homohominilupus 27.02.21, 09:04 Zrobilam. Jakie to dobre!!! Lubicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 10:08 Lubię Całkiem niedawno był wątek z przepisami. A Ty jak robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 10:14 Bardzo lubię, właśnie kupiłam spory kawałek w lokalnym sklepiku. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 10:42 primula.alpicola napisała: > Lubię > Całkiem niedawno był wątek z przepisami. A Ty jak robisz? Z mlekiem w proszku, kakao i dużo masła a w środku herbatniki 😋 W sam raz na piknikowy deser Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 10:15 Lubię, ale jeszcze nie znalazłam idealnego , tzn, że czuć różne smaki nie tylko cukier. Chyba sama będę musiała przysiąśc kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 10:32 >Zrobilam. >Jakie to dobre!!! A przepis gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 10:45 To tak: Niecala kostka masła (w przepisie bylo roslinne ale u mnie nie ma) Szklanka cukru Pol szklanki wody Duza lyzka kakao Zagotować Po przestudzeniu 3 szklanki mleka w proszku i miska pokruszonych herbatników plus ulubione bakalie I do lodówki na 12 h Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 11:06 Zapomniałaś o mleku w proszku. Robię podobnie, tylko kakao 3-4 łyżki, ekstrakt z wanilii i nieco rumu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 14:09 Ja dodałam jeszcze rumu, uwielbiam blok Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 11:08 To byl ulubiony nasz deser w latach 80tych gdy nie bylo czekolady w aklepach a jakos sie zdobylo kakao Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 11:15 A ić w uj. Dobre to bardzo, ale porost dupy gwarantowany. Staram się robić nieczęsto. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 13:14 Nie to , że jestem wścibska, ale czym ta dupa porasta? Bo nie wiem czy robić Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 13:08 Jeżeli mam grzeszyć, to wole cos naprawdę extra, a nie takie herbatniki z tłuszczem i kakao Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 13:23 ale to właśnie jest ekstra. Dla mnie idealne polaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 17:44 magia napisała: > ale to właśnie jest ekstra. > Dla mnie idealne polaczenie. Jeszcze to mleko w proszku robi smak Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 14:11 To dla mnie jest właśnie ekstra- deser wszech czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 14:43 kanna napisała: > Jeżeli mam grzeszyć, to wole cos naprawdę extra, a nie takie herbatniki z tłusz > czem i kakao Ja też z tej samej opcji. A kakao zamiast czekolady w ogóle nie lubię.. Odpowiedz Link Zgłoś
irisq Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 13:21 Lubię i robię. Masło, cukier, kakao, mleko, mleko w proszku i bardzo duży chlust wódki. Poezja. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 13:23 Takiego klasycznego nie lubię, ale bardzo lubię to 😍 blog.giallozafferano.it/chezbibia/salame-di-cioccolato-bianco-e-pistacchi/ Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 13:33 Homo, czy jak ja nigdy wczesniej tego nie jadlas? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 17:43 boogiecat napisała: > Homo, czy jak ja nigdy wczesniej tego nie jadlas? Jadłam jadłam. Sklepowe były dość paskudne ale koleżanka z uni na wszystkie imprezy przynosiła. To w końcu poprosiłam o przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 17:46 iwles napisała: > > Zdjęcie! Zdjęcie! > > To nie jest zbyt fotogeniczne danie. Moge wysłać zdjęcie okolicznosci przyrody gdzie był spożywany ze smakiem w towarzystwie innych pysznościami. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 14:21 uwielbiam ale tylko taki domowy. Sklepowe mają wypełniacz jakiś kukurydziany - paskudne w smaku. Z racji "zdrowotności" robię tylko na boże narodzenie i wielkanoc. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 17:36 No to zrobiłam, mam dres na gumkę, mogę żreć Odpowiedz Link Zgłoś
anatewka11 Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 14:23 Kiedyś robiłam bardzo często, teraz staram się nawet o tym nie myśleć a tu masz, przypominają ci. Ostatnio robiłam w tm piszingera, czyli wafke przekladane masą. I ta masa to był najpyszniejszy blok jaki kiedykolwiek jadłam. I najlepszy na ciepło, po ostygnieciu to już było tylko pyszne. Ale podczas wyskrobywania miski mmmmrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
mum2004 Re: Blok czekoladowy 27.02.21, 16:39 Moje dzieciaki czasami robią jak mają ochotę na słodkie. Bardzo lubimy. Odpowiedz Link Zgłoś