Dodaj do ulubionych

Czy ematka ma problem?

22.11.20, 22:47
Projektant obdzierający ze skóry lisy (myślę, że zamawia już wyprawione skóry) i inne zwierzątka, projektant futra dla pani Martyniuk jest uwaga! - gejem.

Czyli co? Dobry projektant, bo gej, czy zły, bo używa naturalnych futer?

Hehe.
Obserwuj wątek
    • lajtova Re: Czy ematka ma problem? 22.11.20, 22:53
      Nie mam problemu. To że jest gejem nie ma żadnego znaczenia w ocenie jego czynów. Sytuuje to w pobliżu tego, że jest człowiekiem.
      A jeśli używa naturalnych futer to jest gnojem.
    • chococaffe Re: Czy ematka ma problem? 22.11.20, 22:54
      Nie wszyscy oceniają innych po ich orientacji seksualnej

p.s. o rany.......
      • abecadlowa1 Re: Czy ematka ma problem? 22.11.20, 22:56
        chococaffe napisała:

> p.s. o rany.......
        >
        Na rany lisa!
    • bywalczyni.hosteli Re: Czy ematka ma problem? 22.11.20, 22:55
      Jesteś głupia jak bywalec i Józek razem wzięci
    • ginger.ale Re: Czy ematka ma problem? 22.11.20, 22:58
      taki-sobie-nick napisała:

>
      >
      > Czyli co? Dobry projektant, bo gej, czy zły, bo używa naturalnych futer?
      >
      > Hehe.

🤦🏼‍♀️
    • mamtrzykotyidwa Re: Czy ematka ma problem? 22.11.20, 23:00
      Zły projektant, bo nie dość, że zaprojektował okropne futro, oszpecił nim panią Martyniukową niemożebnie i wystawił na pośmiewisko, to jeszcze użył do tego ubranek ściągniętych z zabitych w tym celu lisków.
      A feee....

A czemu bycie gejem miałoby robić z niego dobrego projektanta?

• taki-sobie-nick Re: Czy ematka ma problem? 22.11.20, 23:26
        Samodzielna działalność i zarabianie dobrze, a nawet bardzo dobrze, w przypadku geja, w dodatku wyoutowanego powinno cieszyć ematkę - z jej punktu widzenia same plusy.

No i tylko te lisy psują obrazek.

Kumasz?

Pani Martyniukowa zapewne TAKIE WŁAŚNIE futro sobie zażyczyła - no cóż, widać ona ma taki gust i sama chciała się oszpecić.

• chococaffe Re: Czy ematka ma problem? 22.11.20, 23:36
          Kumasz?

big_grin

Napisz coś jeszcze big_grin
        • lily_evans11 Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 07:55
          W przeciwieństwie do ciebie, większość ematek nie jest ociężała umysłowo i kuma, że zarabianie dobrze/źle i jakakolwiek orientacja seksualna nijak się mają do bycia przyzwoitym człowiekiem.
          Chyba bardzo cię gryzą w dudę te dobre zarobki i własna działalność big_grin.
    • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 22.11.20, 23:01
      A od kiedy orientacja seksualna ma wpływ na to, czy ktoś jest dobry czy zły? Jak bardzo głupim trzeba być, żeby wpaść na taki koncept?
      • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 08:40
        grrruuuu napisała:

> A od kiedy orientacja seksualna ma wpływ na to, czy ktoś jest dobry czy zły? Ja
        > k bardzo głupim trzeba być, żeby wpaść na taki koncept?

Wystarczy regularnie czytac ematkę.
        • boogiecat Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 09:07
          😀 jestes tak zaslepiona swoja fobia i teoriami, ze nie rozumiesz watkow na ematce
          To dopiero wyczyn
          • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 09:17
            Ty za to potrafisz czytac w myslach🤭
        • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 10:11
          Zalinkuj wątki o związku orientacji seksualnej z moralnością
          • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 10:18
            grrruuuu napisała:

> Zalinkuj wątki o związku orientacji seksualnej z moralnością

Chodzi ci o te watki polityczne, gdzie ematki udowadniaja, ze geje sa wierni, pragną slubu i adopcji dzieci?
            • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 10:20
              I te watki, gdzie hetero mezczyzni sa posadzani o cale zlo tego swiata, gdyz z jakichs niewyjasnionych powodow wyklucza sie mezczyzn niehetero z tego szacownego grona?😁
              • trilllian Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 10:26
                tak, na przykład te. zalinkuj chociaż jeden
                • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 10:35
                  Tylko jeden? Tego sa cale biblioteki😅

forum.gazeta.pl/forum/w,567,170410204,170410204,Posel_Kanthak_ze_ZP_proponowal_seks_mezczyznie.html

forum.gazeta.pl/forum/w,567,168544795,168544795,cisza_o_nowym_wyskoku_betonu_LGBT_.html#p168547670

forum.gazeta.pl/forum/w,567,168873903,168873903,_Teczowy_piatek_co_na_to_wasze_dzieci_.html

forum.gazeta.pl/forum/w,567,170220068,170220068,Mieszkanki_Warszawy_karta_LGBT.html
                  • trilllian Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 10:39
                    Brawo, znalazłaś dowód na to że ematka jest tolerancyjna.
                    Ale pytanie brzmiało: kto tu twierdzi że gej musi być automatycznie porządnym człowiekiem. To możesz zalinkować.
                    • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 10:54
                      trilllian napisała:

> Brawo, znalazłaś dowód na to że ematka jest tolerancyjna.
                      > Ale pytanie brzmiało: kto tu twierdzi że gej musi być automatycznie porządnym c
                      > złowiekiem. To możesz zalinkować.

No wiekszosc ematek w tych watkach twierdzi, ze geje sa nadzwyczajni pod kazdym wzgledem. Za duzo czytania dla ciebie?
                      • trilllian Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 10:58
                        Tak, za dużo czytania między wierszami tego co akurat ci do tezy pasuje.
                      • chococaffe Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 11:35
                        big_grin

No tak. I feministki . I lewaczki (o czymś zapomniałam)? big_grin
                        • ginger.ale Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 12:49
                          Jeszcze wegetarianki i cyklistki.
              • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 11:48
                Czytałam wątki o tym że generalnie mężczyźni to zło ale nie było tam mowy o orientacji seksualnej
                • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 11:52
                  grrruuuu napisała:

> Czytałam wątki o tym że generalnie mężczyźni to zło ale nie było tam mowy o ori
                  > entacji seksualnej

No to czytałysmy inne wątki😔
            • iwles Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 11:18
              1matka-polka napisała:

>
              > Chodzi ci o te watki polityczne, gdzie ematki udowadniaja, ze geje sa wierni, p
              > ragną slubu i adopcji dzieci?
              >

Wystarczy być wiernym w związku małżeńskim i pragnąć dzieci, żeby być dobrym człowiekiem?

Niestety, wystarczy spojrzeć na ciebie, żeby wiedzieć że to kłamstwo 😄
            • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 11:40
              Gdzie piszą że dokładnie tak samo jak heteroseksualni tego chcą? big_grin
              • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 11:47
                grrruuuu napisała:

> Gdzie piszą że dokładnie tak samo jak heteroseksualni tego chcą? big_grin

W tych watkach ktore linkowalam big_grin
                • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 11:49
                  A czy tam piszą że tylko geje powinni mieć prawo do małżeństwa bo są lepsi niż hetero?
                  • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 12:01
                    grrruuuu napisała:

> A czy tam piszą że tylko geje powinni mieć prawo do małżeństwa bo są lepsi niż
                    > hetero?

Alez geje tez maja prawo do malzenstwa tylko z osobą przeciwnej plci, natomiast oni by chcieli dla siebie dodatkowe prawo, do malzenstwa z osoba tej samej plci. A ematki koniecznie chca im to umozliwic z jakiegos powodu.
                    Natomiast nikt nie pisze o prawie do malzenstwa np. miedzy 3 osobami. W islamie cos podobnego jest mozliwe a u nas nie, troche dziwne, nie sadzisz?
                    • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 12:17
                      Tak, osobiście uważam to za idiotyczne i jestem zdania że małżeństwo cywilne powinno być zlikwidowane. Natomiast jeśli istnieje to nie widzę powodu żeby dawać prawa tylko osobom różnej płci. Doprawdy nie widzę społecznej przewagi związków np. Marty Kaczyńskiej nas związkami gejowskim.
                      • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 12:24
                        "Doprawdy nie widzę społecznej przewagi związków np. Marty Kaczyńskiej nas związkami gejowskim."

A ilu znasz homoseksualistow wychowujacych swoje biologiczne dzieci?
                        • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 12:36
                          Osobiście? Trzy osoby. A jaki to ma związek z tematem?
                          • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 12:47
                            grrruuuu napisała:

> Osobiście? Trzy osoby. A jaki to ma związek z tematem?

Tylko tylu, łeee
                            • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 12:48
                              Jestem mało towarzyską osobą...
                    • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 12:17
                      I nadal - z postulatu żeby homoseksualiści też mogli zawierać małżeństwa (jednopłciowe) nie wynika że uważa się ich za lepszych od hetero
                      • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 12:22
                        grrruuuu napisała:

> I nadal - z postulatu żeby homoseksualiści też mogli zawierać małżeństwa (jedno
                        > płciowe) nie wynika że uważa się ich za lepszych od hetero

Natomiast wynika z tego co jest w tamtych watkach, w ktorych o homoseksualistach mozna pisac albo dobrze albo wcale. Gdyz za wyrazanie opinii niewystarczająco pochlebnej (wedlug samozwanczych strazniczek politycznej poprawnosci) lub szukanie badan potwierdzajacych np. promiskuityzm gejow, dostaje sie latke homofoba.
                        • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 12:38
                          Ciągle obok tematu. Piszesz o niezgodzie na twierdzenie że geje są gorsi od hetero, nie o twierdzeniu że są od nich lepsi. Cały czas nie rozumiesz: orientacja seksualna to w ogóle nie jest coś do pisania pochlebnie lub nie. To jest rzecz neutralna
                          • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 12:49
                            😂
                            • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 13:02
                              Wzbijasz się na wyżyny argumentacji...
                    • pooryorick Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 12:51
                      1matka-polka napisała:

> Alez geje tez maja prawo do malzenstwa tylko z osobą przeciwnej plci

No zarąbiście, mają prawo do małżeństwa, które ma dla nich zerową przydatność. Niewdzięcznicy nie chcą skorzystać. Gupki.

> A ematki koniecznie chca im to umozliwic z jakiegos powodu.

Widocznie ematki nie są psem ogrodnika i nie myślą, że czegoś im ubędzie z tego powodu, że gej weźmie ślub z innym gejem. Korświnki najwyraźniej uważają, że liczba ślubów w kosmosie jest ograniczona i przez gejów ich zabraknie dla kogoś innego.
                      • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 13:01
                        Ja uważam za skandal że hetero są narażeni na rozwody a homo nie big_grin
        • malia Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 12:48
          1matka-polka napisała:

> grrruuuu napisała:
          >
          > > A od kiedy orientacja seksualna ma wpływ na to, czy ktoś jest dobry czy z
          > ły? Ja
          > > k bardzo głupim trzeba być, żeby wpaść na taki koncept?
          >
          >
          > Wystarczy regularnie czytac ematkę.
          >
          >
          Nie. Wystarczy rozumieć, to co się czyta i nie oceniać przez pryzmat swoich uprzedzen
    • malgosiagosia Re: Czy ematka ma problem? 22.11.20, 23:04
      Juz majac 6 lat wiedzialam, ze ludzie noszacy zwierzece skory sa nienormalni.
      • alaveda Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 07:39
        Zdjęcie świra big_grin

https://deniroshop.com/27606-large_default/kurtka-skorzana-ramoneska-meska-motocyklowa-deniro.jpg

malgosiagosia napisała:

> Juz majac 6 lat wiedzialam, ze ludzie noszacy zwierzece skory sa nienormalni.
    • asqe Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 01:05
      Ja wiem, ze ty jesteś specyficzna, ale ten post to już przegięcie. I jesteś homofobką. I możesz zaprzeczać, ile chcesz, ale tym postem dobitnie to pokazałaś.
      • taki-sobie-nick Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 01:15
        A w ogóle zrozumiałaś, o co pytam?
      • taki-sobie-nick Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 01:17
        Jestem homofobką, bo napisałam, że gej projektuje futra ze skór zwierzęcych?
        • rb_111222333 Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 01:19
          Nie, nie dlatego. Spróbuj jeszcze raz.
          • taki-sobie-nick Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 01:26
            Próbuję i nic z tego. Określenie "obdzierający ze skóry" to inspiracja forumowiczką, która tak właśnie napisała.

Możesz mi wyjaśnić explicite.
            • asqe Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 11:15
              Jeśli sama nie rozumiesz, dlaczego twój post jest obrzydliwy i homofobiczny, to ja nie jestem ci tego w stanie wytłumaczyć.
              • taki-sobie-nick Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 22:08
                To poproś kogoś, kto jest w stanie. Widzę, że cierpicie z trilllian (a kto wiez z iloma forumowiczkami jeszcze) na nieumiejętność wyłożenia swoich racji.
          • trilllian Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 06:26
            Ona tego raczej nie zrozumie
            • konsta-is-me Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 19:36
              Ale wytłumaczcie...
              Argument "jeśli nie rozumiesz to nie wytłumaczę" nie należy do gatunku logicznych.
              Opiera się na "a bo tak".
              Czyli nie ma żadnego argumentu.
            • taki-sobie-nick Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 22:06
              To wyjaśnijcie onej. Nie umiecie?
              • trilllian Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 22:50
                Umiemy, tylko nam się nie chce. Uważam że szkoda mojego czasu na logiczną argumentację w takiej dyskusji, kiedy nie padł żaden argument, tylko sama ocena.

Ale tam niżej komuś się chciało
                forum.gazeta.pl/forum/w,567,170840956,170840956,Czy_ematka_ma_problem_.html?p=170846671
                • taki-sobie-nick Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 23:38
                  No to skoro ci szkoda, to nie zrozumiem, i tak możemy bez końca.

W link nie wchodzę, nie wiem, czyja to wypowiedź.
                  • chococaffe Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 23:43
                    I nie rozumiesz różnicy między "pozytywny" a "równy"?

czy uporczywie nie chcesz zrozumieć bo nie paSuje do twojej tezy? big_grin
                  • trilllian Re: Czy ematka ma problem? 24.11.20, 06:41
                    taki-sobie-nick napisała:

> No to skoro ci szkoda, to nie zrozumiem, i tak możemy bez końca.
                    >
                    > W link nie wchodzę, nie wiem, czyja to wypowiedź.

Widzisz, nawet ci się kliknąć nie chce a ktoś się dziwi że nie silę się na argumenty big_grin
                    • taki-sobie-nick Re: Czy ematka ma problem? 24.11.20, 22:24
                      Chcieć toby mi się chciało, tylko nie wiem, czyja to wypowiedź, przecież piszę jasno.
                  • iwles Re: Czy ematka ma problem? 24.11.20, 07:51

Czyjakolwiek by nie była, to na pewno z TEGO wątku. No nie mów, że boisz się czytać 🤣
    • ewa_2009 Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 01:50
      Lisom chyba wszystko jedno.
      • taki-sobie-nick Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 01:55
        A to na pewno.
    • triismegistos Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 04:47
      I tak po prostu usiadłaś i pomyślałaś sobie, że jeszcze nie całe forum zauważyło, ze jesteś idiotką? Aha...
    • lot_w_kosmos Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 06:09
      Zły projektant nie tylko z powodu używania naturalnych futer.
      Zły bo promuje siebie w towarzystwie ludzi, których powinien otaczać ostracyzm społeczny za zachowania, jakie ostatnio odstawiali.
      Ale kasa pozbawia wszelkiej przyzwoitości....

Poza tym sorrry - gdzie jak gdzie ale na ematce nikt nie tępi gejów, za to noszenie naturalnych futer jest potępiane równo.
      Dlatego nie kumam celu tego wątku.
      • taki-sobie-nick Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 22:12
        Gej (dobry*) robi futra (złe*). Czy przypadek robienia futer (złych*) przez geja (dobrego*) jest pozytywny, czy nie?

Otacza się? No cóż, promuje się znanymi klientami. Zachowania, jeśli chodzi o dopłatę, odstawiał Świerzyński, nie Martyniuk.

*wg ematki
        • chococaffe Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 22:20
          Ty naprawdę nic nie rozumiesz?/?big_grin

Jakie "gej jest dobry"???

Gej jest równy, równy, równy i ma takie same prawa jak hetero.
    • morgen_stern Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 06:16
      Rany boskie, ty jesteś naprawdę durna.
      • asia_i_p Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 06:39
        Nie jest durna, tylko sonduje, jak się mają stereotypy. Akurat trochę coś podobnego zaobserwowałam u siebie i staram się przynajmniej trzymać na poziomie świadomości, bo chociaż to niby pozytywna stereotypizacja, to jednak stereotypizacja. Coś jak sienkiewiczowska wizja kobiet albo musierowiczowska wizja inteligenta.

Otóż zorientowałam się, że spodziewam się, że gej będzie łagodny, uprzejmy i, owszem, widać też jestem durna, spodziewam się, że będzie się przejmował ekologią. Nie w sensie, że uważam to za jego obowiązek, tylko w sensie, że taki jest obraz geja, jaki mam wdrukowany. Dodatkowo przed przyjściem kuzyna z partnerem sprzątałam jak nigdy, bo gdzieś w tyle głowy miałam przekonanie, że skoro gej, to perfekcyjny pan domu (podobne odruchy mam, kiedy odwiedza mnie ktoś ze Śląska).

No i nie uwierzę, że nikt na forum nie ma tego samego - neutralnych czy wręcz pozytywnych stereotypów na temat jakiejś grupy społecznej. I jednak dysonansu społecznego, kiedy natknie się na profesora filozofii, buddystę, głosującego na PiS (autentyk).
        • asia_i_p Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 06:59
          dysonansu poznawczego, rzecz jasna smile
          • morgen_stern Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 07:04
            Takrak, oczywiście badanie socjologiczne robi, daj spokój. Widocznie jestem jakaś dziwna, bo nie poczułam żadnego dysonansu poznawczego widząc geja robiącego futra. Może dlatego, że znam ich wielu i wiem, że gej nie równa się automatycznie wrażliwy i ekologiczny. A może dlatego, że nie patrzę na ludzi przez pryzmat ich orientacji i niespecjalnie mnie to jara, e przeciwieństwie do prawaków, którzy są tym tematem niezdrowo zainteresowani i myślą, że inni też.
            • asia_i_p Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 07:11
              I profesor filozofii, buddysta, wyborca PiS też cię nie dziwi? Albo, no nie wiem, wiolonczelista -militarysta oraz myśliwy (to już nie autentyk)? Dziwi nie w sensie, że to dla ciebie realny problem, tylko w sensie takiego krótkiego zatrzymania "ale naprawdę?" ?
              • la_mujer75 Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 07:21
                Mnie nie dziwi. Już.
                Pokazuje jedynie siłę ideologii, która dominuje nad rozumem.
              • morgen_stern Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 07:22
                Nawet jeśli, to naprawdę nie widzisz różnicy między chwilowym zadumaniem się nad tym a intencją autorki wątku pt. "I coooo, takie jesteście tolerancyjne i elgiebete, a ru proszę! Gej oprawia skóry martwych zwierzątek, ale wam pewnie by teraz w ryju, coooo?". Nie dość, że głupie to sugerujące, że wszyscy, jak ona, mają czarno- biały obraz świata i skręcają im się kiszki, jak coś z tego schematu się wyłamuje. Serio?
                • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 08:44
                  "ale wam pewnie by teraz w ryju, coooo?".“

Co to znaczy?
              • huang_he Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 07:35
                Yyy, ty tak serio?
                To jest tak, jak wrzucanie części kobiet do worka „matka” i oczekiwanie, że w tym worku wszystkie będą takie same.
                Zrozumiałabym takie stereotypy u osoby mało obytej, mało czytającej, znającej mało ludzi i przede wszystkim - młodej (więc tłumaczące to, co powyższe). A ty chyba taka nie jesteś?
                I dlaczego wiolonczelista miałby nie być militarystą lub myśliwym?? Czy to taki stereotyp, że śpiewaczka operowa musi być gruba?
              • alicia033 Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 11:07
                asia_i_p napisała:

> I profesor filozofii, buddysta, wyborca PiS też cię nie dziwi? Albo, no nie wiem, wiolonczelista -militarysta oraz >myśliwy (to już nie autentyk)?

jak miałam te 13-20 lat to miałam takie zaskoczenia światem.
                Mając dwa razy więcej nie dziwią mnie już nawet takie, co myślą(myślały), że gej ma być łagodny i grzeczny, choć na karku mają czwarty krzyżyk tak, jak ja.
        • la_mujer75 Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 07:10
          Nie, asiu, to nie sonda na temat stereotypów.
          Nie ten poziom.
          Ona jest po prostu głupia.
        • m_incubo Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 07:29
          Chyba żartujesz uncertain
        • lily_evans11 Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 08:03
          A ja z biegiem życia, jako coraz starsza osoba, stopniowo wyzbywam się stereotypów, odkąd miałam do czynienia np. z dziewczynką z bardzo zamożnego domu, zachowującą się jak rasowa patuska i nijak w tym nie ograniczaną przez matkę.
          Albo taka moja znajoma, zatwardziała pisówa, która miała duże oczekiwania wobec religijności i ewentualnego ślubu kościelnego syna, a bez jednego słowa oddała chłopakowi i jego dziewczynie swoje mieszkanie na wyłączne użytkowanie, bo dziecko było w drodze (ślub został zawarty po latach w innym kraju i to cywilny).
          Staram się szanować ludzi, bo są ludźmi, a nie ze względu na przypisywane im cechy.
          A jeśli ktoś jest gnojem, to i orientacja mu nie pomoże wink.

BTW ostatnio widziałam w serialu postać geja tak skonstruowaną, że mnie zęby bolały - oczywiście zainteresowany sztuką, niespełniony aktor, wielbiciel mody i ekstrawaganckich przebrań, z charakteru drama queen. To niby miało być zabawne. Społeczność gejów powinna obrazić się na twórców wink.
        • aqua48 Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 08:22
          asia_i_p napisała:

> No i nie uwierzę, że nikt na forum nie ma tego samego - neutralnych czy wręcz p
          > ozytywnych stereotypów na temat jakiejś grupy społecznej.

Ja już raczej nie mam. Może dlatego że miałam w życiu okazję poznać wielu ludzi łamiących lub nie mieszczących się w stereotypach społecznych. Nie interesuje mnie czy to kucharka, gej, milioner, profesor, prezes, czy zwykły stolarz. Ważne jakim jest człowiekiem. Jak odnosi się do innych. A bywa różnie i zaskakująco.
        • trilllian Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 08:37
          asia_i_p napisała:

> Nie jest durna, tylko sonduje, jak się mają stereotypy. Akurat trochę coś podob
          > nego zaobserwowałam u siebie i staram się przynajmniej trzymać na poziomie świa
          > domości, bo chociaż to niby pozytywna stereotypizacja, to jednak stereotypizacj
          > a. Coś jak sienkiewiczowska wizja kobiet albo musierowiczowska wizja inteligent
          > a.
          >

Tyko to nie jest "oj, natknęłam się na geja który nie pasuje do stereotypu który mam w głowie"
          tylko "ematka myśli że gej jest fajny, a tu używa futer, HEHE, przyłapałam was!"
        • brenya78 Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 08:42
          "spodziewam się, że gej będzie łagodny, uprzejmy i, owszem, widać też jestem durna, spodziewam się, że będzie się przejmował ekologią"

😃😃😃
        • brenya78 Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 08:47
          "jednak dysonansu społecznego, kiedy natknie się na profesora filozofii, buddystę, głosującego na PiS (autentyk)"

Ty to naprawdę jesteś durna.
          Może ci się to w głowie nie mieści ale nie każdy wyznawca PiSu = zły, wiesz?
          Pół rodziny mam głodującej na PiS. Większość z nich to przyzwoicie ludzie, niektórzy nawet duuuuuzo bardziej niż przyzwoici. Ot, różnimy się wyborami. Nie każdy z automatu jest wyznawca Kaczyńskiego i przydupasow. Skąd w ogóle takie durne założenie, że wyborca PiSu to jakiś diabeł rogaty????
          • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 09:02
            "Skąd w ogóle takie durne założenie, że wyborca PiSu to jakiś diabeł rogaty????“

Z ematki.
          • asia_i_p Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 11:13
            Nie twierdzę, że wyznawca PiSu=zły. Natomiast bardzo często jest właśnie wyznawcą, a dodatkowo biorąc pod uwagę stosunek znanych mi wyznawców PiSu do buddyzmu, zastanawiam się, czy facet nie widzi, że głosuje wbrew własnym interesom.
            Tej opcji, którą podajesz w drugiej połowie postu, że są wyborcy PiS-u, którym przeszkadza Kaczyński, rzeczywiście NIE ogarniam. OK w poprzednich wyborach, kiedy go schowali, ale w tych?
            • huang_he Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 11:40
              Każdy głosuje wbrew swoim interesom. Absolutnie każdy. W jakiejś części, oczywiście.
              Nie ma żadnej drugiej osoby, która miałaby poglądy w 100% zgodne z moimi, włączając w to mojego męża i dzieci. Mamy np. odmienne spojrzenia na porządek w mieszkaniu, a jednak głosowaliśmy za wspólnym mieszkaniem, wspólną kuchnią, łazienką i sypialnią. Chociaż mąż wolałby jedną wielką kołdrę, a ja wolę dwie oddzielne. Czyli on głosował wbrew swoim własnym interesom żeniąc się ze mną.

Myślałam, że takich rzeczy to uczą we wczesnej podstawówce, kiedy wprowadzane są zbiory...
              • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 12:03
                "Myślałam, że takich rzeczy to uczą we wczesnej podstawówce, kiedy wprowadzane są zbiory...“

Kto by pamietal takie pierdoly, zupelnie nieprzydatne w zyciu🙄
    • trilllian Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 06:25
      Dziwna jesteś.
    • m_incubo Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 07:26
      Nie, raczej ty masz problem, bo niepospolicie durna jesteś.
    • iwles Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 07:46

Twoje "hehe" to kwintesencja ciebie.
    • lily_evans11 Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 07:50
      Jesteś przedszkolakiem i nie kumasz, że świat nie jest czarno-biały czy jak?
      Jesteś ograniczoną babą i nie kumasz, że wypadałoby geja szanować jak każdego innego człowieka i nie zatruwać mu życia bo jest CZŁOWIEKIEM, a nie dlatego że jest dobry i milusi? (skąd w ogóle takie założenie?)
      To aż nie do uwierzenia, że można tak wąsko rozumować?
    • kura17 Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 08:02
      LOL jaka "subtelna" proba "przylapania ematek na hipokryzji" ...
    • ichi51e Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 08:48
      Ale z czym problem? Beda rozdawac te futra?
    • asfiksja Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 08:52
      Sugerujesz, że wszyscy geje to osoby postępujące etycznie? Chyba żyjesz w świecie alternatywnym, zwróć może uwagę na jakieś bieżące wydarzenia, polecam ostatni raport watykański dotyczący m.in. kard. McCarricka.
    • anorektycznazdzira Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 08:56
      Na łeb żeś upadła, spuchł, i teraz się nie mieści informacja, że gej jest jak każdy inny człowiek- dobry, zły, średni, różny, a fakt, że bycie gejem nie robi z nikogo zboczonego zbrodniarza nie oznacza, że robi z niego świętego?
      Czego właściwie nie ogarniasz w równości ludzi o różnych orientacjach?
      • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 09:05
        "że bycie gejem nie robi z nikogo zboczonego zbrodniarza nie oznacza, że robi z niego świętego?“

W swiecie ematki walczacej o prawa gejow typowy gej jest wierny jednemu partnerowi, chce koniecznie wstapic w zwiazek malzenski i pragnie zaadoptowac przynajmniej dwa bombelki. 😌
        • anorektycznazdzira Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 09:12
          w świecie trolla jest świat ematki
          • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 09:21
            Tak, wiem, ze wlasnie osiagasz szczyt swoich mozliwosci prowadzenia dyskusji z kims o odmiennych pogladach a nastepny twoj argument bedzie brzmial wyp'$laj albo cos w tym guscie😌
            • trilllian Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 10:32
              o poglądach możemy dyskutować jak jakieś ujawnisz, na razie to wpadłaś jak dzik w agrest i plujesz, że ematka jest gupia i ma wszy, a na koniec rzucasz focha, że nikt cię nie chce argumentem poczęstować.
            • anorektycznazdzira Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 15:51
              Nie denerwuj się tak,
              i nie zaczynaj krakać jak ci przeszkadza bycie wroną
        • trilllian Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 10:28
          1matka-polka napisała:

> "że bycie gejem nie robi z nikogo zboczonego zbrodniarza nie oznacza, że robi z
          > niego świętego?“
          >
          > W swiecie ematki walczacej o prawa gejow typowy gej jest wierny jednemu partner
          > owi, chce koniecznie wstapic w zwiazek malzenski i pragnie zaadoptowac przynajm
          > niej dwa bombelki. 😌
          >

ta durnota zaraźliwa, czy wy się tak przypadkiem zsynchronizowałyście z wątkodajką?
          • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 10:30
            Jesli bywasz tu rzadko albo masz pamiec zlotej rybki, ewentualnie nie ogarniasz matrixa, w ktorym akurat siedzisz lub wszystko razem, to sie nie dogadamy.
            • trilllian Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 10:33
              obiecałaś coś zaliknować, a tu echo -o -o
              • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 10:38
                trilllian napisała:

> obiecałaś coś zaliknować, a tu echo -o -o

Podalam linki, milej lektury. Poza tym, dlaczego nagle objawiasz sie akurat w tym watku, mimo ze ostatnio pisalas na ematce kiedy? Odpowiesz?
                • trilllian Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 10:41
                  Linki są nie na temat.
                  Objawiam się w tym wątku, bo jestem trollem lgbt finansowanym z kieszeni Tuska, to chyba oczywiste.
                  Ostatnio pisałam pod tym samym nickiem, czasem z .1 czasem a jednym l mniej, bo notorycznie zapominam haseł. A jaki był twój poprzedni nick, odpowiesz?
                  • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 10:51
                    "Linki są nie na temat."

Oczywiscie, to bylo jasne od poczatku, ze cokolwiek ja nie napisze, bedzie zle, glupie i nie na temat😌

"Objawiam się w tym wątku, bo jestem trollem lgbt finansowanym z kieszeni Tuska, to chyba oczywiste.“

To jest zupelnie niemozliwe, gdyz istnieja tylko prawackie trolle a pozyteczni idioci to taka legenda i tez nigdy nie istnieli.

"Ostatnio pisałam pod tym samym nickiem"

Podaj date, konkretnie.

"A jaki był twój poprzedni nick, odpowiesz?"

Od jakichs 10 lat mam ten sam. Mam mnostwo wpisow na forum cip, odzywianie niemowlat, karmienie piersia, itp. Tak ciezko pracowalam na uwiarygodnienie tego nicka😅
                    Poza tym, kiedys zalozylam inny nick, jak dostalam bana ale i tak nie moglam z niego pisac, bo chcialam pisac z tego samego urzadzenia. I jeszcze z 5 lat temu stworzylam nowy nick zeby napisac o problemie rodzinnym ale nie pamietam ani hasla ani nicka... Teraz ty...
                    • trilllian Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 10:53
                      no co ja poradzę na to, że wklejasz linki nie na temat.
                      a kiedy to sobie sprawdź w wyszukiwarce
                      • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 10:54
                        trilllian napisała:

> no co ja poradzę na to, że wklejasz linki nie na temat.
                        > a kiedy to sobie sprawdź w wyszukiwarce

Mysle, ze juz wystarczy na temat twojej uczciwosci.
                        • trilllian Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 11:00
                          Możesz sobie dopisać do obrazu ematki jaki hodujesz w głowie: nie dosyć że chce beatyfikować każdego geja, to jeszcze nieuczciwa bo... właściwie to nie wiem dlaczego jestem nieuczciwa, ale coś tam na pewno wymyślisz. Nie musisz mnie o tym informować big_grin
                          • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 11:07
                            Nie musze ale poinformuje, masz 2 strony historii w wyszukiwarce, nie liczylam ale na oko 20...wpisow. Ale to dlatego, ze czesto zapominasz hasel i nickow, natomiast do calej reszty tresci zamieszczanych na ematce doskonale sie orientujesz i masz swietna pamiec. 😌
                            • trilllian Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 11:16
                              No i gdzie tu nieuczciwość? Ech, nieważne. Widzę że
                              • trilllian Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 11:17
                                bardzo nie chcesz pisać na temat, jak zwykle zresztą.
        • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 11:53
          Nie, tak jest tylko w rojeniach idiotki której obce jest czytanie ze zrozumieniem. Część gejów tego chce, część nie tak samo jak hetero. i nie ma powodu żeby nie mogli tej chęci małżeństwa zrealizować, choć ja akurat parcia na ślub nie rozumiem smile
          • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 11:55
            "Nie, tak jest tylko w rojeniach idiotki której obce jest czytanie ze zrozumieniem“

Tak, duzo jest takich idiotek na ematce.
        • livia.kalina Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 12:30
          >W swiecie ematki walczacej o prawa gejow typowy gej jest wierny jednemu partnerowi, chce koniecznie wstapic w zwiazek malzenski i pragnie zaadoptowac przynajmniej dwa bombelki.

Jestem w stanie uwierzyć, ze w swej głupocie, właśnie tak to pojmujesz. A to się ma tak do prawdy, jak twoja osoba do osoby płci żeńskiej.
    • potworia116 Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 10:58
      Jesteś kretynką, niezależnie od zaburzeń.
    • semihora Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 11:25
      Serio? Tak ci bije na dekiel?
    • livia.kalina Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 12:28
      Myślę, ze trzeba być idiotą, żeby wierzyć w propagandę, ze jest jakieś lobby gejowskie polegające na tym, że ludzie przymykają oka na świństwa innych ludzi, tylko dlatego, że nie są heteronormatywni.

To jest właśnie tak, jak się sądzi innych po sobie i jest się hipokrytą i się np uważa, że jak ksiądz gwałci dziecko to jest t mniejsza krzywda i zbrodnia, niż robi to np strażak. Więc, że taki post popełniła akurat ta forumowiczka, specjalnie mnie nie dziwi.
    • daniela34 Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 12:41
      Widzisz, taki-sobie-nicku, tak to jest jak człowieka ta homopropaganda zaślepi, naprawdę wyzwól się z tego, nie łykaj jak pelikan, wyłącz internet, włącz myślenie.
      Jak wiem, że wy w tym homolobby uważacie, że homoseksualiści to wszyscy są święci, ale naprawdę, zejdź na ziemię, ludzie są dobrzy i źli niezależnie od orientacji seksualnej.
      My, heteroseksualne, nieskażone homopropagandą emamy wiemy, że człowieka należy oceniać po uczynkach (albowiem po uczynkach ich poznacie) a nie orientacji.
      Dlatego oburza nas tak samo homoseksualista-pedofil Gulbinowicz jak i pedofil hetero- ksiądz z Tylawy. Tak samo oburzał nas Wojciech Krolop molestujący chórzystów jak i trener molestujący kolarki w PZKol.

Już Wam naprawdę ta homopropaganda mózgi wyprała! Ty myślisz, że jak Dehnel jest gejem to od razu wybitny, a tu nie, zdrowe hetero ematki po prostu przeczytały Lalę, Balzakiana, Matkę Makrynę, a z lżejszych- kryminały, które napisał wspólnie z partnerem no i dlatego uznały go za wybitnego pisarza.

Tak to jest w normalnym świecie hetero, jak się ludzi nie ocenia po orientacji...

Aaa... chwileczkę...
      • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 12:46
        👍
      • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 13:10
        Tak, normalnych ludzi każdy pedofil oburza tak samo
        • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 13:11
          grrruuuu napisała:

> Tak, normalnych ludzi każdy pedofil oburza tak samo

Daj linki do watkow na ematce o pedofilach bez sutanny...
          • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 13:12
            I porownaj ich liczbe do watkow o pedofilach w sutannach.
          • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 13:53
            Cały wątek o molestowaniu w dzieciństwie. Zresztą były już wcześniej
            • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 14:00
              grrruuuu napisała:

> Cały wątek o molestowaniu w dzieciństwie. Zresztą były już wcześniej

Caly jeden, wow.
              • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 14:05
                To poczytaj go. Czy ktokolwiek bagatelizuje tam pedofilię?
                • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 14:37
                  grrruuuu napisała:

> To poczytaj go. Czy ktokolwiek bagatelizuje tam pedofilię?

A czy ty wiesz, co to jest statystyka i po co to komu?
                  • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 14:40
                    A jaki związek ma z tym tematem statystyka? Piszesz że ematki kochają gejów. Potem upierasz się że zajmują się tylko pedofilia księży. Dostajesz wątek na inny temat i pierniczysz coś o statystyce.
                    • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 14:54
                      "Piszesz że ematki kochają gejów. Potem upierasz się że zajmują się tylko pedofilia księży. Dostajesz wątek na inny temat i pierniczysz coś o statystyce."

Ty tak serio? 😂
                      Liczba watkow zakladanych na konkretne tematy oraz liczba i ton wpisow w tych watkach wskazuje na to, ze ematka ma pare dyzurnych opinii i problemow, ktore pompuje do nieprzytomnosci, natomiast patrzac na statystyki w skali kraju albo ludzkosci, to te problemy i opinie sa zupelnie niszowe.
                      • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 15:00
                        No i co z tego? Mnie na przykład obecnie bardzo zajmuje dobór kolorów w garderobie jesiennej. Nie interesuje mnie na ile to istotne globalnie. To forum a nie ośrodek badawczy
                        • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 15:00
                          😆
              • iwles Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 14:16
                1matka-polka napisała:

> grrruuuu napisała:
                >
                > > Cały wątek o molestowaniu w dzieciństwie. Zresztą były już wcześniej
                >
                >
                > Caly jeden, wow.
                >

naucz się czytać z myśleniem, a nie nastawieniem.
                Było bardzo dużo wątków o pedofilii nie w sutannach, chociażby o ułaskawionym niedawno przez twojego prezydenta pedofilu, czy o pedofilskich aferach na podkarpaciu w udziałem m.in. twojego marszałka Kuchcińskiego.

Już te wątki są dowodem na twoje kłamstwa i nieudolną próbę manipulacji.
                Jak chcesz więcej, wystarczy użyć wyszukiwarki.
                • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 14:29
                  Tak, tak, zwłaszcza MOJEGO, kłamliwa manipulantko. ☺️
          • iwles Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 14:06
            1matka-polka napisała:

>
            > Daj linki do watkow na ematce o pedofilach bez sutanny...
            >
            >

naprawdę masz problem z czytaniem polskich słów?
            Wejdź sobie chociażby w wątek "Która była molestowana jako dziecko" i popatrz, czy jest on o zbokach w sutannach ?
            Wątek świeży, z wczoraj, a nie sprzed kilkudziesięciu lat.
            • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 14:33
              "Wejdź sobie chociażby w wątek "Która była molestowana jako dziecko" i popatrz, czy jest on o zbokach w sutannach ?"

Jesli nie ma tam zbokow w sutannach to oznacza to jedynie tyle, ze pedofile w sutannach to maly procent problemu w spoleczenstwie. Natomiast liczba osobnych watkow o pedofilach w sutannach (i liczba wpisow w nich) zakladana na ematce swiadczy, ze jest zupelnie odwrotnie.
              Znowu sie gluptaku podlozylas na calej lini🤷
              • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 14:39
                Nie, nie ma żadnego związku logicznego między tym jaka jest skala problemu w społeczeństwie a tamtym wątkiem. Masz ty prawackie ciołku pojęcie o statystyce i doborze grupy do badań? Tak poza tym to sporo wątków o zbokach w sutannach jest o pedofilii homoseksualnej. I co ty na to?
                • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 15:00
                  "Tak poza tym to sporo wątków o zbokach w sutannach jest o pedofilii homoseksualnej. I co ty na to?"

Ze u lewakow funkcjonuje etyka sytuacyjna i logika im nie przeszkadza w formulowaniu opinii na temat konkretnych grup.
                  A czytalas watki, w ktorych daję linki do pedofilow wsrod drag queen?
                  • grrruuuu Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 15:03
                    Nie znam lewaków to nie wiem co u nich funkcjonuje
                  • iwles Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 15:43

Ty nie dajesz linkÓW do pedofilÓW wśród drag queens. Ty dajesz ciągle JEDEN i ten sam link, w dodatku miałeś juz wyjaśniane, o co tam chodzi. Tylko widać trudna droga u ciebie od wzroku do mózgu. A wslaciwie droga bez połączenia.
                    • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 15:53
                      "Ty nie dajesz linkÓW do pedofilÓW wśród drag queens"

Widzisz grrruu, Iwles klamie na temat liczby linkow, na temat ich zawartosci, na temat rzekomego wyjasniania i dodatkowo bagatelizuje sprawe🤷
                      • rosapulchra-0 Re: Czy ematka ma problem? 24.11.20, 23:17
                        A ty jesteś głupi i masz wszy! suspicious
        • 1matka-polka Re: Czy ematka ma problem? 23.11.20, 13:13
          grrruuuu napisała:

> Tak, normalnych ludzi każdy pedofil oburza tak samo

Chyna zapomnialas, ze watek dotyczy tego, co sie dzieje na ematce a nie normalnych ludzi😂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka