Dodaj do ulubionych

wady urodowe

17.04.21, 18:38
Uważacie, że są takie pojedyncze wady urodowe, które właściwie przekreślają możliwość bycia atrakcyjnym? W sensie cała reszta jest ok, ale ta rzecz powoduje, że osoba mimo wszystko nie może uchodzić za ładną. Dla mnie to chyba będzie otyłość typu gruszka, szeroka, kwadratowa albo bardzo okrągła, pyzata twarz, wystające zęby, opadający owal twarzy tzw. chomiki.
Obserwuj wątek
    • akseinga1975 Re: wady urodowe 17.04.21, 18:41
      Popsute zeby, braki w uzebieniu, smrod potu i niemytego ciala, reszta to kwestaia gustu.
      • fitfood1664 Re: wady urodowe 17.04.21, 21:43
        racja, z tym że to nie są mankamenty urodowe
    • arabelax Re: wady urodowe 17.04.21, 19:28
      Gruszka lepsza niz jablko.
      Bardzo okragla, pyzata twarz na starosc odmladza.
      Opadajacy owal z wiekiem popularny.

A moze wlasnie ta rzecz wyroznia I przez to jest ktos bardziej charakterystyczny i przyciaga wzrok.
    • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 19:31
      Wielki nochal, ale taki naprawdę wielki, a najgorsze są opadające typu baba Jaga. Zawsze to odbiera nawet ładnym rysom uroku.
      • fitfood1664 Re: wady urodowe 17.04.21, 21:30
        uwielbiam wielkie nochale, nie cierpię nosków a już u faceta w szczególności
        • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:32
          A to zależy, pisałam o kobiecie. U faceta nochal może być większy ale też bez przesady 🙂
          • fitfood1664 Re: wady urodowe 17.04.21, 21:35
            u kobiety też spoko, wolę większy niż maciupki, mam chyba jakąś fobię małych nosków, nie cierpię!
            • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:46
              Takich małych świńskich zadartych też nie lubię. Ja lubię proste zgrabne nosy, ale może być nawet mały garbek.
              • fitfood1664 Re: wady urodowe 17.04.21, 21:52
                perkatych nie lubię, proste mnie nie kręcą wink
                • manon.lescaut4 Re: wady urodowe 17.04.21, 23:09
                  To jakie nosy Ci się podobają? smile
                  • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 23:32
                    No napisała, wielkie 😃
                    • manon.lescaut4 Re: wady urodowe 17.04.21, 23:37
                      big_grin
                      • fitfood1664 Re: wady urodowe 18.04.21, 16:02
                        no pisałam, wielkie, zakrzywione jak z propagandowych ulotek sprzed wojny uncertain
            • mebloscianka_dziadka_franka Re: wady urodowe 17.04.21, 22:21
              Ja mam wielki nos, mój mąż też i śmialiśmy się, jak miałam urodzić syna, że lekarz będzie wołał: "widać nos!", ale okazało się, że syn ma nos standardowych rozmiarów i w dodatku bardzo zgrabny. Jednak fatum dużego nosa wisi nad nim i wróżę, że w okresie dojrzewania dołączy do rodziców nosaczy tongue_out
              • zosia_1 Re: wady urodowe 17.04.21, 22:53
                Piękne!
              • aandzia43 Re: wady urodowe 18.04.21, 13:44
                Jak końcówka nosa zgrabna to taka zostanie, ten element mamy określony od urodzenia, ale kość Kosowa rośnie i czasem zmienia ksztal w czasięgu dojrzewanią.
              • fitfood1664 Re: wady urodowe 18.04.21, 16:03
                nie mów hop, jeszcze może urosnąć, może nawet pojawić się garbik z czasem, różnie bywa, zależy od tego co w genach pisane, ja obserwuję z bliska rozwój dwóch wink
                • mebloscianka_dziadka_franka Re: wady urodowe 18.04.21, 18:54
                  No przecież napisałam o tym. Na pewno urośnie, bo ja też miałam mały i uroczy, teraz jest tylko uroczy tongue_out
    • beataj1 Re: wady urodowe 17.04.21, 19:33
      Resting bitch face.
      Nie jestem w stanie uznać za atrakcyjnego kogoś, od kogo mnie odpycha.
      • borsuczyca.klusek Re: wady urodowe 17.04.21, 20:06
        Najgorzej, że tu za bardzo nie wiadomo co i jak zoperować. Zęba można wstawić, nos zmniejszyć, poliki podciągnąć, a co zrobić z bitch face to nie wiem 🤷‍♀️
        • annajustyna Re: wady urodowe 17.04.21, 20:25
          Może elektrowstrząsy z lobotomią?
          • borsuczyca.klusek Re: wady urodowe 17.04.21, 20:31
            annajustyna napisała:

> Może elektrowstrząsy z lobotomią?

Dziękuję postoje 😂
    • 35wcieniu Re: wady urodowe 17.04.21, 19:35
      1sonia1 napisała:

> Dla mnie
      to chyba będzie

I wszystko w temacie. Żadna z tych rzeczy, ani żadna inna nie przekreśla możliwości bycia atrakcyjnym bo nie ma ludzi, którzy się podobają każdemu.
    • jolie Re: wady urodowe 17.04.21, 19:38
      Bardzo wysunięta do przodu żuchwa, choć Rubik miała z nią coś nie tak, a uchodzi za piękność. To może wysunięta żuchwa plus broda baby Jagi. I duży haczykowaty nos.
      • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:00
        Rubik uchodzi za piękność? To jedna z najbrzydszych modelek jakie znam.
        • borsuczyca.klusek Re: wady urodowe 17.04.21, 21:06
          Dla mnie jest zjawiskowa.
        • nuclearwinter Re: wady urodowe 17.04.21, 21:13
          Jest prześliczna.
          • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:20
            Jest s t r a sz n a 😃 Okropny androgyniczny wygląd. Ale jak widać rzecz gustu.
            • alpepe Re: wady urodowe 17.04.21, 21:23
              Podtuczyć ją i nie będzie z twarzy androgyniczna.
              • nuclearwinter Re: wady urodowe 17.04.21, 22:21
                To prawda, ona jest po prostu bardzo szczupła. Androgyniczna jest dla mnie np. Tilda Swinton.
                • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 22:33
                  Tilda ma bardzo ciekawa urode mimo, że trudno uznać ja za ładna 🙂 Ma ładna córkę. Lubię ja jako aktorkę.
            • borsuczyca.klusek Re: wady urodowe 17.04.21, 22:33
              Uwielbiam androgynicznych ludzi 🤷‍♀️
    • beneficia Re: wady urodowe 17.04.21, 19:45
      Wszystko jest kwestią gustu.
      Mam znajomą, która ma małe i blisko siebie osadzone oczy, garbaty nos i znamię na twarzy, a kiedyś uganiał się za nią facet, twierdząc, że jest najpiękniejszą kobietą na świecie, no piękniejszej nie ma. Opędzić się nie mogła.
      • akseinga1975 Re: wady urodowe 17.04.21, 19:51
        Bardzo niefajny watek.
        • krambambuli Re: wady urodowe 17.04.21, 22:57
          akseinga1975 napisała:

> Bardzo niefajny watek.
          O, to, to.
    • arganowa Re: wady urodowe 17.04.21, 19:55
      Może zez? taki klasyczny do środka to rzadkość, ale często widuję osoby, którym jedno oko zdecydowanie ucieka w bok. Nawet teraz w HP jest jedna taka panna. Dla mnie to szczegół, który odwraca uwagę od wszystkiego innego na twarzy. Ale to się leczy, podobno nawet wcale nie tak trudno, nie wiem więc, czemu zezowaci nic z tym nie robią.
      • 35wcieniu Re: wady urodowe 17.04.21, 20:08
        Bo nie mają potrzeby podobać się randomom zdumionym że ktoś czegoś z czymś nie robi.
        • simply_z Re: wady urodowe 17.04.21, 20:15
          ale to nie utrudnia jakoś funkcjonowania..?
          • 35wcieniu Re: wady urodowe 17.04.21, 20:25
            Nie zawsze.
      • jolie Re: wady urodowe 17.04.21, 20:08
        Lekki zez (lekki) może dodawać uroku. Mateusz Janicki ma lekkiego zeza, a i tak dobrze wygląda. Meghan Markle też.
        • fibi00 Re: wady urodowe 17.04.21, 20:13
          jolie napisała:

> Lekki zez (lekki) może dodawać uroku. Mateusz Janicki ma lekkiego zeza, a i tak
          > dobrze wygląda. Meghan Markle też.

Lucy Liu też ma zeza. Ale kobietom chyba może to pasować,w sensie że nie ujmuje jej aż tak atrakcyjności (jeśli zez jest niewielki). Ale facet z zezem już atrakcyjnie nie wygląda... Mój młodszy syn ma zeza ale w okularach jest on kompletnie niewidoczny. Jeśli nie wyrośnie z zeza będzie miał operację.
          • arganowa Re: wady urodowe 17.04.21, 20:25
            Ja nie o lekkim zezie jak u Lucy Liu, która rzeczywiście jest piękna, tylko o jednym oku na Maroko. Coś jak tu.
            https://www.dariuszkrasnicki.com/images/zez-rozbiezny-21742951.jpg
            • simply_z Re: wady urodowe 17.04.21, 21:07
              ale taki zez najczęściej się operuje i praktycznie nie widuje się osób z tego typu wadą, która utrudnia widzenie. Mylicie zez ze stirem być może.
              • jolie Re: wady urodowe 17.04.21, 21:16
                A strit to nie lekki zez?
        • nuclearwinter Re: wady urodowe 17.04.21, 20:16
          Haha miałam to samo napisać, myślałam że jestem jakąś dziwna, ale lekki zez (zwłaszcza zbieżny) może być bardzo sexy wink U kobiet zwłaszcza mi się podoba. Nie wiem czy Adriana Lima nie ma trochę zeza, zawsze mi się wydawało, że ma jakiś taki szalony wzrok big_grin Miałam też zezowatą koleżankę w szkole, była mega laską.
          • jolie Re: wady urodowe 17.04.21, 20:19
            Ten lekki zez nie przeszkadza u tych, którzy resztę mają atrakcyjną (czasami bardzo atrakcyjną).
            • nuclearwinter Re: wady urodowe 17.04.21, 20:24
              Ja bym nawet powiedziała, że wręcz dodaje uroku.
              • jolie Re: wady urodowe 17.04.21, 20:30
                Owszem, też tak uważam.
                • alpepe Re: wady urodowe 17.04.21, 21:26
                  No Lucia Santos aka sławna Izaura miała zeza, nie wiem, jak to się mogło podobać.
                  • jolie Re: wady urodowe 17.04.21, 21:30
                    Meghan Markle jest trochę do Lucii podobna, kojarzy mi się z nią.
                  • chatgris01 Re: wady urodowe 17.04.21, 21:40
                    Lucélia, nie Lucia.
                    • alpepe Re: wady urodowe 17.04.21, 22:59
                      Przepraszam więc panią Lucelię.
          • manon.lescaut4 Re: wady urodowe 17.04.21, 23:12
            Myśle ze taki lekki zez może u kobiety nadawać wygląd lekkiej nieporadności czy zagubienia, co może dodawać jej... słodyczy? smile Uroku?
    • landora Re: wady urodowe 17.04.21, 20:08
      Brak brody. Nienawidzę takiej cofniętej szczęki.
      • palacinka2020 Re: wady urodowe 17.04.21, 20:41
        Ja mialam taka cofnieta szczeki i zoperowalam (na nfz).

Potem mi mega atrakcyjna laska przedstawila swojego meza, a ten ma wlasnie taka cofnieta. Wspomnialam mu cos, ze ja to zoperowalam w ramach leczenia ortodontycznego, zupelnie nie rozumial po co.

Mam tez kolezanke dobra, ktora ma identyczna wada jak ja mialam- wielkie odstajace "zajecze" zeby, w dodatku krzywe, i cofnieta szczeke. Rowniez nie jest zainteresowana leczeniem, mimo ze ma to przeciez benefity zdrowotne, nie tylko urodowe.
        • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:02
          Hm a jaki lekarz cie zakwalifikował? To jest chyba wada zgryzu, tzw zgryz głęboki. Nie wiedziałam że to się operuje na NFZ.
          • 35wcieniu Re: wady urodowe 17.04.21, 21:05
            Operuje się tak samo jak i przodozgryz. Tylko że operacja jest zwykle poprzedzona leczeniem ortodontycznym, a to już refundowane nie jest.
            • palacinka2020 Re: wady urodowe 17.04.21, 21:31
              Chirurg szczekowy mnie zakwalifikowal. Za leczenie ortodontyczne placilam (ortodoncie), ale za sama operacje nie.
              • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:36
                Czyli najpierw leczyłaś się ortodontycznie? I nie było efektu czy jak? I dopiero potem kwalifikacja? Pytam bo też mam troche tylozgryz i krzywy dolny łuk. Nikt mi nie proponował operacji, a mam problemy z zebami przez to.
                • 35wcieniu Re: wady urodowe 17.04.21, 22:11
                  Tak wygląda leczenie. Leczenie ortodontyczne ustawia zęby po to żeby było można później operacją poprawić całą resztę. Najlatwiej to wytłumaczyć na przykładzie przodozgryzu-natura ma tendencję do wypełniania dziur- jak popatrzysz na człowieka z przodozgryzem zauważysz że jego dolne żeby pochylone są ku tylowi żeby zniwelować szparę między góra a dołem. Leczenie ortodontyczne stawia zęby do pionu (w efekcie chwilowo wygląda to gorzej bo przerwa robi się większą) a późniejsza operacja nadaje prawidłowe umiejscowienie żuchwie i wszystko zaczyna pasowac. Teraz pomyślmy co by się stało gdyby taką operację przeprowadzić bez leczenia ortodontycznego.
                  Mam nadzieję że jasno wytłumaczyłam.
                  • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 22:45
                    Tak dzięki. Czyli trzeba się zgłosić do chirurga szczękowego i on pokieruje od momentu leczenia ortodontycznego? Bo jak rozumiem to musi być jedno z drugim zgrane. Mi proponowano tyko aparat na 2 luki aby poustawiać zęby. Mi się pochyliły trochę do środka. Nie na zewnątrz.
                    • 35wcieniu Re: wady urodowe 17.04.21, 22:58
                      Jak pójdziesz do ortodonty to on oceni. Nie zawsze konieczna jest operacja. Jeżeli uzna że jest konieczna to zaplanuje leczenie ortodontyczne i wyśle cię do chirurga, żeby później móc zgrać termin operacji z planem leczenia ortodontycznego.
                      • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 23:05
                        Ok dzięki za info.
                    • palacinka2020 Re: wady urodowe 18.04.21, 08:08
                      Nie, idziesz do ortodonty i on ocenia, czy bedzie potrzebny chirurg.
                      Znanych chirurgow szczekowych w Warszawie jest raptem ze 4 i kazdy ma zone-ortodontke.
                • shmu Re: wady urodowe 18.04.21, 05:08
                  Najpierw ustawia się zęby tak, żeby pasowały do siebie PO operacji. To znaczy, że przed operacją a po leczeniu ortodoncyjnym wygląda to na ogół jeszcze gorzej.

Nie wiem jak w Polsce, ale generalnie operacje ortognatyczne robi się np. przy poważnych wadach zgryzu, problemach z oddychaniem (zespołach bezdechu), czy powracających zapaleniach zatok (górna szczęka + dolna), jak i problemach ze stawem skroniowo-zuchwowym. Wady zgryzu tylko same w sobie niekoniecznie kwalifikują do operacji, jeśli da się je wyleczyć ortodontyczne. Oczywiście u plastyka, prywatnie, wygląda to inaczej. Oni robią często, co sobie życzysz, bo na tym zarabiają.
                  • palacinka2020 Re: wady urodowe 18.04.21, 08:21
                    Nie wiem skad te informacje, nie mialam zadnych problemow z oddychaniem ani boli. Poznalam ludzi,ktorzy robili operacje za granica (nie prywatnie), i tez nie wymagano "powracajacego bolu". Zle ustawienie szczeki jest wystarczajace samo w sobie by zakwalifikowac do operacji.
                  • palacinka2020 Re: wady urodowe 18.04.21, 08:24
                    Jesli wade zgryzu da sie wyleczyc ortodontycznie to jasne, ze nikt operacji nie zrobi, bo po co? Jaki to mialoby cel, i kto na ochotnika zrobilby sobie operacje twarzy?

To jest bardzo powazny zabieg. U mnie sie wszystko goilo blyskawicznie, wiec po 3 tyg odzylam, ale prawdopodobienstwo powiklan jest niemale.
                    • milupaa Re: wady urodowe 18.04.21, 09:59
                      Ops. No dobra dowiem sie, tylko muszę znaleźć dobrego ortodontę. Ktoś może polecić w Warszawie? Muszę się w końcu za to wziąć bo planuje od liku lat 🙂 Ja mam małą wade, nie jest widoczna dla nikogo poza dentysta. Ale dentystka twierdzi że przez nią pęka mi szkliwo i niszczą się zęby. Trudno jej plomby robić no musi dobrze zgrywać z innymi zebami.
                      • palacinka2020 Re: wady urodowe 18.04.21, 10:36
                        W Warszawie? Face Clinic. Tylko zapisz sie od razu, bo na pierwsza konsultacje czeka sie 2 miesiace.
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: wady urodowe 17.04.21, 21:07
        O tak, brak tego wcięcia pod brodą i wiszące podgardle odbiera bardzo urodę.
    • fibi00 Re: wady urodowe 17.04.21, 20:10
      Ubytki w uzębieniu, ogólnie zaniedbane zęby.
    • fornita111 Re: wady urodowe 17.04.21, 20:12
      Sa, sa- np aktor ze zdjecia ma za blisko osadzone oczy i to az bije po oczach. Inny przyklad to corka Bruce'a Willisa, ktora ma za duza dolna czesc twarzy. Mocno skopane proporcje sprawiaja, ze wiekszosc ludzi uznaje twarz za brzydka, czy wrecz okropna.
      • jolie Re: wady urodowe 17.04.21, 20:14
        On ma dodatkowo wysuniętą trochę żuchwę.
        • fornita111 Re: wady urodowe 17.04.21, 20:21
          Przy tych oczach to juz nie ma duzego znaczenia wink
          • jolie Re: wady urodowe 17.04.21, 20:28
            Ma, patrz na ułożenie ust i brodę. Przy męskiej kwadratowej i normalnie ustawionej żuchwie byłoby pewnie lepiej, a tak oczy są centrum twarzy. Możliwe, że z brodą lepiej by wyglądał.
            • fornita111 Re: wady urodowe 17.04.21, 20:30
              Nie, niemozliwe.
              • fornita111 Re: wady urodowe 17.04.21, 20:32
                Zaslon sobie reka jego twarz tak zeby w ogole nie widziec dolnej czesci. I co? Nadal rysunek dziecka, albo "portret pamieciowy" zrobiony przrz specjaliste od siedmiu bolesci. No cos nie gra wyraznie i to jest odpychajace.
                • jolie Re: wady urodowe 17.04.21, 20:37
                  Hmmm, dla mnie ten gość jest owszem, nieatrakcyjny jako facet, ale w sumie neutralny. Odpycha mnie na wstępie Michał Kamiński, ciężko się na niego patrzy.
                  • fornita111 Re: wady urodowe 17.04.21, 20:39
                    No to odbiegasz pod tym wzgledem od wiekszosci ludzi najwyrazniej wink
                    • jolie Re: wady urodowe 17.04.21, 20:41
                      Chyba nie załapałam - senator Kamiński wygląda zdaniem większości ludzi lepiej niż ten aktor?
                      • fornita111 Re: wady urodowe 17.04.21, 20:43
                        Nie, ale zdaniem wiekszosci aktor jest nieatrakcyjny ze wzgledu na "dziwne oczy". To jest to co w nim ludzie zapamietuja, nie zuchwa.
                        • jolie Re: wady urodowe 17.04.21, 21:05
                          >Nie, ale zdaniem wiekszosci aktor jest nieatrakcyjny ze wzgledu na "dziwne oczy". To jest to co w nim ludzie zapamietuja, nie zuchwa.

A, ok. Zdziwiłam się, bo wydaje mi się, że w przypadku Kamińskiego to większość jednak oceni go jako mniej atrakcyjnego od tego aktora.
                          • fornita111 Re: wady urodowe 17.04.21, 21:08
                            No Urbana tez tak wiekszosc oceni wink Ale to juz kwestia calego stada cech, wieku i zaniedbania a nie jednego defektu, ktory przekresla bycie atrakcyjnym.
                        • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:06
                          Dla mnie on ma zle proporcje twarzy, rzadko się zdarza, natura bardzo się pomyliła. Górna część głowy jest za duża w stosunku do dolnej, szerokie czoło, a niżej wszystko skupione w środoku przez te oczy. Rzuchwa to akurat mniejszy problem.
                          • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:08
                            I jeszcze te odstające uszy plastusia. No wszystko co mogło się skopać to się skopało 🙈
                            • arabelax Re: wady urodowe 17.04.21, 21:31
                              U Ciebie to sie skopala ortografia. Zuchwa!
                              • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:38
                                Nie, skopał się słownik w komorce, poprawia po swojemu.
                                • m_incubo Re: wady urodowe 17.04.21, 22:58
                                  Nie poprawia, bo nie istnieje takie słowo jak "rzuchwa".
                                  A jeśli sam wpisuje "rzuchwa", to dlatego, że ty tak często piszesz, z błędem.
                                  • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 23:01
                                    Nie znasz mojego słownika 🙂 Jest fatalny pisze dziwne słowa które nie istnieją a słowa żuchwa prawie nie używam, nie jestem dentysta.
                                    A w ogóle to nie jest lekcja polskiego.
                          • jolie Re: wady urodowe 17.04.21, 21:09
                            Wysunięta żuchwa często współwystępuje z drobną brodą, która przez wadę dodatkowo jest wypchnięta do przodu, tworząc brodę baby Jagi.
                  • 35wcieniu Re: wady urodowe 17.04.21, 20:49
                    Ja dopóki nie przeczytałam że piszecie o jego oczach byłam pewna że jego fotkę wrzucono jako przykład wysokiego czoła. To jest pierwsze co pomyślałam i w ogóle co widzę jak patrzę na to zdjecie. Na oczy zwróciłam uwagę dopiero jak przeczytałam. Więc kwestia odbioru jest chyba bardzo subiektywna.
                    • fornita111 Re: wady urodowe 17.04.21, 20:54
                      Zawsze jest subiektywna... a rownoczesnie zawsze sa jakies ogolne tendencje. No ale na ten temat juz bylo sto razy wink
                      • m_incubo Re: wady urodowe 17.04.21, 23:01
                        Na pewno, bo ja w ogóle nie zwróciłam uwagi na oczy, tylko na układ twarzy od nosa w dół. Wyjątkowo nie lubię takiej "urody".
                        • m_incubo Re: wady urodowe 17.04.21, 23:08
                          Ale, co ciekawe, ogólne wrażenie robi bardzo sympatyczne.
                • arabelax Re: wady urodowe 17.04.21, 20:37
                  Dawaj swoje fote sprawdzimy, czy odpychajaca jestes jak sie czesc twarzy zakryje czy nie.
                • borsuczyca.klusek Re: wady urodowe 17.04.21, 20:37
                  Facet jest przynajmniej zapamietywalny. Widziałam go jak dotąd w dwóch filmach i od razu przykuwał uwagę.
                  • fornita111 Re: wady urodowe 17.04.21, 20:40
                    A otoz przykuwa, nie da sie ukryc. Jest to ten rodzaj szpetoty, ktora jeszcze mozna zmienic w atut wink
                • nuclearwinter Re: wady urodowe 17.04.21, 20:37
                  Dla mnie ma po prostu wszystkie elementy twarzy za blisko, wąskie usta, odstające uszy, niekorzystna szczęka... Nie chcę nawet wymieniać, bo ten pan jest mega sympatyczny w sumie i tak, więc po co wink Dla mnie tu jest dużo więcej wad niż blisko osadzone oczy.

Znam dziewczynę z blisko osadzonymi oczami, jest mega ładna. To nie to, to całokształt smile
      • nuclearwinter Re: wady urodowe 17.04.21, 20:23
        No ale to co wymieniłaś to nie są pojedyncze wady, tylko niefortunne nagromadzenie kilku różnych smile
        • fornita111 Re: wady urodowe 17.04.21, 20:30
          Czasem wystarczy jeden element skopany i calosc zmienia sie w "doline niesamowitosci". Tak jest wlasnie z za blisko lub za szeroko rozstawionymi oczami. Pewnie na zasadzie kojerzanie tego z choroba, uposledzeniem itp.
          • nuclearwinter Re: wady urodowe 17.04.21, 20:38
            Coś ty, a aktorka z Gambitu królowej? Bardzo ładna moim zdaniem a oczy ma strasznie szeroko rozstawione. To nie jest takie proste.
            • fornita111 Re: wady urodowe 17.04.21, 20:42
              Troche jest, bo jednak zwrocilas uwage na te oczy. I to wlasnie one spraeiaja, ze dziewczyny nikt nie nazwie oczywista i klasyczna pieknoscia.
              • simply_z Re: wady urodowe 17.04.21, 20:47
                dla mnie takie osoby wyglądają trochę "gadzio"
                coś jak jabłczyńska.
              • fornita111 Re: wady urodowe 17.04.21, 20:47
                * i oczywiscie troche za blisko/za daleko rozstawione oczy jeszcze nie robia efektu. Ale jesli zachwianie jest duze, to wtedy zgrzyta
              • nuclearwinter Re: wady urodowe 17.04.21, 21:05
                Właściwie to nie pamiętam, czy sama zwróciłam na to uwagę, czy po prostu wszyscy o tym mówili 🤷🏻‍♀️ Często jak ktoś mi się podoba, to po prostu podoba, już tak nie analizuję poszczególnych elementów. A ta aktorka podoba mi się bardzo, jakby miała inne oczy, to już by pewnie było nie to.
                • jolie Re: wady urodowe 17.04.21, 21:11
                  Ona też mi się nawet podoba, ale niech już nie chudnie. Ja zwróciłam na nią uwagę już w "Czarownicy", "Gambitu królowej" nie oglądałam.
                  • nuclearwinter Re: wady urodowe 17.04.21, 21:16
                    A to ja odwrotnie, nie oglądałam Czarownicy. W Gambicie jest przecudna, wygląda trochę jak z jakiejś bajki. Nie jest też jakoś specjalnie wychudzona, ma normalną sylwetkę 🤔 Może to tylko w tamtym filmie.
                    • jolie Re: wady urodowe 17.04.21, 21:20
                      Ja widziałam jakieś jej aktualne zdjęcia i była bardzo szczupła, również na twarzy. W "Czarownicy" figurę miała bardzo ok, zgrabna z niej kobieta.
                    • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:23
                      A jak jej nazwisko? Gambitu nie oglądałam, Czarownice tak.
                      • jolie Re: wady urodowe 17.04.21, 21:25
                        Anya Taylor -Joy.
                        • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:41
                          Ładna, ale oczy widać że za szeroko. Nie poprawia tego makijażem co ciekawe.
          • 1matka-polka Re: wady urodowe 17.04.21, 23:24
            "Tak jest wlasnie z za blisko lub za szeroko rozstawionymi oczami. Pewnie na zasadzie kojerzanie tego z choroba, uposledzeniem"

Tak wlasnie jest, wyglad odzwierciedla zdrowie, czy tez brak wad genetycznych. Kto chce miec chore dzieci, niech sie z dziwnie wygladajacymi ludzmi rozmnaza🤷
            • nuclearwinter Re: wady urodowe 18.04.21, 00:01
              Nie chcę się rozmnażać, to może tłumaczy, dlaczego podobają mi się dziwnie wyglądający ludzie wink
              • 1matka-polka Re: wady urodowe 18.04.21, 00:15
                nuclearwinter napisała:

> Nie chcę się rozmnażać, to może tłumaczy, dlaczego podobają mi się dziwnie wygl
                > ądający ludzie wink

Tego nic nie tlumaczy, natomiast blogoslawienstwem dla spoleczenstwa jest to, ze przynajmniej nie chcesz sie rozmnaxac.
            • fornita111 Re: wady urodowe 18.04.21, 00:16
              A np chorobliwie przerosnieta zuchwa byla wada spowodowana chowem wsobnym... czyli jolie bardzo ma dobra intuicje estetyczna wink
              • nuclearwinter Re: wady urodowe 18.04.21, 00:36
                Przesadzacie. I ten gość (nie pamiętam jego nazwiska nigdy) i Anya Taylor-Joy mieszczą się zupełnie w genetycznej normie, nie widzę tu niczego chorobliwego.
                • fornita111 Re: wady urodowe 18.04.21, 00:41
                  ale nie o to chodzi, ze u tej dwojki to juz chorobliwe- chodzi o skojarzenia podswiadome, czemu ludziom generalnie sie nie podobaja twarze o zaburzonych proporcjach. Ok, tobie sie podobaja, ale piszemy o ogole.
                  • nuclearwinter Re: wady urodowe 18.04.21, 01:06
                    A no to ja pisałam o tej dwójce, nie wypowiem się na temat wszystkich twarzy o zaburzonych proporcjach, bo kombinacje mogą być przeróżne. Ta para aktorów jest bardzo ok, a laska wręcz śliczna (moim zdaniem oczywiście).
              • 1matka-polka Re: wady urodowe 18.04.21, 14:20
                fornita111 napisała:

> A np chorobliwie przerosnieta zuchwa byla wada spowodowana chowem wsobnym...

Wynika, ze Brus Wylis i Demi Mur sa blisko spokrewnieni🤷
                • fornita111 Re: wady urodowe 18.04.21, 15:31
                  Nie wynika. Nie umiesz w biologie, wszystko bys chcial uproscic zanadto tongue_out
                  • 1matka-polka Re: wady urodowe 18.04.21, 15:50
                    To byl zart i to grubymi nicmi ciosany a i tak nie pomoglo🙄
      • arabelax Re: wady urodowe 17.04.21, 20:31
        Wedlug mnie normanie ten chlopak wyglada. Pokaz swoja fote to zobaczymy co po oczach bije od razu big_grin
      • poppkinsaa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:06
        Jestem w szoku, że takie emocje wywołało zdjęcie tego pana. Moim zdaniem wygląda normalnie, całkiem ok. W porównaniu z większością Polaków- brzuchy piwne, spora nadwaga, łysienie często to otyłeł yse miśki ten facet to ideał.
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: wady urodowe 17.04.21, 21:14
          No właśnie on jest ciekawym przypadkiem, bo pomimo tych wszystkich urodowych mankamentów jako całokształt wygląda ok. Nie jest ciachem, ale np. mi się podoba bardziej od takiego VIncenta Cassela.
          • nuclearwinter Re: wady urodowe 17.04.21, 21:20
            Mnie się podoba jeden i drugi 😁 Przy czym ten pan wyżej to tak bardziej jako sympatyczny kolega z potencjałem, Vincent Cassel natomiast jest dla mnie prawdziwym ciachem big_grin
            • jolie Re: wady urodowe 17.04.21, 21:24
              >Vincent Cassel natomiast jest dla mnie prawdziwym ciachem big_grin

Niezrozumiałe dla mnie zjawisko, wyjątkowo niepociągający facet, ma chyba wszystkie cechy, które mnie odrzucają. A teraz, gdy ma swoje lata wygląda po prostu strasznie. Tak, de gustibus i możliwe, że jestem w mniejszości.
              • nuclearwinter Re: wady urodowe 17.04.21, 22:31
                No teraz to już jest stary wink I zgadzam się, on jest raczej brzydki (choć wysoki i sylwetkę ma dobrą), ale seksowny. Ma coś pociągającego w sobie.
                • chatgris01 Re: wady urodowe 17.04.21, 22:44
                  A ja, jak go zobaczyłam parę lat temu, to go nie poznałam. Szok. Wygląda jak dziad borowy surprised
                  A był całkiem przystojny jeszcze 20 lat temu, w "Rzekach purpury" np. (BTW, obecnie Jean Reno wygląda lepiej od Cassela, choć jest od niego prawie 20 lat starszy).
            • mebloscianka_dziadka_franka Re: wady urodowe 17.04.21, 21:32
              Specjalnie napisałam o nim, bo wiem, że ma tu grupę oddanych fanek big_grin
          • 35wcieniu Re: wady urodowe 17.04.21, 21:33
            Mnie też bardziej. Na dodatek to zdjęcie jest chyba dość nieszczęśliwe, wygooglalam i na innych wygląda lepiej, a praktycznie na wszystkich bardzo sympatycznie big_grin
      • livia.kalina Re: wady urodowe 17.04.21, 22:24
        Jedno spojrzenie i wiedziałam że go znam. Grał w Balladzie o Busterze Scruggsie i był tam świetny!
        • borsuczyca.klusek Re: wady urodowe 17.04.21, 22:36
          Tak i w filmie Diabeł wcielony, gdzie również był świetny. W ogóle film do polecenia.
          • mebloscianka_dziadka_franka Re: wady urodowe 17.04.21, 22:58
            A zaczynał w Harrym Potterze, jako nieznośny Dudley smile
    • nuclearwinter Re: wady urodowe 17.04.21, 20:22
      Nie jestem perfekcjonistką, więc raczej żadna pojedyncza wada w moich oczach nikogo nie oszpeci, jeśli reszta jest super. Za wiele widziałam w życiu ludzi nieco odbiegających od ideału, a szaleńczo atrakcyjnych, seksownych i po prostu ładnych (nie mam na myśli, że byli to atrakcyjni brzydale, a naprawdę ładne osoby, czy uchodzące powszechnie nawet za piękne).

Osobiście nie przepadam za wyłupiastymi oczami, ale są osoby, które takie mają a i tak są ładne, więc wszystko zależy od całokształtu.
      • pani07 Re: wady urodowe 17.04.21, 20:28
        Ubytki w uzębieniu- oglądałam ostatni ten program "Nasz nowy dom", w którym pomagają ludziom potrzebującym pomocy- m.in. była tam dosyć młoda rodzina, kobieta miała trochę ponad 30 lat i takie ubytki w uzębieniu, wyglądało to koszmarnie.
        • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:13
          Też na to zwróciłam uwagę. W tym programie jakos wybitnie większosc uczestników ma fatalne zęby, i to wcale nie starzy ludzie. Można by pomyśleć bieda, ale przecież na NFZ też można iść do dentysty. Nie wiem skąd to się bierze.
          • leia33 Re: wady urodowe 17.04.21, 22:21
            Na NFZ z zębami można zrobić tylko podstawowe leczenie, za wszystko inne trzeba dodatkowo płacić.
            • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 22:47
              Ale wypadają zęby nie leczone podstawowo właśnie.
              • angazetka Re: wady urodowe 17.04.21, 23:41
                Na NFZ jeszcze niedawno były metalowe plomby...
                • 35wcieniu Re: wady urodowe 18.04.21, 00:10
                  Amalgamatowe, dalej są.
                  Swiatloutwardzalne tylko w przednich zębach, 1-3.
                • ponis1990 Re: wady urodowe 18.04.21, 00:27
                  No, sa dalej. Od czwórek. Mam takie, biedna byłam, niektore trzymają sie już 17 lat smile Lepsze takie niż żadne moim zdaniem
                  • milupaa Re: wady urodowe 18.04.21, 01:02
                    One są w Unii zakazane bo zawierają rtęć. Niestety polska państwowa stomatologia nic sobie z tego nie robi. Zakaz dotyczy podobno tylko dzieci i kobiet w ciąży, ciekawe bo można być w ciąży i mieć stary amalgamat, to co na cito wymieniają?
                  • chatgris01 Re: wady urodowe 18.04.21, 10:47
                    ponis1990 napisała:

> Mam takie, biedna byłam, niektore trzymają sie już 17 lat smile

Ja mam dwie założone w 1981 roku cool
                    Trzymają mocno i ani drgną. Nie wypłukują się ani nie wykruszają, w przeciwieństwie do cementowych/porcelanowych.
                    Francuscy dentyści je oglądali, prześwietlali, i każdy stwierdzał, że jest dobrze i nie ma po co ich ruszać.
                    • milupaa Re: wady urodowe 18.04.21, 14:36
                      U mnie wszystkie były wymienione ze 20 lat temu, były nieszczelne, całe szczęście że to cholerstwo usunęłam.
                      • chatgris01 Re: wady urodowe 18.04.21, 14:39
                        Pewnie to zależy od umiejętności dentysty. Najwyraźniej udało mi się trafić na dobrego (taką miał zresztą opinię). Kwestia szczęścia.
          • lodomeria Re: wady urodowe 18.04.21, 07:13
            Sprawdź sobie, jak daleko z takiego Jagódkowa Dolnego do dentysty na NFZ. Do tego podejrzewam, że trzeba wiedzieć, jak się tam zarejestrować, no i być przygotownym, że za coś i tak trzeba będzie dopłacić.
      • simply_z Re: wady urodowe 17.04.21, 20:48
        tak bywa. Znam np. człowieka, który obiektywnie ma trochę cofniętą brodę (coś ze zgryzem trochę), jest też chudy natomiast nadrabia seksapilem, błyskotliwością i urokiem. W sumie przykre czasy..
        • livia.kalina Re: wady urodowe 17.04.21, 20:54
          Ale przykre czasy, że nadrabia? wink
          • simply_z Re: wady urodowe 17.04.21, 21:04
            niebig_grin, przykre, że niezoperowane osoby uznawane są wyjątkowo nieciekawe.
            • aandzia43 Re: wady urodowe 18.04.21, 03:44
              Nie niezoperowane tylko z defekt ami. Jak ktoś bez usterek to i bez operacji ładny.
    • angazetka Re: wady urodowe 17.04.21, 20:51
      Bycie Józkiem albo Rikim.
      • fibi00 Re: wady urodowe 17.04.21, 22:37
        angazetka napisała:

> Bycie Józkiem albo Rikim.

Ja jako 20latka poznałam faceta który miał na imię Józek (miał 28 lat). Fajny, przystojny ale po prostu to imię totalnie mnie zniechęcało. To imię nosi pokolenie mojego taty, seniorom pasuje. I o ile Franki, Antyki czy Stasie pasują mi i dla młodego i dla starego tak ten Józek u młodego faceta...no nie umiem się przekonać. Na szczęście moja znajomość z owym Józkiem się nie rozwinęła 😉.
        • fornita111 Re: wady urodowe 17.04.21, 22:41
          Jakby ci to... nie zrozumialas wpisu wink
          • lot_w_kosmos Re: wady urodowe 18.04.21, 05:47
            Skąd wiesz że nie zrozumiała?
            Jak dla mnie nawiązała do tej wypowiedzi bardzo zgrabnie wpisując się w całość tematu.
            • fornita111 Re: wady urodowe 18.04.21, 10:49
              big_grin
              • pani_tau Re: wady urodowe 18.04.21, 14:53
                No dla mnie imię może zdecydowanie ujmować atrakcyjności, co jest zapewne spowodowane tym, że bardzo nieciekawi panowie, których widywałam w dzieciństwie (tereny PGR) nosili imiona takie jak Staszek, Heniek, Tadek, Wiesiek, Antek, Jasiek, Władek. No odrzuca mnie na wstępie, do czego nigdy się nie przyznaję. Szczęściem mężczyźni z mojego pokolenia bardzo rzadko mieli takie imiona, więc na żadnego Staszka czy Henka nie trafiłam.
                Chłopak koleżanki miał na imię Zdzisław, w skrócie Zdzisek (uch...) był sympatyczny i przystojny, a i tak z tyłu głowy miałam "no i cóż z tego skoro ma na imię Zdzisek".
                Głupie, ale tak mam.
                • simply_z Re: wady urodowe 18.04.21, 16:12
                  tak, a najgorsze, że pełno małych chłopców nosi teraz imiona typu Antek albo Staszek. Zdzisek, natomiast kojarzy mi się z zarzyganym pijakiem, jest tak koszmarne, ż e aż odrzucające.
                  • bialeem Re: wady urodowe 18.04.21, 16:16
                    Moja pierwsza miłość była Stasiem. Proszę mi się odstosunkować od Stanisławówwink

Pewnie młodziaki tak patrzą na Piotrków, Pawłów, Marków i Tomków.
                    • manon.lescaut4 Re: wady urodowe 18.04.21, 19:03
                      Prawda? Te wszystkie Marciny, Pawly i Tomki to będą dla obecnych małych dziewczynek imiona starych dziadów, ojca, wujka i ich kolegów, totalnie aseksualne.
                      Dla mnie i tak najgorszym imieniem męskim jest Sebastian, brrr
    • ninanos Re: wady urodowe 17.04.21, 21:05
      Zaniedbane zęby.
    • bialeem Re: wady urodowe 17.04.21, 21:05
      Brak podbródka. Tzn taki cofnięty. Wiem, że to niczyja wina, ale źle mi się na takich ludzi patrzy. Też drastycznie za wąski rozstaw oczu. Taki, którego nie da się poprawić makijażem. Tego drugiego też zdaje się nie da poprawić skalpelem.
      • fornita111 Re: wady urodowe 17.04.21, 21:19
        Brak podbrodka zwlaszcza u mezczyzn zle wyglada.
        • borsuczyca.klusek Re: wady urodowe 17.04.21, 22:37
          Facet to chociaż brodę może zapuścić
    • poppkinsaa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:11
      Spora część Polaków- otyłość bo często piją piwa, wcinają tłuste kiełbasy, salcesony, niechlujne uzębienie przez papierosy i to, że wolą wydać pieniądze na papierosy niż na stomatologa.
    • piesiedwa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:14
      Zycie pokazuje, ze kazda zmora....ludzie sa niesamowitymi stworzeniami takze chyba tylko Byfield okrutnym czyni kogos brzydkim.
    • bergamotka77 Re: wady urodowe 17.04.21, 21:14
      Ten wątek to masakra. Żeby to jeszcze wszyscy takimi idealami urody byli. Obgadywanie dla zabawy fizycznych niedostatkow innych osób i to kobiet? Ogarnijcie się. Wygląd to nie wszystko.
      • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:28
        Wyluzuj 😉 Przecież nikt nie obgaduje personalnie. Poza kilkoma aktorami.
        • arabelax Re: wady urodowe 17.04.21, 21:34
          Dla mnie tez masakra. Pewnie same pieknosci pisza.
          • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:44
            Niby czemu? To żeby cos krytykować trzeba być ideałem? Nikt nie jest więc upadła by krytyka.
            • arabelax Re: wady urodowe 17.04.21, 21:57
              Dla mnie hardcorem jest tylozgryz i krzywy dolny łuk. To musi byc dramat ogladac takie cos u innych.
              • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 22:49
                Być może, nie widziałam.
                • arabelax Re: wady urodowe 17.04.21, 23:02
                  To spojrz w lustro, bo sama o.sobie napisalas, ze masz tylozgryz i krzywy dolny luk.
                  • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 23:07
                    No i co? Zabiłaś się własną bronią. Tu nikt nikogo personalnie nie atakuje, za wyjątkiem ciebie.
                    • arabelax Re: wady urodowe 17.04.21, 23:40
                      A ten aktor to jakis wyimaginowany?
                      • milupaa Re: wady urodowe 17.04.21, 23:56
                        To jest osoba publiczna, jak wszystkie o których się to pisze. Wlazlas w wątek który od początku krytykujesz ale siedzisz i mącisz.
    • szmytka1 Re: wady urodowe 17.04.21, 21:24
      mam połowę z tego co wymieniasz big_grin
      • piesiedwa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:38
        😅
    • waleria_s Re: wady urodowe 17.04.21, 21:42
      Dla mnie jest to wyłącznie otyłość.
      • poppkinsaa Re: wady urodowe 17.04.21, 21:47
        a żółte od papierosów, zaniedbane zęby? nie wiem jak można kogoś takiego pocałować bleh uncertain
        Dla mnie zaniedbane zęby i otyłość
        • fornita111 Re: wady urodowe 17.04.21, 21:48
          No tak, zeby tez, ale to juz zbytnia oczywistosc.
        • waleria_s Re: wady urodowe 17.04.21, 21:56
          To nie jest takie proste, że brzydkie i na pierwszy rzut oka zaniedbane zęby to rzeczywiście wynik fajek i niedbalstwa. Moje były fatalne, brzydki kolor, koszmarnie krzywe, ale byłam w trakcie leczenia i na tyle zębów już miałam założony aparat lingwalny za krocie. A z boku można było o mnie mówić, że jak to tak, zadbana, a zęby w opłakanym stanie. Także widzisz, łatwo się na takich szybkich ocenach przejachać. Jako osoba z przejściami z zębami (i to jeszcze nie koniec) nie oceniam, bo nie wiem, czy ta osoba z brzydkim uśmiechem już nie działa z leczeniem. Pomijam zaniedbania oczywiste, wieloletni osad i próchnica, tu usprawiedliwienia nie ma. Lecz już zęby żółte, krzywe, z wypełnieniami licznymi, no trudno, trzeba czasu na wyjście z takiego stanu i nie skreśliłabym faceta za to.
          • fornita111 Re: wady urodowe 17.04.21, 22:14
            Nie nalezy tego traktowac w kategorii "winy". Otylym tez mozna byc wylacznie z zaniedbania i lenistwa albo z powodu chorob, traum zyciowych itd. Tak samo z tradzikiem- nawet leczony nie zniknie od razu. A w ogole, brzydota to nie zbrodnia, wg mnie nalezy traktowac takie watki jak ten bardzo lajtowo wink
        • szmytka1 Re: wady urodowe 18.04.21, 15:01
          mam niestety zółte zęby, a w życiu papierosów nie paliłam, łatane z każdej strony, krzywe, ale jeszcze własne wszystkie tongue_out
          • fornita111 Re: wady urodowe 18.04.21, 15:04
            No to masz, nie bardzo rozumiem czemu w watku o wadach urodowych tyle osob czuje potrzebe, zeby sie z wlasnych spowiadac? Chyba jasne, ze kazda jakies ma wink
            • szmytka1 Re: wady urodowe 18.04.21, 15:10
              nie zauważyłaś, że jest to odpowiedź na wpis zaczynający się od słów "a żółte od papierosów, zaniedbane zęby?". No to jako żywy dowód na to, ze paskudne zęby można mieć bez udziału papierochów, musiałam dać swiadectwo hehe. A co znaczy spowiadać? To żadna tajemnica, kazdy kto spojrzy, ten zobaczy. No i czy trzeba wciąż i wciąż pisac te bajki, ze o dowód w monopolowym proszą
    • mandre_polo Re: wady urodowe 17.04.21, 22:04
      Wyjechać do Anglii i tam wtapic się w tłum im podobnych
      • piesiedwa Re: wady urodowe 18.04.21, 07:48
        Ja raz, kilka dni , moze 5, po porodzie, stalam w kolejce wlasnie w uk w asdzie. Za mna stal inny Polak I cos zagadal do mnie po angielsku. Myslal, ze jestem brytyjka .....😅 . Bardzo szybko wrocilam do formy z taka motywacja....
    • allijja Re: wady urodowe 17.04.21, 22:24
      >Uważacie, że są takie pojedyncze wady urodowe

tak. Np. garb.
      Albo dramatycznie krzywe nogi - moja koleżanka takie ma + zniekształcenia w obrębie miednicy, chyba po krzywicy w dzieciństwi bo jej rodzice to tacy bardziej prości ludzie.
      Całą resztę jak krzywe zęby czy otyłośc, da sie naprawic. Czy to operacjami czy odpowiednia fryzurą i makijażem.
    • tzn.aga Re: wady urodowe 17.04.21, 22:39
      Asymetria.
    • m_incubo Re: wady urodowe 17.04.21, 22:47
      Małe oczy z opadającymi powiekami. Nawet ładna osoba będzie wyglądać jak smutny basset.
      • ponis1990 Re: wady urodowe 18.04.21, 00:31
        Ja takie mam, wyglądam jak chińczyk nieraz, jak wstanę i dodatkowo są megaopuchnięte. już mnie wkurzaja nieraz pytania, co żem taka smutna, a ja mam normalny humor wtedy. Szlag trafia człowieka ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka