pytajacakinga 20.11.20, 14:42 Hej która z, emam zmieniła pigulki anty na spiralkę i może mi podpowiedzieć czy zaobserwowała że waga zmieniła się i jeżeli tak to po jakim czasie.? Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
motyllica Re: Pytanie o Mirene 20.11.20, 15:03 ja mam, ale wcześniej nie brałam tabletek. przytyłam 3 kilo, trochę jestem napuchnięta, ale to pikuś przy tym, co musiałam przechodzić wcześniej przy okresach, a teraz okres sporadycznie i słabiutki Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Pytanie o Mirene 20.11.20, 15:57 motyllica napisała: > ja mam, ale wcześniej nie brałam tabletek. > przytyłam 3 kilo, trochę jestem napuchnięta. No mi lekarka stwierdza że tyje od tabletek i że przy spiralce schudnę ok 3 kg. I tak się zastanawiam nad tym. Ogólnie zakładanie /ściąganie i ewentualną myśl że mam w sobie jakies druciki przeraża mnie. No i czytam że wiele kobiet właśnie przytyło. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Pytanie o Mirene 20.11.20, 17:31 spróbuj zatem z krążkiem, jak ci nie podpasuje to w każdej chwili sama zrezygnujesz Odpowiedz Link Zgłoś
motyllica Re: Pytanie o Mirene 20.11.20, 18:14 miałam problem z endometrium, miałam zakładaną w szpitalu, pod krótką narkozą, po abrazji/za darmo/. wyciąganej jeszcze nie miałam, miała koleżanka i nie było źle. druciki nie są przerażające, sprawdzasz sobie palcami czy czujesz nitki i tyle. no koszt jest duży, teraz chyba 600,- za kupno mireny Odpowiedz Link Zgłoś
bominka Re: Pytanie o Mirene 20.11.20, 18:17 Nie przytyłam nosząc mirene. Po 40tce przybrałam na wadze jakieś 8-9 lat później,wiec mysle,ze nie miala wplywu na przyrost mojej wagi😃😃 Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Pytanie o Mirene 20.11.20, 23:01 Mam 3 Mirenę i nie ma to związku z tyciem. Za to cudowny jest brak okresu Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Pytanie o Mirene 20.11.20, 23:07 Faktycznie, w kilka miesięcy po założeniu spirali przytyłam 5 kilo. Cholera, że też niepotrzebnie winę za moje dodatkowe kilogramy zrzucałam na lody i ciastki! Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Pytanie o Mirene 22.11.20, 19:13 Mam mirenę od półtora roku, zmian w wadze nie zauważyłam. Brak okresu jest cudowny. Żałuję , że się wcześniej nie zdecydowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama