Dodaj do ulubionych

piękna powieść

04.04.21, 17:36
Przeczytałam jednym tchen, ale to zupełnie nie "czytadło". Głęboka, smutna, bolesna, ale otwierająca nadzieję.
Han Kang "Wegetarianka".

Naprawdę warto.
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: piękna powieść 05.04.21, 09:44
      W powodzi szarości piękna powieść Han Kang się zagubiła, to jeszcze dorzucę okładkę

https://ecsmedia.pl/c/wegetarianka-w-iext67469321.jpg
    • kotejka Re: piękna powieść 05.04.21, 09:52
      Dodaje, dzięki smile
      • nangaparbat3 Re: piękna powieść 05.04.21, 10:01
        Jest tez audiobuk i w pdfie Google pokazuje smile
    • memphis90 Re: piękna powieść 05.04.21, 11:27
      Hmm, może spróbuję, choć recenzje są różne. Ale dziwi mnie jedno - naprawdę w Azji fakt przejścia na wegetarianizm budzi powszechny szok, skandal i ostracyzm społeczny?
      • nangaparbat3 Re: piękna powieść 05.04.21, 21:38
        Jeszcze nie czytałam recenzji, ale może zajrzę, własciwie ciekawe, co o tym piszą. Przede mną ta książka otworzyła jakieś nowe drzwi.
        A w Azji - pewnie różnie jest. Jej nie rozumieją, nie jest buddystką, nie robi tego ze wzglądów zdrowotnych. I wyobrażają sobie, że patrzy na nich z orzydzeniem.
        bardzo ciekawa konstrukcja - powieść jest napisana z perspektywy trojga bohaterów, ale nigdy samej bohaterki. wiemy, co myślą oni, nigdy co co ona. A ona jest wyjątkowo małomówna.
    • fil.lo Re: piękna powieść 05.04.21, 20:37
      Czytałam kilka lat temu i za dobrze nie pamiętam. Pamiętam moje odczucie po skończonej lekturze: dziwna i fajna.
    • mamaafg Re: piękna powieść 05.04.21, 21:26
      Oo kusila mnie, ale po przeczytaniu recenzji jednak odrzucilam. Mowisz ze jednak warto?
    • mae224 Re: piękna powieść 05.04.21, 21:32
      Ja tutaj dopiszę "Wierzyliśmy jak nikt" R. Makkai.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka