Dodaj do ulubionych

kurtka dla nastolatki

20.10.20, 11:28
szukam takowej, do połowy uda, granatowa, czarna, ew. ciemnozielona. Z kapturem z cicikiem. Rozmiar ok. 150.
i nic. Na z....o i an...r ewentualnie reima, z innych marek rozmiary wykupione. W z..a nic nie ma, ka...hl nic, h. nic, r....ed mi się kojarzy z kiepską jakością.
Gdzie szukać?
Obserwuj wątek
    • thank_you Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 11:34
      Nadajesz z Moskwy?
      • fortalesa Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 11:55
        Z Korei Pn., z Py....ng ;P
      • oceandream Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 11:55
        thank_you napisała:

> Nadajesz z Moskwy?
        😀😀😀😀
        Za to uwielbiam ematkę! Rozbawią do łez!!!

• kira02 Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:23
          Płaczę big_grin
      • ginger.ale Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 15:04
        😂😂😂

Nie może napisać, bo jest ś..... tajn....
    • niemaznaczenia Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 11:38
      volcano.pl/ona/kurtki-i-plaszcze.html
      • fortalesa Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 11:54
        fajne, ale nie ma dziecięcych rozmiarów, w damskich nawet xs jeszcze się topi
        • niemaznaczenia Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 11:57
          Zmyliła mnie ta "nastolatka" Musisz szukać na dziecięcych.
    • lot_w_kosmos Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 11:49
      Właśnie w Reserved na dziale damskim są po 180 zł kurtki parki bardzo ładne granatowe i khaki.
      S powinna pasować.
    • conena Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 11:49
      na m...o kids są big_grin
    • aurinko Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 11:51
      Ja też szukam kurtki dla nastolatki. XS, bez kaptura, do połowy bioder, w czarnym kolorze. I żeby nie wyglądała jak wielki napompowany ludzik Michelin. I nigdzie nie ma sad
    • kochamruskieileniwe Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:03
      co to jest kaptur z cicikiem?
      serio, nie wiem..
      • effka454 Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:19
        kochamruskieileniwe napisała:

> co to jest kaptur z cicikiem?
        > serio, nie wiem..

podłączam się do pytania
        co to ciciki?!
        • mona-taran Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:34
          Kudłacz, futerko :p
        • dido_dido Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:35
          No jak mozna nie wiedzieć co to są ciciki??? smile smile smile

qdizajn.pl/sklep/koszulka-furgajonce-ciciki/
    • gaskama Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:05
      To ja polecam tę Reimę. To była jedyna firma w której "stołowałam" się przez lata. Niestety nie robią już kurtek dla dorosłych. Wszystkie kurtki syna były tej firmy. Zawsze byliśmy zadowoleni.
    • gaskama Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:07
      rzuć okiem na endo
      endo.pl/dla-dziewczynki/kurtki

Ale jakościowo daleko za Reimą.
      • fortalesa Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 13:33
        Ta Reima mi też najbardziej leży, córka ma opory ze względu na cenę. Kochane dziecko 😅
        • gaskama Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 14:04
          Niech nie ma oporów. To jedyne kurtki, które potem można sprzedać za rozsądne pieniądze. To nie jest badziew z wielu tu wymienianych sieciówek. One mają często wiele fajnych gadżetów, nigdy nam żadna kurtka się nie zepsuła a miał ich kilkanaście. Wiele sprzedałam potem za 1/4 ceny a nawet za 1/3 ceny. Myślę, że warto.
        • gaskama Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 14:08
          to ta?
          www.zalando.pl/reima-satu-unisex-plaszcz-puchowy-navy-rm743f01w-k11.html?selectedsizes=152,158

Zauważ, że 60% to puch, to dobry skład, będzie ciepła. Nie wiem tylko, jak z przemakalnością. Syn miewał zazwyczaj i puchówkę i dodatkowo taką z goretex. Tu chyba nie ma warstwy nieprzemakalnej. Ale żadna kurtka za 150-180 zł jej nie będzie miała i raczej nie będą ocieplane puchem i nie będą tak lekkie jak Reima.
        • gaskama Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 14:10
          A i polecę Ci ten sklep
          czerwonykapturek.com.pl/pol_m_KURTKI_kurtki-puchowe-197.html

kiedyś kupowałam w nim nawet stacjonarnie. Zawsze mieli największy wybór w Polsce i najlepsze ceny.
          • fortalesa Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 14:20
            Tak. Ta kurtka, ķlasyczna, bez udziwnień. Sklep sprawdzę. Dziękuję
    • monique_alt Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:10
      Reporter Young?
      Ma cicika smile
      reporteryoung.pl/kurtki-plaszcze/10285-68288-zimowa-kurtka-dla-dziewczyny-z-ozdobnym-kapturem-w-kolorze-khaki.html#/1248-rozmiar-134/1281-kolor-khaki
    • monique_alt Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:13
      C&A
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/dzieci-ubrania-dla-dziewczynek-kurtki?facets=ads_f10039_ntk_cs:152;&pagenumber=1
    • bib24 Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:16
      z cicikiem?
      • fortalesa Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:19
        Definicja – co to znaczy cicik
        1. Cicik może oznaczać kołnierz wykonany z futra. Często jest zauważalny w damskich płaszczach zimowych.
        • bib24 Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:21
          w jakiej części Polski się tego słowa używa?
          • snakelilith Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:24
            Na górnym Śląsku.
            • alpepe Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:53
              No, ja z Zagłębia i na włoski i włosy przyczepione do ubrań mówiło się u mnie w domu ciciki. I generalnie śmieci z włoskami.
          • mayaalex Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 13:38
            w Wielkopolsce.
            • snakelilith Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 13:51
              To musi być więc germanizm. Jedyne co przychodzi mi do głowy, to Ziehfaden (cij-faden), czyli miękka nitka wyciągnięta ze (zwartej) tkaniny z sufiksem ik albo cik charakterystycznymi dla gwary śląskiej.
          • fortalesa Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 13:43
            Wielkopolska
        • starzystka_gazety Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:26
          Dziękujemy za skopiowanie definicji ze slang . pl
          Chodziło o kurtkę/płaszcz typu alaska?
          • snakelilith Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:34
            Cicik to wszystko co jest miękkie, zmechacone. Niekoniecznie więc futro, choć może być futro, ale ja znam z codziennego użytku tego słowa raczej znaczenie sztucznej ocieplanej podszewki, oszycia, podszycia, naszycia imitującego miękką wełnę, coś takiego jak stosuje się w oryginalnej parce.
            • georgia.guidestones Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:39
              snakelilith napisała:

> Cicik to wszystko co jest miękkie, zmechacone. Niekoniecznie więc futro, choć m
              > oże być futro, ale ja znam z codziennego użytku tego słowa raczej znaczenie szt
              > ucznej ocieplanej podszewki, oszycia, podszycia, naszycia imitującego miękką we
              > łnę, coś takiego jak stosuje się w oryginalnej parce.
              >
              Futrooodobny prodkt od srodka kaptura (dodatkowo ocieplajacy) znalazlam w Zarze, Esprit i benettonie - kolekcje sprzed bdb paru lat. Do tego wymagalam by to byly kurtki puchówki. Moze zdarza sie cos wspolczesnie
            • starzystka_gazety Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 15:02
              Albo podszewki na guziki/napki, którą można odpiąć? W dawnych czasach nazywałam to na roboczy użytek "barankiem". Kupiłam kiedyś taką parkę z Garcia Jeans.
          • georgia.guidestones Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:36
            Te są wzglednie tanie i wygladaja ok (szary i czany są bardzo "nastolatkowe,"). Tylko czy tam futro da sie odpiac.skag.pl/pl/p/Kurtka-damska-zimowa-Alaska-SKAG-bestseller-3-kolory/37
            • ania322 Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 14:41
              ten model firmy Skag Alaska jest bardzo fajny, moja córka miała, bardzo ciepła kurtka i jakość wykonania premium. Ogólnie firma od wielu lat, kiedyś mieli sklepy w Warszawie a teraz w necie sprzedają.Fajne jest to, ze material jest oddychajacy i nie przemaka deszcz, snieg.
      • georgia.guidestones Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:22
        Tez mnie zastanawia, co to takiego. Odpinane futro od kaptura?
    • swinka-morska Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:21
      Benetton.
    • kochamruskieileniwe Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:49
      a w Smyku patrzyłaś?
      www.smyk.com/p/cool-club-kurtka-jesienna-dziewczeca-z-kapturem-parka-khaki-iCCOG2121447/i6652330
    • ewa_2009 Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:51
      Co to jest ten cicik?
      • alpepe Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 12:54
        wyjaśnione ze cztery razy.
        • gaskama Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 14:17
          Ale każdy chce, by mu OSOBIŚCIE wyjaśniono, no nie?
    • mikams75 Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 14:13
      Po wielu latach kupowania Reimy skonczyly sie dobre czasy.
      Kupilam kurtke dokladnie taka jak opisalas na Zalando, na dziale doroslym, rozmiary xs i s trzeba szukac, latem byly swietne wyprzedaze. Nie pamietam juz jakiej marki kupilam, ale przy nastolatce juz olalam rozne kwestie jakosci, parametrow itp. Oby pasowala, jej sie podobala i faktycznie nadawala sie na zime.
      Dzialy dzieciece z wiekszymi rozmaram faktycznie maja marny wybor.
      • fortalesa Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 14:25
        Dokładniesmile
        Trzeba dodać, że kurtki może i są pokazane, kilka modeli, ale rozmiary już wyprzedne/lub nigdy powyżej 145cm nie było - to jest problem. Młoda niestety jeszcze chuda, do kobiecej sylwetki jej daleko i topi sięw damskich krojach.
        • mikams75 Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 15:02
          Moja tez chuda a od rozmiaru 152 zaczelam przechodzic na dorosle, modele sa rozne i wiadomo, ze rozmiarowki tez, trzeba mierzyc. Chyba z 10 kurtek zamowilam na zalando, niby tozmiar ten sam a kazda inna. Moja do tego ma dlugie konczyny, dlugie rece, poczatkowo rekawki byly dluzsze w doroslych przy tej samej klacie jak w dzieciecych. Nie wiem w jakim wieku jest twoja, ale moja zaliczyla b. Intensywny wzrost ze 150 do 160, w krotkim czasie, w wieku 12 lat. Jesli twoja bedzie miec podobnie, to w grudniu kurtka z teraz bedzie za mala. Nie upieraj sie przy dzieciecych, szukaj malej doroslej, jest duzo wiekszy wybor. A te male rozmiary nie sa az tak popularne i sa dobre wyprzedaze.
    • kropkaa Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 14:33
      Benetton?
    • ania322 Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 14:43
      koleżanka podawała link do kurtki Alaska, zobaczcie pozostałe na stronie skag.pl/damskie/kurtki-damskie
      śmiało mogę tą firmę polecić smile
      • homohominilupus Re: kurtka dla nastolatki 20.10.20, 15:20
        Tyle lat na świecie żyję a nigdy nie slyszala żem o ciciku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka