Dodaj do ulubionych

Okres a ciąża?

07.04.21, 20:53
Doradźcie dziewczyny. W styczniu przespałam się z facetem, oczywiście zabezpieczaliśmy się ( prezerwatywa). Potem w lutym dostałam normalnie okres, w marcu też. Powinnam dostać teraz, ale opóźnia się trzeci dzień ( dziś jest 29 dzień cyklu). Czytałam o miesiączce w czasie ciąży, że może się raz pojawić? Czy to możliwe, abym była w ciąży? Mam 48 lat, w zasadzie początki menopauzy ( jak stwierdził ginekolog) i typowe objawy PMS?
Obserwuj wątek
    • kalafiorowa.es Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 20:59
      Jak masz początki menopauzy, to zaburzenia miesiączkowania nie powinny dziwić. Zresztą 3 dni chyba każdemu się zdarza od czasu do czasu.
      Nie panikuj i leć po test do apteki jak nie chcesz poczekać jeszcze dwóch dni na okres.
    • nangaparbat3 Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 21:03
      MIałam w ciąży pierwszą należną, ale była raczej symboliczna, zupełnie inna niż zwykłe.
      Za to 3 dni przesunięcia, zwłaszcza koło pięćdziesiątki, to normalka była, nie stresuj się niepotrzebnie.
      • akseinga1975 Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 21:05
        Bardziej objawy menopauzy niz ciazy.
        • milupaa Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 21:16
          Tak, a poza tym normalnej zdrowej kobiecie regularnie miesiączkującej zdarza się 1-2 nietypowe cykle w ciągu roku np. dłuższy lub krótszy. Jak ktoś ma podejrzenia idzie do rissmana albo apteki, kupuje test, sika i zaraz wie. W dniu spodziewanej miesiączki ciąża jyz wyjdzie. Myślałam że takie rzeczy wie każda dorosla kobieta.
    • milupaa Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 21:13
      Drogie Bravo, spóźnia mi się okres co robić 😁 Troll? Myślałam, że masz z 20 lat zanim nie doczytałam.
      • milupaa Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 21:23
        Poza tym nie wierzę że w 3 miesiącu można nie zorientować się ze jest się w ciąży. Pierwszy miesiac ok, ale w drugim już są takie zmiany w samopoczuciu i fizjologii ze trzeba się mocno postarać aby nie zauważyć.
        • annajustyna Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 21:25
          Niektóre się orientują dopiero w czasie akcji porodowej...
        • rb_111222333 Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 21:25
          Jest taki program - ciąże z zaskoczenia. I tam babeczki i ich otoczenie deklarują, że nic nie wiedzieli aż do rozwiązania
          • milupaa Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 21:54
            Oglądałam że 2 odcinki, czasami jest to uzasadnione medycznie, ale to są właśnie niezwykle rzadkie przypadki.
            • annajustyna Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 22:12
              Na całe szczęście.
          • ichi51e Re: Okres a ciąża? 08.04.21, 16:51
            w tym programie to babki przede wszystkim zaprzeczają wszystkim objawom rękami i nogami. wypierają normalnie
    • magata.d Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 21:13
      Nie, niemożliwe.
    • ichi51e Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 21:18
      raczej tak to nie wyglada. wyostrzony węch? ból piersi? raczej menopauza niż ciaza
      • slupkova Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 21:33
        ichi51e napisała:

> raczej tak to nie wyglada. wyostrzony węch? ból piersi? raczej menopauza niż ci
        > aza

Nie ma wyostrzonego węchu, ani bólu piersi.
    • memphis90 Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 21:24
      Jesteś 3 miesiące po seksie. Co Cie powstrzymuje przez nasikaniem na patyczek, który jest dostępny od ręki w każdym rossmanie?
      • slupkova Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 21:32
        Bo nie podejrzewałam do tej pory, ale jutro kupię test. Choć ciąża wydaje mi się wręcz nieprawdopodobna. Żadnych objawów ciąży nie mam- teraz raczej klasyczny PMS, spuchnięcie ciała, zatrzymywanie wody, ogólna płaczliwość i rozdrażnienie. Dwa tygodnie temu przeszłam ostre zapalenie pęcherza moczowego i brałam furaginę max, może też stąd to przesunięcie. Ale nietypowo dla PMS- mam piękną cerę, piękne włosy- a wtedy zawsze miałam przetłuszczone kudły i przetłuszczającą się cerę.
        • annajustyna Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 21:35
          To pewnie po furaginie, to bardzo silny lek.
          • memphis90 Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 21:42
            Furagina? Bardzo silny lek??? 😂😂😂
            • slupkova Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 22:01
              memphis90 napisała:

> Furagina? Bardzo silny lek??? 😂😂😂

Lekarz mi też mówił, że silny.
              >
              • ichi51e Re: Okres a ciąża? 08.04.21, 16:53
                tak mówią bo w wypadku leków wiara to 30% sukcesu
            • annajustyna Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 22:11
              Bardzo. I o mocnych skutkach ubocznych, wypłukuje choćby mnóstwo minerałów. To właściwie jak antybiotyk.
              • slupkova Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 22:16
                Aha, dodam, że to była Neo Furagina max, a dzień w którym się kochaliśmy był 8 dniem cyklu.
                • annajustyna Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 22:24
                  Ale w prezerwatywie, więc spokojnie.
    • ewamaria.star Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 21:38
      Raczej nie ciąża, ale jeżeli masz wątpliwości to weź test.
    • thea19 Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 22:34
      48lat a dalej nic nie wie o własnej fizjologii, tragedia
    • mrs.solis Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 22:38
      Stara baba z ciebie, a zachowujesz sie jak mloda psita. Myslalam, ze jakas malolata pomylila forum. Tyle lat zyjesz na swiecie i nigdy nie przesunal ci sie okres? Zawsze mialas jak w zegarku?
      • milupaa Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 23:18
        👍
      • slupkova Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 23:27
        mrs.solis napisała:

> Stara baba z ciebie, a zachowujesz sie jak mloda psita. Myslalam, ze jakas malo
        > lata pomylila forum. Tyle lat zyjesz na swiecie i nigdy nie przesunal ci sie ok
        > res? Zawsze mialas jak w zegarku?

Akurat tak. Zawsze regularnie co 28 dni, czasem wczesniej co 26-27. Ale był regularny.
        • milupaa Re: Okres a ciąża? 07.04.21, 23:39
          I przez całe 48 letnie życie nie słyszałaś o tym, że okres może się przesunąć z wielu powodów a przed menopauza staje się nieregularny? Chyba nie masz dzieci? Bo byś nie sprawdzala po 3 miesiącach czy jesteś w ciąży.
          • kalafiorowa.es Re: Okres a ciąża? 08.04.21, 09:24
            O rany, kobiety, wyluzujcie. Jak mowa o zakazie aborcji to wrzask, ze zamozne i wyksztalcone sobie poradza a te mniej zamozne i mniej swiadome juz nie, a w ogole to nie ma w szkole zajec na temat seksualnosci, biologii i zapobiegania ciazy.
            A jak przyjdzie co do czego to mniej swiadoma wdepczecie w podloge.
        • baatexja Re: Okres a ciąża? 08.04.21, 11:37
          Menopauza – wiek
          Ostatnia miesiączka ma zazwyczaj miejsce pomiędzy 45. a 55.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Okres a ciąża? 08.04.21, 09:59
      W ciąży nie ma miesiączki, mogą wystąpić krwawienia, ale to nie jest miesiączka. Co jest bardziej prawdopodobne, to że jesteś już w końcówce pierwszego/na początku drugiego trymestru ciąży po stosunku z zabezpieczeniem, w której wystąpiły dwa krwawieniami przypominające miesiączkę i w czasie, kiedy miała ona się pojawić, czy że po prostu spóźnia ci się okres, co zdarza się nawet zdrowym, młodym kobietom, a co dopiero kobietom w wieku menopauzalnym? Zrób test to wszystkie twoje wątpliwości się rozwieją.
      • slupkova Re: Okres a ciąża? 08.04.21, 11:11
        mebloscianka_dziadka_franka napisała:

> W ciąży nie ma miesiączki, mogą wystąpić krwawienia, ale to nie jest miesiączka
        > . Co jest bardziej prawdopodobne, to że jesteś już w końcówce pierwszego/na poc
        > zątku drugiego trymestru ciąży po stosunku z zabezpieczeniem, w której wystąpił
        > y dwa krwawieniami przypominające miesiączkę i w czasie, kiedy miała ona się po
        > jawić, czy że po prostu spóźnia ci się okres, co zdarza się nawet zdrowym, młod
        > ym kobietom, a co dopiero kobietom w wieku menopauzalnym? Zrób test to wszystki
        > e twoje wątpliwości się rozwieją.

Ja miałam normalną miesiączkę. Kilka dni- normalne krwawienie, nawet dość obfite. Ale jeszcze dziś kupie test.
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Okres a ciąża? 08.04.21, 13:35
          No to jak miałaś normalną miesiączkę, to nie jesteś w ciąży. A na pewno nie po tym stosunku cztery miesiące temu.
    • alpepe Re: Okres a ciąża? 08.04.21, 10:45
      Jak już mam doradzić, to uważam, że stanowczo za rzadko sypiasz z tym facetem. I nie, nie jesteś w ciąży.
      • annajustyna Re: Okres a ciąża? 08.04.21, 10:50
        Też mnie to zdziwiło 🤣🤣🤣. Oczywiście, że nie jest.
    • slupkova Re: Okres a ciąża? 08.04.21, 16:50
      Wiecie co dziewczyny? Kupiłam 3 testy strumieniowe" na zdrowie", zrobiłam jeden. Nic nie wykazało- po prostu oba okienka są puste, bez pasków. A wszystko robiłam prawidłowo. Wyjęłam nasadkę, nasikałam, odczekałam 5 minut i nic.
      • ichi51e Re: Okres a ciąża? 08.04.21, 16:55
        odpowiedz jest jedna - takie to wszystko dziwne ze ani chybi kolejny Mesjasz. Gratulacje!!!
        • konsta-is-me Re: Okres a ciąża? 08.04.21, 17:01
          😆😆😇
      • konsta-is-me Re: Okres a ciąża? 08.04.21, 16:59
        Zrób kolejne ,2...
        • slupkova Re: Okres a ciąża? 08.04.21, 17:00
          konsta-is-me napisała:

> Zrób kolejne ,2...

To już chyba do rana poczekam.
          • alpepe Re: Okres a ciąża? 08.04.21, 17:08
            a tam było odczekać 5 minut, nie 10? Jak oba okienka puste, to coś zrobiłaś źle.
            • slupkova Re: Okres a ciąża? 08.04.21, 19:33
              Zrobiłam ponownie- wynik negatywny. Wychodzi, że nie jestem w ciąży. Dla pewności zrobię jeszcze jutro.
              • annajustyna Re: Okres a ciąża? 08.04.21, 19:34
                Oczywiście, że nie jesteś. Jutro może okres po prostu nadejść.
    • slupkova Re: Okres a ciąża? 09.04.21, 15:37
      Dziś rano, na czczo zrobiłam kolejny test. Również wyszedł negatywny- ciąży brak. Tymczasem okresu nie ma. Dziś jest 34 dzień cyklu i nic się nie dzieje. Co to może być? Dodam, że nigdy wczesniej nie miewałam czegoś takiego. Czyżby klimakterium wkroczyło?
      • annajustyna Re: Okres a ciąża? 09.04.21, 16:05
        Zrób termin u gina.
        • slupkova Re: Okres a ciąża? 09.04.21, 16:16
          annajustyna napisała:

> Zrób termin u gina.

Nie rozumiem? Jaki termin?
          • annajustyna Re: Okres a ciąża? 09.04.21, 16:31
            Żeby się dowiedzieć, czy to już menopauza.
            • slupkova Re: Okres a ciąża? 09.04.21, 16:42
              Zmiany menopauzalne to on zauważył już na jesieni kiedy byłam na kontroli. Że pomniejszone jajniki, suchość pochwy itp.
              • annajustyna Re: Okres a ciąża? 09.04.21, 18:50
                No to masz odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka