prosbaoporade 29.04.21, 19:29 Poradźcie proszę. Czy iść za trzy dni zaszczepić się J&J czy czekać trzy tygodnie na Pfajzera? Wiem, że takie wątki nie są lubiane ale mam zagwozdkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klementyna156 Re: Jak zrobić? 29.04.21, 20:24 Iść. Każdy dzień ze szczepionką lepszy niż bez, bo jesteś bezpieczniejsza. 3 tygodnie czekania to 3 tygodnie ryzyka, że zachorujesz/ zachorujesz ciężko / trafisz do szpitala/ nie wyjdziesz z tego. No to po co czekać? Skuteczność porównywalna. Odpowiedz Link Zgłoś
8babek Re: Jak zrobić? 29.04.21, 20:35 Zdecydowac sie czy: - chcesz byc kluta raz czy dwa - prefujesz sie zaszczepic (J&J) czy poddac sie kuracji genetycznej (Pfizer) - jestes w stanie tolerowac bardziej skrzepy czy polpasca albo choroby serca. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Jak zrobić? 29.04.21, 20:43 Miałam ten sam dylemat, na 12 maja Pfizer, 20 kwietnia okazało się że za 2 dni Johnson jest. Wzięłam i nie żałuję. Kilka godzin po dostałam bólu karku głowy i mięśni bez gorączki, po kilku godzinach minęło. Od razu dostałam kod qr, mam z głowy. Poczytałam przed decyzją o Pfizerze, też nie jest tak różowo, wolę sprawdzona technologie niż rna Odpowiedz Link Zgłoś