Dodaj do ulubionych

Ikea do paczkomatów :)

16.11.20, 19:21
next.gazeta.pl/next/7,151003,26516790,ikea-pozwoli-na-odbior-swoich-produktow-z-paczkomatow-przesylki.html#e=RelRecImg2
Dobra wiadomość w ciężkich czasach smile
Dla mnie bardzo fajnie, właściwie odpuściłam zakupy w Ikei w pandemii, no raz byłam, we wrześniu, czy dwa, bo jakiś rabat dali. A czasem jakiś drobiazg pasowałoby mi kupić.
Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 19:25
      Jestem za. Jeszcze w czasach przedcovidowych nie chciało mi się jechac do IKEI a potrzebowałam stamtąd jakiś wyciskacz do czosnku czy cos w tym stylu za 1-15 zł. Dostawa kosztowała 49 zł
    • chococaffe Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 19:27
      Doczytałam - nie nie podoba mi się jeżeli mam płacic tyle samo za dostawę otwieracza do butelki i np 2 krzeseł
      • kosmos_pierzasty Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 19:32
        12 zł to przecież standardowa cena za paczkomat, raczej okazja w przypadku krzeseł i normalna cena dostawy przy wyciskaczu.
        • chococaffe Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 19:39
          Skanowałam artykuł wzorokiem szukając ceny , nie czytałam - znowu moja culpa. Myślałam, że to będzie ich minimalna stawka 49 pln.

Swoją droga ciekawe jakiego ruchu spodziewa się InPost i czy da radę
          • helena31 Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 20:17
            dobre pytanie , biorąc po uwagę , że wczoraj opcja kuriera do domu była niedostępna . Chyba się zatkali .A paczkomaty In post, teraz już coraz częsciej przekierowują do najbliższego z powodu przepełnienia .
            • kosmos_pierzasty Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 21:00
              O, to mnie zmartwiłaś, bo do końca listopada jeszcze mam parę rzeczy do zamówienia. Poczta póki co działa super (tak tylko piszę).
      • iberka Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 21:32
        Krzeseł nie wyślą do paczkomatu.
    • janja11 Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 19:29
      Bardzo mi pasuje. Nie znoszę chodzenia po Ikei.
    • kotejka Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 19:36
      rewelacja
    • solejrolia Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 20:09
      Skorzystam, w najbliższym czasiesmile
    • myfaith Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 20:57
      Ikea jest 100 lat za murzynami jeśli chodzi o logistykę sprzedaży . Obecna sytuacja zmusiła ich jednak do poszukiwania rozwiązań które juz od dawna są dostępne w sprzedaży u innych dostawców. I bardzo dobrze, natomiast powinni zrewidować swoja politykę dostaw przez firmę kurierską. Ktoś kiedyś u nich podpisał dziadowską umowę na transport i dlatego ceny maja mocno nieżyciowe ( bo i tez na tym kanale sprzedaży im niespecjalnie zależało - skoro tłumy waliły do sklepów)
    • joszka30 Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 21:03
      to jest cena dostawy + trzeba jeszcze dodać cenę za skompletowanie zakupów- przynajmniej wiosną tak było, teraz-uczciwie przyznam- nie sprawdzałam.. zatem przy zakupie drobnicy mało się opłaca..
    • bei Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 21:04
      Od miesięcy kupuję w Ikea w sieci i dostawa kurierska to ok 15 pln . Może to zależy od odległości od sklepu?
      • kosmos_pierzasty Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 21:07
        Tak, zależy. U mnie jest 100 zł, mimo że 25 km do sklepu... no ale strefa już inna wchodzi.
        • araceli Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 21:30
          kosmos_pierzasty napisała:
          > Tak, zależy. U mnie jest 100 zł, mimo że 25 km do sklepu... no ale strefa już i
          > nna wchodzi.

Dostawa kurierem nie zależy od odległości ale kurierem nie wszystko się da. Dostawa ich dedykowaną firmą zależy od odległości i wagi.
      • chococaffe Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 21:10
        Moja ostatnia próba była pare lat temu - wtedy koszt minimalny dostawy był 49 zł
        • araceli Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 21:31
          chococaffe napisała:
          > Moja ostatnia próba była pare lat temu - wtedy koszt minimalny dostawy był 49 zł

Zależy od wagi i wymiarów towaru. Nie wszystko wysyłają kurierem
          • chococaffe Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 22:00
            Pisałam - jakiś rozrabniacz do czosnku - drobiazg. Opłata była 49 pln (tak mniej więcej lato 2018). I wtedy to była opłata minimalna
        • lauren6 Re: Ikea do paczkomatów :) 16.11.20, 21:37
          Może to zależy od rodzaju towaru. Ostatnio zamawiałam jakąś lampę i rzeczy do kuchni. Za dostawę płaciłam 15 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka