Dodaj do ulubionych

Sklepik IKEA

23.10.20, 16:15
Czy coś tam kupujecie?
Ja do tej pory tylko czerwoną borówkę...
Obserwuj wątek
    • solejrolia Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 16:20
      Nic.
      A nie, pierniczki? ciastka imbirowe? raz kupiłam. Dla fajnej puszki tongue_out

Jak mam coś kupić do jedzenia, to idę do restauracji, albo kawiarni- kawa+ ciastko. Tyle.
      Zjadam, wracam do domu.
      Obiad też raz tam zjadłam, nic specjalnego.
    • spirit_of_africa Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 16:31
      Daim, torcik migdałowy i cynamonowe bułeczki
      • spirit_of_africa Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 20:32
        15 lat temu jak mieszkałam w Brukseli to w IKEI kupiłam metalowa piersiówkę Finlandii z zakrętka w kształcie głowy losia (renifera?).
      • tokyocat Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 21:56
        Cynamonowe buleczki mrozone zeby sobie w domu rano upiec.
    • tilijka123 Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 16:33
      Kiedyś kupowałam lukrecję dla męża i syrop z bzu dla siebie.
    • pani_libusza Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 16:42
      Daimy, ciasteczka (niebieskie), borówkę, dżem z pomarańczy i moroszki, czasem śledzie, i cukierki na wagę. Zaskakująco dużo tam kupuje...
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 16:43
      Zawsze picie.
    • eliszka25 Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 16:58
      Soki, w sensie syropy. Nigdzie indziej nie widziałam np. syropu rabarbarowego. Poza tym żurawinę do mięs, sos do łososia, cebulę karmelizowaną, ogórki do kanapek, takie w plasterkach, konserwowe, ciasteczka literki, kruche pieczywo, mrożonego łososia, czasem jakieś inne mrożonki. Wychodzi na to, że wcale nie tak mało. Głównie dlatego, że mają rzeczy, których w normalnych szwajcarskich sklepach nie ma.
      • mikams75 Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 20:24
        syrop rabarbarowy jest w coopie.
        • eliszka25 Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 21:41
          A to nie wiedziałam. Nasz najbliższy coop się bardzo pogorszył, a obok otworzyli duże migros i się przerzuciłam z zakupami. Dawno już w coopie nie robiłam większych zakupów. Czasem tylko wpadam po coś, co wiem, że mają, a w migros nie ma.
      • mysiulek08 Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 22:26
        dobre ogorki plasterkowane kanapkowe ma kuhne
        • eliszka25 Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 22:38
          Ale te z ikei są inaczej przyprawione i nam smakują. Kupujemy ogórki też innych firm, również kuhne, ale do hamburgerów najbardziej smakują nam ikeowskie.
          • mysiulek08 Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 22:40
            tak tylko podpowiedziec chcialam 😊

u mnie nie ma ikei, nie porownam smaku
    • mia_mia Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 16:59
      A to one już działają? Kiedyś poprosilam męże żeby kupił zestaw klopsiki, żurawina, sos, dostępny był chyba tylko sos w i żurawina, czasy lockdownu. Lubię ich musztardę i domki na BN, inne rzeczy raczej bardzo rzadko.
      OT Kiedyś w restauracji, bardzo dawno temu mieli jakąś zapiekankę z łososiem, jak ja to lubiłam😉
    • heca7 Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 17:12
      Klopsiki, sos do nich, borówkę, ciasteczka-literki, bułki cynamonowe do piekarnika. To tak na szybko.
      • ivaz Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 17:41
        Klopsiki i kiełbaski wegańskie dla syna, żelki dla córki a przed bożym narodzeniem ciasto piernikowe i pierniczki
        • grey_delphinum Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 17:44
          Dzięki 🙂 niektore propozycje brzmią fajnie.
    • mayaalex Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 17:55
      pierniki maja bardzo dobre smile i takie male ciastka/pralinki, na wierzchu maja zielony marcepan a koncowki oblane czekolada, w srodku nadzienie cos jakby lekko truflowe ale nie do konca - uwielbiam je!
      i mrozony gravlax. I ogorki w zalewie, inne od naszych kiszonych, moj maz je bardzo lubi.
      • spirit_of_africa Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 20:30
        Te pralinki to odkurzacze. Tez je lubię.
      • nuclearwinter Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 22:04
        Ciastka pralinki mnie zainteresowały, czekolada, marcepan i trufle, wszystko co kocham w jednym, to musi być coś pysznego.
        • boogiecat Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 22:09
          Albo obrzydliwie chemicznie-przeslodzonego😛
          • nuclearwinter Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 22:16
            Weeeź, złamałaś mi serce, już się napaliłam na te czekoladki a nie znoszę sztucznego posmaku w słodyczach 😁 mimo to chyba spróbuję...
            • mayaalex Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 22:40
              nie, one nie sa chemiczne. sa slodkie, idealne do kawy smile
            • boogiecat Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 23:09
              O nieeeee, ja ich nigdy nie jadlam, tylko wyrazilam mozliwosc bo jakos tak mi sie skojarzyly z syropkiem glukozowym😛
              a sama tez b.lubie marcepan/trufle, ale mam inne zrodlo
              Trzeba probowac
    • lalkaika Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 17:58
      Sosik taki w malutkim sloiczku hmm koperkowo/musztardowy. Pyszne to jest,niby do lososia, ale oni tego nie sprawdzaja..mozna lyzeczka wyjadac saute
      • lalkaika Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 18:01
        SAMO
    • scarlett74 Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 20:24
      Ja kiedyś jakiś pierwszy lepszy sok, bo mnie zmuliło po łażeniu po sklepie...
      • raczek47 Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 20:27
        klopsiki 🙂 syn się zażera nimi 🙂
    • mikams75 Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 20:27
      panzerbrot (jakos tak podobnie sie nazywa, ale nam tak sie to zapamietalo) - takie male mrozone jakby calzone, czasem cos ze slodyczy. Ostatnio kupilam paste kawiorowa - okropna byla.
      • raczek47 Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 21:16
        Ta pasta mi zalega w lodówce chyba od roku, przypomniałaś mi, źe muszę ją wywalić, nawet kot jej nie chciał polizać.
    • koko8 Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 21:34
      Klopsiki roślinne (inne niż te wegetariańskie, lepsze 🙂), żelki bez żelatyny o smaku owoców leśnych, kawior roślinny czarny i różowy.
      • grey_delphinum Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 21:36
        Zapisane!
    • fil.lo Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 21:53
      Ciastka imbirowe, te cieniutkie.
    • boogiecat Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 22:11
      Nigdy nic tam nie kupuje do jedzenia, ale teraz weszlam oblukac i widze takie jakby ziemniaczki / bajaderki - powiedzcie, ze sa obrzydliwe 😛
      • homohominilupus Re: Sklepik IKEA 23.10.20, 22:25
        Syrop z bzu, herbatę lisciasta earl Grey, grzańca. Żadnej z tych rzeczy nie dostane w normalnym sklepie w Hiszpanii.
      • narita04 Re: Sklepik IKEA 24.10.20, 04:49
        Są obrzydliwe. Jestem ciatkozerca z rodziny lasuchow. Te kartofelki można było kiedyś kupić na sztuki w restauracji. Ani ja, ani nikt z mojej cukierozernej famili nie dał rady temu czemus. Za to te zielone marcepanowe były bardzo dobre.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka