nangaparbat3 04.04.21, 17:36 Przeczytałam jednym tchen, ale to zupełnie nie "czytadło". Głęboka, smutna, bolesna, ale otwierająca nadzieję. Han Kang "Wegetarianka". Naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nangaparbat3 Re: piękna powieść 05.04.21, 09:44 W powodzi szarości piękna powieść Han Kang się zagubiła, to jeszcze dorzucę okładkę Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: piękna powieść 05.04.21, 10:01 Jest tez audiobuk i w pdfie Google pokazuje Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: piękna powieść 05.04.21, 11:27 Hmm, może spróbuję, choć recenzje są różne. Ale dziwi mnie jedno - naprawdę w Azji fakt przejścia na wegetarianizm budzi powszechny szok, skandal i ostracyzm społeczny? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: piękna powieść 05.04.21, 21:38 Jeszcze nie czytałam recenzji, ale może zajrzę, własciwie ciekawe, co o tym piszą. Przede mną ta książka otworzyła jakieś nowe drzwi. A w Azji - pewnie różnie jest. Jej nie rozumieją, nie jest buddystką, nie robi tego ze wzglądów zdrowotnych. I wyobrażają sobie, że patrzy na nich z orzydzeniem. bardzo ciekawa konstrukcja - powieść jest napisana z perspektywy trojga bohaterów, ale nigdy samej bohaterki. wiemy, co myślą oni, nigdy co co ona. A ona jest wyjątkowo małomówna. Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: piękna powieść 05.04.21, 20:37 Czytałam kilka lat temu i za dobrze nie pamiętam. Pamiętam moje odczucie po skończonej lekturze: dziwna i fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaafg Re: piękna powieść 05.04.21, 21:26 Oo kusila mnie, ale po przeczytaniu recenzji jednak odrzucilam. Mowisz ze jednak warto? Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: piękna powieść 05.04.21, 21:32 Ja tutaj dopiszę "Wierzyliśmy jak nikt" R. Makkai. Odpowiedz Link Zgłoś