Dodaj do ulubionych

Tarczyca, włosy lecą

23.10.20, 11:01
Wiem, temat rzeka. Rozjechała mi się tarczyca, atpo ponad 400, biorę euthyrox. Czekam na teleporade Endo.
Oprócz suchej skóry, włosy mi lecą.
Co Wam pomogło na włosy i suchość skóry?
Biorę vitapil i biotynę. Smaruje się różnymi cudami, ale to się nie chce nawet dobrze wchłonąć...
Jak macie chwilę, poradźcie.
Obserwuj wątek
    • madami Re: Tarczyca, włosy lecą 23.10.20, 11:03
      Jaki masz poziom żelaza i ferrytyny?
      • jeszcze_blizniaki Re: Tarczyca, włosy lecą 23.10.20, 11:19
        Żelazo ok, ferrytyny nie badałam.
    • ola_dom Re: Tarczyca, włosy lecą 23.10.20, 11:05
      Mnie zaczęły pięknie odrastać po dużych dawkach witaminy D3.
      5000 w olejowych kapsułkach.
      • lellapolella Re: Tarczyca, włosy lecą 23.10.20, 11:22
        D3 przy problemach tarczycowych czyni cudasmile Miałam problemy z językiem - ciągle stany zapalne, tragiczny wygląd, ból i szczypanie. Nie pomagały płukanki ani leki na receptę, po pół roku wzięłam się wreszcie za regularne przyjmowanie D3 i jest lepiej. Włosy też korzystają, a było źle, z tym, że stosuję jeszcze płukanki i odżywki.
        W jaki sposób włosy ci lecą? Wypadają, kruszą się? Ja miałam sporo baby hair, dobre końcówki- włosy łamały mi się po prostu na długości.
    • hexella Re: Tarczyca, włosy lecą 23.10.20, 11:12
      Na swoim przykładzie, choć ja nie mam tarczycowych problemów, pomogła - wcierka jantar, biotyna, suplement vitabella. Stosowałam wszystko razem, więc nie wiem czy zadziałało kombo, czy któryś z tych wymienionych osobno. Włosy wypadają, ale też odrastają hurtem.
      U Ciebie jednak konieczne jest wyregulowanie tarczycy, bez tego nic nie zadziała pewnie.
      Nie martw się, odrosnąwink Moja koleżanka z hashi straciła mnóstwo włosów, a teraz, po wyregulowaniu tarczycy znów jest włochata.
      • jeszcze_blizniaki Re: Tarczyca, włosy lecą 23.10.20, 18:19
        A sok z pokrzywy komuś pomógł?
    • zuzia555 Re: Tarczyca, włosy lecą 23.10.20, 11:14
      Zmień dietę. U mnie, po zmianie, poprawiła się nie tylko skóra ale mam dużo lepsze włosy, paznokcie mimo dezynfekcji. Polecam!
      • jeszcze_blizniaki Re: Tarczyca, włosy lecą 23.10.20, 11:18
        Na jaką dietę zmienić...?
    • leni6 Re: Tarczyca, włosy lecą 23.10.20, 11:27
      Włosy przestały mi masowo wypadać i zaczęły odrastać jak zaczęłam brać żelazo, a jakiegoś bardzo niskiego wyniku ferrytyny nie miałam.
      • jeszcze_blizniaki Re: Tarczyca, włosy lecą 23.10.20, 11:30
        Tardyferon bardzo źle tolerowalam w ciąży. Jest jakieś delikatniejsze żelazo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka