mia_mia 26.03.21, 10:22 że w święta wybiera się do kościoła, a wcześniej do spowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca7 Re: A która się przyzna 26.03.21, 10:26 Nie wróżę temu wątkowi dużej frekwencji 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: A która się przyzna 26.03.21, 10:28 A moja szklana kula pokazuje jatkę na 200 + wpisów 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: A która się przyzna 27.03.21, 06:28 200+ wpisów to nie jatka, jatki zaczynają się od 400 Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: A która się przyzna 26.03.21, 10:41 To możliwe, wszak nim kur zapieje i ty się 3 razy się mnie wyprzesz, jakoś tak to szło w klimacie tych świąt😉 Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: A która się przyzna 26.03.21, 10:41 U spowiedzi byłam przy okazji rekolekcji. Do kościoła oczywiście, stoimy na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: A która się przyzna 26.03.21, 10:49 A jak teraz wygląda spowiedź, tak technicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:35 Tak jak zawsze, u nas są zamknięte konfesjonały, można więc mówić głośniej nie przytulając się do ścianki, można też użyć systemu audio, ponadto otwory osłonięte są folią. Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:36 Dla bardziej zaawansowanych technicznie jest też spowiedź online. Można się zapisać na określoną godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: A która się przyzna 26.03.21, 14:07 > Dla bardziej zaawansowanych technicznie jest też spowiedź online. Chrzanisz. Odpowiedz Link Zgłoś
tifa_lockhart Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:22 Byłem. Przypominam, że jesteś 53letnim mężczyzną. Spowiadałeś się Marek, ze udajesz kobite na forum? To jest jednak forma bycia transwestytą. Odpowiedz Link Zgłoś
paniusia.aniusia Re: A która się przyzna 26.03.21, 18:37 heca7 napisała: > Nie wróżę temu wątkowi dużej frekwencji 😉 > Juz 111 wpisów Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: A która się przyzna 26.03.21, 10:29 Bez kozery napiszę że ja .A reszta mi lotto. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa1 Re: A która się przyzna 26.03.21, 13:18 Poproszę mema na okoliczność, że do spowiedzi pójdę a msza online. PS. W naszym kościele-folia w konfesjonale plus po każdym spowiadającym kościelny te folie dezynfekuje Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: A która się przyzna 26.03.21, 10:44 U spowiedzie byłam dwa razy, pierwszy i ostatni. To było 30 lat temu. W celach innych niż turystyczne weszłam ostatni raz do kościoła 24 lata temu. Więc w tym roku raczej się nie wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
sabina211 Re: A która się przyzna 26.03.21, 10:56 Mi jutro kończy się izolacja domowa. Na Mszę w Wielkanoc raczej pójdę (z preferencją stania na zewnątrz, jest nagłośnienie), do spowiedzi wtedy, gdy za 2-3 tygodnie zbadam przeciwciała i będzie ich sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:06 Folia którą oddzielony jest urzędnik od petenta nie chroni przed zakażeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:13 A co ma pleksi między urzędnikiem a petentem do tematu? Chodzi o spowiedź? To chyba mocno nietrafione, bo raczej nikt nie szepce urzędnikowi do ucha z odległości kilku centymetrów od tego pleksi. Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:14 To pewnie zależy od tego, ilu petentów już zdążyło wcześniej na nią napluć. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:16 Zawsze mnie to lekko przerazalo... Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: A która się przyzna 26.03.21, 18:04 Najlepsze bylo calowanie stuly po. Brrrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: A która się przyzna 26.03.21, 19:06 W młodości pracowałam w miejscu, gdzie sobie umyślili wyjazd integracyjny gdzieś koło jakiegoś sanktuarium z wizytą w nim, do tej pory pamiętam kolejkę do całowania stópek, bleee i zdziwienie, że ja nie chcę cmoknąć, bo to przecież źródło szczęścia i błogosławieństw na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: A która się przyzna 26.03.21, 20:53 A całowanie piszczeli Jezusa w wielki piątek? Już po pierwszym rzędzie wiernych te piszczele były wysmarowane szminkami, ministranci tylko rozcierali ciągle tą samą ścierką. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: A która się przyzna 26.03.21, 23:00 gama2003 napisała: > Najlepsze bylo calowanie stuly po. > Brrrrr.... Co prawda ostatni raz byłam u spowiedzi jakieś 30 lat temu, w okolicach 1 komunii, ale serio ktoś kiedyś całował stułę?? Myślałam że to taki średniowieczny zwyczaj... Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: A która się przyzna 26.03.21, 18:35 Nienawidzę tych naglosnień. Od 6 rano nie będzie spokoju! To jest po prostu szczyt chamstwa w wykonaniu proboszczów. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:16 ja się wybiorę jak mi odwołają czarter może nie osobiście ale na mszę jutubową wejdę na pewno jak odwołają lot to niestety, nie będę miała możliwości, bo trzeci świat i internet na takie zabawy będzie za drogi. pasterka się co prawda udała ale w domu mamy lepszy internet niż w hotelu a święta mamy spędzać w hotelu właśnie do spowiedzi raczej nie chadzam, i tu epidemia nie ma nic do tego Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:19 Chodzi mi o stacjonarny udział we mszy, planujesz wizytę w kościele czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:24 jeśli pomyślę, że jestem zaszczepiona i mi wizyta jako taka nie zrobi zagrożenia - to owszem, może bym się wybrała nie przemyślałam jeszcze tematu, bo raczej myślę o tym, czy wylecę czy odwołają lot, jak już mi odwołają będę się zastanawiać, ale jeśli zaszczepionym nic nie grozi, to wtedy miałabym chęć pójść, co roku jestem na rezurekcji i wolałabym, by tak zostało(rok temu chyba pierwszy raz w życiu nie byłam- tylko internetowo, ale nie na rezurekcji chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:55 Jestem 25 dni po pierwszej dawce i wszystko wskazuje na to, że właśnie przchodzę covid. Mam nadzieję, że przynajmniej będzie łagodny, tak jak obiecują. Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:20 Msza Swieta raczej w tv, do spowiedzi bym chętnie poszła, ale nie wiem czy teraz, czy już po świętach. Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:23 Na weekend wybieramy się do znajomych nad morze, tam mniejszy kościół, to może tam pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:30 a wytlumacz mi...w Watykanie nawet koscioly sa pozamykane..a ty musisz, no musisz bo sie udusisz, isc do kosciola, mimo oficjalnych zalecen Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:36 Odczuwam potrzebę pójścia do spowiedzi. Dla mnie to taka sama potrzeba, jak potrzeba wyjścia na spacer czy do ogródka. Uwaga, chodzę też do sklepu codziennie, i do piekarni. Rozumiem, że część osób nie wychodzi nawet z domu w obawie przed.wirusem, pozwólmy każdemu decydować samemu. Czy mogłabym Ci jeszcze odpowiedzieć na jakieś pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:39 moze_sprobowac_inaczej napisała: > Rozumiem, że część osób nie wychodzi nawet z domu w obawie przed.wirusem, pozwó > lmy każdemu decydować samemu. O ile samodzielnie poniesie konsekwencje i np. w razie czego nie będzie zajmował szpitala. OK? Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:43 Rozumiem, że zatrudniasz się na sorze covidowym i będziesz decydować? Ten kto był w kościele nie dostanie pomocy, ale ten którego dzieci chodzili do żłobka/przedszkola to owszem? Odpowiedz proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:54 Do przedszkola i żłobka będą teraz chodziły tylko dzieci medyków i służb pomagających przy zwalczaniu epidemii. Odmawianie im pomocy, gdy się zakażą należy teraz do kanonu chrześcijańskich zachowań? Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:06 Nie zrozumiałaś. Do tej pory dzieci chodziły do żłobków i przedszkoli, choć nie ma takiego obowiązku, ale nie było to zabronione. Tak samo wierzący chodzili do Kosciola, choć nie ma takiego obowiązku, ale nie jest to zabronione. Nie znam nikogo, kto złapał covid w kosciele, natomiast znam całą masę ludzi, których dzieci przyniosły z przedszkola. Ja swój covid złapałam najprawdopodobniej od któregoś z klientów (mimo, że mieliśmy maski i dystans) a praca dalej nie jest zabroniona. Rozumiem, że jak trafię do szpitala, to mam nie zajmować miejsca, bo twoim zdaniem, miałam czelność prowadzić działalność w czasach pandemii. Na przełomie grudnia i stycznia byliśmy większą ekipą na 3tygodniowym wyjeździe, nikt się nie zaraził. Zarazić się możesz wszędzie i od każdego. Cala ta sytuacja pokazuje, jakimi jesteśmy ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:14 > Do tej pory dzieci chodziły Do tej pory chodziły, ale już nie będą, bo covid. A do kościoła ludzie chodzili, chodzą i będą chodzić. W najbliższych dniach częściej niż zwykle. Choć dzieci do przedszkoli chodzić nie będą, a pan minister dziś groził palcem, że będzie ścigać zgromadzenia (tak, nie dotyczy zgromadzeń w kościołach). Ja covidu nie złapałam, ale znam co najmniej jeden przypadek człowieka, który tylko po zakupy i do kościoła. I złapał w kościele. I już go nie ma. A w tym czasie żadne ze znanych mi dzieci przedszkolnych nic znikąd nie przywlokło. I czego to dowodzi? > Rozumiem, że jak trafię do szpitala, to mam nie zajmować miejsca, bo twoim zdaniem, miałam czelność prowadzić działalność w czasach pandemii. Pokaż palcem, gdzie coś takiego napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:16 > > > Rozumiem, że jak trafię do szpitala, to mam nie zajmować miejsca, bo twoi > m zdaniem, miałam czelność prowadzić działalność w czasach pandemii. > > Pokaż palcem, gdzie coś takiego napisałam. Przepraszam, to nie Ty, tylko osoba wyżej napisała, że jak trafię po Kosciele do szpitala to mam nie zajmować miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: A która się przyzna 26.03.21, 15:06 A skąd wiesz, ze covida złapałaś w pracy, a nie w kościele? Ten covid się jakoś przedstawia? Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: A która się przyzna 26.03.21, 15:19 livia.kalina napisała: > A skąd wiesz, ze covida złapałaś w pracy, a nie w kościele? Ten covid się jakoś > przedstawia? > Tylko ten z kościoła się przedstwia i informuje ,że zaraża. W pracy/sklepie/siłowni/tańcbudzie/zbiorkomie/przedszkolu/szkole nie zaraża , absolutnie nie można go złapać Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: A która się przyzna 26.03.21, 15:22 livia.kalina napisała: > A skąd wiesz, ze covida złapałaś w pracy, a nie w kościele? Ten covid się jakoś > przedstawia? > Ojej, popatrz, bo osoba z którą miałam kontakt za 3 dni miała pozytywny wynik? P.S. dramatycznie niski jest poziom tej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A która się przyzna 26.03.21, 15:26 Inaczej. Ty w przypadku tej osoby WIESZ, że miała pozytywny wynik. Stanu zdrowia ludzi siedzących obok ciebie w kościele nie znasz i nigdy nie poznasz, zwłaszcza że rządunio jakoś przestał śledzić ogniska epidemii. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: A która się przyzna 26.03.21, 20:27 >dramatycznie niski jest poziom tej dyskusji. Owszem dyskusja ma niski poziom bo go koszmarnie zaniżasz. >Ojej, popatrz, bo osoba z którą miałam kontakt za 3 dni miała pozytywny wynik? No i co z tego? A ktoś z kościoła przedstawił ci swoje wyniki, ze jesteś taka pewna, że nie był covid pozytywny? czy ty w ogóle umiesz myśleć logicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: A która się przyzna 26.03.21, 15:42 moze_sprobowac_inaczej napisała: > Nie znam nikogo, kto złapał covid w kosciele, natomiast znam całą masę ludzi, k > tórych dzieci przyniosły z przedszkola. Chcesz mi wmówić, ze te przedszkolaki były testowane? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:12 moze_sprobowac_inaczej napisała: > Ten kto b > ył w kościele nie dostanie pomocy, ale ten którego dzieci chodzili do żłobka/pr > zedszkola to owszem? Do przedszkoli i żłobków chodzą dzieci bo rodzice pracują. Do kościoła iść nie musisz - nie umrzesz od tego z głodu - możesz obejrzeć mszę w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:17 Tak, mogę i oglądam. Chodziło mi o spowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:25 Ale jeśli chodzi o mszę to byłam w czasie pandemii w kościele ty gdzie mieszkam, w tym niestety na dwóch pogrzebach i u nas wygląda to tak, że kościelny czy ksiądz liczą osoby które wchodzą i bardzo pilnują, żeby miejsca były zajmowane zgodnie z tym, jak zostały wyznaczone. Bylam na mszach dla dzieci, wszyscy przestrzegali zasad. Natomiast uważam, se większym zagrożeniem są sklepy. Tam nikt niczego nie pilnuje, byłam kilka razy również i jakiś czas temu zrezygnowalm, kupuje w osiedlowych. Nigdy nie lubiłam jak ktoś mi chucha w szyję, teraz szczególnie, a niestety niektórzy czują potrzebę wejścia na kogoś, byłyby tylko upolować coś w koszyku w lidlu Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:43 Byłaś kiedyś w sklepie gdzie ludzie przez godzinę siedzą sobie na głowie, gadają, śpiewają, a potem kasjerka brudnymi łapskami wciska im ciastka do buzi? Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: A która się przyzna 26.03.21, 13:01 mia_mia napisał(a): > Byłaś kiedyś w sklepie gdzie ludzie przez godzinę siedzą sobie na głowie, gadaj > ą, śpiewają, a potem kasjerka brudnymi łapskami wciska im ciastka do buzi? Prosze cię.... w sklepie co druga osoba ma źle założoną maskę, która odchyla bo musi powiedzieć koleżance że akurat jest jakaś zajebista promocja na staniki w Lidlu. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: A która się przyzna 26.03.21, 13:07 I tak przez godzinę? Mam ci wklejać zdjęcia i filmy z mszy których w internecie są tysiące, ani dystansu ani maseczek? Nie wiem gdzie mieszkasz, ale u nas w marketach życie towarzyskie nie kwitnie, taki urok wielkiego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:27 Nie widzisz róznicy miedzy mszą a puszczaniem dzieci do przedszkola?? Niezmiernie mnie zadziwia jak wiara emulguje ludziom mózgi... Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:38 Przecież biskup powiedział, w kościoły to miejsca uzdrowień duchowych i fizycznych, a w przedszkolu to chyba można co najwyżej złapać wirusa, to chyba logiczne co jest potrzebne w walce z pandemią Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:48 Jaki pożytek dla społeczeństwa z chodzenia do kościoła? Co nam ubędzie jeśli się od tego powstrzymacie? To rodzaj centrum rozrywki, które są zamknięte, z tą różnicą że normalne centra rozrywki generują dochód do budżetu, a nie zabierają z niego pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: A która się przyzna 26.03.21, 13:15 Bez przesady. Ja jestem osobiście za delegalizacją kk. Ale póki co, działa legalnie i są ludzie, którzy uważają, że ta instytucja jest im potrzebna (nie mylić z wiarą, ta nie wymaga budynku z facetem w kiecce). Jeden idzie do sklepu, inny do kościoła, jeszcze inny do fryzjera. Zarazić się można w windzie idąc wyrzucić śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: A która się przyzna 26.03.21, 15:47 Zgadzam się. Tyle, że sklepy i fryzjerzy są zamknięci na 4 spusty. Uczciwie byłoby traktować wszystkich równo. Jeżeli nie równo, to pierwszeństwo mają ci, którzy dokładają się do wspólnej kasy, więc kościoły powinny zostać otwarte jako ostatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: A która się przyzna 26.03.21, 15:39 moze_sprobowac_inaczej napisała: >pozwólmy każdemu decydować samemu. > Ano właśnie. Tyle, że ateistom nie pozwolono. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:43 Weekendy u znajomych nad morzem i wizyty w kościołach, a w wątku obok się dziwią, skąd mamy 35 tysięcy dziennie and counting Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: A która się przyzna 26.03.21, 13:47 sumire napisała: > Weekendy u znajomych nad morzem i wizyty w kościołach, a w wątku obok się dziwi > ą, skąd mamy 35 tysięcy dziennie and counting Znajomi są zaszczepieni obiema dawkami, pracują zdalnie. My po chorobie, być może nie mamy wystarczających przeciwciał, ale podejmujemy ryzyko. Mlodsza alergik. Drogę do nich możemy pokonać bez zatrzymywania się. Czego jeszcze nie zrozumiałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: A która się przyzna 26.03.21, 15:09 „Ale podejmujemy ryzyko” Normalnie bohaterowie z was! Jakiś medal powinniście dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: A która się przyzna 26.03.21, 15:13 To była ironia, nie załapałas? Odpowiedz Link Zgłoś
prenessa Re: A która się przyzna 26.03.21, 16:00 Przeraża mnie że po ostatnich SKANDALICZNYCH wydarzeniach z udziałem kościoła jeszcze ktoś ma ochotę iść i sapać jakieś grzechy do starego pryka -pedofila, który wcześniej być może akurat skończył uprawiać seks z jakąś uczennicą albo zwykłą prostytutką, które taksówkami podjeżdżają pod "plebanie". Wstyd i hańba! Odpowiedz Link Zgłoś
prenessa Re: A która się przyzna 26.03.21, 16:01 A całemu temu przybytkowi zwanemu "kościołem" życzę jak najgorzej, żeby zdechli z głodu bo przybytki będą puste i nikt nie będzie rzucał kasy na ich utrzymanie! Dramat co to za chora instytucja! Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:29 Daj spokój, mam ciekawsze zajęcia. Poza tym już dawno wyrosłam wiary w magię i gusła wszelakie. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:36 Ja nie byłam od początku epidemii. I chociaż brakuje mi mszy w kościele i Eucharystii, zwłaszcza teraz, w okresie Wielkanocy, na razie się nie wybieram. Co więcej , uważam,że kościoły powinny być zamknięte na cztery spusty, bez możliwości udziału wiernych w jakichkolwiek obrzędach. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:37 nie przyznam sie bo jak w tym domu juz kilkanascie lat mieszkam nawet nie wiem gdzie tu jest kosciol katolicki ale pisanki beda. W polskiej szkole dziecko bedzie robic pisanki Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:42 Nie przyznam się i w ogóle nie chodzi o pandemię. Kiedyś chodziłam, 3 lata temu jeszcze. Nie jestem w stanie iść tam gdzie jest jedno wielkie zamiatanie pod dywan i krzywdzenie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:42 nie chodziłam przed pandemią, to i nie pójdę teraz. Skoro unikam jak się da źródła potencjalnych zakażeń, to musiałabym chyba wypluć mózg, żeby nagle się nawrócić i koniecznie iść w spęd emerycki. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:49 do domu pedofilów i wrogów kobiet nie chodzę. więc nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia.1980 Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:50 Do spowiedzi w tym roku nie idę (ale mój mąż i syn byli) ale w niedzielę wielkanocną do kościoła idę. Tak jak chodzę przez większość czasu pandemii. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:51 Jestem czysta jak łza. Kąpię się codziennie a dodatkowo....tadam.....mam bidetkę😁😛 Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: A która się przyzna 26.03.21, 11:51 a widzieliście nii tych co chodzą? poza oczywistościami typu taniarada to same trolle jednorazowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:04 Przyznam się, ze wiem gdzie KK w okolicy, ale w żadnym nie byłam w środku od jakiś 20 lat. I nie zacznę teraz. Za to kilka lat temu pierwszy raz byłam na Jasnej Gorze, i niestety wrażenia nie były pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:51 Ja nie wiem, jak wygląda tutejszy kościół od środka, a mieszkam tu sześć lat. Raz córka zgubiła telefon w okolicy kościoła, to zapukałam na plebanię zapytać, czy ktoś nie przyniósł. Zakonnik podsunął pomysł, że może córce wypadł w kościele i leży między ławkami. Młoda omal się nie udusiła ze śmiechu, jak podzieliłam się z nią tym podejrzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:06 Ja się waham. Tzn. ze względów wiary chętnie bym poszła, ze względów epidemiologicznych obawiam się, że będzie za dużo chętnych na nasz niewielki kościół, i o ile święceń mamy dużo o tyle już chyba mszy jest jak w każdą niedzielę, i obstawiam, że chętnych będzie za dużo jeszcze zobaczymy. Do spowiedzi jednak pójdę ale chyba już po świętach- do zesłania ducha św. jeszcze czas, więc nie będę się pchać do kolejek teraz ;D Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:08 No ja się chyba wybiorę w pobliże - do środka wchodzić nie będę - i zrobię filmik dla policji nt łamania obostrzeń przez księdza i wiernych Odpowiedz Link Zgłoś
naszastruga [...] 26.03.21, 12:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tifa_lockhart Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:26 Ej Marek...Tam gdzieś powyżej pod nickiem Stavros2002 pisałeś, że już się wyspowidałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
mja-15 Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:17 Im dalej od tych degeneratów w kk, tym zdrowiej i wcale o covid nie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:19 Kosciol niemiecki nie oferuje spowiedzi, wiec corka nie pojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
naszastruga [...] 26.03.21, 12:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:40 Może tam księża są mniej ciekawscy Odpowiedz Link Zgłoś
naszastruga [...] 26.03.21, 13:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: A która się przyzna 26.03.21, 13:09 ciekawe ze ta sama wiara raz to traktuje jako sakrament a raz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: A która się przyzna 26.03.21, 13:41 Kościół niemiecki pod tym względem wybiórczo jest. Chyba się boją, że jeszcze więcej ludzi odejdzie, a z nimi ich podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
naszastruga [...] 26.03.21, 14:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
naszastruga [...] 26.03.21, 15:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: A która się przyzna 26.03.21, 15:29 Może chodzi o zasadę: jeden nick w jednym wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
naszastruga Re: A która się przyzna 26.03.21, 23:02 Jaki jeden nick? Mam jakiś drugi? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: A która się przyzna 27.03.21, 08:02 Widocznie tak. A może i trzeci, i czwarty. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: A która się przyzna 26.03.21, 13:11 Spowiedź to najbardziej upokarzający akt, zrozumiałam to mając może 9 lat i od tamtej pory nie byłam, mój początek odejścia z kościoła. Potem poszło błyskawicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: A która się przyzna 26.03.21, 14:11 Coś w tym jest. Przeżyłam parę przepięknych spowiedzi, ale niemożność przystępowania odebrałam z pewną ulgą. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:44 Nie żartuj. Nigdy nie byłam u spowiedzi, kościoły zwiedzałam czasem turystycznie. Teraz doszłam do takiej niechęci, że nawet podziwiać ich architektury nie chcę i nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: A która się przyzna 26.03.21, 12:59 do spowiedzi nie, chociaż nasz proboszcz robi spowiedź spacerową, ale poświęcić jajeczka bym poszła. w naszej parafii nie wiąże się to z ofiarą na tacę, odbywa się na dworze, z sąsiadami składamy sobie życzenia, jest bardzo fajnie. dzieci też lubią w tym wydarzeniu uczestniczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: A która się przyzna 26.03.21, 19:35 annajustyna napisała: > Nie ma zakazu zgromadzeń? Nie napisałam, że pójdę, lecz, że poszłabym i wyjaśniłam dlaczego. Lubię tradycje wielkanocne, ale nie aż tak by łapać covida. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Brawo ty 26.03.21, 18:40 conena napisała: > do spowiedzi nie, chociaż nasz proboszcz robi spowiedź spacerową, ale poświęcić > jajeczka bym poszła. w naszej parafii nie wiąże się to z ofiarą na tacę, odbyw > a się na dworze, z sąsiadami składamy sobie życzenia, jest bardzo fajnie. dziec > i też lubią w tym wydarzeniu uczestniczyć. > Jedyna na tym forum ,może dwie i ja. Odpowiedz Link Zgłoś
bominka Re: Brawo ty 26.03.21, 18:42 Spowiedź juz zaliczyłam 2 tyg temu. W święta nie wybieram się do kościoła, wystarczy odbiornik tv, także ten tego jatki ze mnie nie bedzie😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: Brawo ty 26.03.21, 20:43 U spowiedzi bylam dwa razy w zyciu- pierwszy i ostatni. W ogole w głowie mi się nie mieści idea szeptania do ucha obcemu chłopu moich najskrytszych myśli. A w życiu! Poza tym ja to grzechów żadnych nie mam: nikogo nie zabiłam, podatki place, męża nie zdradzam, lewych l4 nie biorę. Odpowiedz Link Zgłoś