Dodaj do ulubionych

Rower stacjonarny

25.09.20, 14:16
Chcę sobie kupić rower stacjonarny. Możecie mi coś polecić? Najlepiej z oferty decathlonu bo mam do tego sklepu najbliżej.

Co taki rower powinien mieć? Na co powinnam zwrócić uwagę?

Obecnie jeżdżę jeszcze na zwykłym, tak do 15 km dziennie. Jeżdżę tak już od 3 mcy i nie chciałabym tego przerywać, a rano jest coraz chłodniej i ciemniej.
Obserwuj wątek
    • kropkaa Re: Rower stacjonarny 25.09.20, 14:18
      Przede wszystkim łańcuch. A nie taśmę.
    • thea19 Re: Rower stacjonarny 25.09.20, 20:48
      musisz usiąść i się przejechać. Mam takiego grata z mega niewygodnym siodełkiem i jakbym nie regulowała, to pozycja jest beznadziejna i zadowi niewygodnie, pedałować normalnie się nie da, za krótkie nóżki od pedałów. Wolę orbitreka.
      • kanna Re: Rower stacjonarny 25.09.20, 21:14
        Ja też wole odbitreka - i mam właśnie z decathlona.
        Na dworze rower, w domu (jak gorsza pogoda) orbitrek. On działa na więcej grup mięśni niż rower.
    • trampki-w-kwiatki Re: Rower stacjonarny 25.09.20, 21:07
      O, chętnie poczytam.!
      • kropkaa Re: Rower stacjonarny 26.09.20, 00:00
        Najlepiej chodzić na spinning na siłowni. Rowery, na które tam mają, są kilkanaście razy droższe niż te, które kupuje się do domów.
    • kai_30 Re: Rower stacjonarny 25.09.20, 21:43
      Orbitrek mieści znacznie więcej prania niż rower. Takie mam doświadczenia wink
    • fitfood1664 Re: Rower stacjonarny 26.09.20, 08:17
      mam rower z decathlonu, już chyba ze 20 lat, ciągle jeździ, magnetyczny, dość wygodny, ma funkcje podstawowe, wiadomo, jak to staroć, kalorie, szybkość, przejechany dystas, czas, regulację natężenia pedałów i wysokości siodełka ja jestem zadowolona, jeżdżę sobie przed telewizorem, oczywiście takiego modelu jak ja mam już dawno nie ma... jak się popsuje, kupię orbitreka
      a rower, ważne żeby był stabilny, odpowiednio ciężki i wygodny
    • turzyca Re: Rower stacjonarny 26.09.20, 08:27
      Sprawdź jak Ci się będzie jeździć po ciemku, dokup lepszą lampkę do roweru (są teraz bardzo mocne ledowe) plus ewentualnie czołówkę. Ruch na zewnątrz jest dużo lepszy z różnych powodów.
    • ira_08 Re: Rower stacjonarny 26.09.20, 09:25
      Będę prawdziwą ematką tongue_out Jak jest chłodniej, jeździ się dużo przyjemniej, a na ciemność pomaga lampka.
    • agonyaunt Re: Rower stacjonarny 26.09.20, 09:44
      Ech rowerzyści - pół miasta stoi w korkach po przeorganizowaniu ruchu pod dwa kółka, a oni już we wrześniu chcą chować sprzęt do szafy...

Trenażery sobie pooglądaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka