Dodaj do ulubionych

A propos prezentów firmowych

01.12.20, 07:16
Muszę na szybko wykombinować około 10 paczek/upominków świątecznych dla stałych klientów. Przerabiałam zakupione paczki gotowce. Co roku to samo... Wino, miód, czekoladki, pierniczki i inne bzdury.
Czy jest coś co same dostałyście i była przy tym radość? "Jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • ajaksiowa Re: A propos prezentów firmowych 01.12.20, 07:39
      Jaki jest przewidywany koszt prezentu?
      • steficzka Re: A propos prezentów firmowych 01.12.20, 08:12
        Myślę, że jakieś 100 zł.
    • chicarica Re: A propos prezentów firmowych 01.12.20, 08:15
      Kawy i herbaty smakowe ze sklepu kolonialnego. Takie z czekoladkami i pierniczkami mnie nie kręcą w ogóle, za to kawa i owszem.
      • z_lasu Re: A propos prezentów firmowych 01.12.20, 10:42
        Ja dostałam kiedyś "bon" (??? - nie wiem jak to nazwać) na kawę świeżo paloną do zrealizowania via internet. Przy czym to nie był "kod rabatowy" do sklepu internetowego, tylko specjalna stronka z logo darczyńcy, na którą wchodziło się przez indywidualny link. Można sobie było wybrać czy kawa ma być mielona czy w ziarnach i ew. poprosić o przesłanie na inny adres iż darczyńca ma w bazie. Sympatyczne to było. A kawa bardzo smaczna.
        • z_lasu Re: A propos prezentów firmowych 01.12.20, 11:10
          Przy czym darczyńca mnie ma nic wspólnego z branżą spożywczą. A firma przygotowująca tę kawę była wymieniona tylko w krótkim tekście informacyjny drobnym drukiem na dole strony. Dla mnie to był przykład wyjątkowo pięknej, nienachalnej reklamy.
    • agniesia331 Re: A propos prezentów firmowych 01.12.20, 08:18
      Pierniczki z Lidla te na opłatku są pyszne. Poza tym orzechy, rodzynki w czekoladzie, czekolada na gorąco, wino
    • berdebul Re: A propos prezentów firmowych 01.12.20, 08:34
      Herbata z suszonymi truskawkami, dobre wino, czekolada nadziewana imbirem.
      Nie pogardziłabym solniczka i pieprzniczką o której ktoś dzisiaj pisał.
    • kochamruskieileniwe Re: A propos prezentów firmowych 01.12.20, 08:57
      Kiedyś dostaliśmy... gęś. Na szczęście już wypatroszoną i przygotowaną do dalszej obróbki.
      Fakt, był to prezent firmowy dosłownie smile
      • em_em71 Re: A propos prezentów firmowych 01.12.20, 09:11
        Kiedyś dostaliśmy szynkę serrano, w całości. Była z tym niezła jazda, bo oczywiście kto w Polsce, w prywatnym gospodarstwie domowym ma odpowiednie narzędzia żeby to pokroić smile
    • clio_yaga Re: A propos prezentów firmowych 01.12.20, 09:03
      Może babka panettone w metalowej puszce + wino?
    • krisdevalnor Re: A propos prezentów firmowych 01.12.20, 09:45
      Przeciez nie da sie doradzic czegos uniwersalnego skoro to jest 10 roznych osob. Dla jednego miód, pierniczki i wino to bedzie super zestaw a dla drugiego, jak sama napisalas, bzdury. Ja osobiscie wolalabym kilka takich drobniejszyc rzeczy bo to wieksze prawdopodobienstwo, ze cos trafi w moj gust. Super herbatka ze sklepu kolonialnego wyladowalaby pewnie jako prezent u mojej mamy, podobnie babka panettone za to dobrą czekoladę jak np. Lindta pozarlabym z przyjemnoscia.
    • swinka-morska Re: A propos prezentów firmowych 01.12.20, 09:49
      Kiedyś dostałam termofor w miękkim pluszowym etui z wyhaftowanym logo firmy - fajny był smile
      Kubek termiczny dobrej jakości (ale to raczej powyżej 100 zł)
      Zestaw "do it yourself" do zrobienia wieńca świątecznego albo do dekorowania pierników

• mama-ola Re: A propos prezentów firmowych 01.12.20, 09:51
      > Wino, miód, czekoladki, pierniczki i inne bzdury.

Moim zdaniem to nie są bzdury, tylko standard. Trzymaj się konwencji, a oszczędzisz sobie pracy, a innym wydziwiania.
    • bo1 Re: A propos prezentów firmowych 01.12.20, 09:57
      Na szampana 100 zł to z mało, ale dobre prosecco albo cavę da się kupić. Za chwilę sylwester - przyda się.
    • hanusinamama Re: A propos prezentów firmowych 01.12.20, 10:04
      Najbardziej sie ciesze olejami do ciała iw włosów, ale to jest firmowy prezent bo tym zajmuje sie klient. Widzą jakie lubie wiec dostaje 3 wieksze butleczki plus kilka małych.
      Od innych kawa i wino- bardzo, bardzo miłe prezenty smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka