jaga.34 30.03.21, 17:44 W pokoleniu naszych rodziców większość homoseksualistów zakładała zwyczajne rodziny wiążąc się z kobietami. Czy te kobiety zazwyczaj widziały o tym że mają za męża homoseksualistę. Jak się układało w takich rodzinach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oceandream Re: Gej jako małżonek. 31.03.21, 08:44 35wcieniu napisał(a): > Oddaj anne.fal! O właśnie! 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Gej jako małżonek. 30.03.21, 18:14 Nie wiem, ale jestem na 90% pewna że mój ex jest gejem Układało nam się ok, dopóki nie chodziło o sprawy seksualne, ba - prawie wzieliśmy ślub. Na szczęście wyobraziłam sobie 40 lat prawie-że-celibatu (albo zdrad...) i do dalszej części życia wybrałam sobie kogoś innego, po drodze testując czy aby na pewno ze mną jest wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
zapomnialosiehehe1 Re: Gej jako małżonek. 25.01.25, 08:54 A eks zalozyl rodzine, ma kobiete czy faceta obecnie? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Gej jako małżonek. 30.03.21, 18:41 Był kiedyś artykuł na ten temat, wyznania nauczycielki, która wyszła za kolegę z pracy. Nieszczęśliwa była. Zniszczył jej życie, odebrał szansę na małżeństwo z kimś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Gej jako małżonek. 31.03.21, 00:04 mama-ola napisała: > Zniszczył jej życie, odebrał szansę na małżeństwo > z kimś innym. A skąd ta pewność? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Gej jako małżonek. 31.03.21, 14:59 mama-ola napisała: > odebrał szansę na małżeństwo z kimś innym. gdyż? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Gej jako małżonek. 31.03.21, 15:29 w tym artykule akurat bylo opisane (jesli to ten sam o ktorym mysle), ze w tamtych czasach czyli jakies 30 lat temu, jak nie wiecej, nie miala wiekszych szans na zamazpojscie, albo przynajmniej tak czula. Male miasteczko, sfemenizowane srodowisko i nagle pojawil sie on-mlody nauczyciel. Od poczatku cos jej nie pasowalo, mimo, ze nie miala duzo doswiadczenia w tej materii, bo po pierwszym stosunku, poszedl zwymiotowac do lazienki..no ale coz..zlozyla to na karb zdenerwowania. Pozniej pojawialy sie roznego rodzaju dziwne sytuacje..zwlaszcza kiedy maz sie upil. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Gej jako małżonek. 25.01.25, 11:05 Jesteś pewna, że mówisz o połowie lat 90 a nie pięćdziesiątych? Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Gej jako małżonek. 25.01.25, 14:25 simply_z napisała: > bo po pierwszym stos > unku, poszedl zwymiotowac do lazienki..no ale coz..zlozyla to na karb zdenerwow > ania. Rany po czymś takim moje poczucie własnej wartości wylądowałoby w piwnicy Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Gej jako małżonek. 25.01.25, 15:15 >Zniszczył jej życie, odebrał szansę na małżeństwo z kimś innym. Znaczy, że zmusił ją do tego małżeństwa czy jednak się zgodziła? Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Gej jako małżonek. 30.03.21, 18:45 Oni zenili sie z Jezusem i teraz jest to co widac codziennie na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
m78wt3c Re: Gej jako małżonek. 25.01.25, 14:16 srubokretka napisał: > Oni zenili sie z Jezusem i teraz jest to co widac codziennie na tym forum. Kiedyś ściemniali rodzinie i znajomym że "poczułem/-am powołanie" i ukrywali się po plebaniach i po klasztorach męskich i żeńskich. Teraz już po tych różnych Marszach Równości już nie musza ściemniać i seminaria duchowne i nowicjaty zakonne naraz ...opustoszały. 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Gej jako małżonek. 30.03.21, 18:49 Mam znajomą, którą były mąż porzucił niedługo po narodzinach ich córki. Jak się okazało - dla faceta. Poznali się w jednym z związków wyznaniowych, oczywiście negatywnie zapatrujacych się na kwestię homoseksualizmu. Z nim oczywiście nie mam kontaktu, ona chyba ułożyła sobie życie, patrząc po FB - przynajmniej takà mam nadzieję, bo sprawa była koszmarna. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Gej jako małżonek. 30.03.21, 18:52 Znałam taką parę, właśnie nie z "pokolenia naszych rodziców ", bo jakieś 15 lat starsi ode mnie. Poznali się w ruchu oazowym. Pan okazał się gejem. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Gej jako małżonek. 30.03.21, 18:50 Ile par, tyle historii. Zresztą mężowie lesbijek też byli i są. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Gej jako małżonek. 30.03.21, 18:56 Dawny znajomy mojego męża z pracy po latach okazał się gejem. Tzn już jak go poznałam (jeszcze przed jego ślubem) był jakiś taki... miękki, łapką tak machał i tak cieniutko mówił. Był bardzo kobiecy (wiem, nie wszyscy geje tak mają ale on bardzo zwracał tym uwagę). Ożenił się, kupili z żoną willę na prestiżowym warszawskim osiedlu. Urodziły im się dzieci. I pan nagle zakochał się w koledze. Po czym odszedł do niego oznajmiając, żonie że on zawsze czuł się gejem tylko...chciał mieć dzieci Najlepsze, że jak się ożenił to dalsi znajomi z tego samego zawodowego środowiska jak się o tym po miesiącach dowiadywali robili zdziwione miny- ale jak to? Ożenił?! A to on nie jest gejem??? A gadane to on miał o seksie. Do dziś pamiętam jak opowiadał o seksie z dziewczyną na włączonej, wirującej pralce po paru skrętach Ach, och co z niego był za ogier Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Gej jako małżonek. 30.03.21, 21:37 Mój kolega gej ma nawet „wyjściową żonę”. Jego znajoma chodzi z nim w miejsca, gdzie wypada być z drugą połówka. Rodzina się nie czepia, on żyje w szczęśliwym gejowskim związku, wszyscy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Gej jako małżonek. 31.03.21, 05:25 W dzisiejszych czasach? Ja byłam taką „wyjściową dxiewczyną” dla wielu chłopakow, na ilu weselach i imprezach firmowych się wybawiłam to moje 😜😎. Ale to było ponad 20 lat temu... Czy teraz byłby to problem gdyby dwóch facetów poszło razem? Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Gej jako małżonek. 25.01.25, 10:59 Też kiedyś byłam taką dziewczyna dla kolegi ze studiów na weselu jego brata. Rodzice kolegi prawie nas zareczyli na tym weselu 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
allijja Re: Gej jako małżonek. 30.03.21, 19:03 brat-bliźniak mojego ówczesnego narzeczonego był gejem. Przez dłuższy czas spotykał się z facetem, który miał zone i dzieci. Też zastanawiałam sie, jak ten jego facet funkcjonuje w małżeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Gej jako małżonek. 25.01.25, 02:19 z ciekawości, bliźnięta homozygotyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: Gej jako małżonek. 30.03.21, 19:11 Nie wiem jak się układało kiedyś,ale chodziłam do klasy z dziewczyną, która szybko wpadła, wyszła za mąż i jak dzieciak był w okolicach wczesnoszkolnych się rozwiedli. Kilka lat później razem z ową koleżanką spotkaliśmy się na kawie i opowiedziała mi, że już po rozwodzie jej mąż przyznał, że jest homo, wcześniej nie był pewien. W tym przypadku wszystko się dobrze skończyło. Koleżanka ma drugiego męża, syn już dorosły, na studiach ma dobry kontakt z ojcem, bogobojna rodzina ex męża jakoś to zaakceptowała. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gej jako małżonek. 30.03.21, 19:19 znajoma znajomego rozwiodla sie z mezem, bo cos podejrzewala (byly tez inne powody, oczywiscie). niedlugo po rozwodzie ex-maz znalazl sobie "milosc zycia" - mezczyczne. kobieta dosc ciezko to przezla, nie wiadomo dlaczego winila siebie. dluga historia straszniejsza dosc dobra znajoma byla zamezna z gejem przez jakies 5 lat (lub nawet wiecej). odkryla to przez przypadek. co ciekawe, w zasadzie wszyscy ich znajomi z pracy wiedzieli o tym PRZED ich slubiem - a nikt jej nie powiedzial ... Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Gej jako małżonek. 30.03.21, 19:20 >większość homoseksualistów zakładała zwyczajne rodziny wiążąc się z kobietami.< Na czym, trololo, opierasz takie przeświadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Gej jako małżonek. 25.01.25, 14:39 Nie wiem jakie są statystyki ale myślę że dużo, zwłaszcza w przeszłości. Sama pamiętam jak w latach 90., ja w wieku podstawówkowym, jestem u koleżanki z klasy, oglądamy video z jakiegoś wesela w jej rodzinie, ona opowiada kto i co na nagraniu i w pewnym momencie mowi pokazując na wąsatego tańczącego faceta i babkę w dalszym tle że o, a ta ciocia jakas tam i wujek jakiś ale się rozwiedli się bo on okazał się gejem. Koleżanka wydawała się być nieco rozbawiona gdy o tym mówiła Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Gej jako małżonek. 30.03.21, 20:01 Mam znajomą, która miała męża i dwójkę dzieci, a teraz ma ex-męża, dwójkę dzieci i żonę (wzięły ślub w Holandii). Z mężem jej się nie układało, to nie było szczęśliwe małżeństwo, nie mam pojęcia czemu za niego wyszła. Ale po comingoucie rozkwitła wręcz - i paradoksalnie - zrobiła się dużo bardziej kobieca, tak jakby wcześniej jej ta kobiecość przeszkadzała. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Gej jako małżonek. 30.03.21, 23:25 Pewnie ją tłumiła, żeby męża nie zachęcać do seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Gej jako małżonek. 30.03.21, 23:53 Miałam taki przypadek w rodzinie. Koszmar i cztery zniszczone życia. Córki bowiem sobie średnio z traumą poradziły. Pan wiedział, że jest gejem, ale ponieważ rzecz się działa w środowisku ŚJ, to stosunek do osób homoseksualnych jest karygodny i któryś mądry inaczej starszy wyjaśnił, że to fanaberia i kiedy założy rodzinę, to mu przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Gej jako małżonek. 31.03.21, 00:23 kolezanki ojciec dokonal coming out w wieku .... 60 lat, kiedy juz nie mogl zyc w klamstwie i od 10 lat zyje ze swoim partnerem, ktorego mial kiedy malzenstwo trwalo... kolezanka twierdzi, ze wiedziala od zawsze, bracia zerwali kontakt w ojcem... pomyslec ile osob po drodze unieszczesliwil,... bo rodzina, kosciol itp. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Gej jako małżonek. 31.03.21, 13:36 Ja mysle , ze nie rodzina i kosciół tylko prześladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Gej jako małżonek. 25.01.25, 11:01 Ale to właśnie „rodzina, kościół” były tymi powodami, dla których pan założył rodzinę wbrew własnym chęciom i preferencjom… Co podkreślam, bo terapie konwersyjne są nadal silnie forsowane przez środowiska prawicowe i kościelne. Szczególnie w USA, gdzie aktualnie orientacja seksualna jest przedstawiana nie jako element tożsamości, tylko „tendencja/podszept szatana” i osoby homoseksualne wręcz silnie zachęca się do wstępowania w związki hetero. Odpowiedz Link Zgłoś
trudneslowa Re: Gej jako małżonek. 31.03.21, 00:26 Mamy takiego całkiem dobrego znajomego. Tzn. mieliśmy. Piękna, fajna, ogarnięta druga żona, z którą ma córkę (w tamtym czasie, kiedy drama się rozpętała, dziewczynka miała 6 lat). Z pierwszą żoną ma syna. Gościu lansiarz, jakieś drogie auto, logo na koszuli albo tiszercie, ale poza tym zupełnie w normie (de facto później okazało się, że ma koszmarne długi), dało się z nim bezstresowo wypić piwo na grillu. Wyszło, gdy ktoś szukał znajomych na instagramie po numerze telefonu - i ten nasz koleżka miał swój numer sprzężony z sekretnym (sic) kontem. Przebierał się w kobiece ciuchy, szukał kontaktu z mężczyznami, opisywał swoje gejowskie przygody oraz oferował np. pokazy przed kamerką za bony do Amazona. Wyszedł z tego tragiczny syf. Od wieczoru, kiedy screeny i link do konta rozszedł się wśród znajomych, nikt nie ma z nim kontaktu, mimo wielu prób jego najlepszych kolegów, przyjaciół. Zapadł się pod ziemię. Minęło od tego parę lat. Jego druga żona, na nowo ułożyła sobie życie i niedawno urodziła dziecko z nowym partnerem. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Gej jako małżonek. 25.01.25, 11:03 > Od wieczoru, kiedy screeny i link do konta >rozszedł się wśród znajomyc A dlaczego rozsyłaliście sobie te informacje wśród znajomych…? 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Gej jako małżonek. 31.03.21, 00:50 Znam taką historię, para z 10 lat starsza ode mnie. Pan dokonał comingoutu gdy dzieci były we wczesnym nastolęctwie. Rozwiedli się. Żona jakoś się pozbierała (strasznie ją lubię), córka w miarę też, ale na synu odbiło się to bardzo ciężko Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Gej jako małżonek. 31.03.21, 05:40 Idealny dla pań które lubią zdradzać. Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka73 Re: Gej jako małżonek. 31.03.21, 13:27 Znam taki przypadek, to, że mąż to gej wyszło po 20 latach, jak odszedł do innego mężczyzny. Żona w szoku. 2 dzieci. Ale dziwię się jej, ze nic nie podejrzewała przez tyle lat? Jak to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Gej jako małżonek. 31.03.21, 15:20 Znam jedną taką rodzinę, bardzo pobożna dziewczyna była przeszczęśliwa, że znalazła idealistę skłonnego z nią doczekać w dziewictwie do ślubu. A po ślubie on dalej w tym dziewictwie trwał, i trwał, i trwał. Małżeństwo cywilnie rozwiedziono, kościelnie uznano za nieważne, każdy poszedł swoją drogą i chyba obydwoje są teraz szczęśliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Gej jako małżonek. 31.03.21, 17:07 jaga.34 napisała: > W pokoleniu naszych rodziców większość homoseksualistów zakładała zwyczajne rod > ziny wiążąc się z kobietami. To jest dosc smiala teza, nie wiem czy w ogole istnieja stats i w jakim zakresie, po za tym ktora generation nazywasz "pokoleniem naszych rodzciow", bo np. moi rodzice to bylo Pokolenie Kolumbow i owszem, np. starsi od nich, Iwaszkiewicz i Parandowski choc byli wieloletnia para, to kazdy zone mial i dzieci, ale to nie jest tak, ze tego typu "solutions" byly az tak powszechne. Wielu gays pozostawalo forever bachelors/singels, czasem na stare lata zaczynali mieszkac razem i bylo to tlumaczone finansami, zdrowiem etc. Szczegolnie sporo lesbians w dlugotrwalych zwiazkach tak czynilo. BTW, bardzo niedawny film "Two of us" z fantastic Barbara Sukova & Martine Chevalier bardzo pieknie to ilustruje. Wracajac do moich rodzicow i ich generation, mieli oni kilka zaprzyjaznionych par panow i pan mieszkajacych razem, o ktorych homosexualizmie "wszyscy" wiedzieli ale oficjalna wersja byla "brak mieszkan" co w powojennej Warszawie czy Gdansku, czy jakimkolwiek innym miescie nie bylo w zaden sposob naciaganym rationalization Owszem, pamietam pewna znajoma rodzicow, ktora koniecznie (koniecznie!!!) chciala ozenic swojego synusia Maciusia, choc tez nie bylo zadnym secret jakie sexual needs ma ow Macius; chyba w koncu odpuscila choc wydaje mi sie, ze umarla bez pelnej swiadomosci, ze jej syn jest gay true and true. Znam kilka kobiet z mojego pokolenia, ktore juz jako tzw. mature women (w okolicach 50tki), po odchowaniu dzieci, czasem majac juz wnuki, rozwiodly sie i sa teraz w zwiazkach z kobietami. Aczkolwiek zadna ale to zadna z nich nie wpasowuje sie w jakis stereotyp "lesbian woman" Life. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: Gej jako małżonek. 25.01.25, 10:48 Może po prostu nie podobają się mężom? Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Gej jako małżonek. 25.01.25, 11:03 Tanebo, mąż któremu nie podoba się żona znajduje sobie kochankę i/lub się rozwodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Gej jako małżonek. 25.01.25, 14:12 Znam jedna taka pare, bardzo udane malzenstwo. On ma kogos, ona ma kogos, a na zewnatrz pelnia szczescia i wspolny biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Gej jako małżonek. 25.01.25, 14:51 Być może jest biseksualny. Prawdziwa lesbijka z facetem nie wytrzyma w długotrwałej relacji, nawet pokazowej. Z gejami pewnie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Gej jako małżonek. 25.01.25, 14:37 U mnie w bloku była para gejów - tancerzy, nikogo nie dziwili. W wieku moich rodziców Odpowiedz Link Zgłoś