Dodaj do ulubionych

Maski LED do twarzy - co sądzicie?

27.03.21, 16:29
Badania są obiecujące, a w US wielki hype na nie jest.
Ceny tych zabawek są wysokie (jeśli chce się mieć certyfikowane), lecz podobno ich działanie anti-ageing jest bardzo dobre i poparte nauką.
Co sądzicie, warto wydać np 1,7 tys na takie cudo? Premia przyszła za zeszly rok to tak sobie dumam big_grin

Tutaj słynna Dr. Dray:
www.youtube.com/watch?v=VN2Tlb21ck8
Obserwuj wątek
    • zlota.ptaszyna Re: Maski LED do twarzy - co sądzicie? 27.03.21, 16:30
      Już mnie temat interesuje I liczę na fajną dyskusję

błagam tylko niech nie przychodzi tu thankyou które rozbuja vonteg do 300 postów a potem stwierdzi że w sprawie zmarszczek należy iść do chirurga
      • mashcaron Re: Maski LED do twarzy - co sądzicie? 27.03.21, 16:39
        😅
      • bylamnarandce Re: Maski LED do twarzy - co sądzicie? 27.03.21, 16:45
        Tutaj porównała parametry Hot and Flashy, ale niestety Omnilux Contour niedostepny w Europiesad Dzwoniłam do dystrybutora na PL ale też braki na magazynie mają, jakieś szaleństwo...
        www.youtube.com/watch?v=ySqbpdFyCDQ&ab_channel=HotandFlashy
        • taje Re: Maski LED do twarzy - co sądzicie? 27.03.21, 19:25
          Popatrz na maskę CurrentBody, wysyłają wszędzie, linka podałam niżej. Ma też taki plus, że jest elastyczna (zrobiona z silikonu) i dopasowuje się do twarzy. CurrentBody ma też kołnierz na szyje i dekolt ale nie próbowałam.
    • savignonblanc Re: Maski LED do twarzy - co sądzicie? 27.03.21, 18:45
      Dziś kupiłabym taka z kołnierzem na szyje.
    • primula.alpicola Re: Maski LED do twarzy - co sądzicie? 27.03.21, 18:48
      Jedno pytanie: czy trzeba w tym spać?
      • taje Re: Maski LED do twarzy - co sądzicie? 27.03.21, 19:23
        Nie, sesja trwa ok. 10-15 minut (w mojej 10 min.) Ale bywa tak relaksująco, że czasami zasypiam w masce, światło wyłącza się samo po 10 min.
    • bread_pita Re: Maski LED do twarzy - co sądzicie? 27.03.21, 18:51
      Musi być taka plastikowa maska? Kiedyś popularne były lampy bioptron, najczęściej ze światłem żółtym, ale można było dokupić nakładki z innymi kolorami, np. z czerwonym. To nie to samo?
      • bylamnarandce Re: Maski LED do twarzy - co sądzicie? 27.03.21, 19:26
        Raczej nie. Tu chodzi o czerwone światło o długości 633
    • taje Re: Maski LED do twarzy - co sądzicie? 27.03.21, 19:21
      Też mnie te badania zainteresowały. Podobno działanie anti-aging to czerwone światło LED, niebieskie ma działanie przeciwtrądzikowe etc. Ja mam taką, miała dobre recenzje i cenowo w porównaniu do innych też ok www.currentbody.com/products/currentbody-skin-led-light-therapy-mask Czy działa trudno powiedzieć ale na pewno nie szkodzi smile I jest bardzo relaksująca. Natomiast odradzam szeroko reklamowany NuFace (technologia microcurrent)
      • bylamnarandce Re: Maski LED do twarzy - co sądzicie? 27.03.21, 19:25
        Ale microcurrent (mikroprądy) dziala zupelnie na cos innego...Pobudza mięśnie twarzy. LEDy działaja na skore.
        Ja mam opricz tego foreo bear i nim sie wlasnie rażę mikroprądami
        • taje Re: Maski LED do twarzy - co sądzicie? 27.03.21, 19:28
          Wiem, wiem, tak tylko dodałam a propos urządzeń, które są obecnie modne. Mam NuFace (drogie jak cholera zwłaszcza z różnymi końcówkami) i zupełnie nie widzę żadnych efektów a sporo zachodu jest z tym smarowaniem się żelami etc. Żałuję zakupu. Maska LED jest przynajmniej łatwa w obsłudze i nie zajmuje w ogóle czasu.
    • lajtova Re: Maski LED do twarzy - co sądzicie? 27.03.21, 19:37
      Podziwiam skuteczność marketingowócow którzy potrafią wmówić że ludziom potrzebne jest coś co jest mniej użyteczne od psiego gówna.
      • bylamnarandce Re: Maski LED do twarzy - co sądzicie? 27.03.21, 20:04
        A na jakiej podstawie tak mówisz? Masz dostep do badan usprawniających, ze czerwone światło led jednak nie dziala anti ageing?
      • taje Re: Maski LED do twarzy - co sądzicie? 27.03.21, 20:11
        Ale zawsze to maska a maski, to wiadomo! Na Twoim miejscu bym jeszcze zbadała, czy na COVID-a aby nie działa, kto wie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka