger.ale Re: Szybkie pyt.- zalando 22.09.20, 14:07
        ola_fatyga napisała:

> alfa36 napisała:
        >
        > > Chciałam spakować rzeczy z 3 zamówień do jednej paczki. ?
        >
        > Wy nosicie te ciuchy i pozniej zwracacie?
        > Zamowilam kiedys stroj z bonprixu...wydawal sie byc rozciagniety i przepocony..

Nie, nie noszę 😱
        Mierzę, albo nawet nie i odsyłam.
        Tak samo jak w sklepie - mierzysz z dużym prawdopodobieństwem, że ciuch/but był już przez kogoś mierzony.
    • mava Re: Szybkie pyt.- zalando 22.09.20, 13:34
      w zalando termin zwrotu to chyba 90 dni jest...poczekaj aż dostaniesz przesylke "do porównania" a potem odeślij hurtem to, co ci nie pasuje.
      Akurat ja "polowałam" na rozmiary (bo juz wyprzedane były) i czekalam z odesłaniem niemal te 3 mies. Mniejszy zostawilabym z nadzieja, że schudne bo ciuch wyjatkowo mi podpasował.
      • joanna_poz Re: Szybkie pyt.- zalando 22.09.20, 13:56
        i przez 3 miesiące mrozić bez sensu kase?
        w sumie, jak kogo stac....

ja odsyłam tego samego dnia, jak dostaję i stwierdzam, ze mi cos nie gra, zeby szybko miec zwrot.
    • basiastel Re: Szybkie pyt.- zalando 22.09.20, 13:45
      Właśnie zamówiłam sobie w Zalando 2 kurtki, a dostałam spodnie i jakiś kardigan. Nie podoba mi się to, mam tylko kłopoty.
    • mikams75 Re: Szybkie pyt.- zalando 22.09.20, 13:48
      a nie mozesz poczekac tych kilku dni az przyjdzie inny rozmiar i wowczas zdecydowac, co odsylasz a co zostawiasz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka