Dodaj do ulubionych

Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi?

05.10.20, 10:33
www.panorama.nieruchomosci.pl/nieruchomosci/mieszkanie-na-sprzedaz/warszawa-wilanow/10911
Jak Wam się podoba?
Dla mnie to mniej więcej taki gust, jak imię Fabian.
Nie powala.
Obserwuj wątek
    • pieknyksiaze Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:35
      Ta nore?
    • dr.amy.farrah.fowler Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:40
      Te konstrukcje to jakiś sen pijanego architekta, który wsadził takie elementy nośne czy gdzieś była promka na kartongipsy?
      • milupaa Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 21:14
        Kartongipsy to nie sa elementy nośne.
        • dr.amy.farrah.fowler Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 10:58
          No to właśnie o to pytam: czy to są elementy nośne, i po prostu muszą być, czy ktoś tak lubi i zaszalał z k-g.
    • milka_milka Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:41
      Mnie się w miarę podoba, ale kuchnia tragiczna, nie znoszę otwartych i półotwartych kuchni.
      • ajr27 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:45
        Mnie się taras najbardziej podoba. A kuchnia tragiczna, fakt.
        • milka_milka Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:13
          Taras fajny.
      • annajustyna Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:42
        Ja akurat kuchnie otwarte lubię, ale ta to jest kuchnia w przedpokoju. Bez sensu przy takim metrażu.
        • iwoniaw Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 12:45
          annajustyna napisała:

> Ja akurat kuchnie otwarte lubię, ale ta to jest kuchnia w przedpokoju. Bez sens
          > u przy takim metrażu.

No właśnie też mnie to uderzyło - prawie 165 metrów mieszkania, a zamiast kuchni otwarty aneks z trzema szafkami, wyspą i piekarnikiem na ścianie w przedpokoju... I gdzie jest czwarty pokój z deklaracji w opisie?
          • majenkir Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 15:29
            iwoniaw napisała:
            > No właśnie też mnie to uderzyło - prawie 165 metrów mieszkania,

Cos tu jest nie tak (moze zdjecia zle robione?) bo to wyglada na gora 80 m
            • aerra Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 17:33
              Pokoje mialy być 4 wg opisu, a na zdjęciach są tylko dwa - salon i jedna sypialnia. To pewnie sporo zmienia.
              No i zdjęcia fatalne, tak żeby pokazać minusy, a nie plusy.
    • ajr27 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:44
      Ale jaja, pomyliłam imię młodego Fabijańskiego. On jest przecież Bastian! Jeszcze piękniej, swoją drogą🤣
      • black.emma Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 12:13
        A nie przypadkiem Sebastian?
        • ajr27 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 12:18
          No właśnie nie. Sebastian to tatuś
          • black.emma Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 12:56
            Chyba kompletnie nie rozumiem co chodzi z tym imieniem.
            • black.emma Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 13:00
              A ok, mieszkanie sprzedaje Sebastian a ty się przy okazji nabijasz z niemowlaka?
            • ajr27 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 13:00
              O to, że im się urodził syn dopiero co i dostał tak na imię
      • memphis90 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 19:46
        Imię Bastian ma bardzo przyjemne literackie konotacje... Bastian Baltazar Buks... Z tego samego źródła Krystian Kamil Koreander...
    • morgen_stern Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:45
      Ja nie mam ambicji architektonicznych, mnie się podoba, brałabym, ale nie za tę absurdalną cenę...
      Taras cudowny. Otwarta kuchnia w ogóle mi nie przeszkadza.
      • morgen_stern Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:45
        Oczami wyobraźni już widzę biegające tam moje bombelki... [Ociera łzę]
        • ga-ti Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:54
          Ja widzę mego psa (czarnego) na tych kanapach, och... ciekawe, którą by sobie upodobał? wink

Kuchnia dziwna, czy ja dobrze widzę, że do szafek trzeba przez 'przedpokój' przechodzić? Nachlapie się.
          Taras super. I obrazy mi się podobają. Muszę córce pokazać, może namaluje mi coś podobnego smile
          • majenkir Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 15:27
            ga-ti napisała:
            > Ja widzę mego psa (czarnego) na tych kanapach, och... ciekawe, którą by sobie u
            > podobał? wink

Ta przy oknie, z ktorej najtrudniej sie wydlubuje psie klaki big_grinwink
            • ga-ti Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 21:22
              big_grin
          • zazou1980 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 19:30
            ga-ti napisała:

> I obrazy mi się podobają. Muszę córce pokazać, może namaluje mi coś podobnego smile

Dzis w ddtvn byl ten pan i malowal, a taczej lal farbe i rozprowadzal po plotnie. Corka napewno sobie poradzi z takim ‚malowaniem’ 😂

dziendobry.tvn.pl/a/sebastian-fabijanski-artysta-wielu-talentow-nigdy-niczego-nie-zrobilem-dla-pieniedzy
            • ga-ti Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 21:22
              O, dzięki! Gdybym tak rozwinęła folie na podłodze to pewnie wszyscy by się chętnie zaangażowali w takie malowanie smile
      • ajr27 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:46
        No 18 tysi za metr to nawet na Wilanowie powala.
        • sofia_87 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:52
          Fakt, nawet mieszkania w inwestycjach Eko park przy Polach Mokotowskich można kupić taniej.
          Mieszkanie tragedia, podobnie jak apartament Dody.
          Btw oglądałam kilka lat temu mieszkanie urządzone w stylu Alicja w krainie czarów, futerko na ścianach i szklane ściany w różnych kolorach. Ogólnie trzeba było regularnie coś brać żeby tam mieszkać. Az żal mi było tej agentki 😀
        • kropkaa Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:38
          Na Bonifraterskiej ponad 20 tys. za m2, stan deweloperski plus miejsce parkingowe 70 tys. Rynek nieruchomości kompletnie zwariował.
          • annajustyna Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:44
            Wiesz, mój 45-letni segment na przedmurzu Monachium wart jest prawie 700 tys Euro, to jest dopiero szaleństwo...
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:46
      Jest ładne, mogłabym zamieszkać.
    • mary_lu Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:47
      Mieszkanie super, a kartongipsy i paździochy łatwo wyrzucić.
      • ajr27 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:50
        Po wydaniu 3 baniek jeszcze remont? O nie...
    • siwa-faryzeuszka Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:48
      fajne, jasne, firanka w łazience tylko budzi moję wątpliwości.
      ale z ceną to chyba na głowę upadli.
      • petatoppana Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:59
        siwa-faryzeuszka napisał(a):

> fajne, jasne, firanka w łazience tylko budzi moję wątpliwości.
        > ale z ceną to chyba na głowę upadli.

Mnie ostatnio na grupach nieruchomości na fb zszokowały dwie oferty:
        1. Kawalerka do remontu na Świetokrzyskiej w Warszawie- 24m cena 500 tys.
        2. Pokój 15m z wnęką kuchenną i łazieneczką wielkości szafy Marszałkowska przy pl. Unii Lubelskiej ( ohydna kamienica)- 450 tys.
        • kropkaa Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:01
          O tych 15 m2 przy Placu Unii Lubelskiej kilka dni temu koleżanka mi mówiła. Nie wiem co robi większe wrażenie: cena czy metraż.
        • ajr27 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:02
          Teraz to norma za kawalerki w Warszawie. Jaka by nie była, śpiewają 500 tysięcy. Śródmieście tym bardziej. Ja oglądałam 30 metrów na Bokserskiej też za pińcet. Stan deweloperski.
          • georgia.guidestones Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:20
            Bokserska to tak troche inna lokalizacja niż Marszalkowska.
            • kropkaa Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:40
              A 30 m2 to zwykła kawalerka. Czego nie można powiedzieć o 15 m2.
              • ajr27 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 12:19
                No tak. Ale różnica w lokalizacji ogromna
                • petatoppana Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 13:41
                  ajr27 napisał(a):

> No tak. Ale różnica w lokalizacji ogromna

Wolałabym 100x bardziej Bokserską niż zatłoczoną, hałasliwą Marszałkowską i pl. Unii Lubelskiej. Akurat tam jest paskudnie, a ta kamienica w której znajduje się owe 15m2 to już w ogóle dramat. Kiedyś w mediach o niej pisano- zasiedlona różnymi menelami, spokoju nie ma ani w dzień ani w nocy. Tramwaje pod samymi oknami a dookoła pomazane slumsy i dziadostwo. Nie mówiąc o tym, że samochodu nigdzie nie da się zaparkować. To już lepiej mieszkać na Bródnie, Ursynowie, Stegnach czy owej Bokserskiej.
          • arwena_11 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 21:36
            Eee na Bokserskiej ostatnio oglądałam plany 36-44 metry ok 390-480 tys. Dwa pokoje. Stan deweloperski oczywiście
            • sol_13 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 21:50
              W którym miejscu na bokserskiej jest nowa inwestycja?
              • arwena_11 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 22:21
                Z mapy na stronie wynika że za Postępu, ale dokładnie dowiem się jutro, bo sobie podjadę zobaczyć dokładnie gdzie.
                • sol_13 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 22:52
                  Aha czyli taka "dalsza" Bokserska. Czyli rozbudowuje sie coraz dalej. Infrastrukturalnie tez, oprocz biedry powstał tez rossmann ostatnio zauwazylam. Czyli prawie wszystko co potrzeba juz jestwink
        • yennefer.00 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 20:06
          No ludzie myślą, że jak w Warszawie i w centrum to każdy się będzie o te nory zabijac
          • asia.sthm Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 20:11
            > to każdy się będzie o te nory zabijac

nie kazdy ale poniektorzy beda napewno, bo od nory wazniejsza jest lokalizacja.
            nie zmienisz tego
            • yennefer.00 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 21:01
              Na szczęście nie mam potrzeby tego zmieniać, ja nie chciałabym nory tylko dlatego że w centrum i za taką kase
              • boogiecat Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 21:04
                Zalinkowane mieszkanie to w Polsce standart nory? Czy mowisz o stosunku ceny do jakosci?
              • nuclearwinter Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 21:18
                Jasne, dobrze oświetlone mieszkanie 160 metrów to nora? 😄 Rozumiem, że wystrój może się nie podobać, czy rozkład pomieszczeń, ale może nie przesadzajmy.
                • annajustyna Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 21:31
                  To było o 15m2 w starej kamienicy.
                  • boogiecat Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 21:33
                    Aaaaaa faktycznie, dzieki
    • ricemice Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:50
      Cena powala. Co do wnętrz to są całkiem ok, tyle że są przeciętne w stylu to co jest teraz "modne": drewniane lamelki na ścianach, okrągły nowoczesny żyrandol, czarne kanałowe oświetlenie w suficie podwieszonym, podłoga w jodełkę, jasna kolorystyka. Podoba mi się taras - ma potencjał i łazienka choć taka "niedokończona".
      Na większości stron o wnętrzach i stron pracowni wnętrzarskich są wizualki w tym stylu. Taki bezpieczny, nowoczesny styl, ale bez charakteru.
      • ajr27 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:56
        To taki styl dla ludzi bez stylu, ale pieniędzmi. Kolorowe maziaje na białych ścianach, w salonie nawalone sof w różnych stylach, no i coś, co mnie zawsze rozwala- całkowity brak książek.
        • kk345 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:15
          To styl, który łatwo się sprzeda, bo jest modny i łatwy do zindywidualizowania.
        • ingaki Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 18:18
          Przecież są przynajmniej dwie szafki z książkami w jadalni i w salonie z tego co widać.
          • kropkaa Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 23:39
            Co prawda książki mam, ale nowych w wersji papierowej mało kupuję, poza kucharskimi, bo czytam na kindlu. Gazety wyrzucam, a jeśli nie uda się kupić ebooka, to i tak oddaje do biblioteki albo na lokalnym forum.
        • waleria_s Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 00:18
          Rany, w dobie czytników i Legimi czepiać się o brak książek? Mam dosłownie parę sztuk papierowych, a czytam dużo.
          • kropkaa Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 14:03
            To chyba jeszcze zaszłości z komuny - kto ma książki, ten inteligencja.
            • lauren6 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 14:10
              Tak. I koniecznie trzeba wyeksponować 13 tomową encyklopedię oraz trylogię Sienkiewicza. W przeciwnym wypadku nie ma szans na tytuł inteligenta.
              • black.emma Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 14:17
                Najlepiej w jakiejś serii z gazety big_grin
                • kropkaa Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 14:29
                  I kolekcja cd z muzyką poważną. Z De Agostini 😂
        • black.emma Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 14:00
          Jak to? Są co najmniej dwie biblioteczki... Poza tym do profesjonalnych sesji usuwa się nadmiar bibelotów i książek, żeby stworzyć wrażenie bardziej przestrzennego i bezosobowego wnętrza. Oczywiście na otodom możesz obejrzeć mnóstwo "zamieszkałych" wnętrz z suszarką z praniem w roli głównej ale nie tak się sprzedaje mieszkania.
          • majenkir Re: 06.10.20, 14:45
            black.emma napisała:
            > do profesjonalnych sesji usuwa się nadmiar bibelotów i książek, żeby stworzyć wrażenie bardziej przestrze
            > nnego i bezosobowego wnętrza.

Tutaj nalezalo zaczac usuwanie od dwoch kanap (juz gdzies tu o tym pisalam). To mieszkanie NIE JEST w ogole przygotowane do sprzedania, ale to wina agenta, nie wlasciciela.
            • black.emma Re: 06.10.20, 14:53
              Absolutnie się zgodzę, zdjęcia też takie sobie, natomiast trudno oceniać gust czytelniczy po takiej akurat sesji.
          • aerra Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 14:54
            Usuwa się, usuwa. Czego tu ewidentnie nie zrobili - albo zrobili nieskutecznie.
      • barbibarbi Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:39
        No dobrze, to jaki jest styl z charakterem? NIe jest to mieszkanie które jakoś mnie porywa, ale wszystko jest w zasadzie OK. Często widzę ostatnio taki styl współczesno-skandynawski i dołożony do tego mebel ze śmietnika osobiście pomalowany przez panią domu, i już się robi charakter?
        • kropkaa Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:43
          Baza jest ok, a z dodatkami można szaleć. Wolę coś takiego niż modny ostatnio we wszystkich polskich programach wnętrzarskich czarny ze złotymi kranami, listwami etc.
        • jowita771 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 12:26
          Mam w domu mebel ze śmietnika, pomalowany osobiście przez mojego teścia, liczy się? Nie miałam pojęcia, że mebel ze śmietnika, wkurzony mąż mi powiedział, jak już się zdążyłam ucieszyć z prezentu.
          • asia.sthm Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 12:33
            > Mam w domu mebel ze śmietnika, pomalowany osobiście przez mojego teścia, liczy się?

Meble ze smietnika sa najlepsze bo odwdzieczaja sie za uratowanie zycia.
            Na drugim miejscu rosliny doniczkowe - te to wogole granic wdziecznosci nie maja.
            • majenkir Re: 06.10.20, 14:48
              asia.sthm napisała:
              > Meble ze smietnika sa najlepsze bo odwdzieczaja sie za uratowanie zycia.
              > Na drugim miejscu rosliny doniczkowe - te to wogole granic wdziecznosci nie maja.

Ale te kwiaty tez musza byc ze smietnika, czy moga byc ze sklepu? wink
              Co do mebli, to przypomnialas mi ta reklame lampy z Ikei, przy ktorej wszyscy plakali big_grin.
    • ichi51e Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:51
      Dziwnie sfotografowane. Jak na 165m i 3 pokoje brak na zdjeciach przestrzeni. Dwa miejsca parkingowe taras 50m klima... hmm...
    • rb_111222333 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:52
      Po komentarzach spodziewałam się jakiegoś koszmarku, a to mieszkanie jest fajne, jasne, piękne okno tarasowe. Nie wiem czy jest warte swojej ceny, ale moim zdaniem wizualnie jest ok.
      • kk345 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:04
        Weź, tu jest ematka, tu na takie mieszkanie można co najwyżej splunąć, a nie chwalić big_grin
        • conena Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:22
          weszłam do wątku tylko po to aby poczytać co jest hoojowego w tym apartmą big_grin nie zawiodłam się big_grin
        • kropkaa Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:44
          Aż dziw, że swoimi sofami z Agaty i meblami z BRW nikt nie chce zapanować. Smuteczek.
          • kropkaa Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:48
            *zaszpanować
          • ajr27 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:52
            Moja droga, jako lumpenproletariat warszawski (oryginalny przydomek dla mnie jednej z forumek) mogę sobie wybrzydzać siedząc na meblu Bodzio w kawalerce na Targówku, ale po takiej Mafaszon można się więcej spodziewać. Nobles obliż, nespa?
            • kropkaa Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 14:35
              Nie śledzę IG i reszty, ale czy to czasem nie jest mieszkanie Fabijańskiego? Kupił od dewelopera i urządził pod siebie, tzn. pod singla bez zobowiązań, który lubi spotykać się ze znajomymi? Stąd dużo kanap w części dziennej i otwarta kuchnia, a pokoju zrobiona łazienka? I teraz, gdy ma małe dziecko, zmienia?
              Jaki gust ma pani na M, nie mam pojęcia, bo na konta gwiazdek modowych insta nie wchodzę w ogóle.
              • ichi51e Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 15:09
                Moze bez windy? suspicious
              • zosia_1 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 06:41
                Ooo, to teraz łatwiej jest sprzedać mieszkanid i kupić kolejne niż wymienić meble i wystrój?
                • ichi51e Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 08:28
                  Moze planuja wiecej dzieci albo chca miec dla dziecka dom z ogrodem?
          • majenkir Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 15:31
            kropkaa napisała:
            > Aż dziw, że swoimi sofami z Agaty i meblami z BRW nikt nie chce zapanować. Smuteczek.

O przepraszam! wlasnie wczoraj przywiezli mi nastepna sofe z Ikei big_grinwink.
      • aqua48 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 12:14
        rb_111222333 napisał(a):

> Po komentarzach spodziewałam się jakiegoś koszmarku, a to mieszkanie jest fajne
        > , jasne, piękne okno tarasowe.

Ja też uważam, że mieszkanie jakich wiele, pomalowane na neutralną biel, aranżację i meble można sobie przecież zmienić według własnych upodobań. Taras fantastyczny, łazienka przestronna, w sypialni ta boazeria, czy co tam jest na ścianie za łóżkiem mi się nie podoba. Ale to też do łatwej jak sądzę zmiany. Kuchnia jest zdecydowanie do przeróbki. Wyspa wygląda jak ołtarz ofiarny jakiejś dziwnej religii. Płyta jest zdecydowanie w złym miejscu umieściłabym ją za tym załomkiem obok zlewu gdybym zostawiała otwartą kuchnię. Widok z salonu na bulgoczące garnki jest dla mnie niedopuszczalny.
        No i cena z kosmosu, ale ja się nie znam na cenach warszawskich.
        • asia.sthm Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 12:21
          > Widok z salonu na bulgoczące garnki jest dla mnie niedopuszczalny.

To jest mieszkanie dla kogos kto nawet nie wie co to sa bugoczace garnki, a jesli, to woda na spagetti - max 10 minut bulgotania.
          • jowita771 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 12:30
            Też podejrzewam, że w tym domu nie gotuje się kapusty kiszonej na bigos przez trzy dni z rzędu.
      • guacamole2020 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 13:02
        Bo tutaj na forum sluzbowki 160m to kazda ma dla swojej gosposi. Panstwo mieszkaja na wiekszym metrazu oczywiscie. Byc moze nazwy tych firm, gdzie zakupiono klime itd tobie nic nic mowia, bo sa zbyt drogie a nam, bo sa zbyt tanie smile.
    • nuclearwinter Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 10:58
      Mnie się bardzo podoba, ale ja nie mam jakiegoś wysublimowanego gustu jeśli chodzi o wnętrza. Podoba mi się, że jest przestronne i jasne, tyle mi do szczęścia wystarczy, no i piękny wielki taras. Mogłabym zamieszkać bez wybrzydzania.
    • australijka Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:01
      Mnie powala zawsze zlepek określenia apartament i komórka lokatorska. Do apartamentu przynależy komórka lokatorska. No nic nie wymyślono przez ten czas zamiast tej komórki? Blok , mieszkanie już takie śliczne zagraniczne a ta komórka rodem z PRL. Taras super. Widok na taką zieleń.
      Dużo metrów, można zaaranżować po swojemu.
      • elf1977 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 14:37
        australijka napisał(a):

> Mnie powala zawsze zlepek określenia apartament i komórka lokatorska. Do aparta
        > mentu przynależy komórka lokatorska. No nic nie wymyślono przez ten czas zamias
        > t tej komórki? Blok , mieszkanie już takie śliczne zagraniczne a ta komórka rod
        > em z PRL. Taras super. Widok na taką zieleń.
        > Dużo metrów, można zaaranżować po swojemu.
        Dużo metrów, mało pomieszczeń, bardzo praktycznie. Lokalizacja nieciekawa, stosunek ceny do metrażu i lokalizacji: taki sobie.
    • madame_edith Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:07
      Oprócz tego, że mi brakuje 2,5 mln do ceny zakupu big_grin to nie podoba mi się ta mini kuchnia. Reszta może być, bez szału, ale metraż robi robotę.
    • disco-ball Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:08
      Nie podoba mi się, strasznie wszystko naćkane. Trzy różne odcienie drewienek to o dwa za dużo dla mnie. Kanapy mydło i powidło. I ohydne drzwi wejściowe.
      Taras bym brała, po wywaleniu stolika i krzesła a Ła pawi ogon.
      • majenkir Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 15:35
        disco-ball napisała:
        >I ohydne drzwi wejściowe.

Ano wlasnie, na zdjeciach wygladaja jak takie zwykle drzwi w starych blokach. I czy one sa naprawde takie szerokie?
        • boogiecat Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 18:53
          Pewnie chodzi o normy dla osob na wozkach
    • kropkaa Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:12
      Ciekawe, jak mieszka ematka 🤔
      Sorry, będę złośliwa, ale po wątku z butami, to jakiegoś wysublimowanego gustu bym się jednak nie spodziewała.
      Mieszkanie fajne, jasne, przestronne, niski blok. Szybko można zmienić dodatkami pod siebie. Jedynie firanka w łazience dziwnie wygląda, ale to akurat 3 min. roboty.
      Osobiście nie jestem fanką enklawy Wilanów, ale mieszkanie jak najbardziej na tak.
      Zawsze możecie się pochwalić swoimi wnętrzami, chętnie porównamy 😉
      • ajr27 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:18
        Pozwól, że jednak obronię swój gust. Buty są dla koneserów, to ty najwyraźniej nie rozumiesz, że cielęca skóra, ręczne wykonanie i minimalistyczny fason bez żadnych ozdóbek jest wysublimowaną elegancją.
        A co do mieszkania- nie twierdzę, że jest brzydkie 100%, raczej nieciekawe, jak na fortunę właścicieli.
        • daisy Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:22
          ale trochę książek jednak jest smile
        • georgia.guidestones Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:28
          ajr27 napisał(a):

> Pozwól, że jednak obronię swój gust. Buty są dla koneserów, to ty najwyraźniej
          > nie rozumiesz, że cielęca skóra, ręczne wykonanie i minimalistyczny fason bez ż
          > adnych ozdóbek jest wysublimowaną elegancją.
          > A co do mieszkania- nie twierdzę, że jest brzydkie 100%, raczej nieciekawe, jak
          > na fortunę właścicieli.
          to już Ci ktos napisal,. że Venezia przecenia zwykle felerne modele z duza iloscia zwrotow
          • ajr27 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 12:02
            Ale to nie o te buty chodzi (chyba). Zrobiłam 2 obuwnicze wątki.
        • kropkaa Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:32
          Doceniam jakość, forma dla mnie się nie broni. To, że ktoś coś zrobił ręcznie, nie oznacza, że z automatu uznam to za dzieło.

Mieszkanie zaś ma potecjał. Nie twierdzę, że nic bym nie zmieniła, ale spokojnie mogłabym tam zamieszkać.
          Najpierw przeczytałam wątek, potem aż zobaczyłam, co to za nora, a tu zonk! Apartament zupełnie fajny. No więc ciekawa jestem w jakich luksusach mieszka ematka.
          • iwoniaw Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 12:55
            Ja tam w luksusach nie mieszkam, ale jednak w kuchni to mam okno, ściany, drzwi i meble pozwalające schować więcej niż dwa talerze i jeden garnek. Piekarnik też się mieści, nie musiałam instalować w przedpokoju 😀

Jak dla mnie lokal ma bez wątpienia potencjał (metraż plus widoki), ale wydawać trzy miliony po to, żeby móc zacząć stawiać ściany to trochę przesada. Jest to też klasyczny przykład na potwierdzenie teorii, że wyposażenie w oczach kupującego nie dodaje mieszkaniu specjalnie wartości, stan tzw. deweloperski bylłby nawet mniej kłopotliwy dla poyencjalneho nabywcy.
            • hungaria Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 13:50
              Mebli do przechowywania jest przecież cała ściana z piekarnikiem.
              Poza tym się zgadzam - nawet jeśli ktoś nie korzysta z kuchni, to wejście do niej niemal prosto z przedpokoju (w 165m apartamencie) jest cokolwiek dziwnym rozwiązaniem.
              • spanish_fly Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 14:05
                Niby skąd miałoby być wejście jak nie z przedpokoju? Akurat to jest tutaj moim zdaniem bardzo zgrabnie urządzone, że nie musisz wchodzi do kuchni przez salon, ani do salonu przez kuchnię. Nawet jak prawie nie gotujesz to robisz jakieś zakupy, napoje chowasz do lodówki itp. i wygodnie jest, kiedy kuchnia jest blisko wejścia.
                • hungaria Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 14:11
                  Nieprecyzyjnie napisałam. Wg mnie wygląda to tak, jakby wchodziło się praktycznie od razu do kuchni - jak w kawalerkach z kuchnią w przedpokoju.
                  • spanish_fly Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 14:30
                    Z przedpokoju kuchni w ogóle nie widzisz, tylko okno na wprost drzwi.
              • jowita771 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 12:35
                Gdzie Wy tam widzicie piekarnik? Oglądam zdjęcia raz po raz, już znam to mieszkanie na pamięć, wycieczki bym mogła oprowadzać, a piekarnika nadal nie widzę.
                • ichi51e Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 12:49
                  Pewnie w wyspie od srodka
                  • jowita771 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 12:55
                    Znalazłam piekarnik! Nie od środka, tylko jak się stoi przy wyspie, to po prawej, na grafitowej ścianie. Dobrze, że jeszcze dalej nie wywlekli piekarnika, mógł być w drugim końcu mieszkania.
                    • kropkaa Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 13:04
                      Moja koleżanka ma podobną ścianę i tam ma piekarnik i mikrofalę. W dodatku nie ma wyspy, tylko blat po drugiej stronie. Jakoś żyje i piecze. Może i jest to niewygodne, ale podejrzewam, że kwestia przyzwyczajenia.
                      • iwoniaw Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 13:29
                        kropkaa napisała:

> Moja koleżanka ma podobną ścianę i tam ma piekarnik i mikrofalę. W dodatku nie
                        > ma wyspy, tylko blat po drugiej stronie. Jakoś żyje i piecze. Może i jest to ni
                        > ewygodne, ale podejrzewam, że kwestia przyzwyczajenia.

Wiesz, ja też znam masę ludzi, którzy żyją, pieką i w ogóle radzą sobie na metrażach i rozkładach, delikatnie mówiąc, wymagających. I właśnie dlatego tak bardzo dziwi beznadzieja kuchni w linkowanym mieszkaniu, bo o ile wiadomo, że w kawalerce zamieszkiwanej przez kilkuosobową rodzinę z napiętym budżetem cudów nikt się nie spodziewa, gdyż tak krawiec kraje etc., o tyle w wielkim mieszkaniu za miliony człowiek by się spodziewał przynajmniej podstawowej funkcjonalności pomieszczeń, skoro były i warunki finansowe i metraż na to pozwala.
                        • black.emma Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 13:46
                          Do robienia kawy jest wystarczająco funkcjonalna wink Może nie gotują. Naprawdę istnieją ludzie, dla których kuchnia ma tylko wyglądać.
                          • lauren6 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 14:08
                            W takim razie po co te szafki kuchenne i piekarnik w miejscu, gdzie normalni ludzie mają szafki z ubraniami w przedpokoju?

Ja w pełni rozumiem model życia, gdy kuchnia służy do zrobienia herbaty i odgrzania w mikrofali zamówionego cateringu. Tylko po co w takim wypadku ta część kuchenna w przedpokoju? Zamiast garnków ludzie tam będą trzymać buty i kurtki?
                            • black.emma Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 14:16
                              Ale to nie jest w przedpokoju. Widzisz tylko drzwi wejściowe, przedpokój jest na prawo i/lub lewo i tam pewnie są szafy. Przypuszczam, ze takie zlokalizowanie drzwi wejściowych służy do stworzenia wrażenia przestrzeni (wchodząc pewnie widzisz okno z widokiem).
          • nuclearwinter Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 13:07
            Jeśli chodzi o te bałagany z wątku obok, to ja też je obronię 😉 Tzn. nie są to buty do końca w moim guście i ja osobiście bym ich nie kupiła, ale na pewno nie jest to bazarowa tandeta i stylu odmówić im nie można. To nie jest dobry przykład na ematkowy brak gustu. To już prędzej faktycznie botki z ukrytym koturnem by się bardziej nadawały, choć też nie do końca, bo to też nie były jakieś buty z targu zrobione z dermy. Jakość w tym wypadku ma właśnie bardzo duże znaczenie.
            • hungaria Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 13:52
              Bałagany były rasowe - to jest zresztą bardzo klasyczny model botków jesienno-zimowych. Mogą się nie podobać, ale nie można im zarzucić tandeciarstwa.
      • yennefer.00 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 20:12
        Kurcze, szczerze mówiąc jeszcze zanim przeczytałam całe Twoje pierwsze zdanie, to pomyślałam o butach, że to nie jest mocna strona ematkibig_grin (chociaż są wyjątki)
      • leanne_paul_piper Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 07:06
        kropkaa napisała:

> Ciekawe, jak mieszka ematka 🤔
        > Sorry, będę złośliwa, ale po wątku z butami, to jakiegoś wysublimowanego gustu
        > bym się jednak nie spodziewała.
        > Mieszkanie fajne, jasne, przestronne, niski blok. Szybko można zmienić dodatkam
        > i pod siebie. Jedynie firanka w łazience dziwnie wygląda, ale to akurat 3 min.

Taaa, po watku o butach wiemy, ze ematka kupuje najtańsze plastikowe barachlo, bo zamsz taaaaki drogi, albo brzydkie buciory ortopedyczne, ale do skrytykowania całkiem przyjemnego mieszkania to pierwsza.

A firanke też bym zdjęła.
      • milupaa Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 10:25
        To ze komuś się coś nie podoba nie musi znaczyć że sam ma lepiej/ ładniej smile Niby czemu ma być taka zależność. Nie każdy akurat mieszka tak, jak sobie wymarzył, pewnie z różnych powodów.
      • elf1977 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 14:39
        kropkaa napisała:

> Ciekawe, jak mieszka ematka 🤔
        > Sorry, będę złośliwa, ale po wątku z butami, to jakiegoś wysublimowanego gustu
        > bym się jednak nie spodziewała.
        > Mieszkanie fajne, jasne, przestronne, niski blok. Szybko można zmienić dodatkam
        > i pod siebie. Jedynie firanka w łazience dziwnie wygląda, ale to akurat 3 min.
        > roboty.
        > Osobiście nie jestem fanką enklawy Wilanów, ale mieszkanie jak najbardziej na t
        > ak.
        > Zawsze możecie się pochwalić swoimi wnętrzami, chętnie porównamy 😉
        Po co mamy się chwalić? Mam swoje 220 m w lokalizacji znacznie wg mnie lepszej. Urządziłam pod siebie, a to mieszkanie urządzone jest nijaki, może po to, żeby szybko sprzedać.
    • spanish_fly Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:17
      Mnie się bardzo podoba.
    • kornelia_sowa Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:19
      Tak zdecydowanie to mi sie tylko łazienka nie podoba nic a nic.
      Jakaś taka szpitalna, a raczej dawnoszpitalna

Och, chciałabym miec tyle miejsca do siedzenia w salonie wink Taras bardzo ładny
      • majenkir Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 15:37
        Haha, wg mnie lazienka jest tutaj najlepsza smile.
      • bei Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 11:01
        Łazienka ponadczasowa😊
    • daisy Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:20
      bardzo dziwnie urządzone jest to mieszkanie, zupełnie bez oddechu, wrażenie blokowej klitki, do tego jeszcze te duszące firany
      a "obrazy" to zmora straszliwa!!
      po wyrzuceniu mebli pewnie byłoby miłe
      • spanish_fly Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:27
        Kwestia zdjęć, jak przypuszczam. Patrząc na to, ile i jakich mebli tam się mieści to zdecydowanie nie są klitki.
        • daisy Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:32
          właśnie chyba nie, ten "salon" zawalony kanapami każda z innej parafii, wszędzie jakieś zapełniacze, potykacze i ozdabiacze, jakby ktoś bał się przestrzeni
          • asia.sthm Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:43
            > ozdabiacze, jakby ktoś bał się przestrzeni

tez tak pomyslalam ale mieszkanie kupuje sie bez tych wszystkich klamotow.
            Ja bym je chciala, podoba mi sie.
            • majenkir Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 15:40
              asia.sthm napisała:
              > tez tak pomyslalam ale mieszkanie kupuje sie bez tych wszystkich klamotow.

A gdzie w tym wszystkim agent? Takie drogie mieszkanie i nikt sie nie pokusil, zeby je przygotowac na sprzedaz (staging)? 70% mebli/dekoracji powinno byc usuniete.
          • spanish_fly Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 12:14
            Mnie się urządzenie całkiem podoba i nie rażą mnie meble "nie od kompletu".
            • kk345 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 12:41
              Daj spokój, komplecik musi być 😀
              • daisy Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 17:56
                nie, no nie musi, ale jak się zgromadzi za dużo różnych mebli tego samego rodzaju na małej przestrzeni, to osiąga się efekt ciasnego sklepu meblowego i to właśnie mam na myśli
    • hungaria Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:26
      Zupełnie nijakie, przez co pewnie szybko się sprzeda. Tym bardziej, że cena uwzględnia wykończenie - więc jeśli ktoś je kupi, to nie po to, żeby wywalać kuchnię i pruć podłogi. Taras boski.
      • aerra Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:53
        No ja bym kuchnię wywaliła i ogólnie większość mebli, bo beznadziejne, ale samo mieszkanie fajne. O tarasie nie wspomnę (a mi właśnie uciekło z przed nosa mieszkanie z 40 metrowym tarasem - byliśmy na liscie rezerwowej, ale facet jednak w ostatniej chwili zapłacił opłatę rezerwacyjną i podpisał umowę notarialną, chlip...)
    • kropkacom Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:41
      Jakby mnie było stać? Nie widzę przeszkód.
    • ge-ox Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:50
      a kim jest w ogóle ten Fabiański? jedyny Fabiański jakiego kojarzę to chyba piłkarzem był?
      skąd ci młodzi ludzie biorą pieniądze na takie mieszkania? oj chyba jestem już nie a tej epoki...
      • borsuczyca.klusek Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 14:21
        Aktor, grał m.in. u Vegi.
      • majenkir Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 15:41
        ge-ox napisał:
        > a kim jest w ogóle ten Fabiański? jedyny Fabiański jakiego kojarzę to chyba piłkarzem był?

Hehe, juz myslalam, ze nikt nie zapyta. tez kojarze tylko pilkarza.
        • borsuczyca.klusek Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 16:52
          Nic nie straciłyście.
        • roks30 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 08:13
          Nie Fabiański a FabIJAński. Sebastian, aktor.
    • premeda Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:53
      Taras bardzo fajny, reszta mi się nie podoba ale to mi. Zaś nad Fabianem wpadłam w stupor, bo imię jak imię, żaden wymysł. Ktoś wie o co w tym chodzi?
      • ajr27 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:55
        Nie Fabian ino Bastian, machnęłam się. Swoją drogą ich dziecię powinno się nazywać Fabian Bastian, do personaliów taty w sam raz.
        • premeda Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 12:01
          Taty to ja zupełnie nie kojarzę i jakoś nie czuję potrzeby, żeby ten stan zmienić.
          • sol_13 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 19:27
            On sie wylansowal w Belfrze, mial tam bardzo fajną rolę. Grał tez procz Vegi w Psach 3 i w tym filmie o Kaszubach z Gajosem.
    • czekoladazkremem Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 11:53
      Strasznie nudne to mieszkanie. Gdyby dawali za darmo to bym wzięła, ale za tę cenę...
      • grey_delphinum Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 12:07
        Mnie się podoba. Oczywiście nie wszystko, ale lubię taki styl. A taras boski!
        • majenkir Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 15:43
          Czy jestem tu jedyna, ktorej ten taras sie nie podoba? te drzewa sa jakos depresyjnie blisko...
          • asia.sthm Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 15:58
            > te drzewa sa jakos depresyjnie blisko...

Ogladalas ten film jak drzewo korzeniami cala zolta taksowke wraz z pasazerami wciagnelo pod ziemie?
            To byl tylko film, zrelaksuj. Normalne drzewa tak nie robia big_grin
            • mirmunn Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 16:22
              Z przedstawionej oferty brałabym taras i właściciela au naturelle
          • aerra Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 17:35
            A mi się właśnie podoba, że te drzewa blisko, ładnie zasłaniają smile
          • nuclearwinter Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 05.10.20, 21:22
            No co ty, drzewa są najlepsze. Depresyjny to jest brak drzew 😉
        • elf1977 Re: Mieszkanie Fabijańskiego może która kupi? 06.10.20, 14:43
          grey_delphinum napisał(a):

> Mnie się podoba. Oczywiście nie wszystko, ale lubię taki styl. A taras boski!
          Mnie się też taras podoba, ale okolica mnie odrzuca, nie mam pojęcia, dlaczego jest tak modna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka