Dodaj do ulubionych

Ósemka usunięta, koszmarne objawy

18.10.20, 18:18
Dałem się namówić na usunięcie górnej ósemki. Mija ósmy dzień i zaczynam się naprawdę martwić, a nie ma jak się dostać do neurologa. Zabieg trwał minutę, ząb wyszedł bez problemu (podobno cienki korzeń i praktycznie brak kości nad ósemką), bez komplikacji typu ból albo krwawienie po zabiegu. Kilka godzin po zabiegu zaczęło mi się jednak kręcić w głowie i zaczęła drgać dolna powieka po stronie usuniętego zęba. Jest to tak nasilone, że nie mogę normalnie funkcjonować. Od dwóch dni ciągle chce mi się wymiotować, przez co nie mogę normalnie jeść, mam wrażenie jakbym miał ciągle odruch wymiotny. Przejrzałem wszystkie materiały i za cholerę nie widzę połączenia nerwowego między rejonem usuniętego zęba i dolną powieką. I skąd te inne objawy? Za każdym razem gdy wstanę, mam wrażenie że zaraz upadnę. Dodam że nie wydaje mi się to, nie przeżywam zabiegu, nie jest to nic na tle psychicznym.
Obserwuj wątek
    • arkadiusz.domin Re: Ósemka usunięta, koszmarne objawy 18.10.20, 18:19
      Neurolog łaskawie przyjmie w przyszły czwartek.
      • gajmal Re: Ósemka usunięta, koszmarne objawy 18.10.20, 18:27
        Może uszkodzili Ci zatokę szczękową..Nie wiem czy stomatolog po wyrwaniu to sprawdził?
        • gajmal Re: Ósemka usunięta, koszmarne objawy 18.10.20, 18:28
          Skonsultuj to z laryngologiem
          • arkadiusz.domin Re: Ósemka usunięta, koszmarne objawy 18.10.20, 18:31
            Nie mam żadnego bólu a to podobno kluczowy objaw. Zawroty głowy (głównie po wstaniu), odruch wymiotny oraz drganie powieki dolnej. Bardzo dziwny zestaw objawów.
            • gajmal Re: Ósemka usunięta, koszmarne objawy 18.10.20, 18:44
              Wiesz co - moje dziecko miało kłopoty z zatoką szczękową i wcale jej niic bolało za to miała takie zawroty głowy, że masakra. Naprawdę odwiedź laryngologa.
              • arkadiusz.domin Re: Ósemka usunięta, koszmarne objawy 18.10.20, 18:48
                Ok. Mam nadzieję że lepiej dostępni od neurologów. A co z tą powieką? Przez pierwszy dzien prawie nic nie jadłem i nie piłem oprócz kawy na zimno więc uznałem że może magnez mi spadł, suplementuję od tygodnia i nic się nie poprawia.
    • szmytka1 Re: Ósemka usunięta, koszmarne objawy 18.10.20, 19:27
      O daj znać co z tą powieką, też mi drga mniej więcej od czasu usnięcia 8, ale nie skojarzyłam tego
      • arkadiusz.domin Re: Ósemka usunięta, koszmarne objawy 18.10.20, 19:35
        Ile to u ciebie trwa?
        • szmytka1 Re: Ósemka usunięta, koszmarne objawy 18.10.20, 20:13
          koniec stycznia, ale u mnie drgania nie są uciążliwe, powtarzają się co jakiś czas i nie mam ich stale. W ogóle do tej pory nie skojarzyłam, że to od zęba. ja odpisałam ci w tamtym wątku, miałam komplikacje, odsłonięta kość i korzen sąsiednego zęba, męczyłam się ze 3 tyg w sumie.
          • arkadiusz.domin Re: Ósemka usunięta, koszmarne objawy 18.10.20, 20:16
            Aha i jeszcze czwarty objaw - od czasu do czasu szum w prawym uchu (po stronie zęba). Obawiam się że chirurg totalnie coś spieprzył, a to specjalista do którego ludzie jeżdżą nawet 300 km. Nie pojmuję co się stało bo inna dentystka po zobaczeniu zdjęcia powiedziała że u jednej osoby na 10 wyrwanie ósemki byłoby tak prostym zadaniem ze względu na niemal brak kości nad zębem i wąski korzeń.
            • arkadiusz.domin Re: Ósemka usunięta, koszmarne objawy 18.10.20, 20:19
              Jedyne co znalazłem w temacie to wypowiedź lekarza który stwierdził "związek między wyrwaniem zęba a drganiem powieki jest wręcz nieprawdopodobny", ale była to odpowiedź na pytanie pacjenta, który miał właśnie taki objaw.
              • szmytka1 Re: Ósemka usunięta, koszmarne objawy 18.10.20, 20:36
                więc ja nie twierdzę, że u mnie to na pewno od zęba wink
    • mamtrzykotyidwa Re: Ósemka usunięta, koszmarne objawy 18.10.20, 20:49
      A do chirurga, który ci ząb usuwał dzwoniłeś?
      • mamtrzykotyidwa Re: Ósemka usunięta, koszmarne objawy 18.10.20, 20:55
        Moim zdaniem to może być stan zapalny, który przeniósł ci się na ucho/błędnik - odpowiedni antybiotyk powinien rozwiązać problem.
      • arkadiusz.domin Re: Ósemka usunięta, koszmarne objawy 19.10.20, 15:13
        Tak, powiedział że to nie ma związku o.O
    • kadfael Re: Ósemka usunięta, koszmarne objawy 18.10.20, 20:55
      Takie objawy, jak opisujesz miał mój przyjaciel przy zapaleniu błędnika. Może to jakiś trop?
      • arkadiusz.domin Re: Ósemka usunięta, koszmarne objawy 18.10.20, 20:59
        Miałem zapalenie błędnika 3 lata temu. Pomimo całej masy objawów, nie miałem drgania powieki ani odruchu wymiotnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka