Dodaj do ulubionych

Covid zatoki

12.04.21, 08:19
Czy ktoś z Was przechodził infekcję koronawirusem z takimi typowymi objawami zatokowymi? Dopadło mnie cos takiego jakis miesiąc temu - dzień stanu podgorączkowego, zatkane zatoki z mikrokatarem, bol twarzy, zwłaszcza zatok szczękowych, oslabienie, uczucie rozbicia, lekki ból głowy. Przez parę dni ledwo slyszałam na jedno ucho. Katar się nie rozwinął. Po tygodniu w zasadzie bylo po temacie, uczucie zatkania trwało jeszcze jakis czas. Myslalam, że mnie przewialo, że to klasyczne przeziębienie, ale dokladnie dzien po mnie na to samo zapadł moj mąz - z identycznym przebiegiem. Dzieci zdrowe.
Moje rozkminy wzięły sie stąd, ze mam możliwość spotkania sie z kims dawno nie widzianym z rodziny. Jedyną szansę na te spotkanie widzę w tym, ze robię test na stare przeciwciała -wychodzi pozytywny - spotykam się....W innym przypadku spotkania nie będzie - nie chcę ryzykować - ani, ze ja sie zarażę, ani że ja aktualnie zarażam. No ale pytanie, czy jest sens inwestować w test... z jednej strony slyszę, ze nowa mutacja ponoć czesto rzuca sie na zatoki, z drugiej - wiele osób w moim otoczeniu choruje, ale typowo objawowo- z goraczką i bardzo zlym samopoczuciem przez 2-3 tygodnie.
No i mam dylemat czy spotkanie odpuścić czy zainwestować w badanie...
Obserwuj wątek
    • zonda-m Re: Covid zatoki 12.04.21, 08:26
      Tak, moja koleżanka z pracy. Typowe zatoki, jak już wiele razy w przeszłości miała. Ale po paru dniach całkowity brak węchu i smaku, więc zrobiła test. Covid.
      • ankanka3 Re: Covid zatoki 12.04.21, 08:35
        To my w ogóle nie stracilismy węchu i smaku.
        • gajmal Re: Covid zatoki 12.04.21, 08:48
          Moja przyjaciółka też miała podobne objawy jak Ty i ma przeciwciała
      • alfa36 Re: Covid zatoki 12.04.21, 10:25
        Bo to może jest tak, że covid atakuje coś, co najsłabsze w organizmie?
        • ortolann Re: Covid zatoki 12.04.21, 13:39
          Też, ale ta brytyjska mutacja niekoniecznie atakuje węch i smak. Są za to własnie chore zatoki.
    • bergamotka77 Re: Covid zatoki 12.04.21, 10:17
      U mnie zaczęło się od mega kataru i zatkanego nosa oraz typowej dla zatok wydzieliny w gigantycznych ilościach- zużyłam tonę chusteczek. Tak że to może być to.
    • jehanette Re: Covid zatoki 12.04.21, 10:23
      Zainwestuj w badanie. Moja koleżanka miała takie objawy i miała covid, ja miałam takie objawy i nie miałam covida. Zatem na dwoje babka wróżyła.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Covid zatoki 12.04.21, 12:37
      Test jest za darmo, więc o jakiej inwestycji mówisz?

Miałam bardzo podobne objawy, test negatywny. Komentarz lekarza - inne choroby nadal istnieją, covid nie sprawił, że zniknęły.
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Covid zatoki 12.04.21, 12:38
        jak_zwykle_wszystko_zajete napisała:

> Test jest za darmo, więc o jakiej inwestycji mówisz?

Dotarło do mnie, że mówisz o teście na przeciwciała smile Zrobiłabym dla własnego spokoju.
    • arabelax Re: Covid zatoki 12.04.21, 14:00
      Ja tak mialam. Zatoki, katar gigant, a późniejokazalo się, ze to covid. Zanim w koncu test zribilam, to dosc dlugo w takim przeziebieniowym stanie bylam.
    • ankanka3 Re: Covid zatoki 12.04.21, 17:52
      Zrobiłam. Ciekawe, co wyjdzie.
      • hedna Re: Covid zatoki 14.04.21, 17:21
        I co wyszło?
        • ankanka3 Re: Covid zatoki 14.04.21, 21:29
          Nie mam przeciwciał. Czyli jakas inna zaraza mnie wtedy dopadła. Ech, myślalam, ze będe miała z głowy...
    • ivaz Re: Covid zatoki 14.04.21, 18:03
      Aktualnie przechodzę covida potwierdzonego testem 08.04 , aktualnie 14 dzień od pierwszych objawów , na początku ból i zatkanie zatok, ale beż kataru, osłabienie, rozbicie, utrata węchu i smaku na 3 dni, całe szczęście wróciło do normy, teraz najbardziej dokucza mi kaszel, i cały czas stan podgorączkowy codziennie 37,3, nawet po lekach nie do zbicia.
      Ja bym test zrobiła na twoim miejscu, a jak nie chcesz nie spotykaj się z nikim przez jakieś 2 tygodnie.
    • sonix73 Re: Covid zatoki 14.04.21, 21:44
      U mnie mąż I syn mieli tak na początku. Obaj, jeden w listopadzie, drugi w styczniu ,przekonana, że to zatoki... covid ma różne oblicza 👹

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka