Dodaj do ulubionych

Janina Daily coming out

06.05.21, 18:12
A słyszałyście, ze blogerka dokonała coming outu? Przyznała się do choroby psychicznej.
Brawo za odwagę!

www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,53662,27046319,janina-bak-choroba-afektywna-dwubiegunowa-dala-mi-58-blizn.html
Obserwuj wątek
    • januszekxxl Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 18:16
      bywalec.hoteli napisał:
      www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy

Tylko czytasz, czy chodzisz na wysokich obcasach?
    • tri.lian Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 18:21
      do niczego się nie przyznała, młotku
      • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 21:50
        przyznała się mlotku
        • tri.lian Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 20:28
          przyznałaby się gdyby w wywiadzie ogłosiła że to ona ukradła te 70 milionów na wybory, a ona tylko opowiedziała o swojej chorobie, młotku.
          myślę że nawet ty rozumiesz ten niuans i zwyczajnie chciałeś jej dosrać, gdyż (jak wyznajesz poniżej) strasznie cię ona denerwuje swoją paplaniną (której zapewne nie rozumiesz)
    • primula.alpicola Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 18:22
      Tak, czytałam, śledzę jej IG.
    • angazetka Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 18:48
      Opowiedziała o niej. Przyznawać się można do czegoś złego.
      A Janina jest super.
      • melisananosferatu Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 18:53
        Wlasnie.
      • januszekxxl Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 18:55
        angazetka napisała:
        > Opowiedziała o niej. Przyznawać się można do czegoś złego.

przyznać się — przyznawać się «potwierdzić czyjeś przypuszczenia co do swojej osoby; też: powiedzieć szczerze o swoich myślach, zamiarach, czynach»
      • tiszantul Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 18:59
        "Opowiedziała o niej. Przyznawać się można do czegoś złego."

Choroba to coś złego
        • melisananosferatu Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 19:04
          Nie. Choroba to choroba. Nikt jej nie chce, nikt jej nie wybiera, moze przytrafic sie kazdemu. Dlatego wazne jest zeby przestac robic z chorob tabu.
        • thea19 Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 19:18
          choroby najczęściej się nie wybiera a byciem ruskim trollem to i owszem
          • melisananosferatu Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 19:22
            To tez.
          • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 19:22
            co?
            • januszekxxl Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 23:02
              bywalec.hoteli napisał:
              > co?

Jajco.
        • la_mujer75 Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 19:21
          Twoje wypowiedzi to dowód na brak istnienia boga. Od razu powinien cię $#*&^# piorunem.
      • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 22:38
        Czepiacie się słówek. Moim zdaniem, jeśli ktoś coś ukrywał, że np. choruje, to może się do tego przyznać.
        Zresztą to tu nieistotne. Jej nie pomoże.
    • saszanasza Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 18:51
      Nie ona jedyna. To już nie jest temat tabu, żeby kryć się z tym po kątach.

www.glamour.pl/artykul/top-modelka-cleo-cwiek-o-chorobie-afektywnej-dwubiegunowej-i-innych-zaburzeniach-psychicznch-moze-byc-ok-200710092123
      • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 19:22
        nie znam Cleo Ćwiek ale tez brawo za odwagę!
        Młynarski miał CHad tez.
        • ajr27 Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 23:04
          I Grechuta.
    • melisananosferatu Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 18:53
      Janina jest swietna, bardzo inteligentna dziewczyna, dosc wspomniec,ze wykladala statystyke w Trinity College w Dublinie. Przy tym wszystkim jest skromna, oczytana i ma poukladane w glowie.
      • ajr27 Re: Janina Daily coming out 06.05.21, 23:08
        Absolutnie! Takich idolek nam trzeba, w PL brakuje tego typu karier- młodych naukowczyń, które wychodzą z cienia, lansują nie własne dupska, ale mądre myślenie.
        Co do coming outu, to przyznam, że zaskoczyło mnie to bardzo, bo sama wielokrotnie zastanawiałam się nad jej tekstami o zdrowiu i przyznam, że nigdy bym nie przypuszczała, że chodzi o chorobę psychiczną. Brawa za odwagę.
        • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 07:46
          Ja jej bloga nie lubie, denerwuje mnie ta słowna paplanina. co do człowieka zaś nic nie mam. Ale jeśli ludziom się blog podoba…
          • ajr27 Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 09:30
            Mam nadzieję, że ludziom przede wszystkim podoba się jej książka.
            • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 10:23
              Jaka książka? Janina napisała książkę?
              • melisananosferatu Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 10:30
                Tak. Napisala. Swietna ksiazke o statystyce i nie tylko.
                • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 12:48
                  ale książkę da się czytać, czy umiała powstrzymać się od swojego słowotoku, tej paplaniny, którą uskutecznia na blogu?
                  • kk345 Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 13:07
                    Po cholerę śledzisz blog, którego nie rozumiesz i nie lubisz?
                    • melisananosferatu Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 14:00
                      Wlasnie.
                    • little_fish Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 15:32
                      Gdyby śledził, wiedziałby o książce
                      • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 16:58
                        kto śledził?
                        • little_fish Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 17:18
                          Ktokolwiek.
                  • bertie Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 13:50
                    Lepiej jednak znajdź sobie inną książkę o podstawach statystyki. Bo to jest książka Janiny, więc pisze swoim stylem, takim jak na blogu. Mi on się podoba, więc książkę przeczytałam z przyjemnością, choć akurat podstawy statystyki znam więc niekoniecznie byłam targetem.
                    • melisananosferatu Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 14:01
                      Ja tak samo. Przeczytalam dla przyjemnosci.
          • tri.lian Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 18:00
            bywalec.hoteli napisał:

> Ja jej bloga nie lubie, denerwuje mnie ta słowna paplanina. co do człowieka zaś
            > nic nie mam. Ale jeśli ludziom się blog podoba…

to po co stalkujesz ludzi których nie lubisz, cieszy cię że ma chad?
            • bywalec.hoteli [...] 07.05.21, 18:08
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • tri.lian Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 18:29
                Trudno zrozumieć dlaczego stalkujesz ludzi których paplaninę uważasz za denerwującą.
                Co tam u simplicite, wywęszyłeś już co jadła na śniadanie?
                • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 22:52
                  a co cie to obchodzi wredny przyczepie rzepie?
        • bertie Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 14:03
          Popieram, Janina jest super. Śledzę ją od kilku lat i to głównie dzięki książkom polecanych przez nią mam jakiekolwiek tytuły non-fiction na liście przeczytanych (bo sama z siebie to czytam głównie powieści).
          Też się zastanawiałam na co choruje (bo pisała już, że jest chora przewlekle). Obstawiałam coś w stylu problemów z tarczycą (chyba za dużo emamy...). Jej posty w temacie depresji traktowałam jak posty o LGBT, efekt jej empatii, a nie osobistych doświadczeń z chorobą psychiczną...
    • huexido Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 09:02
      Janina jest super, to jedna z bardziej pozytywnych postaci polskiej blogo/instasfery. I w sumie nie wiem czy pisać brawa za odwagę, pewnie tak, i pewnie w wielu przypadkach pisałabym brawa za odwagę. Po prostu po Janinie właśnie tego się spodziewałam, że jeśli zdecyduje się mówić o swojej chorobie, to autentycznie, bez upiększeń, bez szokowania, szczerze i prosto. Przynajmniej ja tak to odbieram. W świecie, gdzie promuje się plastik-fantastik i idolkami stają się Olfaktorie (w ciąży z produktem czyli gazetką reklamową) i Andziaksy (w ciąży z całym internetem), Janina to taki powiew świeżości, niezależnie czy zdecydowałaby się wyjść z tym tematem czy zachować go dla siebie.
      • melisananosferatu Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 10:31
        O tak! Jestem wierna fanka Janiny. Zaluje,ze nie mialam okazji byc jej studentka.
      • kk345 Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 13:08
        Dołączam do grona ematek - fanek Janiny
        • magata.d Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 13:56
          Jej wykłady dla marketingowców (można zobaczyć na youtube) są z pogranicza kabaretu smile Uśmiać się można zdrowo smile Trzeba być naprawdę mądrym, inteligentnym, błyskotliwym, żeby wymyślać takie teksty i mieć takie skojarzenia, odniesienia, porównania. No i polecam szczerze te wykłady wszystkim ematkom, które twierdzą, że skoro u mnie, mojej teściowej, szwagierki, sąsiadki i paru koleżanek coś działa to znaczy, że działa to u każdego. Ona mówi o bardzo istotnych błędach rozumowania, które popełnia bardzo wiele osób w dzisiejszych czasach natłoku informacji. Pokazuje, że nie trzeba znać zaawansowanych metod statystycznych, żeby nie popełniać tych błędów.
    • smok_wawerski Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 13:22
      W chyba kwietniowym numerze Znaku z ub. roku jest absolutnie wbijający w fotel zapis rzutu chad-a pisarki Justyny Bargielskiej, która w ten sposób dokonała swojego coming outu. Długo nie mogłem się otrząsnąć.
      • ajr27 Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 19:02
        Właśnie przeczytałam. Robi wrażenie, dzięki za polecenie, o Bargielskiej też nie wiedziałam, choć czytając jej książki miałam przeczucie, że coś jest nie tak.
    • doubledoublejoyandtrouble Re: Janina Daily coming out 07.05.21, 23:05
      Nie zawsze do końca podobał mi się jej styl, choć ogromnie szanuję ją za wiedzę i umiejętność jej przekazywania, a także za akcje społecznie, w które się angażuje. Po wywiadzie szanuję ją jeszcze bardziej - za wolę walki, za imponujące osiągnięcia, mimo tej, jak to określiła, huśtawki, z której nigdy nie zejdzie. Za szczerość i prostotę, z jaką opowiedziała o trudnych kwestiach. Dla mnie to zdjęcie odium z CHAD - dotąd miałam zupełnie inny obraz ludzi z tą chorobą. A wywiad swoją drogą - wstrząsający. Anna Dziewit-Meller doskonale go przeprowadziła. Z taktem, uważnością na rozmówczynię. Dobra, pożyteczna rzecz.
    • georgia.guidestones Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 14:45
      Idz wbijac szpile gdzie indziej, np na LinkedIn / fb Janiny, tam to dopiero cie ludzie zeżrą na drugie sniadanie.
      • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 15:30
        który wbija szpilę?
        • georgia.guidestones Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 15:35
          Przyznac sie bywalcu, to mozesz sie do popelnienia przestepstwa albo np. szerzenia ostracyzmu. Kwestia popelnienia czynu haniebnego itp. Na tego typy choroby jednak sie nie ma wplywu. Jednak to ogromna różnica.
          • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 15:48
            Ona się przyznała ze ma te chorobę.
            Moim zdaniem odważne.
            • georgia.guidestones Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 15:53
              Przyznalaby sie, gdyby np dziennikarz czy tam dziennikarka zadał/a pytanie z teza/hipoteza.

A pytanie tam brzmialo zupelnie inaczej, cytuję: " Co my właściwie robimy, siadając do tej rozmowy?"

Jest zupelnie otwarte. Nie masz niestety racji.
              • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 17:57
                To jak powinienem powiedzieć? Janina wyznała, ze choruje na chorobę psychiczną?
            • homohominilupus Re: Janina Daily coming out 09.05.21, 16:56
              bywalec.hoteli napisał:

> Ona się przyznała ze ma te chorobę.
              > Moim zdaniem odważne.

Teraz ty wykaż sie odwagą i dokonaj comingoutu. Przyznaj że jesteś sfrustrowanym typkiem z lepkimi rączkami.
      • tri.lian Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 20:14
        georgia.guidestones napisała:

> Idz wbijac szpile gdzie indziej, np na LinkedIn / fb Janiny, tam to dopiero cie
        > ludzie zeżrą na drugie sniadanie.

ten karaczan nie pójdzie otwarcie krytykować kogoś w twarz, tylko zza węgła będzie sączył jad.
        zawsze tak robi, tutaj się przymila, a np. na automoto podrzuca wątki stąd z komentarzem: zobaczcie co te idiotki piszą.
        • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 20:20
          czy to 🙉🙈🙊🐵marek z rzeszowa znowu? smile
          • tri.lian Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 20:21
            ty naprawdę jesteś tak głupi jakiego zgrywasz
        • melisananosferatu Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 20:35
          Ale watasek mu nie wyszedl. Jak przyyyykro...not!
          • doubledoublejoyandtrouble Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 21:16
            melisananosferatu napisał(a):

> Ale watasek mu nie wyszedl. Jak przyyyykro...not!

Ale zobacz, jak fajnie wyszło, ludzie piszą mądre, sensowne rzeczy o tym wywiadzie Janiny i to wszystko dlatego, że bywalec był znowu sobą wink Chciał narobić do tematu, a posłużył za nawóz pod ładne roślinki. Najlepsza lekcja smile
            • melisananosferatu Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 22:48
              😀 dokladnie tak!
    • princesswhitewolf Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 20:23
      slowo "przyznala sie" nie odpowiada " coming out". "Przyznala sie" brzmi jakby cos z niej wyciagano, jakies wykroczenie. "Coming out " to UJAWNILA publicznie
      • georgia.guidestones Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 20:27
        Padalec nadal nie zrozumie.
      • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 20:55
        Janina ujawniła zatem swoją chorobę.
        • demodee Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 21:08
          Ja na przykład nie lubię, jak ludzie opowiadają publicznie o swoich chorobach i dziwi mnie, że ematka lubi.

Jak pasażerki w tramwaju opowiadają sobie na głos, że jedna miała wycinanego mięśniaka macicy, a druga czyraka, to odchodzę w drugi koniec wagonu.
          • georgia.guidestones Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 21:11
            Jest subtelna roznica, nikt ci nie kaze czytac. Wygas padalca ktory wywleka takie tamaty.
            • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 21:12
              Wygas georgie wredna 🙈🙉🙊🦍🦧🐒🐵
            • demodee Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 21:21
              Ale zajawka artykułu na ten temat była na głównej gazeta.pl. Z podaniem imienia i nazwiska chorej.

Trudno było uniknąć wiedzy o tym, tak jak z tymi paniami w tramwaju.
              • georgia.guidestones Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 21:41
                No wlasnie tylko zajawka, trudniej wygluszyc glosna rozmowe dwoch osob postronnych w miejscu publicznym, z ktorego nie mozesz ot tak wyjsc, niż nie kliknać w nagłówek newsa.
              • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 22:15
                No dokładnie. Tak było. Wielki klikbejt był.
              • melisananosferatu Re: Janina Daily coming out 09.05.21, 09:54
                To nie czytaj gazety.pl. Tyle jest katolickich , prawicowych portali.
                • demodee Re: Janina Daily coming out 09.05.21, 16:15
                  > To nie czytaj gazety.pl. Tyle jest katolickich , prawicowych portali.

Jesteś stałą czytelniczką katolickich portali i wiesz, że tam nie epatują samookaleczeniami? Może rzeczywiście powinnam się przerzucić na jakąś Frondę czy coś...

A dlaczego, Twoim zdaniem, na katolickich nie ma o chorobach na jedynce? To jakoś koreluje ze światopoglądem, czy przypadek?
                  • melisananosferatu Re: Janina Daily coming out 09.05.21, 18:33
                    Przerzuc sie. Podpowiem,ze sa tez katolickie fora.
                  • melisananosferatu Re: Janina Daily coming out 10.05.21, 01:21
                    Nie wiem jakie sa katolickie bo to nie moja bajka. Dlatego nie wlaze na wielodzietnych i nie truje im dudy. A tobie i pa...bywalcowi hejt nie wyszedl, Janinie do piet nie dorastacie. EOT.
                    • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 10.05.21, 01:22
                      nie było zadnego hejtu, to ze ty masz hejt na bywalca nie oznacza ze bywalec ma hejt na chora blogerkę, o co to to nie
          • homohominilupus Re: Janina Daily coming out 09.05.21, 16:58
            demodee
            >
            > Jak pasażerki w tramwaju opowiadają sobie na głos, że jedna miała wycinanego mi
            > ęśniaka macicy, a druga czyraka, to odchodzę w drugi koniec wagonu.

Jaka delikutaśna
            • georgia.guidestones Re: Janina Daily coming out 09.05.21, 17:19
              homohominilupus napisała:

> demodee
              > >
              > > Jak pasażerki w tramwaju opowiadają sobie na głos, że jedna miała wycinan
              > ego mi
              > > ęśniaka macicy, a druga czyraka, to odchodzę w drugi koniec wagonu.
              >
              > Jaka delikutaśna
              >
              >
              >
              Czytajac "Wysokie Obcasy" np na komorce/tablecie, tez delikatusna, bo banner z artystycznie sfotografowana Janina zajal z 15% gornej czesci ekranu i bidulka nie mogla nie kliknac. 🙃
              • demodee Re: Janina Daily coming out 09.05.21, 18:55
                Rzecz w tym, że nie czytałam żadnych "Wysokich Obcasów", tylko weszłam sobie w - jak myślałam - strefę relaksu czyli na gazetę.pl i tam zaatakowała mnie jakaś chora na schizofrenię kobieta swoimi pięćdziesięcioma ośmioma ranami, które sama sobie zadała!

Potem na ematce wątek o niej, aż weszłam, bo myślałam, że sypią się wyrazy oburzenia i że się do nich dołączę...
                • georgia.guidestones Re: Janina Daily coming out 09.05.21, 18:58
                  demodee napisała:

> Rzecz w tym, że nie czytałam żadnych "Wysokich Obcasów", tylko weszłam sobie w
                  > - jak myślałam - strefę relaksu czyli na gazetę.pl i tam zaatakowała mnie jakaś
                  > chora na schizofrenię kobieta swoimi pięćdziesięcioma ośmioma ranami, które sa
                  > ma sobie zadała!
                  >
                  > Potem na ematce wątek o niej, aż weszłam, bo myślałam, że sypią się wyrazy obur
                  > zenia i że się do nich dołączę...
                  Na WO jest ten fragment o zyciu w trojkacie z męzem i chorobą, i calkiem fajny owoc sesji zdjeciowej, twarz w polmroku.
                • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 09.05.21, 19:29
                  no takim clickbaitem o 58 ranach przyciągała wybiórcza. Tylko to chyba nie było o schizofrenii ale o cyklofrenii?
                  • demodee Re: Janina Daily coming out 09.05.21, 19:31
                    Masz rację.
                • sumire Re: Janina Daily coming out 09.05.21, 19:45
                  demodee napisała:

> Rzecz w tym, że nie czytałam żadnych "Wysokich Obcasów", tylko weszłam sobie w
                  > - jak myślałam - strefę relaksu czyli na gazetę.pl i tam zaatakowała mnie jakaś
                  > chora na schizofrenię kobieta swoimi pięćdziesięcioma ośmioma ranami, które sa
                  > ma sobie zadała!
                  >
                  > Potem na ematce wątek o niej, aż weszłam, bo myślałam, że sypią się wyrazy obur
                  > zenia i że się do nich dołączę...

Oburzenia na co? Że ktoś jest chory?
                  Piździelec przynajmniej z tobą może pogadać w tym wątku. Podobny poziom refleksji.
                  • demodee Re: Janina Daily coming out 09.05.21, 20:21
                    > Oburzenia na co? Że ktoś jest chory?

Oburzenia na to, że wywleka się choroby w przestrzeni publicznej zamiast drastyczne szczegóły z nimi związane udostępniać tylko ludziom, którzy się nimi interesują. Bo wiesz, nie każdy ekscytuje się cyklofrenią czy marskością wątroby, jeśli akurat nie cierpi na te przypadłości.

Może w zakładce "Zdrowie" powinni to dać albo coś?

Ale rozumiem, że tego typu refleksja jest Ci obca.
                    • georgia.guidestones Re: Janina Daily coming out 09.05.21, 20:51
                      Strona gazety nie jest przestrzenia publiczna, to raz, dwa zdaje sie Janina jest od lat zwiazana z redakcją WO/Gazety, bo pisywala felietony. Publiczne strony, to raczej np rzadowe, albo koscielne, idz sie tam ekscytowac swoim swietym oburzeniem.
                      • demodee Re: Janina Daily coming out 09.05.21, 21:04
                        > Strona gazety nie jest przestrzenia publiczna, t(...) Publiczne strony, to raczej np rzadowe, albo koscielne,

OK, może nie jest publiczna, jest ogólnodostępna.

> zdaje sie Janina jest od lat zwiazana z redakcją WO/Gazety, bo pisywala felietony.

Może pisywała, co to ma do rzeczy?
                        • georgia.guidestones Re: Janina Daily coming out 09.05.21, 21:49
                          demodee napisała:

> > Strona gazety nie jest przestrzenia publiczna, t(...) Publiczne strony, t
                          > o raczej np rzadowe, albo koscielne,
                          >
                          > OK, może nie jest publiczna, jest ogólnodostępna.
                          >
                          > > zdaje sie Janina jest od lat zwiazana z redakcją WO/Gazety, bo pisywala f
                          > elietony.
                          >
                          > Może pisywała, co to ma do rzeczy?

Strony ogolnoodostepne to takze strony sklepow odziezowych, bylo tu mnostwo watków o nieogolonych pachach i niewydepilowanych przedramionach...pewnie Ty je zakladalas, prawda, a jesli nie to sie soczyscie w nich produkowalas, mam wkleic screeny?

Rzucasz sie jak wesz na grzebieniu - wlosy na przedramieniu obrzydliwe, fuj, ogólnie widoczna nazwa diagnozy psychiatrycznej - jeszcze gorzej.

Napisz, prosze jak to jest wyjsc spod jakiegos klosza po kilkudziesieciu latach życia w nieswiadomości, bo nikt tego nie wie, poza Tobą. Poza tym bylby fajny i nośny temat, nie tylko na artykuł w WOwink
                          • bywalec.hoteli Re: Janina Daily coming out 14.05.21, 00:07
                            georgia a ty z jakiego poprzedniego nicka tu przychodzisz?
    • jeste_m_sobie Re: Janina Daily coming out 08.05.21, 21:48
      Janina Bąk powiedziała też o diagnozie borderline. Osoby z ta dolegliwością są na tym forum bardzo surowo oceniane.
      • best_bej Re: Janina Daily coming out 09.05.21, 09:51
        Dokladnie. Szkoda, że w wywiadzie padło tylko jedno zdanie na ten temat. Ale rozumiem, że to mega osobiste i trudne.
        • georgia.guidestones Re: Janina Daily coming out 09.05.21, 11:05
          Moze tez byc tak, że dostała to rozpoznanie jeden jedyny raz w ciagu wielu lat i pozniej nikt nie potwierdzil. Nawet przy doskonalej
          (slowo na wyrost, ale zaburzeń osobowości/psychicznych nie wykryje sie np na rezonansie glowy albo badajac krew)
          diagnostyce np zapalenie trzustki pacjenci mają mylnie rozpoznawane jako coś innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka