mika_p Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:36 Tytuł artykułu "Zbudowali go pod Poznaniem. Tak wygląda najpiękniejszy dom w Polsce" - wchodziłam z głównej strony, więc była tylko miniaturka. Chciałam zobaczyć najpiękniejszy dom. No, nie podoba mi się. Już pomijam, że brzydki, bo nie to ładne, co ładne, ale co się komu podoba. Ale koncepcja pokoju bez okna do wyglądania, tylko z oknem dachowym, to nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:41 A link jakiś? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:42 A kliknij sobie w domek Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:50 O sorry, na telefonie nie widzę domku, tylko jakąś kreskę (ale fakt, po kliknięciu strona się otwiera 🤪). Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:55 A ja chciałam tak sprytnie zalinkować, żeby przed dojściem do linka mozna było odczuć coś na widok tego cuda. Nagrodę dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 01:30 Zupełnie nie wiem za co. Jak dla cyborgów. Skojarzyło mi się, zupełnie nie rozumiem idei budynków częściowo przezroczystych (, niezależnie od tego, czy są to domki w sercu gór, czy budynki użyteczności publicznej). Nie mieszkamy/nie żyjemy na wystawie. Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:51 Kluczowe hasło: "dom pod Poznaniem". Zaraz nastąpi reaktywacja burdelca Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 10:20 Nie za bardzo. A po co tyle kominów? Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 14:44 "Ale koncepcja pokoju bez okna do wyglądania, tylko z oknem dachowym, to nie dla mnie." Po pobieżnym obejrzeniu zdjęć wyszło mi, że pokoje na piętrze mają okna połaciowe jako dodatkowe, normalnych okien w pionie ustawionych jest tam kilka, chyba 5. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:43 Ale co? Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:48 Ok., juz znalazlam. No najpiekniejszym to bym go nie nazwala. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:49 Ty też z Chrome'a i nie widzisz obrazków w wątku? W pierwszym poście jest dom. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:53 Safari. Wygląda to u mnie tak (na komputerze tak samo). Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 00:15 Ja mam chrome i widze obrazek 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 02:57 Mam safari i obrazka nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:45 Po co 5 kominów? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:49 Nie wiem, o wrażenia estetyczne pytam Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:51 Paskudny. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:53 tanebo001 napisał: > Po co 5 kominów? Jeden pewnie wentylacyjny z tunelu do pralni w ogrodzie, drugi z pokoju do układania bukietów, trzeci z sali balowej w piwnicy, no a dwa to zwykły kuchenny i łazienkowy, bo przecież na bank te pomieszczenia są po przekątnej domu 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 00:11 wiesz, że znalazłam raz szkic tego czegoś na grupie projektowej? Dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 09:08 Nie żartuj 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 09:43 serio, szuka kogoś kto mu zrobi projekt Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 10:31 Najlepsze i tak wywalone, gdzie schody z salonu do sali balowej w piwnicy? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 14:11 widocznie budżet mu nie spinał, tak ciął, że nawet łazienki ani wc nie ma, tylko dla gości w szafie przewidziane. Za to kuchnia większa od 2 stanowiskowego garażu, pomieszczenia gospodarczego i kotłowni. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 19:52 A bo też nie jest to taka sobie kuchnia, ale "kuchnia z wyspą", a każdy przecież wie, że wyspa (nawet bezludna) swoje wymogi przestrzenne ma 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 21:13 nie pomyślałam, że może tam się ma też palma i hamak mieścić Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:48 Jak z kreskówki " Zaczarowany ołówek " Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:51 Brzydactwo Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 22:57 A mnie sie podoba . Szkoda, ze garaz tylko na jedno auto, ale domek chyba caly nieduży? No i krolik wymiata! Sama chętnie takiego bym sobie postawiła . Odpowiedz Link Zgłoś
maeve_binchy Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 23:24 Mnie tez sie podoba. Krolik rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 23:32 Duzy zobacz ostatnie zdjęcie. Tez myślałam ze mniejszy, pierwsze zdjecie - taki zgrabny. Ale ostatnia fota- tagedia. Landara. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 23:07 Nie lubię aż takiej prostoty ale ten domek podoba mi się. Nie to, żebym taki chciała ale fajny jest😃 Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 23:07 Dobrze, że mam poniemiecką ruderę, a nie najpiękniejszy dom w Polsce Tylko żywopłot wydaje mi się do przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 23:14 Widok z okna na króliczka bezcenny, podobnie, jak na tę sikającą panienkę na obrazie. No cóż. ludzie różne mają zboczenia, widocznie im to pasuje, ale żeby to propagować, że to najpiękniejsze? No, nie! Ale teraz jest moda na stodoły, więc się wpisuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 23:20 To nie stodoła, stodoła miałaby piękną więźbę. Mój wujek spod Krakowa miał podobną betonową komórkę - na dole były kury, na górze- siano. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 00:07 Może masz rację, w sumie na stodołach się nie znam, miałam kiedyś kurnik i klatki na króliki, i to by było na tyle wiejskiego mojego działania. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 23:21 Nooooo... króliczka to można by się przestraszyć w ciemną, wietrzną jesienną noc, jak coś się będzie ruszać i wyłaniać z mroku Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 08:49 To raczej obora a nie stodoła Stodoły były drewniane a obory murowane Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 23:22 Nie widzę dobrze wnętrz więc trudno powiedzieć czy jest ładny. Garaż w bryle domu, na jeden samochód. I brakuje mi oświetlenia nad drzwiami garażowymi. A u nas pół roku od 16 jest ciemno. I te kominy, źle mi się jakoś kojarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
unaluna Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 20.10.20, 23:32 Podoba mi się taras i to byłoby na tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 00:04 Nie. Po pierwsze - nie trawię domu z garażem w jednej bryle, po drugie ta biała podłoga to koszmar użytkownika - na tym jest widoczny każdy pyłek i każdy maz po mopie. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 01:36 alicia033 napisała: nie trawię domu z garażem w jednej bryle, Czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 00:14 Co to za goowno? I gdzie bywalec? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 01:42 Taras mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 04:45 Taras mi sie nie podoba. Takie skośne linie , kształty " w ząbek " są niepotrzebne i niepraktyczne, wprowadzają "niepokoj". Pomieszczenia bez okien z samymi " swietlikami"- też nie dla mnie. Ogólnie, lubię prostotę, podoba mi sie styl nowoczesna stodoła ale ten budynek jest fatalnie zaprojektowany. Jego atut, niewątpliwie, to otoczenie, chciałabym mieć taki widok z okien. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 22.10.20, 00:02 Ale oderwany od domu, hehe, chyba projektant nie dał rady połączyć ich w sposób spójny. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 06:11 Bardzo mi się podoba, szczegolnie elewacja z tarasem. W srodku tez swietny. Nie widze nigdzie pokoju bez okna, niby gdzie on jest? Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 06:19 Podoba mi się, ale żeby najpiękniejszy? Odpowiedz Link Zgłoś
soft.kitty Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 06:32 Mnie się podoba. Otoczenie, wnętrza, okna, taras - super. Z zewnątrz też fajny. Pokoi bez okien również na zdjęciach nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 17:55 A, dobra, okna na górze rzeczywiście są w ścianach, nie wiedziałam, że tak jest taki rozkład pomieszczeń, że dla każdego pokoju starczyło. Z artykułu to nie wynikało Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 19:19 a z czego wynikało, że jest jakieś pomieszczenie bez okna? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 06:23 Podoba. Nawet bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 09:07 Dom w porządku, ale kto i kiedy orzekł, ze najpiękniejszy? Lekkie nadużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
unaluna Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 21:03 Komisja konkursu SARP z tym, że może nie najpiękniejszy, ale najlepiej zaprojektowany. Projekt indywidualny często ma do siebie to, że to są domy bardzo specyficznie projektowane pod wymagania i upodobania właścicieli, które też same w sobie często są specyficzne Jak przeczytałam o otwarciu przestrzeni antresolą po to by mieć kontakt z tym co dzieje się na górze czy dole to od razu obudził się we mnie wewnętrzny sprzeciw. Ja na piętrze mam strefę do odpoczynku, wìęc absolutnie nie chcę żadnego kontaktu z dołem Ale inwestorzy widocznie mieli taką potrzebę, więc generalnie im na pewno to odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 09:17 Z tego wszytskiego najfajniejszy jest krolik. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 21.10.20, 14:34 biala_ladecka napisała: > Z tego wszytskiego najfajniejszy jest krolik. Mnie kiedys na Wnętrzach Mieszkan napisano, ze z calego domu najfajniejszy kamień na podwórku Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 23:36 Mi sie szalenie podoba mały ptaszek na stoliku kawowym. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantinka Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 09:21 Macie pomysł gdzie kupić taki dywan???? Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 09:54 Bardzo w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 09:58 Tam jest coś bardzo dziwnego z oknami na piętrze. Na moje to okna sypialni wychodzą na antresolę i można sobie z nich salon pooglądać... Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 10:13 ja juz wiem dlaczego wam sie nie podoba, nie macie wyobraźni przestrzennej. Jedna widzi pokój bez okien a druga w szklanej balustradzie antresoli dopatruje się okien sypialni Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 10:46 mid.week napisała: > ja juz wiem dlaczego wam sie nie podoba, nie macie wyobraźni przestrzennej. Jed > na widzi pokój bez okien a druga w szklanej balustradzie antresoli dopatruje si > ę okien sypialni Mnie to zawsze fascynuje, jak bardzo mozna nie widziec tego, co dla innych jest oczywiste. Wide niebieska/zlota sukienka... Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 09:58 Myślałam, że on taki malutki, a on się rozrasta w drugą stronę, której nie widać na pierwszym zdjęciu Fajne są jasne wnętrza, duże okna, taras i ten duży drewniany podest w drzewach. Królik wymiata Ja mam trójkę dzieci, psa i całą masę gratów, więc nijak się nie wyobrażam w tym domu, straciłby swoją przestrzeń i biel I te dywaniki w salonie, one są cienkie chyba, już się lekko zwijają, jak je odkurzać? Wyciągać i trzepać? A te stoliki, stół, krzesła przestawiać? Mało praktyczne. Mnie brakuje do urody tego domu wystającego dachu Nie wiem, jak się to nazywa fachowo, żeby dach wystawał z każdej strony tworząc 'daszek' wokół Odpowiedz Link Zgłoś
blokersowa Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 15:48 Doklanie tak, okap. Z tym ze w bryle w stylu nowoczesnej stodoly wlasnie unika sie okapów, ma byc prosty klocek, bez wcieęć pod dachem. Tez mam nowoczesna stodole i brak okapu. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 10:00 bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Złpałam się na clickbait (architektonicznie) 21.10.20, 10:05 Tylko od strony tarasu, od strony garażu nie. Zdjęcia sprawiają, że wygląda jak z tektury. Odpowiedz Link Zgłoś