Dodaj do ulubionych

Spinning dla grubasa?

10.03.21, 18:39
Dziewczyny, w silce kolo mnie są zajęcia spinningowe. Jestem spasiona, kondycyjnie tak sobie a od jazdy na zwykłym rowerze boli mnie duda. Pytanie czy w ogóle się wybierać? Nie boje się, że nie podołam kondycyjnie, bo najwyżej pojadę wolniej, ale o moje siedzisko chodzi. Z Waszego doświadczenia, da się wytrzymać? Można podłożyć ręcznik?
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Spinning dla grubasa? 10.03.21, 18:49
      Na moim spinningu nie dałabyś rady na początkuwink Co do siedziska, mam spodenki kolarskie, one robią wygodę.
    • kanna Re: Spinning dla grubasa? 10.03.21, 18:51
      Ja kupiłam sobie szersze siodełko - wtedy nic nie boli smile
    • alicia033 Re: Spinning dla grubasa? 10.03.21, 18:52
      panikara_28 napisał(a):

> Można podłożyć ręcznik?

niewygodnie.
      Jak już to spodnie z pampersemwink, jak koniecznie coś chcesz, chociaż rowery spinningowe niekoniecznie mają typowe siodełka kolarskie, więc niewykluczone, że typowa odzież sportowa będzie wystarczająca.
      Przykładowo:
      www.rowertour.com/p/14929/accent-montella-szorty-rowerowe-damskie-34-z-wkladka
    • padum Re: Spinning dla grubasa? 10.03.21, 19:28
      Raczej: czy masz ochotę?
      Tak intensywne kardio to zajęcia z rodzaju „po moim trupie”.
      • princesswhitewolf Re: Spinning dla grubasa? 10.03.21, 23:23
        Nie musi byc od poczatku intensywne. Nie zaczyna sie intensywnie
    • mikams75 Re: Spinning dla grubasa? 10.03.21, 22:52
      ile czasu siedzisz na tym siodelku, ze Cie duda boli? Moze wystarczy troche inaczej ustawic siodelko i problem zniknie?
      • homohominilupus Re: Spinning dla grubasa? 10.03.21, 22:54
        Spróbuj. Spinning fajna rzecz a nie obciąży Ci kolan.
    • princesswhitewolf Re: Spinning dla grubasa? 10.03.21, 23:12
      Tak, z nakladka z gabki na siedzenie aby bylo bardziej miekko. To akurat nie zalezy od wagi ale przywyczajenia tylka i twardosci siedzenia
    • kropkaa Re: Spinning dla grubasa? 10.03.21, 23:16
      Po 10 sekundach stania zapomnisz, że miałaś jakieś zastrzeżenia co do siodełka.
      Pierwszy spinning pamiętam, jakby to było wczoraj, a lata minęly.
    • ida_listopadowa Re: Spinning dla grubasa? 11.03.21, 06:47
      Idź po prostu na jedne zajęcia i zobacz, tylko wybierz te malo intensywne, np recovery. Są ludzie, którzy to uwielbiają, mnie nie ujęło.
      Próbuj i szukaj czegoś co jest dla Ciebie. Każdy ruch warto.
      Grubością się nie przejmuj, po to są siłownie.
      W siłowniach są też rowery stacjonarne z normalnym siedziskiem, moze to bedzie lepsze. Spinning ma te zalete, ze pedałujesz w grupie i to jest fajne
      Tak na wszelki wypadek dopisze, ze nawet obecnie niektore silownie sa czynne, trzeba poszukać, mozliwe, ze bedziesz musiala wyrobic licencje zawodnicza, koszt jednorazowy kilkadziesiat zl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka