Dodaj do ulubionych

Librus pytanie techniczne

13.12.20, 19:27
Czy jeśli wysłałam wiadomość do nauczyciela i przed tym jak ja odczytał ja ta wiadomość
usunęłam to nauczyciel ja dostanie czy nie??

Nie wiem czy mam pisać ze się pomyliłam czy samo usunięcie wystarczy ?
Obserwuj wątek
    • zonazolnierza Re: Librus pytanie techniczne 13.12.20, 19:32
      Usunęłaś w trakcie wysyłania czy jak?
      Bo jeśli usunęłas w jakimś swoim folderze "wysłane" to nauczyciel ją otrzymał. Napisz z przeprosinami, że to pomyłka i już.
      • beverlyja90210 Re: Librus pytanie techniczne 13.12.20, 19:57
        Napisalam wysłałam i dopiero się zorientowałam ze do nie tego nauczyciela co trzeba
        Sprawdziłam w wysłanych ze wiadomość nie została jeszcze odczytana i ja usunęłam tam jest taka ikonka kosz. W wysłanych u mnie już jej nie ma,ale właśnie nie wiem czy nauczyciel tez jej nie może zobaczyć
    • paniusiapobuleczki Re: Librus pytanie techniczne 13.12.20, 19:37
      Jest opcja "wycofaj wiadomość" ( a może "usuń", nie pamiętam) dotyczy wiadomości juz wysłanej. Wówczas nauczyciel widzi, że pisałaś i widzi info, że piszący usunął, treści nie ma, nie musisz niczego wyjaśniać.
    • aaa-aaa-pl Re: Librus pytanie techniczne 13.12.20, 19:42
      Nauczyciel dostaje informację, że wiadomość została usunięta.
      Ale uwaga - ewentualny załącznik nie jest usunięty.
      • memphis90 Re: Librus pytanie techniczne 15.12.20, 20:19
        To w lubrusie można jakoś dodać załącznik w wiadomości do nauczyciela? Jak?
        • biala_ladecka Re: Librus pytanie techniczne 15.12.20, 20:31
          Zalezy od wersji oplaconej przez szkole.
    • ga-ti Re: Librus pytanie techniczne 13.12.20, 20:05
      Musi być opcja usuwania, bo sie zdarzyło,że dostałam od nauczyciela wiadomość i jak weszłam to był komunikat 'nadawca usunął wiadomość' i pustka wink
    • beverlyja90210 Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 10:42
      Napisze gdyby kiedyś ktoś szukał odpowiedzi, nauczyciel widzi usunięta wiadomośćsmile)
      • z_lasu Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 10:50
        Dzięki! Ciekawa byłam właśnie. Dotąd nie było mi to potrzebne, ale dobrze wiedzieć smile
      • grey_delphinum Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 10:50
        Ale napisz precyzyjnie, czy widzi komunikat, że wiadomość została usunięta, czy widzi tekst wiadomosci, mimo ze nadawca ja usunął przed odczytaniem przez odbiorcę?
        • beverlyja90210 Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 12:27
          Wiem tylko tyle ze nauczycielka przeczytała ta wiadomość i dzisiaj napisała do mnie WTF ale ubrała to w ładniejsze słowa smile

• grey_delphinum Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 12:41
            Czyli tak naprawdę nie wiadomo, bo równie dobrze mogła domyślić się z kontekstu całej sytuacji, co mniej więcej chciałaś jej napisać i awansem odeprzeć np. zarzuty.

Jestem żywotnie zainteresowana tematem, bo sama kiedyś wycofałam wiadomość do wychowawcy syna (gdy opadły emocje wink ). Ciekawe, czy babka ją jednak przeczytała....
            • z_lasu Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 13:01
              beverlyja pomyliła adresatów, to czego nauczycielka mogła się domyślić z kontekstu? Właśnie się nie domyśliła i stąd WTF. Czyli rozumiem z tego, że przeczytała treść wiadomości, a nie tylko informację "usunięta".
              • asia_i_p Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 15:46
                Ale to podziwiam, że się w ogóle kapnęła, że pomyliła. Ja mam na imię tak, ja pani od wf, i podobne nazwisko, i co ja się już nie nadostawałam zwolnień z wf-u . . .
      • paniusiapobuleczki Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 13:13
        jeżeli wiadomość jest usunięta prawidłowo to nie widzi. Trudno powiedzieć czy rzeczywiście usunęłaś.
        • z_lasu Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 13:18
          Co to znaczy "usunięta prawidłowo" w kontekście konta rodzica na librusie?
        • szmytka1 Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 13:56
          administrator systemu twierdzi, że wiaodmosc usunąć, tka zeby jej nei można było rpzeczytać moze tylko naucycel, rodzic nie ma tkaiej opcji. Wiesz cos wiecej niz admin?
          • paniusiapobuleczki Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 15:40
            Nie, wydawało mi się, że wiadomości można po prostu usunąć smile Nie spodziewałam się, że rodzic nie może jeśli się pomyli. W takim razie uważam, że powinnyście pisać do admina, aby wprowadzono możliwość usuwania wysłanej wiadomości również rodzicom.
            • szmytka1 Re: Librus pytanie techniczne 15.12.20, 17:21
              nie zależy mi na takiej opcji, jak coś chlapnę, to wolę przeprosić niż udawać, ze nic nie było wink
        • beverlyja90210 Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 15:51
          Usunieta została prawidłowo, ja później sprawdzałam skrzynkę wysłane i jej tam już nie było. Nauczycielka jednak ja przeczytała
          Rodzic nie może trwałe usunąć wiadomości

Nie ma opcji ze ktoś się domyślił bo ja napisałam do innej sposoby niż chciałam
          • little_fish Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 16:02
            No dokładnie tak jak w tradycyjnym mailu. W trakcie masz opcję "cofnij wysyłanie". Jak już poszło to ty w swoich wysłanych możesz sobie usuwać do woli, to co dotarło do nadawcy już tam zostanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka