Dodaj do ulubionych

Złpałam się na clickbait (architektonicznie)

20.10.20, 22:34
Podoba wam się?

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/f78k9kpTURBXy9iZjQ4MGFiY2RkMWQ3NDRmOTQxNWU1OTQ0YjViNThmMC5qcGeSlQMAQc0IAM0EgJUCzQOdAMPDgqEwBaExAQ
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:36
      Tytuł artykułu "Zbudowali go pod Poznaniem. Tak wygląda najpiękniejszy dom w Polsce" - wchodziłam z głównej strony, więc była tylko miniaturka. Chciałam zobaczyć najpiękniejszy dom. No, nie podoba mi się.
      Już pomijam, że brzydki, bo nie to ładne, co ładne, ale co się komu podoba. Ale koncepcja pokoju bez okna do wyglądania, tylko z oknem dachowym, to nie dla mnie.
      • majenkir Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:41
        A link jakiś?
        • mika_p Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:42
          A kliknij sobie w domek smile
          • majenkir Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:50
            O sorry, na telefonie nie widzę domku, tylko jakąś kreskę (ale fakt, po kliknięciu strona się otwiera 🤪).
            • mika_p Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:55
              A ja chciałam tak sprytnie zalinkować, żeby przed dojściem do linka mozna było odczuć coś na widok tego cuda. Nagrodę dostał.
              • taki-sobie-nick Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 01:30
                Zupełnie nie wiem za co.

Jak dla cyborgów.

Skojarzyło mi się, zupełnie nie rozumiem idei budynków częściowo przezroczystych (, niezależnie od tego, czy są to domki w sercu gór, czy budynki użyteczności publicznej). Nie mieszkamy/nie żyjemy na wystawie.
          • niemaznaczenia Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:51
            Kluczowe hasło: "dom pod Poznaniem". Zaraz nastąpi reaktywacja burdelca big_grin
      • bywalec.hoteli Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 10:20
        Nie za bardzo. A po co tyle kominów?
      • aandzia43 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 14:44
        "Ale koncepcja pokoju bez okna do wyglądania, tylko z oknem dachowym, to nie dla mnie."

Po pobieżnym obejrzeniu zdjęć wyszło mi, że pokoje na piętrze mają okna połaciowe jako dodatkowe, normalnych okien w pionie ustawionych jest tam kilka, chyba 5.
    • mrs.solis Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:43
      Ale co?
      • mrs.solis Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:48
        Ok., juz znalazlam. No najpiekniejszym to bym go nie nazwala.
      • mika_p Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:49
        Ty też z Chrome'a i nie widzisz obrazków w wątku? W pierwszym poście jest dom.
        • majenkir Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:53
          Safari. Wygląda to u mnie tak (na komputerze tak samo).
        • konsta-is-me Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 00:15
          Ja mam chrome i widze obrazek 🤔
        • mrs.solis Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 02:57
          Mam safari i obrazka nie widze.
    • tanebo001 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:45
      Po co 5 kominów?
      • mika_p Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:49
        Nie wiem, o wrażenia estetyczne pytam
        • niemaznaczenia Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:51
          Paskudny.
      • iwoniaw Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:53
        tanebo001 napisał:

> Po co 5 kominów?

Jeden pewnie wentylacyjny z tunelu do pralni w ogrodzie, drugi z pokoju do układania bukietów, trzeci z sali balowej w piwnicy, no a dwa to zwykły kuchenny i łazienkowy, bo przecież na bank te pomieszczenia są po przekątnej domu 😂
        • thea19 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 00:11
          wiesz, że znalazłam raz szkic tego czegoś na grupie projektowej? Dramat.
          • iwoniaw Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 09:08
            Nie żartuj 😂
            • thea19 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 09:43
              serio, szuka kogoś kto mu zrobi projekt
              • iwoniaw Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 10:31
                Najlepsze i tak wywalone, gdzie schody z salonu do sali balowej w piwnicy? 😂
                • thea19 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 14:11
                  widocznie budżet mu nie spinał, tak ciął, że nawet łazienki ani wc nie ma, tylko dla gości w szafie przewidziane. Za to kuchnia większa od 2 stanowiskowego garażu, pomieszczenia gospodarczego i kotłowni.
                  • iwoniaw Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 19:52
                    A bo też nie jest to taka sobie kuchnia, ale "kuchnia z wyspą", a każdy przecież wie, że wyspa (nawet bezludna) swoje wymogi przestrzenne ma 😀
                    • thea19 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 21:13
                      nie pomyślałam, że może tam się ma też palma i hamak mieścić
    • szafireczek Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:48
      Jak z kreskówki " Zaczarowany ołówek "smile
    • nickbezznaczenia Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:51
      Brzydactwo
    • majenkir Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:57
      A mnie sie podoba smile. Szkoda, ze garaz tylko na jedno auto, ale domek chyba caly nieduży?
      No i krolik wymiata! Sama chętnie takiego bym sobie postawiła tongue_out.
      • maeve_binchy Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 23:24
        Mnie tez sie podoba. Krolik rowniez smile
      • hanusinamama Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 23:32
        Duzy zobacz ostatnie zdjęcie. Tez myślałam ze mniejszy, pierwsze zdjecie - taki zgrabny. Ale ostatnia fota- tagedia. Landara.
    • lukrecja46 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 23:07
      Nie lubię aż takiej prostoty ale ten domek podoba mi się. Nie to, żebym taki chciała ale fajny jest😃
    • lellapolella Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 23:07
      Dobrze, że mam poniemiecką ruderę, a nie najpiękniejszy dom w Polscebig_grin Tylko żywopłot wydaje mi się do przyjęcia.
    • mamtrzykotyidwa Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 23:14
      Widok z okna na króliczka bezcenny, podobnie, jak na tę sikającą panienkę na obrazie.
      No cóż. ludzie różne mają zboczenia, widocznie im to pasuje, ale żeby to propagować, że to najpiękniejsze?
      No, nie! Ale teraz jest moda na stodoły, więc się wpisuje..
      • lellapolella Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 23:20
        To nie stodoła, stodoła miałaby piękną więźbę. Mój wujek spod Krakowa miał podobną betonową komórkę - na dole były kury, na górze- siano.
        • mamtrzykotyidwa Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 00:07
          Może masz rację, w sumie na stodołach się nie znam, miałam kiedyś kurnik i klatki na króliki, i to by było na tyle wiejskiego mojego działania.
      • mika_p Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 23:21
        Nooooo... króliczka to można by się przestraszyć w ciemną, wietrzną jesienną noc, jak coś się będzie ruszać i wyłaniać z mroku
      • heca7 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 08:49
        To raczej obora a nie stodoła wink Stodoły były drewniane a obory murowane wink
    • heca7 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 23:22
      Nie widzę dobrze wnętrz więc trudno powiedzieć czy jest ładny. Garaż w bryle domu, na jeden samochód. I brakuje mi oświetlenia nad drzwiami garażowymi. A u nas pół roku od 16 jest ciemno. I te kominy, źle mi się jakoś kojarzą.
    • unaluna Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 23:32
      Podoba mi się taras i to byłoby na tyle...
    • alicia033 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 00:04
      Nie.
      Po pierwsze - nie trawię domu z garażem w jednej bryle, po drugie ta biała podłoga to koszmar użytkownika - na tym jest widoczny każdy pyłek i każdy maz po mopie.
      • majenkir Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 01:36
        alicia033 napisała:
        nie trawię domu z garażem w jednej bryle
        ,

Czemu?
    • cruella_demon Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 00:14
      Co to za goowno?
      I gdzie bywalec? 😂
    • eliszka25 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 01:42
      Taras mi się podoba.
      • solejrolia Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 04:45
        Taras mi sie nie podoba.
        Takie skośne linie , kształty " w ząbek " są niepotrzebne i niepraktyczne, wprowadzają "niepokoj".
        Pomieszczenia bez okien z samymi " swietlikami"- też nie dla mnie.

Ogólnie, lubię prostotę, podoba mi sie styl nowoczesna stodoła ale ten budynek jest fatalnie zaprojektowany.
        Jego atut, niewątpliwie, to otoczenie, chciałabym mieć taki widok z okien.
      • taki-sobie-nick Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 22.10.20, 00:02
        Ale oderwany od domu, hehe, chyba projektant nie dał rady połączyć ich w sposób spójny.
    • mid.week Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 06:11
      Bardzo mi się podoba, szczegolnie elewacja z tarasem. W srodku tez swietny. Nie widze nigdzie pokoju bez okna, niby gdzie on jest?
      • grey_delphinum Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 06:19
        Podoba mi się, ale żeby najpiękniejszy?

• soft.kitty Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 06:32
        Mnie się podoba. Otoczenie, wnętrza, okna, taras - super. Z zewnątrz też fajny. Pokoi bez okien również na zdjęciach nie widzę.
        • mika_p Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 17:55
          A, dobra, okna na górze rzeczywiście są w ścianach, nie wiedziałam, że tak jest taki rozkład pomieszczeń, że dla każdego pokoju starczyło. Z artykułu to nie wynikało
          • mid.week Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 19:19
            a z czego wynikało, że jest jakieś pomieszczenie bez okna?
    • kropkacom Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 06:23
      Podoba. Nawet bardzo.
    • lot_w_kosmos Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 09:07
      Dom w porządku, ale kto i kiedy orzekł, ze najpiękniejszy? Lekkie nadużycie.
      • unaluna Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 21:03
        Komisja konkursu SARP z tym, że może nie najpiękniejszy, ale najlepiej zaprojektowany.
        Projekt indywidualny często ma do siebie to, że to są domy bardzo specyficznie projektowane pod wymagania i upodobania właścicieli, które też same w sobie często są specyficzne wink Jak przeczytałam o otwarciu przestrzeni antresolą po to by mieć kontakt z tym co dzieje się na górze czy dole to od razu obudził się we mnie wewnętrzny sprzeciw. Ja na piętrze mam strefę do odpoczynku, wìęc absolutnie nie chcę żadnego kontaktu z dołem wink Ale inwestorzy widocznie mieli taką potrzebę, więc generalnie im na pewno to odpowiada.
    • biala_ladecka Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 09:17
      Z tego wszytskiego najfajniejszy jest krolik.
      • majenkir Re: 21.10.20, 14:34
        biala_ladecka napisała:
        > Z tego wszytskiego najfajniejszy jest krolik.

Mnie kiedys na Wnętrzach Mieszkan napisano, ze z calego domu najfajniejszy kamień na podwórku sadbig_grin
      • hanusinamama Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 23:36
        Mi sie szalenie podoba mały ptaszek na stoliku kawowym.
    • tarantinka Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 09:21
      Macie pomysł gdzie kupić taki dywan????
    • potworia116 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 09:54
      Bardzo w porządku.
    • memphis90 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 09:58
      Tam jest coś bardzo dziwnego z oknami na piętrze. Na moje to okna sypialni wychodzą na antresolę i można sobie z nich salon pooglądać...
      • mid.week Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 10:13
        ja juz wiem dlaczego wam sie nie podoba, nie macie wyobraźni przestrzennej. Jedna widzi pokój bez okien a druga w szklanej balustradzie antresoli dopatruje się okien sypialni wink
        • 1matka-polka Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 10:46
          mid.week napisała:

> ja juz wiem dlaczego wam sie nie podoba, nie macie wyobraźni przestrzennej. Jed
          > na widzi pokój bez okien a druga w szklanej balustradzie antresoli dopatruje si
          > ę okien sypialni wink

Mnie to zawsze fascynuje, jak bardzo mozna nie widziec tego, co dla innych jest oczywiste. Wide niebieska/zlota sukienka...
    • ga-ti Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 09:58
      Myślałam, że on taki malutki, a on się rozrasta w drugą stronę, której nie widać na pierwszym zdjęciu smile
      Fajne są jasne wnętrza, duże okna, taras i ten duży drewniany podest w drzewach. Królik wymiata smile
      Ja mam trójkę dzieci, psa i całą masę gratów, więc nijak się nie wyobrażam w tym domu, straciłby swoją przestrzeń i biel big_grin
      I te dywaniki w salonie, one są cienkie chyba, już się lekko zwijają, jak je odkurzać? Wyciągać i trzepać? A te stoliki, stół, krzesła przestawiać? Mało praktyczne.
      Mnie brakuje do urody tego domu wystającego dachu wink Nie wiem, jak się to nazywa fachowo, żeby dach wystawał z każdej strony tworząc 'daszek' wokół wink
      • alpepe Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 10:00
        okap?
      • blokersowa Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 15:48
        Doklanie tak, okap. Z tym ze w bryle w stylu nowoczesnej stodoly wlasnie unika sie okapów, ma byc prosty klocek, bez wcieęć pod dachem. Tez mam nowoczesna stodole i brak okapu.
    • alpepe Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 10:00
      bardzo mi się podoba.
    • mae224 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 10:05
      Tylko od strony tarasu, od strony garażu nie. Zdjęcia sprawiają, że wygląda jak z tektury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka