Dodaj do ulubionych

Zdrada czy nie zdrada

10.05.21, 10:36
Potrzebuje Waszej rady, bo samej ciężko mi myśleć rozsądnie.
Długi związek, kochamy się bardzo. On zawsze był trochę zazdrosny, chociaż nie miał powodow. Ja mu w pełni ufałam. Nawet jak w środku nocy były smsy, wierzyłam, że to tylko napici koledzy.
Przez przypadek odkryłam erotyczna rozmowę z dawna koleżanką. Przez internet, bo dzieli ich spora odległość.Przeprosil, wytłumaczył. Że po pijaku itd. Wybaczyłam. Jednak znajomość ciągnęła się dalej. Rzekomo tylko na stopie koleżeńskiej. Kłamał. Ukrywał się z telefonem, kasował wszystko.
Skoro kłamał, postanowiłam wszystko mu posprawdzać. Okazało się, że ma jeszcze jedną "koleżankę". Z części odkrytych rozmów wynikało, że są w dosyć bliskiej relacji, ale bez jakiś "większych słów". Tylko zwierzenia, żarciki, częste rozmowy, wzajemna pomoc. No i teksty typu "nie pisz na ten numer, pisz na tamten".
Chodził bardzo nabuzowany. Ciągle mnie przytulał, mocno ściskał, 20 razy dziennie powtarzał jak mocno mnie kocha. Wydziwiał w łóżku.
Oprócz tego odkryłam, że ma założone konto na
portaluu służącym do nawiązywania erotycznych kontaktów. Podał tam nawet swoją miejscowość. Wytłumaczył, że tylko oglądał tam amatorki w akcji.
Ma również kilka telefonów. Staram się mu wierzyć, że jeden prywatny, drugi służbowy, trzeci do internetu, czwarty w razie W jakby mu inny ukradli(wyjeżdża służbowo, kontakt telefoniczny jest wazny).
Z koleżanką od erotycznej rozmowy sama rozmawiałam. Skłamała również mówiąc, że rozmawiają ze sobą krótko, kiedy rzeczywistość była inna(sprawdzone przeze mnie). Powiedziałam jej co o tym myślę, więc zerwała z nim kontakt pisząc mu tylko coś w stylu "ale jazda, trzymaj się". Można by pomyśleć, że to ja w tej całej sytuacji wydziwiam. Z drugą koleżanką zerwał kontakt pisząc do niej "nie będę pisał, bo mam wulgaryzm". Nie tak chyba powinno to wyglądać. Zrobił że mnie chorą z zazdrości małpę. Tylko zapomniał chyba im powiedzieć jak wiele razy mnie okłamywał. Dlaczego?
Jednego dnia mu wierzę, bo kocham nadal mocno. Wierzę, że tylko się potknal, a reszta to moje chore domysły, kiedy to faktycznie tylko przyjaciółki...
Innego dnia walę się po łbie mówiąc do siebie, ale z Ciebie idiotka. On ewidentnie szukał wrażeń, a Ty wierzysz w te głupie wymówki. Nie mogę nieraz na niego patrzeć. Widzę w nim kłamcę. Nie mężczyznę z którym żyłam kupę czasu. Który był dla mnie ukochanym, jedynym, tylko moim, cudownym, wiernym....
Powiedzcie, co o tym myslicie, bo ja wariuję. Nie daje mi spokoju, że nie znam całej prawdy...
Obserwuj wątek
    • lajtova Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 10:39
      Myślę, że jesteś trollem i szkoda na ciebie czasu.
      • lot_w_kosmos Re: Zdrada czy nie zdrada 11.05.21, 06:07
        Kto jak kto ale ty takiego z daleka rozpoznasz big_grin
        Niemniej podpiszę się : troll jak malowany.
    • swiezynka77 Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 10:41
      jeden flirt smsowy bym wybaczyła, ale tutaj recydywa + konto na portalu. niestety, pan szuka albo już znalazł.
    • piesiedwa Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 10:46
      Nawiazanie intymnych relacji poza zwiazkiem to zdrada. Dodatkowo klamstwa, tuszowanie, zrzucanie winy . Przemysl terapie. Dla siebie. A z twojej terapii to miejsce meza sie zmieni ....wink
    • demono2004 Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 10:50
      Czyli ciebie y pilnował a sam robi gnojek, co chce. Taki to tylko do odstrzału.
    • berdebul Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 11:04
      Zamów sobie ekipę remontową, trzeba drzwi poszerzyć bo nie wejdziesz do domu jak poroże jeszcze trochę urośnie,
    • conena Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 11:10
      a czy ty nie możesz mieć swojego wulgaryzmu? załatw se jakiś.
      • magdallenac Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 16:50
        O i tez moglaby miec 5 telefonow, napite kolezanki i troche powydziwiac w lozku 😀
    • spanish_fly Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 11:15
      Jest kłamcą, więc nic dziwnego, że widzisz w nim kłamcę. Gdyby to był mój mąż, ojciec dzieci to może bym jakoś walczyła o ten związek. Jeśli to tylko takie długie "narzeczeństwo" to ewakuowałabym się póki jest czas.
      • trampki-w-kwiatki Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 12:06
        Nie ma sensu walczyć o związek w takiej sytuacji
    • lilia.z.doliny Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 11:22
      Zartujesz? Jesli polowa z rzeczy ktore opisujeszv to prawda, to faceta nakezy wywalic na zbita morde a nie kochac. Z takim tylko mada by mogla byc szczesliwa.
      Dziewczyno- szanuj sie, prosze
    • kafana Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 11:26
      Typ jest zakompleksionym manipulantem może seksoholikiem.
      Masz dwa wyjścia:
      - zamykasz oczy na to wszystko i żyjesz w swojej iluzji bo zyski przewyższają straty ( wcale nierzadka strategia)
      - wywalasz gościa z domu i życia
      ON SIĘ NIE ZMIENI
    • heca7 Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 11:57
      Pewnie jesteś trollem ale jeśli nie to mam jedną, forumową myśl jako radę- nie ma ofiar , są ochotnicy.
    • trampki-w-kwiatki Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 12:06
      Macie dzieci? Jeśli nie, spakuj mu walizki już dziś.
      Jak macie dzieci to zabezpiecz materiały dowodowe, a następnie spakuj mu walizki.

Serio? Ty się jeszcze zastanawiasz?
      • papciaa Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 12:19
        Szczerze to już myślałam nawet żeby zaangażować prywatnego detektywa tylko ciekawe jak by się wtedy próbował wykręcić...
        • mc.dongs Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 12:21
          Szkoda kasy. Masz już dużo dowodów
        • stephanie.plum Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 12:26
          no nie, jeżeli motywacją jest "ciekawe, jak by się próbował wykręcić", to szkoda pieniędzy...
          • papciaa Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 12:28
            Motywacją jest przedstawienie mu dowodów czarno na białym
            • tt-tka Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 12:32
              I co ci to da ? liczysz na skruche ?
            • spanish_fly Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 12:34
              Jesteście małżeństwem? Dowody są potrzebne w sądzie. On dobrze wie, co zrobił.
              • papciaa Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 12:35
                Tak. Mamy dwójkę dzieci.
                • spanish_fly Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 13:01
                  Fuck. Współczuję.
                • ortolann Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 13:01
                  No to zbieraj dowody, jak ich potrzebujesz. Przydadzą się w sądzie. Chroń dzieci, bo przy takim ojcu one w przyszłości, w swoich dorosłych związkach mają sporą szansę na powielanie Waszych błędów. Pan prowadzi styl życia taki, jak lubi i nie widać, żeby miało go cokolwiek zawrócić z tej drogi. Jeśli ze sobą zostaniecie, to jedyne co się może zmienić to tylko sposób, w jaki się będzie ukrywał. Ale skoro tak łatwo poszło Ci wyczajenie tych wszystkich panienek, to znaczy, że on się nawet nie stara się ukryć. Paskudny typ.
                • turzyca Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 16:46
                  A to w takim razie
                  1) wiek dzieci?
                  2) Twój stan zawodowy - utrzymasz się sama?
                  3) jego stan zawodowy - da się z niego skutecznie ściągać alimenty?
                  4) mieszkanie czyje?
                  5) na jakie wsparcie możesz liczyć od otoczenia?

Dywan masz?
        • bei Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 16:37
          Nie mogłabym kochać kogoś, kogo nie szanuję, a nie mogłabym sżanować kogoś, kto notorycznie kłamie. Jedno czyste chirurgiczne cięcie- czyli rozstanie. Inaczej będziesz leczyć ropiejącą ranę przez długi czas, miłość i tak umrze, i związek rozpadnie się. Partner wciąż robi Ci przykrość, i widać, ze on ma problem, jest zapewne uzależniony od tej wciąż nowej adrenaliny.
          • trampki-w-kwiatki Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 23:36
            Dokładnie tak.
    • aniani7 Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 12:15
      Sa tacy mezczyzni, ktorzy kochaja wszystkie kobiety. Ja bym sie na taki zwiazek nie pisala, bo to nie na moje nerwy.
    • mc.dongs Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 12:21
      Ja bym wiele wybaczyła, zdrady nigdy, nawet emocjonalnej
    • ortolann Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 12:57
      Znasz prawdę, tylko nie chcesz jej przyjąć do wiadomości. Tylko od Ciebie zależy czy z tym coś zrobisz czy nie, a zrobić możesz tylko jedno: odejść. On się nie zmieni, bez względu na to jak bardzo byś tego chciała i jak bardzo chcesz mu wierzyć.
      Teraz pewnie jeszce nie rozumiesz znaczenia tych słów, ale potraktuj to jako szansę dla siebie: poznania samej siebie, odkrycia dlaczego sie z nim związałaś, co takiego od niego dostajesz, że z nim jesteś. I co Ty mu dajesz, że z Tobą jest (bo może się okazać, że tylko wikt i opierunek, a czułe gesty przecież nic go nie kosztują).
      Nie okłamuj siebie samej, bo za parę lat - jeśli ze sobą zostaniecie - staniesz się podejrzliwa i zgorzkniała, a tak, masz szansę sie uratować.
      Aha, Wy się wcale nie kochacie bardzo. Może Ty go kochasz, ale on Ciebie nie. Been there, done that. Uwierz mi.
      • piesiedwa Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 19:35
        Ortolann napisz prosze jak Ci sie udalo odejsc?
        • trampki-w-kwiatki Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 23:37
          Każdy ma inną sytuację wyjściową.
          Ja na przykład poinformowałam swojego męża, że do dnia tego i tego ma czas na znalezienie sobie mieszkania,bo mieszkał w moim.
    • malia Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 13:47
      Popatrzyłam na tytuł i myślałam że to wątek o kocie i randce. Treść właściwie podobna i morał ten sam - jak kot się rzuca na wszystko co się rusza, to trzeba go wykastrować, a jak nie przestaje zamknąć w pokoju lub wyrzucić z domu
      • papciaa Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 14:58
        Kastrować go nie zamierzam a rozwód wisi w powietrzu kwestia czasu.
    • chicarica Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 16:40
      Myślę, że zdecydowanie szukał wrażeń, a najpewniej moczył kija na boku. Nie daj sobie zrobić wody z mózgu.
    • m_incubo Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 16:54
      Ależ znasz całą prawdę!
      Przeczytaj sobie trzy razy, to co nam napisałaś i jeśli najdalej po drugim akapicie nadal będziesz twierdzić, że chcesz mu wierzyć 😂 to znaczy, że nadajesz się na pilną terapię, piszę to serio.
      To koorwiarz, w dodatku mało dyskretny, wcale tego przed tobą nie ukrywa, a to TY mu wręcz wmawiasz, że nie ma racji.
    • zerlinda Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 16:56

> Powiedzcie, co o tym myslicie, bo ja wariuję. Nie daje mi spokoju, że nie znam
      > całej prawdy...
      Wiesz, ta część prawdy, którą znasz, powinna Ci wystarczyć.
      Przebadają się, bo może pan Ci jeszcze jakiegoś syfa sprezentował.
    • feliz_madre Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 18:47
      papciaa napisała:

> Widzę w nim kłamcę. Nie mężczyznę z którym żyłam kupę czasu. Który był dla mnie ukochanym, jedynym, tylko moim, cudownym, wiernym....

Myślę, że powinnaś jeszcze zobaczyć w nim faceta, który Cię notorycznie zdradza, i ma na koncie co najmniej kilka kochanek. Miłość miłością, jak jesteś masochistką to możesz go dalej kochać, czasem ludzie nie myślą racjonalnie, ale pomyśl o tym następnym razem jak pójdziesz z nim do łóżka, bo być może zaraz przywlecze ci jakiego syfa.
    • fragile_f Re: Zdrada czy nie zdrada 10.05.21, 19:51
      Idź do ginekologa i zrób sobie badania na wszelkie możliwe choroby weneryczne, następnie udaj się do laboratorium i zrób test na HIV i żółtaczkę.

Pan Cię zdradzał, zdradza i będzie zdradzał. Nawet gdybyś ustawiła mu wszystkie kochanki w rządku i każda z nich powiedziałaby, że z nim spała - dalej twierdziłby, że absolutnie nie. Zatrudnij detektywa, żeby zebrał dowody do rozwodu. Idz do psychologa/terapeuty, żeby mieć jakieś wsparcie, bo pan będzie kłamał i kręcił oraz wmawiał Ci, że zwariowałaś. Walcz o rozwod z orzeczeniem o winie.

Bedzie źle, ale po rozwodzie odżyjesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka