stephanie_harper2 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 14:17 Policzyłam, 8 czarnych, 5 granatowych, 2 białe na lato i jeden czerwony (nie wiem po co ) a i 2 sportowe. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 14:19 3 sportowe, 1 miękki (taka koszulka obcięta pod biustem), 6 ciazowo-karmiacych, 4 beżowe/różowe, 2 do skomplikowanych pleców, 3 czarne. Ostatni kupiony dwa lata temu, i z tych wszystkich noszę w tej chwili te 6, ale za kilka miesięcy się ich pozbede. Jakiś czas temu wprowadziłam zasadę, że jak kupuje coś nowego, to mam się pozbyć 2 rzeczy z szafy (niekoniecznie tego samego typu garderoby). Dobra strategia, żeby nie kupować rzeczy, których nie potrzebujesz lub cię nie zachwycają. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 14:22 stategia dobra! choc nie kupuje niczego,co mnie nie zachwyca to jednak co i az cos mnie zaachwyci, bywa, ze na chwile Ostatio wywalilam dwa duze wory rzeczy, a moglam zachomikowac na te wyrzucanie po dwie rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 14:58 No to możesz retrospektywnie zaliczyć i kupić duuuuuzo staników Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 15:16 wlasnie po tym watku widze, ze plasuje sie ponizej srednej, choc mialam cicha nadzieje, ze sie wiecej minimalistek zglosi! Odpowiedz Link Zgłoś
canaille Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 16:12 O, to w końcu będziesz na minusie Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 20:34 Owszem, racja Ale ta metoda ma to do siebie, że powstrzymuje mnie przed kupieniem czegoś tylko dlatego, że np. jest na przecenie lub do czegoś do czego nie jestem do końca przekonana i w zasadzie nie potrzebuje, bo będzie mnie kosztować wyrzuceniem dwóch innych rzeczy. A ja lubię swoje ciuchy. Toteż generalnie kupuje rzeczy, które potrzebuje albo mnie zachwycają i leżą ładnie itp. Generalnie, bo zdarzają się poslizgi Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 20:54 zalezy ile ma, zeby w koncu bylo na minusie Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 21:16 Ano właśnie biorąc pod uwagę ekspozycję na ewentualne pokusy i ilość ciuchów w szafie, lata świetlne. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 14:54 Specjalnie dla ciebie policzyłam, 16 zwykłych (miękkie, usztywniane, gładkie, koronkowe) i 3 sportowe. Nie wiedziałam, że tyle mam tego dobrodziejstwa 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 15:10 Dwa białe ( jeden z koronką jeden pod t-shirt bezszwowy), dwa czarne ( te same co białe), jeden beżowy i jeden czerwony. Sportowego żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
anglofillka Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 15:53 Aktualnie używanych 10. Dwa białe, dwa czarne, reszta kolorowe. Uważam, że mam mało, i muszę dokupić. Marka: najczęściej Gaia. Odpowiedz Link Zgłoś
canaille Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 16:11 Mikams, czemu pytasz rekordzistki ile razy w miesiącu zakładają staniki? Stanik stanikowi nierówny. Push-upa zakładam, kiedy zależy mi na efekcie, czyli prawie nigdy. La perlę mam dla mania (zresztą i tak kupiłam zły rozmiar, więc tylko napawam się faktem posiadania takiej koronki z dżetami). Kolorowe staniki typu mały top mam na lato do określonych bluzek. Mam poniżej 10 staników. W ciągu ostatniego miesiąca na pewno jeden raz założyłam Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 16:29 z ciekawosci pytam bo wiem, ze jak mam czegos w duzej ilosci to to glownie zalega nie noszone i zastanawiam sie ile stanikow faktycznie sie regularnie nosi przy duzej ilosci a ile z nich zalega. Ale fakt np. moj bezowy ostatni raz zalozylam latem i pewnie znowu doczeka do lata, zima go nie nosze wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
mika.wika Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 16:21 7 sztuk. 3x czarny, pudrowy róż, szary, biały, beżowy. Sportowych 0. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 21:24 Policzyłam właśnie, że 45, oprócz sportowych. Aczkolwiek mogło coś mi umknąć w praniu. Uprzedzając pytanie mikams, używam z tego 15-20 (na dwutygodniowe wakacje, biorę około 12 - bo nie mogę się zdecydować co zabrać, choć oczywiście nie udaje mi się użyć wszystkiego). Z 15 sztuk mam w rozmiarze mniejszym niż obecnie - trzymam je, bo nie mają prawie śladów użytkowania i nie jestem w stanie tego wyrzucić. I teraz sedno: co z tym mogę zrobić? To nie są staniki z sieciówek, tylko normalne biustonosze z brafittingowej rozmiarówki. Przestałam się łudzić, że schudnę i mi się cycek zmniejszy, tylko mi to zajmuje miejsce w szafie. Wrzucić do kontenera z używanymi ciuchami trochę szkoda. Próbować komuś oddać - trochę głupio, bo to bielizna. Ktoś coś? Odpowiedz Link Zgłoś
donica35 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 22:11 Kiedyś słyszałam? czytałam? o akcji zbierania używanych, w dobrym stanie, biustonoszy i wysyłaniu ich bodajże na Madagaskar. Łączyło się to chyba z badaniami i uświadamianiem kobiet, grupa lekarzy się w to angażowała. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 22:59 jesli to sa drogie staniki w rozmiarach takich, ze tanio nie da sie kupic, to bym sprobowala je sprzedac. Napisze Ci, co ja zrobilam z moimi za malymi - poczekalam az straca elastycznosc i wyrzucilam Sportowym nic nie dolega, moze doczekaja az cora je przejmie. Na trzytygodniowe wakacje wzielam 3 staniki - bezowy, kolorowy plus miekki do siedzenia kolo domu czy do ogrodka. Spokojnie wystarczylo, ale pralam. I nimimalistka nie jestem. ps. wygralas w tym watku a ja wlasnie za zalando pozaznaczalam kolejne staniki Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: ile macie biustonoszy? 10.03.21, 01:25 Bozesz żebym miała 12 staników brać na wakacje.... Ja biorę 3-4. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: ile macie biustonoszy? 10.03.21, 09:26 Podobnie mam z butami :p Na wakacje dwutygodniowe w pl (własnym samochodem) zabrałam raz 13 par :p I nawet 11 z nich użyłam! Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: ile macie biustonoszy? 10.03.21, 09:21 Serio? Myślisz że jest szansa że ktoś to kupi? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: ile macie biustonoszy? 10.03.21, 10:07 Tak, klienci sa identycznie jak w przypadku używanej odzieży. Popatrz na all czy olx. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: ile macie biustonoszy? 10.03.21, 11:34 dzięki, może się kiedyś za to zabiorę Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 10.03.21, 23:02 nawet tu na forum byl watek o cenach stanikow w niektorych rozmiarach i forumki pisywaly o kupowaniu uzywanych. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: ile macie biustonoszy? 28.04.21, 23:18 Ziuta, ja ostatnio sprzedałam na olx 2 staniki wcale nie nowe. Poszły w 3 dni. Nie wiem kto to kupuje może zboczency 😉, ale jak placa to mi wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 23:05 a jak jestesmy przy temacie stanikowym - da sie cos zrobic z lekko drapiaca koronka? Stanik niemal idealny, w sklepie nie drapal ale po calym dniu jednak czuje lekkie podraznienie. Moze by przestal zalegac. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: ile macie biustonoszy? 10.03.21, 09:23 mikams75 napisała: > a jak jestesmy przy temacie stanikowym - da sie cos zrobic z lekko drapiaca kor > onka? Stanik niemal idealny, w sklepie nie drapal ale po calym dniu jednak czuj > e lekkie podraznienie. Moze by przestal zalegac. Wymoczyc w lenorze? Powinno zmiekczyc koronke. Tylko musisz tak wykombinowac, zeby druty nie lezaly w plynie bo szybko popekaja. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: ile macie biustonoszy? 10.03.21, 09:46 black_halo napisała: > Tylko musisz tak wykombinowac, zeby druty nie lezaly w plynie bo szybko popekaja. a niby cóż takiego jest w płynie do płukania, co szkodzi blasze nierdzewnej (z niej robione są fiszbiny)? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 10.03.21, 23:03 ja nawet nie wiem czy z blachy sa robione a nie jakiegos twadego plastiki. Ale przetestuje z moczeniem w czyms. Odpowiedz Link Zgłoś
ursula.iguaran Re: ile macie biustonoszy? 10.03.21, 10:11 4 - sportowy, jasny szary, ciemny szary i granatowy A i tak noszę ciągle ten ciemno szary. Jak musi iść do prania to na jeden dzień zakładam inny a potem wracam po praniu do ulubionego. Nie kupuję sieciówkowych biustonoszy, tylko drogie, dobrze dobrane, w moim ulubionym kształcie. Kiedyś dobrane przez brafitterke, teraz już kupuje sama bo wiem czego szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: ile macie biustonoszy? 10.03.21, 14:30 Duzo za duzo Jak mi sie jakis spodoba, to nabywam. 4 to moim zdaniem bardzo oszczednie. Sportowe + zwykle + niezwykle tez, wychodzi duzo wiecej. Zwykle sa np. do lekarza. Niezwykle sa na inne okolicznosci. Prz.prdalam na nie pieniadze wiec w czasie covida zaczelam sie troche ograniczac ale co nabylam, to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: ile macie biustonoszy? 28.04.21, 23:10 Dziwi mnie jak mozna miec 4 staniki. To tak jak miec 4 pary majtek. W kolko nosicie ten sam stanik? Albo osoby, ktore nosza tylko staniki czarne/granatowe/bordo/grafitowe - nie nosicie w ogole jasnych ubran? Mysle ze optymalna liczba to okolo 20. Przeciez inny stanik zaklada sie pod biala bluzke, inny na randke, inny do biegania. Nie nudzi wam sie na okraglo chodzic w czarnym/bezowym staniku? Nie lubicie miec roznych fasonow, kolorow, raz nosic miekki koronkowy a raz usztywniana balkonetke? Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: ile macie biustonoszy? 28.04.21, 23:26 Ja używam codziennie innego, dla fantazji i dlatego aby ciało odpoczęło. Niestety każdy stanik gdzieś mnie drapie albo uciska. Może ze 2 mam takie które nic nie robią, ale są właśnie za luźne 🙂 Przeciwnie do rad brafiterek mnie dobrze dopasowane staniki uciskaja. Jak nie uciska to jest za luźny bo podnosi się do góry. Także ten... Mam białe, nie mam żadnego czarnego (prawie nie noszę czarnych ubrań), mam kolorowe, we wzory, miękkich nie noszę wszystkie lekko usztywniane. (bardzo napompowanych też nie poza tym biust to chciała bym raczej zmniejszyć a nie powiększyć). Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 29.04.21, 00:44 ja tez nie lubie tych polecanych ciasnych obwodow - wg mnie one ujda na szczuplutkich dziewczynach a jak sie ma dodatkowe kilogramy i sie wcisnie w taki ciasny obwod to bulki sie odznaczaja na bluzce i wyglada to fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: ile macie biustonoszy? 29.04.21, 11:27 Ja nie wiem, czy mam w domu 20 par majtek czy skarpetek. Mam kilka staników w różnych kolorach, piorę po 2-3 założeniach. Pralka chodzi często i dorzucam stanik do prania innych ubrań w niskiej temperaturze i bez wirowania. Ja niestety, ze względu na rozmiar raczej nie mogę poszaleć z fasonami czy kolorami. Ostatnio potrzebowałam beżowy i znalazłam całe 3 w moim rozmiarze (w końcu wróciłam do sprawdzonego sklepu i kupiłam jedyny beżowy, bo wiedziałam, że ten model dobrze leży)... Więc mam beżowy identyczny jak granatowy nie znudził mi się . Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: ile macie biustonoszy? 29.04.21, 17:11 Ale jak to nie zmieniasz codziennie??? 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: ile macie biustonoszy? 28.04.21, 23:12 Mam cały worek staników, tak myślę ze 30, w tym jakaś połowa nieużywana i powinna być wyrzucona. I tak najczęściej używam kilka z nich, reszta od wielkiego dzwonu, większość wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: ile macie biustonoszy? 28.04.21, 23:17 A czemu nie nosisz tych co nie nosisz? U mnie tylko czarne leza, bo przewaznie nosze jasne bluzki. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 29.04.21, 00:41 jak juz ktos wocil do watku to sie pochwale, ze jak poczytalam ten watek to kupilam dwa nowe biustonosze Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: ile macie biustonoszy? 29.04.21, 10:54 Koło 15, wszystkie od brafiterki Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: ile macie biustonoszy? 29.04.21, 14:26 Takich używanych obecnie mam 7 (w tym jeden sportowy) ale mam też 3 do karmienia których już nie używam i leżą mi w garderobie... bo leżą. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: ile macie biustonoszy? 29.04.21, 16:43 Po roku pandemii zdałam sobie sprawę, że mam dwa... I że wyglądają dość nieszczęśliwie. Więc kupiłam 6 - 2 białe, 2 czarne, 2 różowe. Po pierwszym praniu mam 4 różowe i 2 czarne - corcia wrzuciła na dno pralki, pod białe ciuchy, nową CZERWONĄ kurtkę... Muszę sprawdzić, czy zafarbowane przyjmą barwę choćby majtkowego różu, czy spiorą się w jakąs upiorną brudną szarość... Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: ile macie biustonoszy? 29.04.21, 16:57 10 sztuk, w tym 3 przeznaczone do ćwiczeń, ale nie sportowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jeszcze_blizniaki Re: ile macie biustonoszy? 01.05.21, 06:58 Ja mam ze 4, plus 2 sportowe na motocykl. Absolutnie i totalnie nienawidzę mierzyć w sklepach staników. Cierpię jakbym znów miała nosić te grube prążkowane rajstopki z czasów przedszkola.... Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: ile macie biustonoszy? 01.05.21, 09:25 I chodzisz na okrągło w tych czterech? To muszą się szybko zużywać i i tak musisz mierzyć. To tak jakby chodzić w czterech bluzkach na zmianę. No #niewyobrażamsobie Nie masz czasem ochoty na fantazyjne przezroczystości w drobny hafcik? Coś ładnego, co cieszy oko? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 01.05.21, 13:07 ja niby mam wiecej ale i tak zawsze sa 1-2 ulubione i prane w kolko, przy dobrej jakosci spokojnie kilka lat wytrzymuja. Odpowiedz Link Zgłoś