Dodaj do ulubionych

Atrakcyjność seksulana

22.05.21, 09:26
Tak w nawiązaniu do wątku o MM 🙂 umiałybyście być takim symbolem seksu? Ubrać obcas, seksowna obcisła sukienkę i iść takim krokiem? Sprawić aby wszyscy mężczyźni was pożądali a kobiety zazdrościły? Sprawiałoby wam to przyjemność takie zainteresowanie? Czy raczej krępacje, ze kolega z pracy nie może oderwać wzroku od waszego biustu a koleżanka z pokoju obok ma minę jakbyś matkę zabiła? Czy jesteście takimi kobietami? Czy trzeba być bardzo pewnym siebie aby mieć taki styl bycia i ubierania? Ja nie ukrywam, ze na myśl ze bym miała ubrać bardzo seksowna sukienkę i tak wejść do pracy czuje zażenowanie. Nie dałabym rady mam chyba za dużo zahamowań.
Obserwuj wątek
    • mashcaron Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 09:27
      Wyebałabym się na pierwszej nierówności :p
      Więc moja odpowiedź brzmi nie :p
      • gaskama Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 16:43
        Ja przy zakładaniu szpilek. Do pierwszej nierówności bym nie dotarła.
      • triismegistos Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 18:35
        Myślę że w szpilkach właśnie o to chodzi 🙃
    • fitfood1664 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 09:29
      Umieć to bym umiała, walory wyjściowe są/były, pytanie czy bym chciała. We mnie zbytnie zainteresowanie panów którymi nie jestem zainteresowana budzi zażeonwanie, absolutnie nie chciałabym używać walorów fizycznych w argumentacji wszelkiego rodzaju.
      • bywalec.hoteli Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:35
        to są czy były te walory?
        • fitfood1664 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:52
          jedne jeszcze są inne odchodzą do przeszłości, life, starzenie, przemijanie, niektóre części ciała jeszcze całkiem ładne, można się obejrzeć, inne wyraźnie nadgryzione big_grin a i tak w "podobaniu" liczy się zwłaszcza duch, a ten trochę podupadł, wystarczy?
    • zuleyka.z.talgaru Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 09:30
      Jak masz w sobie to COŚ to Ci nie potrzebny obcas i obcisła sukienka. Wchodzisz w worku a i tak narody klękają.
      • damartyn Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:45
        Zgadzam się z tym. Tu nie potrzebne szpilki ani dekolt po pępek.
      • kura17 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:54
        > Jak masz w sobie to COŚ to Ci nie potrzebny obcas i obcisła sukienka. Wchodzisz
        > w worku a i tak narody klękają.

mozna miec tego COS troche i przez odpowiednie "zrobienie" podkreslic.
        mnie (dosc) czesto mowia, ze mam bardzo seksowny usmiech i smiech.
        i jak do czarnych cygaretek i czarnego topu zaloze czerwone szpilki lub jak wloze czerwona, kopertowa sukienke (to juz bez szpilek!), to widze roznice w odbiorze ...
      • vre-sna Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:08
        Dokladnie.
    • cosmetic.wipes Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 09:32
      Jasne. Już się widzę w szpileczkach i obcisłej sukience na budowie. Tylko nie wiem czy kask i odblaskowa kamizelka pasowałyby do outfitu. 😁
      • egzorcystka123 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 09:42
        outfit na MM wymaga przede wszystkim silnego męskiego ramienia do pomocy - do wziecia pod ramie, wejscia po schodach , wejscia/wyjscia z limuzyny itp

proponuję MM przejsc sie w jej szpileczkach po wrocławskim rynku, na ten przykład
    • vasaria Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 09:35
      Umiałabym i chciała i robiłam tak. Teraz nadgzryzł mnie ząb czasu 🤣 - jestem dobrze po 40tce, więc miałabym lekką wątpliwość czy ktoś ogląda się bo tak dobrze wyglądam, czy że śmiesznie. Dla mojego ego wolę nie ryzykować tongue_out . Nie ubierałam się tak zawsze i wszędzie, ale miałam dni, że lubiłam jak ludzie patrzą. I jak ludzie zazdroszczą wink .
      • fitfood1664 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:55
        Ja się tak czasem jeszcze ubiorę, nie dla mężczyzn, dla siebie i innych kobiet tongue_out bo jednak średnio to w moim wieku wyglądają gorzej.
    • alicia033 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 09:37
      bez problemu
      Całe lata uprawiałam taniec towarzyski.
      • bei Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:49
        Zazdroszczę, jestem wybitnie niemuzykalna.
        • alicia033 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 13:29
          do tańca potrzeba tylko poczucia rytmusmile (to właściwie matematyka), muzykalność nie jest potrzebna.
    • alexis1121 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 09:41
      Nie, nie znoszę jak ludzie się na mnie gapią.
      • grey_delphinum Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 09:44
        Nie, nie mam za grosz "seksapilu". I nie lubię zwracać na siebie uwagi, dlatego właśnie teraz czuję się najlepiej, bo jestem "przezroczysta" dla facetów.
    • potworia116 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 09:44
      Nawet tę niewielką nadwyżkę seksualnego zainteresowania, którą mnie obdarzano, uważałam za krępujący ciężar. Zresztą jestem bardzo śniadą szatynką o ostrych rysach twarzy i sylwetce czternastolatka. Jestem w jakiś sposób atrakcyjna, ale dla ludzi o specyficznie sprofilowanych upodobaniach.
      • canaille Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:23
        Mogę się podpisać?
        • potworia116 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:28
          canaille napisał(a):

> Mogę się podpisać?

Dajeszsmile
      • ludzikmichelin4245 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:30
        O, sylwetka czternastolatka to mój ulubiony typ sylwetki.
        Jeśli do tego jesteś długonoga i wysoka, to prawdopodobnie westchnęłabym z zachwytem i zazdrością smile
        • potworia116 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:12
          Nie wzdychaj, ja z tych niewyrośniętych czternastolatków, poniżej 170 smile. Chociaż nogi w porządku, najczęstsze i najbardziej szczere komplementy, które słyszałam od kobiet dotyczyły właśnie nóg smile
    • kosmos_pierzasty Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 09:47
      Oczywiście, że kiedyś tak robiłam. Oczywiście efekty były, czasem spektakularne. Oczywiście bez porównania z MM (cóż to w ogóle za pomysł? big_grin).
      I zupełnie przestało mnie to bawić. W którymś momencie zwyczajnie zrezygnowałam z takich zabaw ubiorem i zaczęłam sobie cenić to, że faceci się NIE gapią.
      • fitfood1664 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:56
        wg moich doświadczeń to jest zabawne w Polsce, jak byłam młoda to się czasem ubrałam paskudnie wyzywająco na uczelnię, niestety wyjazd za granicę mnie momentalnie uleczył z chęci przyciągania wzroku
    • mid.week Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 09:47
      Wizja ze idę ulica i ludzie się gapią, choćby z zachwytem, nie podoba mi się, jestem na to zbyt introwertyczna. Niestety nie ma zmiłuj, odkryłam ze jestem jak Marylin. Chatgris pisała ze ona sobie skracała obcas o 5mm zeby sexi chodzić a ja mam jedną nóżkę o tyleż krótsza od drugiej i, nie ma zmiłuj, sex się za mną ciągnie, czar unosi, ludzie szaleją. Po prostu tego nie zauważam 🤷‍♀️
      • kosmos_pierzasty Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 09:56
        smile
      • gama2003 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 18:47
        Też mam jedną nóżkę krótszą !

A to dlatego !!!!?

A tak serio to miałam zawsze, ale to zawsze bardzo atrakcyjne koleżanki. I święty spokój.
        Oraz na szczęście swoją niszę i kolegów wielu.
        A nawet okresowo prawie samych kolegów. To był czas dzinsów i swetrów do kolan. Założenie raz na ruskie kilka lat sukienki robiło wrażenie, aż za bardzo na moje ówczesne potrzeby.
        Wystarczał mi jeden wielbiciel ze wzajemnością i męski trup ścielący się to raczej koszmar i odruch ucieczkim
        Spektakularne wejścia zrobiłam kilka razy w życiu i z rechotem satysfakcji wspominam.
        Raz było to w kostiumie kąpielowym, więc wiecie, 😉, było minęło, wnukom opowiem.

Ale - szczerze polecam w kryzysie życiowym, czy mega trudnej sprawie do załatwienia odstawienie się jak żona stróża ! Działa, ach jak działa ! Na siebie samą przede wszystkim.
        I sprawy załatwia się gładziutko. Nie seksapilem a podładowaniem baterii wewnętrznej.
    • fornita111 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 09:50
      Tak miedzy 17 a 27 rokiem zycia miewalam fazy na okazjonalne bywanie seksbomba. Juz dawno wyroslam i mnie to nie kreci.
    • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 09:51
      E tam, MM wcale nie potrzebowała seksownych obcisłych sukienek do bycia seksowną, w worku po ziemniakach też była zachwycająca tongue_out
      To trzeba przede wszystkim mieć w sobie, umieć się poruszać, bo jeśli się nie ma, to żadna sukienka i obcasy nie pomogą, a jeśli się ma, to nie są niezbędne.

https://i.pinimg.com/236x/2f/98/2d/2f982d6140eaec89066a1a192ddc60ec--sack-dresses-potato-sacks.jpg
      • 35wcieniu Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:11
        Haha big_grin
        No w takim worku to faktycznie big_grin
        Co do Monroe to generalnie w sumie nie wiadomo jak by wyglądała w losowym dresie i z dala od obiektywu bo na wiekszosci fotek jest wystylizowana i w pełnym ogarnięciu.
        Oczywiście nie odmawiam jej urody i wdzięku ale z tym workiem po ziemniakach to bym była ostrożna big_grin
        • mid.week Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:22
          To nie jest tak, ze kobiety typu MM bywają seksowne, one takie są ze środka i rozciągnięty dres nie jest ich wyborem. Ewentualnie sexy dresik. Mam taką ciocię, zawsze zrobiona, nawet jak nie zrobiona to i tak ma takie coś w sobie ze mogłaby wyjść na miasto. Nie miewa w szafie rzeczy, w których nie wygląda. Zawsze siedzi elegancko, nawet jeśli na luzie. Zawsze pięknie trzyma filiżankę z kawą, bo w kubkach nie pije. Ma 67lat a sexapil nadal widać.
          • 35wcieniu Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:30
            No tak, rozumiem, tylko widzę to trochę inaczej zresztą hm... No wszyscy wiemy jak opisano ciało Marilyn po śmierci, że paznokcie zaniedbane, że włosy z odrostami, nogi nieogolone... Nie musiała to nie wyglądała, jak większość ludzi.
            Swojej cioci też nie widzisz kiedy jest sama.
            • mid.week Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:44
              Widuje ja w różnych okolicznosciach. Nawet chora i z nieświzymi włosami jest damą i ma swój seksualny urok. To naprawdę w jej przypadku kwestia wnętrza, głosu, sposobu poruszania, gestów itp. One się nie zmieniają od zarośnie tych nóg, czy odpryśniętego lakieru. Szlafrok można nosić na różne sposoby, jak i ten worek. Worek oczywiście jest przerysowanym przykładem ale jak ktoś jest sexy to i szlafrok będzie nam nim wyglądał inaczej.
              • 35wcieniu Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:46
                No i ok, Ty to widzisz tak, ja inaczej.
            • lalkaika Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:58
              Zenada popelnic samoboja z odrostem I zolta pietà, nie?
              • mid.week Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:02
                lalkaika napisała:

> Zenada popelnic samoboja z odrostem I zolta pietà, nie?

No wiadomka, do samobójstwa wypadałoby się odstrzelić żeby zostawić cudne ciało i nie narażać na nieprzyjemne widoki. Najeść fiołków żeby po zwolnieniu zwieraczy unosil się wokół przyjemny aromat.
              • 35wcieniu Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:06
                Wręcz przeciwnie. Dlatego uważam za normalne że wyglądała dobrze kiedy chciała i tyle, żadna wewnętrzna potrzeba, która by ją czyniła seksowną nawet w czasie choroby. Cała końcówka jej życia prawdopodobnie właśnie taka była- z przerwami na "zrobienie się" i pojawienie gdzie uważała za słuszne.
                • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:21
                  35wcieniu napisał(a):

> z przerwami na "zrobienie się" i pojawienie gdzie uważała za słuszne.
                  >

No, na urodzinach prezydenta wymiatała.
                  • 35wcieniu Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:28
                    No właśnie. A wiadomo że już wtedy miała rozmaite problemy zdrowotne, osobiste itd.
                    Nie przeszkadza mi jej legenda, to że część ludzi sobie wyobraża że ona tak wracała do domu i w tym domu nadal kipiała seksem pomimo wszystkich kłopotów - ja w to nie wierzę i tyle.
                    • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:51
                      35wcieniu napisał(a):

> No właśnie. A wiadomo że już wtedy miała rozmaite problemy zdrowotne, osobiste
                      > itd.
                      > Nie przeszkadza mi jej legenda, to że część ludzi sobie wyobraża że ona tak wr
                      > acała do domu i w tym domu nadal kipiała seksem pomimo wszystkich kłopotów - ja
                      > w to nie wierzę i tyle.
                      >

Ja to widzę trochę inaczej. Cały czas (nawet nieuczesana, w szlafroku, bez makijażu, z nieogolonymi nogami czy niezrobionymi paznokciami) była zwyczajnie ładna, bo urodę ciężko ukryć, i to nawet na zdjęciach, bo dodatkowo była wyjątkowo fotogeniczna i to też jest stałe.
                      Natomiast seksem kipiała wtedy, kiedy chciała kipieć, umiała na zawołanie, "zrobienie" do tego było niekonieczne (choć z pewnością pomagało), bo to się mniej wiązało z wyglądem, bardziej z intonacją, mimiką, ruchami, spojrzeniem, sposobem bycia . W domu raczej nie, bo po co (no chyba że przystojny kurier przyszedł tongue_out ).
                      • 35wcieniu Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 12:36
                        No to widzisz to nie trochę inaczej tylko tak jak ja.
                        Ładna kobieta więc i wyglądała ładnie, pewnie i w dresie, czemu nie, ale całą tą otoczkę seksapilu stwarzała wokół siebie w konkretnych celach i nie był to żaden jej niezbywalny atrybut. Tzn w sumie był ale jako jej wybór a nie jakaś wewnętrzna emanacja.
                        • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 12:37
                          A to tak, zgadzamy się.
                        • aandzia43 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 13:58
                          35wcieniu napisał(a):

> No to widzisz to nie trochę inaczej tylko tak jak ja.
                          > Ładna kobieta więc i wyglądała ładnie, pewnie i w dresie, czemu nie, ale całą
                          > tą otoczkę seksapilu stwarzała wokół siebie w konkretnych celach i nie był to ż
                          > aden jej niezbywalny atrybut. Tzn w sumie był ale jako jej wybór a nie jakaś we
                          > wnętrzna emanacja.

Ona dla mnie na tych zdjęciach prywatnych jest nie tylko ładna, ale właśnie pełna trudnego do ukrycia uroku. Ogromny seksapil. Wampa czy kocicę odgrywała jak chciała na zawołanie, wiadomo. Ale odgrywanie wampa bez tego naturalnego seksapilu to zjawisko nieskuteczne i żenujące dla postronnych. Nie dałaby rady gdyby nie miała potęznego wsparcia od Matki Natury.
                          • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 14:29
                            aandzia43 napisała:

>
                            > Ona dla mnie na tych zdjęciach prywatnych jest nie tylko ładna, ale właśnie peł
                            > na trudnego do ukrycia uroku. Ogromny seksapil. Wampa czy kocicę odgrywała jak
                            > chciała na zawołanie, wiadomo. Ale odgrywanie wampa bez tego naturalnego seksap
                            > ilu to zjawisko nieskuteczne i żenujące dla postronnych. Nie dałaby rady gdyby
                            > nie miała potęznego wsparcia od Matki Natury.
                            >
                            >
                            >

Na zdjęciach to fotogeniczność i tego się nie dało ukryć. Ale seksapil potrafiła kompletnie wyłączyć (jest wiele wspomnień świadków, zafascynowanych tą jej umiejętnością) i często z tego korzystała, np. żeby swobodnie chodzić po mieście, nierozpoznana przez fanów i parapazzich (albo do uczestniczenia w meetingach politycznych JFK, wtedy jeszcze dodatkowo wkładała okulary i ciemną perukę).
                            Potrafiła wyglądać jak kompletnie przeciętna dziewczyna z sąsiedztwa, po czym zmienić sposób bycia i w mgnieniu oka przekształcić się w seksbombę, promieniejącą i przyciągającą do siebie uwagę wszystkich (dlatego zawsze przyćmiewała partnerów, w realu i przed kamerą, nawet samego Laurence Oliviera, który też nie mógł ogarnąć fenomenu tongue_out ).
          • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:33
            MM nie była zawsze zrobiona, często się snuła po domu w przybrudzonym pogniecionym szlafroku i ze strąkami na głowie. I nawet w tym stanie nie wyglądała źle.
            • 35wcieniu Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:36
              No tego niestety nie wiem bo nie widziałam.
            • ichi51e Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:01
              dla mnie ona ma jakiś taki uśmiech "pełna gęba" który jest seksowny i zaraźliwy. Nawet jak oddycha to jak ryba z otwartymi ustami co chyba właśnie "seksowne"
          • runny.babbit Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 12:32
            Takie opisy wręcz mnie przerażają, ciągle kontrolowanie się by być seksowną. Wieczny rygor. Tylko po co?
        • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:24
          Ale na tych fotach z basenu (w wątku obok) jest rozczochrana, z mokrymi włosami i bez makijażu, a i tak śliczna.
          • 35wcieniu Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:32
            No bo była ładna, to co w tym dziwnego że ładnie wychodziła na zdjęciu w wodzie? big_grin
            • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:35
              Gurua (Chmielewska) też była w młodości ładna i seksowna, a z mokrymi włosami wyglądała (wg własnego określenia) jak wyłysiała wiewiórka tongue_out
              • 35wcieniu Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:41
                No a jak miała wyglądać? Dość oczywiste w jej przypadku, nie bez powodu się później z perukami nie rozstawała.
        • 1matka-polka Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:54
          https://miro.medium.com/max/1260/1*l-KeG7e9YQaqDfhewcryKw.jpeg
          • ichi51e Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:01
            ja mam takie figurę w sumie i jej bardzo nie lubię...
            • georgia.guidestones Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 18:57
              ichi51e napisała:

> ja mam takie figurę w sumie i jej bardzo nie lubię...
              >
              Chyba jednak nie masz niewiele ponad poltora metra wzrostu.
              • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 20:25
                14 cm różnicy we wzroście to niewiele? 164 cm wtedy to był dla kobiet wzrost średni i to pod górną granicę, Rita Hayworth ze swoimi 168 cm uważana już była za wysoką, i miała problem z doborem partnerów w filmach (zwłaszcza w scenach tańca), bo większość była za niska.
          • memphis90 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 13:33
            No bez jaj, to jest worek udrapowany w seksowną, opiętą mini, ledwie zasłaniającą pośladki....
        • aandzia43 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:18

> Co do Monroe to generalnie w sumie nie wiadomo jak by wyglądała w losowym dresi
          > e i z dala od obiektywu bo na wiekszosci fotek jest wystylizowana i w pełnym og
          > arnięciu.
          > Oczywiście nie odmawiam jej urody i wdzięku ale z tym workiem po ziemniakach to
          > bym była ostrożna big_grin

Są zdjęcia na których nie mizdrzy się, nie stylizuje, ma oszczędny makijaż albo nie ma go wcale a i tak jest wyjątkowa, piękna albo przynajmniej bardzo ładna. Ma się urodę, wdzięk, seksapil, fotogeniczność albo się ich nie ma.
          • 35wcieniu Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:25
            No ale przecież ja się z tym zgadzam. Była ładną kobietą, ładnie wyglądała na zdjęciach, no proste.
            Zakładam że na niepozowanym zdjęciu w dresie wyglądałaby na ładna kobietę w dresie, a nie na ikonę seksu i ten niby wrodzony seksapil by z niej wtedy nie kipiał, tyle.
            • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:32
              Jakby zechciała, to by kipiał nawet w dresie wink
              Ona to umiała włączać i wyłączać na zawołanie, osoby z otoczenia były pod wrażeniem. Jakby miała w sobie dwie różne osoby.
      • ludzikmichelin4245 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:32
        Myślę, że atutem jej sylwetki jest to, że mimo, że na dzisiejsze standardy jest pulchna, to ma wąską talię i płaski brzuch. Wydaje mi się, że rzadko to chodzi w parze.
        • 35wcieniu Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:35
          Ja bym powiedziała wręcz przeciwnie, że miała wąską talię i przez większość kariery nie miała płaskiego brzucha.
        • manon.lescaut4 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 16:11
          Właśnie brzucha nie miała idealnie płaskiego według dzisiejszych standardów. W ogóle gdyby była gwiazda dzisiaj to figurę miałaby bez dwóch zdań po prostu doskonala, bo z pewnością wylewalaby siódme poty na siłowni, w rzeczywistości miała figurę świetna, szczupła i bardzo kobieca, natomiast widać, ze, zgodnie ze swoimi czasami, taka się urodziła, natomiast nie ćwiczyła za dużo, widać leciutki zwis wink
          • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 16:31
            Ona bardzo dużo pływała (jak na Kalifornijkę przystało wink ), brała regularne masaże (aby zachować jędrność ciała), ćwiczyła stopy, codziennie rolując butelkę po coca-coli, codziennie rano też ćwiczyła z halterami.
            Była też prekursorką joggingu, codziennie biegała po plaży.
            http://2.bp.blogspot.com/_6a_46A2OYvg/TCoXJ276S4I/AAAAAAAAtbw/5biU-P19Vto/s1600/marilyn_monroe_mmmAfe.jpg
            • manon.lescaut4 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 16:57
              Chargris, jesteś faktycznie ekspertka, nie wiedziałam, nie słyszałam, dzięki za informacje smile
              • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 17:59
                E, no bez przesady z ekspertką, po prostu mnie interesuje i dlatego od lat namiętnie czytam wszystko dostępne na jej temat, a mam dość dobrą pamięć smile
                Jeszcze Colette mnie tak interesuje (to z kolei moja ulubiona pisarka, obok Gurui) i też przeczytałam ponad tuzin jej biografii, ale ona miała życie jak sensacyjny film (chyba bardziej barwne niż MM, a już z całą pewnością szczęśliwsze).
                • potworia116 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 18:02
                  Poleć mi, proszę, coś o Colette po pl albo ang.
                  • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 18:34
                    Po polsku miałam tylko jedną, tę lubimyczytac.pl/ksiazka/224920/colette-biografia
                    resztę po francusku (nie znam angielskiego), może są angielskie tłumaczenia?
                    Autorzy tych francuskich to Jean Chalon, Hortense Dufour, Michel del Castillo, Nicole Ferrier-Caverivière, i Claude Pichois razem z Alainem Brunet.
                    • potworia116 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 18:39
                      Merci
                • manon.lescaut4 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 19:21
                  Colette tez fascynująca kobieta, mam ochotę się wgłębić w temat. Ogólnie wszystkie ciekawe kobiety z poprzednich epok.
                  • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 20:27
                    Colette miała też bardzo nieprzeciętną i fascynującą matkę, jej listy do córki są bardzo interesujące.
                    • manon.lescaut4 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 21:12
                      Właśnie czytam, ze była feministka, ateistka, oraz żona i matka. W XIX wieku! wink Uwielbiam takie historie.
                      • potworia116 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 21:45
                        Jeśli lubisz przy okazji pisarstwo Colette to Narodziny dnia (poświęcone matce) są jedną z najpiękniejszych jej książek.
          • 21mada Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 16:46
            Otóż to. Gdyby MM dzisiaj wkleiła swoje zdjęcia na forum, dowiedziałaby się, że wcale nie jest taka cudowna, bo jest skinny fat i ma fałdkę na brzuchu jak siedzi. (Katia dała kiedyś zdjęcie swojego ładnego brzucha i otrzymała masę krytyki.)
            Do tego ma za mały biust bo duży biust liczy się dopiero od rozmiaru XXL.
          • ludzikmichelin4245 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 16:54
            Serio miała jakieś fałdy na brzuchu?
            Wrzućcie jakieś zdjęcie.
            • georgia.guidestones Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 17:17
              ludzikmichelin4245 napisał(a):

> Serio miała jakieś fałdy na brzuchu?
              > Wrzućcie jakieś zdjęcie.
              To gazeciarz, ktory podawal sie za 40-letnia kobiete, wrzucal zdjecia jakiejs ogólnie dosc szczuplej babki z faldami na brzuchu
              • ludzikmichelin4245 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 21:18
                Chodziło mi o MM, na tych które zgooglowałam nie widzę brzucha.
                • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 21:25
                  MM czasem robiła się fałdka, jak siedziała/kucała i była zgięta w pół, a miała na sobie kostium bikini (jest taka fota gdzieś w tym wątku). Ale to było skomentowane raczej ironicznie (w stosunku do zarzucających nadwagę, nie do MM).
          • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 21:59
            O, dokopałam się w końcu do filmiku z 15-letnią Normą Jean, już jako nastolatka była raczej wysportowana:
            • potworia116 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 22:03
              Jaka ona śliczna 🥰. Chat, jesteś skarbem😚.
              • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 22:15
                smile
    • melisananosferatu Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 09:54
      Eee...ja to jestem symbolem seksu nawet w dresie, spocona. Kwestia przyzwyczajenia.

Zartuje, oczywiscie 😀
    • iuscogens Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 09:55
      Na symbol seksu się nie nadaję, nie noszę takich obsislych sukienek, ale jak chodzę na obcasach (chodzę na niskich do 5 cm) to bezwiednie kręcę tyłkiem i biodrami. Do tego tyłek mam okrągły i wystajacy. Długo tego nie wiedziałam, no bo kto patrzy na swój tyłek podczas chodzenia, ale życzliwe koleżanki mi to uświadomiły big_grin nic z tym nie zrobię, jest choćby malutki obcas to tyłek mi chodzi. Może to jakaś wada postawy czy coś?
    • ajr27 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 09:56
      Fajny wątek. Dla mnie to temat nie na forum, tylko dla terapeuty, bo od młodości mam tendencję do wypierania swojej kobiecości. Ale to nie tutaj.
      • katiemorag Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:02
        Ja tez wypieram swoją seksualność. To wina rodziców i katolickiego wychowania. Do dziś mam problem z byciem seksowna kobieta. Grzeczna, elegancja, kulturalna ale seksowna to już nie. Podziwiam takie kobiety jak MM za ich odwagę i pewność siebie.
        • canaille Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:25
          MM i pewność siebie? Do takiego wniosku doszłyście w tamtym wątku (nie czytałam)?
          • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:37
            Ale MM (mimo iż nie była pewna siebie) nie wypierała swojej kobiecości, wręcz przeciwnie-seksapil to była jej zbroja i jej broń.
            • canaille Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:40
              Zbroja - zgodzę się. Marylin mogła być "pewna siebie", ale to również kostium (i zbroja) Normy.
              • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:47
                Tak.
          • katiemorag Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:41
            Aby ubrać taka sukienkę, poruszać się w ten sposób i wyzywająco patrzeć na mężczyzn a do tego nie krępować się ich spojrzeniami, tego ze patrzą na Ciebie i rozbierają Ciebie wzrokiem trzeba być pewnym siebie. Tak mi się przyjemniej wydaje. Ja bym czuła się skrępowana. Zażenowana. Zgarbilabym ramiona, głowa na dół a ona się dobrze czuła, widać ze lubiła to i to po niej widać.
            • canaille Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:49
              A mnie zastanawia na ile ma to związek z jej dzieciństwem u rodzin zastępczych i w sierocińcach. Wiadomo - dziewczynka "ładna", "miła" więcej może ugrać. Do tego wzorce kulturowe z kina - a wtedy patrzyło się w kinie na prawdziwe gwiazdywink
              • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:57
                Ona często wspominała w wywiadach, że od kiedy wyrosły jej piersi, to zaczęła być zauważana, podziwiana i kochana, i bardzo się jej to podobała, bo jako dziecko czuła się niezauważana, odrzucona i nikomu niepotrzebna. I od dziecka marzyła o zostaniu gwiazdą, głownie po to, żeby ją ludzie kochali. Sama często chodziła do kina i uwielbiała oraz podziwiała gwiazdy filmowe.
                Dzieciństwo miała straszne uncertain
                • ichi51e Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:03
                  matka-wariatka w tle. Niestety dla dziecka odrzuconego wygląd i miłość to są waluty.
            • mashcaron Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:54
              Nie koniecznie trzeba być pewnym siebie. Trzeba potrafić "wejść w rolę".
              • katiemorag Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:04
                To prawda. Często transwestyta jak jest ubrany za kobietę jest pewny siebie i seksowny a w postaci męskiej zakompleksiony i niewidoczny.
    • primula.alpicola Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:00
      Zaraz symbolem seksu, no nieee, ale umiem w obcasy, kiecki i w kręcenie ósemek tyłkiem.
      Fornitta napisała, że miała fazę na bycie seksi 17-27, a ja... po 30 się nauczyłam. Wcześniej starałam się być przezroczysta.
      • katiemorag Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:07
        A to kręcenie tyłkiem podczas chodzenia to da się wyćwiczyć? Czy jakoś to zależy od budowy anatomicznej?
        • primula.alpicola Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:17
          Na pewno, jak większość rzeczy. W sumie, nie zastanawiałam się nad tym.
          Na pewno to zależy od prawidłowej postawy, niesztywnych stawów i odpowiednio silnych mięśni. Potem to już tylko pewność siebie i jakiś obcas.
          • pade Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:02
            primula.alpicola napisała:

> Na pewno, jak większość rzeczy. W sumie, nie zastanawiałam się nad tym.
            > Na pewno to zależy od prawidłowej postawy, niesztywnych stawów i odpowiednio si
            > lnych mięśni. Potem to już tylko pewność siebie i jakiś obcas.

To ja jestem wyjątkiem, bo o prawidłowej postawie wiem od fizjo, mięśnie obecnie mam sflaczałe, a kręcę tyłkiem od nastolęctwa. O czym boleśnie uświadamiały mnie koleżanki. A jak urósł mi biust to dopiero się zaczęły komentarze. Skutek był taki, że starałam się być niewidzialna, czytaj: garbiłam się.
        • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:39
          katiemorag napisał(a):

> A to kręcenie tyłkiem podczas chodzenia to da się wyćwiczyć?

Kiedyś zalecano ćwiczenie chodzenia tak, żeby głowa była nieruchoma-z książką albo naczyniem na głowie.
          BTW, Afrykanki tak chodzą. I baletnice.
          • ludzikmichelin4245 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:52
            Kręcenie tyłkiem w balecie?
            • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:06
              Nie słyszałaś o chodzie baletnic? Nie kręcą biodrami tak mocno jak MM, ale owszem. Widać to świetnie u BB (brała lekcje baletu od 6 do 16 roku życia, i nie została zawodową tancerką tylko dlatego, że wyrosła zbyt wysoka).
              • 35wcieniu Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:13
                Audrey Hepburn podobnie- a nie kręciła.
                Z "chodem baletnicy" w znaczeniu chodzenia z kręceniem tyłkiem też się nie spotkałam.
                • alicia033 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:25
                  bo tu w ogóle nie chodzi o kręcenie tyłkiem w dosłownym znaczeniu tego słowa, które jest śmieszne w każdym wydaniu a o lekki chód z naturalną rotacją ciała, czyli także z bardzo płynnym kołysaniem biodrami
                  Większość dorosłych ludzi ma ciało nienaturalnie spięte, co znajduje odbicie niestety w posturze i chodzie. Ci, którzy sporo i świadomie odpowiednio ćwiczą (w tym oczywiście
                  baletnice) mają prawidłowe sylwetki (odpowiednio ustawioną miednicę i kręgosłup) i poruszają się z właściwą rotacją.
                  • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:27
                    O to to, dzięki Alicja za wytłumaczenie. Dokładnie to miałam na myśli (tylko nie umiałam tego tak przejrzyście wyjaśnić).
                  • primula.alpicola Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 12:38
                    O, to właśnie. Rotacja.
              • ludzikmichelin4245 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:17
                Ale na scenie? Nie wiem gdzie tu miejsce na kręcenie tyłkiem, gdy każdy mięsień od stóp do głów masz napięty.
                Wg mojej wiedzy to jest właśnie coś co w balecie dyskwalifikuje np. tancerza tańców towarzyskich - odruch nietrzymania bioder "w ryzach".
                Może nie mówimy o tym samym.
                • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:25

> Ale na scenie?

Nie, chodzi o codzienne chodzenie, w życiu prywatnym. Zawodowi (zwłaszcza klasyczni) tancerze mają charakterystyczną postawę i chód. Wytrenowane mięśnie plus stałe, odruchowe utrzymywanie wyprostowanej postawy.
                • snakelilith Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 12:00

>
                  > Wg mojej wiedzy to jest właśnie coś co w balecie dyskwalifikuje np. tancerza ta
                  > ńców towarzyskich - odruch nietrzymania bioder "w ryzach".

He? Tancerz panuje nad swoim ciałem i dopasowuje swoje ruchy do stylu tańca. Inaczej tańczy się standard np. angielskiego walca, a inaczej rumbę. W latynowskich tańach prowadzenie nóg i bioder jest inne, ale to nie jest nietrzymanie bioder w ryzach. Wręcz przeciwnie, taka jest konwencja i na turniejach tancerze to trochę przerysowują, by wyglądało bardziej efektownie. To jest zamiar, a nie przypadek wynikający z za luźnych bioder. Dobry tancerz przeskoczy też pomiędzy stylami i wie kiedy należy podkreślić biodra, a kiedy nie.
              • aqua48 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 17:51
                chatgris01 napisała:

> Nie słyszałaś o chodzie baletnic?

Bo to nie polega na kręceniu tyłkiem jak w lambadzie, ale na chodzeniu tak jakby się idąc delikatnie przelewało środek ciężkości z jednej nogi na drugą - bardzo korzystne dla kręgosłupa nawiasem mówiąc.
                • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 18:01
                  Ale mnie nie chodziło o kręcenie tyłkiem jak w lambadzie, Alicja to już wyżej dokładnie wytłumaczyła smile
            • alicia033 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:16
              ale wiesz, że balet to nie tylko klasyka typu "Jezioro łabędzie"?
              • 35wcieniu Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:20
                Ja na przykład wiem, ale też mi się nie wydaje żeby książka na głowie i inspiracja baletnicami mi była receptą na kręcenie tyłkiem.
                W ogóle polemizowałabym z tym że baletnice chodzą kręcąc tyłkiem.
                • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:26
                  Toż napisałam, że nie kręcą tyłkiem jak MM. Ale chodzą płynnie, wyprostowane, z nieruchomą głową i (lekkim) kołysaniem biodrami też.
                  • 35wcieniu Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:31
                    No ale to wszystko są odpowiedzi na pytanie czy da się wyćwiczyć kręcenie tyłkiem.
                    No więc pewnie się da, ale wątpię czy autorce pytania chodzi o wyżej opisany efekt baletnicy. Ale może, nie wiem.
                    • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:36
                      Jeśli autorka chce mocno kręcić tyłkiem jak MM, to niech skopiuje jej trick i skróci sobie jeden obcas o 5 milimetrów, kręcenie gwarantowane.
                      • 35wcieniu Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:45
                        big_grin jasne
                      • primula.alpicola Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 12:40
                        Coś w tym jest, miałam koleżankę z jakąś wadą stawu biodrowego, przez co miała jedną nogę ciut krótszą; jak ona biodrami rzucała! Niektóre koleżanki nienawidziły jej za to🤦‍♀️
                        • aandzia43 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 14:36
                          primula.alpicola napisała:

> Coś w tym jest, miałam koleżankę z jakąś wadą stawu biodrowego, przez co miała
                          > jedną nogę ciut krótszą; jak ona biodrami rzucała! Niektóre koleżanki nienawidz
                          > iły jej za to🤦‍♀️

O rany, mam od zawsze jedną nóżkę bardziej od drugiej, że też nie pomyślałam o tym potencjale tongue_out
                      • memphis90 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 13:40
                        Ja się skraca obcas o 5mm?jak wyjmiesz flek, to but do wyrzucenia. Jak ciachniesz obcas, to nie przyczepisz fleka...
                        • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 14:19
                          Wtedy chyba nie mieli plastikowych fleków.
                          No i możliwe, że oddawała do szewca.
    • figa_z_makiem99 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:02
      W pewnych okolicznościach mogę promieniować seksapilem i lubię, na stałe nie chcialabym. To męczące i czulabym się jak kretynka.
      • grey_delphinum Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:08
        Oooo, i tu jest pies pogrzebany - trzeba rozróżnić seksapil jako męczącą pozę u niektórych kobiet (to widać, slychać i czuć) i autentyczny, niewymuszony seksapil u MM. Ale w zasadzie to uwaga do wątku o MM.
        • canaille Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:33
          Autentyczny, niewymuszony seksapil... A jednak mocno osadzony w estetyce pin-up i do dziś definiujący jaka powinna być seksapilowa, nomen omen, norma.
          • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:41
            canaille napisał(a):

> Autentyczny, niewymuszony seksapil... A jednak mocno osadzony w estetyce pin-up
            > i do dziś definiujący jaka powinna być seksapilowa, nomen omen, norma.

W dodatku ona ten seksapil potrafiła zdjąć jak płaszcz, i w jednym momencie włożyć z powrotem, gdy przekształcała się w MM. Zmieniał się jej krok, mimika, nawet głos i sposób mówienia.
            • canaille Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:45
              Seksowna, tak autentycznie, jest chyba na zdjęciach z Magnum, np. Eve Arnold. Pytanie - na ile jeszcze MM, na ile NJB?
      • mid.week Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:14
        Przede wszystkim to koliduje z życiem zawodowym. Taka kociakowatosc może być fajna na randkę wieczorem, ale wyobraźmy sobie np. panią doktor, leczącą prostate czy tam hemoroidy, z taką aurą wokół siebie. Albo panią prawnik trzepoczaca rzęsami podczas mediacji małżeńskich. Albo przedszkolanke...
        • primula.alpicola Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:18
          Istnieją takie, i dają radę ze swoim życiem zawodowym.
        • potworia116 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:19
          Wyobrażam sobie i podoba mi się ta wizja. Uświadamia mi też do jakiego stopnia kobiecy sex-appeal został w sferze publicznej sprowadzony do szczucia cycem na billboardach. Nie, piękna i seksowna kobieta może być przy tym stuprocentowo profesjonalna. Koliduje to najwyżej w ludzkich głowach.
          • mid.week Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:29
            Nie chodzi mi o szczycie cycem, mysle o seksownosci typu MM. Ona robiła wrażenie całkiem bezbronnej i niezaradnej - i to mi nie gra z zawodami wymagającymi decyzyjności czy wzbudzanie zaufania klienta powierzajacego powodzenie swojej sprawy.
            • fornita111 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:40
              Ok, niezaradnosc, zagubienie- to sie nie kojarzy z kompetencja zawodowa. Niestety, w naszych realich, rowniez naturalna zmyslowosc i kobiecosc czesto jest powodem dyskredytowania kobiet w pracy. I to juz jest nie ok, bo w zyciu nie slyszalam, zeby architekt czy prawnik byl lekcewazony, bo jest "zbyt" przystojny, zadbany, seksowny.
              • canaille Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:43
                A mnie zastanawia jak zachowanie kobiet wpływa na ich pozycję w pracy - często "delikatnym", "niezaradnym" (kawyczki celowe, jak celowa bywa taka gra) udziela się wsparcia, a te co dają radę (lub usilnie próbują) są pozostawione same sobie albo wręcz postrzegane jako konkurencja (dla mężczyzn).
                • mid.week Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 12:21
                  Jak sobie pomyslę, że miałabym w biurze seksownego i uroczego kolegę, który jednak "nie umi, nie potrafi, i ojej jak ja to zrobię?" to czuję kumulacje agresji w jelitach big_grin
                  • trampki-w-kwiatki Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 14:01
                    No widzisz. A moja koleżanka tą metodą doszła do takiej pozycji zawodowej, o której wiele osób marzy. Na wstępnych szczeblach kariery zawsze tym sposobem znajdowała jeleni, którzy robili za nią robotę albo dzielili się specjalistyczną wiedzą czy rozwiązaniami. Doszła do takiego pułapu, że zarabia lepiej niż prezydent RP. A wizerunek ma takiej słodkiej Marylin tylko nie jest aż taka ładna. Druga dziewczyna którą znam robi aktualnie to samo poza granicami kraju. Starsi od niej o dekadę lub dwie faceci znów robią za nią wiele rzeczy i dzielą się z nią wiedzą i rozwiązaniami. A ona pnie się w górę. Owszem, ma kompetencje i ambicje oraz jest pracowita, ale ta słodka taktyka na niewiniątko powoduje, że wyprzedziła koleżanki o pięć długości. Za to przed szefem szefów jest już ostrym graczem i za chwilę wykosi wszystkich tych facetów, po plecach których dotarła tam, gdzie jest. Taką ma strategię na szklany sufit.
        • figa_z_makiem99 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:31
          Swego czasu czytalam wiele o MM, ona była niewolnicą swojego wizerunku. Piła i nadużywała barbituranów, nie stworzyła nigdy trwałego i szczęśliwego związku. Wizerunek słodkiej kretynki jej nie wystarczał ale nie umiała się od niego uwolnić. W życiu potrzebna jest równowaga, czasem chcę być seksowna ale częściej wolę używać mózgu i budzić szacunek.
          • mid.week Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 21:35
            Ona nie miała wizerunku kretynki... Robiła wrażenie słodkiej i bezbronnej, ale nie głupiej
            • figa_z_makiem99 Re: Atrakcyjność seksulana 23.05.21, 00:37
              A czytałaś kiedyś jej biografię? Była nieszczęśliwą, niedojrzalą emocjonalnie kobietą uwięzioną w wizerunku seksbomby. Piła, brała leki, narkotyki i miała wielu kochanków. Jej drugi mąż A. Miller owszem uważał ją za kretynkę. Pierwszy mąż ją bił. Zdjęcia to tylko wycinek rzeczywistości.
    • abecadlowa1 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:17
      Myślę, że bym umiała, ewentualnie byłabym w stanie się nauczyć, gdyby to było czymś atrakcyjnym i wartym wysiłku.
      Jednak bycie potrzeganym jako obiekt seksualny przez przypadkowe, obce osoby kojarzy mi się z uprzedmiotowieniem.
      Mając do czynienia z ludźmi (niezależnie od płci) którzy kumunikują otoczeniu nieustająco swoją seksualność, mam wrażanie, że to jakiś defekt emocjonalny, niedająca się zaspokoić potrzeba, nad którą nie panują. To bywa atrakcyjne, ale nie stale i nie na co dzień.
      • aandzia43 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:33
        Komunikowanie swojej seksualności to faktycznie jakiś umysłowy feler. Naturalny seksapil, jeśli ktoś go ma, nie jest wyciągany ani chowany, po prostu jest. Nienatarczywy, nieprzestylizowany, choć oczywiście można go podkręcać. Tego się nei można nauczyć, można tylko jeśli się chce wyciągnąć na wierzch coś, co już istnieje. Obserwowałam często dzieci podczas zabawy - już wtedy widać było reakcje chłopców na niektóre dziewczynki. Nie, dziewczynki nie były zseksualizowane i nie grały swoim wdziękiem, po prostu jedne go miały a inne nie.
        • aandzia43 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:34
          Nieustanne komunikowanie miało być
        • melisananosferatu Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:53
          Ooo...znam taka 'kocice', ktora seksapilu, IMHO, nie ma ale usilnie probuje. Gorzej,ze gdy facet zapyta ja o godzine to ona uznaje to za podboj. Jej krecenie kuprem wyglada przekomicznie, do tego usiluje wlasnie tak po kociemu stapac.
    • huang_he Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:25
      Miałam najlepszą nauczycielkę na świecie. Moja babcia była MM w wersji codziennej. Takiej, która jak miała 80 lat i wylądowała w szpitalu, przychodzili wszyscy lekarze, żeby pogadać, odpowiednio się zająć. Niestety, wiąże się to u niej z ostrym pierdolnięciem w głowę, ale na pewno nie była to wymuszona poza. Moja babcia to człowiek w centrum zainteresowania świata. Taka kobieta, która do sanatorium wyjeżdżała z 10 walizami. Moja matka ją tak poznała, w sanatorium. Przyjechała z moim ojcem do niej. Babcia siedziała na ławce, a wokół niej wianuszek mężczyzn.
      https://trueclassics.files.wordpress.com/2010/07/gwtw-bbq.jpg

To moja babcia. W młodości była przepiękna. Jako 50,60latka również, wtedy to jeździła właśnie do tych sanatoriów. Wszyscy mężczyźni jej pożądali, a kobiety jej nienawidziły. Babcia zresztą każdą kobietę traktowała jako rywalkę. Jak mi zaczęły rosnąć piersi, to cóż... Mnie też. Ostry pierdolec. Ale co na własne oczy widziałam, to moje.
      • abecadlowa1 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:31
        Korzystasz z babcinych nauk? Tzn. mam na myśli czy mając świdomość jak takie "babcine" zachowanie, sposób bycia oddziałuje na innych, czy zdarza Ci się te umiejętności/wiedzę wykorzystywać?
      • katiemorag Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:45
        A Twoja babcia miała jakaś przyjaciółkę albo bliska koleżankę? Czy tego typu kobiety mogą mieć koleżanki, które nie są o nie zazdrosne?
        • huang_he Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 12:13
          Nie da się. Setki koleżanek, i relacje, które płonęły wielkim płomieniem i kończyły się zgliszczami.
      • jolie Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 13:10
        Uwielbiam tę scenę z "Przeminęło z wiatrem"! Za chwilę jest najazd kamerą na roześmianą buzię Scarlett, na której w jeden chwili pojawia się foch, bo widzi Ashellya z Melaniną, jak idą po alejce w parku.
        • jolie Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 13:11
          No i wcześniej Karol przynosi jej kawałek tortu, a ona stwierdza z tym fochem "nie mam już ochoty na deser".
    • kafana Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:27
      Takie ubieranie się do pracy jest dla mnie totalnie obciachowe - mowie o jakiś totalnych obcislosciach i dekoltach.

Na impreze zero problemu. 15 kg temu 😂 zdarzało się.
    • marta.graca Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:34
      Seksbomba mnie jak z koziej d. trąbka. W obcasach prędzej bym nogę złamała niż kogoś uwiodła.
    • ludzikmichelin4245 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:47
      Myślę, że nie, bo cytując tego dziada z wątku obok, taki standardowo rozumiany seksapil (obfitość i krągłości) "nie mieści się w moim kanonie estetycznym" smile
      Moja definicja seksapilu to na przykład ciało, które tak wygląda i to potrafi:
      • alicia033 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:13
        o nie, seksapil to nie jest giętkie ciało i akurat MHB dla mnie jest świetnym tego przykładem.
        • ludzikmichelin4245 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:29
          Dlatego właśnie na tytułowe pytanie odpowiadam nie, bo moja estetyka i upodobania a powszechny kanon seksowności się rozmijają.
          Swoją drogą ciekawe, że seksowność = płodność, a mnie podoba się to, co właściwie jest czystą antypłodnością smile
      • trampki-w-kwiatki Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 12:27
        Ja też lubię sportowe sylwetki, czyli chude nogi, małe piersi i taką dziewczęcą gibkość w ruchach. Ten typ kobiety bardzo przyciąga mój wzrok.
        Nie mówię przy tym, że pełne dziewczyny nie są sexi, bo są. Ale osobiście bardziej podobają mi się tak zwane "chłopięce" dziewczęta.
        • aandzia43 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 13:36
          Mnie zaś pięknie poruszające się kobiety niezależnie od rodzaju sylwetki. Chłopięca chudość baletnicy może być połączona z chodem chudego dragona. Poza tym dobre trzymanie pleców i głowy zapewnia brak nadwyżki podbródków nawet przy pełniejszej sylwetce, zgrabny chód dodaje lekkości i ujmuje kilogramów, to dodatkowy bonus dobrej postawy.
          • trampki-w-kwiatki Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 14:03
            Tak, tak! Żadne tam garbate chuderlaki nie wchodzą w grę. Tancerki, one się tak pięknie ruszają jakby płynęły po chodnikach!
          • alicia033 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 14:36
            aandzia43 napisała:

> Chłopięca chudość baletnicy

Wiem, że takie postrzeganie baletnic ale w rzeczywistości baletnice mają bardzo różne sylwetki, bynajmniej nie tylko chude, długonogie i zwiewne.
            Np. Claudia Dean:
            www.youtube.com/watch?vshockZ97W_rRGiQ
            • ludzikmichelin4245 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 14:54
              To prawda, przy czym zastanawiam się, czy balet odpowie kiedyś na trend body positivity i realnie zobaczymy kiedyś tancerki plus size.
              • jolie Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 14:57
                Nie sądzę. I chyba nie chodzi o ideologię, ale względu praktyczne np. brak podnoszeń.
              • potworia116 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 15:00
                Prędzej zdechnie jako gatunek. To bardzo zachowawcze środowisko i estetyka, która niemal nie ewoluuje. Jak komuś się nie podoba, to wypad. Gros wybitnych twórców tańca współczesnego, to ci którzy z tego czy innego powodu zaliczyli wypad, stworzyli własne nurty, szkoły i estetyki. Również te ciałopozytywne.
              • aandzia43 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 15:21

> To prawda, przy czym zastanawiam się, czy balet odpowie kiedyś na trend body po
                > sitivity i realnie zobaczymy kiedyś tancerki plus size.

Nie zobaczymy raczej pulpetów tańczących balet klasyczny, puenty, podnoszenia, wysokie skoki wymagają niewielkiej wagi i konkretnych proporcji i środka ciężkości. Ale jest wiele innych rodzajów tańca, balet klasyczny zostawmy dziewczynom zdecydowanie szczupłym.
              • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 15:35

> To prawda, przy czym zastanawiam się, czy balet odpowie kiedyś na trend body po
                > sitivity i realnie zobaczymy kiedyś tancerki plus size.

Tam chyba nadal obowiązują limity gabarytowe ze względów technicznych, kiedyś to było max. 50kg i bodajże do 165 cm wzrostu (dlatego BB nie zrobiła kariery w balecie, choć się zapowiadała-ćwiczyła balet klasyczny od 6 do 16 roku życia, ale zbytnio wyrosła, do 170 cm), bo cięższej/wyższej partnerki partner nie będzie mógł bez wysiłku podnieść ani jej przemieszczać w figurach, no i umieszczenia kwestia środka ciężkości, niższym łatwiej utrzymać równowagę, bo jest umieszczony w ciele niżej (podobnie jest w jeździe figurowej na łyżwach, ale tam zostaje jeszcze opcja jazdy solo, w balecie nie).
                • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 15:38
                  "kwestia umieszczenia środka ciężkości", grr
                  Zmieniałam, bo mi wykrywało spam w sformułowaniu "s z k o ł a b a l e t o w a", i się przestawiło
                • ichi51e Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 15:41
                  no właśnie ostatnio fb mi podrzuca jakaś tancerkę z duża nadwaga. www.dailymail.co.uk/femail/article-4118028/Stereotypes-broken-Plus-size-ballerina-online-star-footage-teen-executing-elaborate-turning-sequence-goes-viral.html Babka musi być silna jak słoń ze daje radę. ale pytanie pozostaje - jakim kosztem? balet jest dramatem dla stawów gdy ważysz mało - co dopiero jak masz plus 50kg... do tego właśnie skoki podnoszenia... ale widzę np miejsce w tańcu nowoczesnym - na pewno chamstwem jest pisanie o cukrowej wróżce ze za dużo cukrowych śliwek wpier..la. (www.google.pl/amp/s/www.huffpost.com/entry/alastair-macaulay-jenifer-ringer_n_790077/amp)
                  • georgia.guidestones Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 19:09
                    ichi51e napisała:

> no właśnie ostatnio fb
                    >
                    Szczuple czesto ida na "b a l e t ową" emeryturę w wieku ok 35l. Ona ma zaledwie 15,chyba Ci umknelo..
    • ichi51e Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:50
      mam duży biust wiec od zawsze ściągałam uwagę. raczej mnie to krępowało.
      • la_felicja Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 19:07
        Mnie tak samo! Jak zimą albo jesienią jechałam tramwajem w kożuchu/palcie - i jakiś chłopak próbował mnie poderwać albo powiedział bezintersowny komplement, to czułam się dowartościowana i poprawiało mi to humor.
        Latem - odwrotnie. Nienawidziłam męskich spojrzeń skierowanych na mój biust, wszystkim im miałam ochotę dać po ryju.
    • snakelilith Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 10:52
      Nie, bo spotkałam się z negatywnymi konsekwencjami nader seksualnego wyglądu. Być może mężczyźni w czasach MM zachowywali się zachowawczo, w co jednak mocno wątpię, ale w czasach mojej młodości kobiety epatujące wdziękami traktowane były jako zaproszenie do agresywnego podrywu. Kilka razy najadłam się nawet mocno strachu, np kiedy wypindrzona w mega miniówie szłam wieczorem na imprezę i jakiś facet w samochodzie śledził mnie wzdłuż drogi. MM pewnie rzadko poruszała się po publicznych drogach, więc mogła sobie wyglądać jak chciała. Poza tym, wtedy było to modne, dziś trąci to trochę myszką, albo trashem ala kardaszianka. Nie mój styl.
      • ludzikmichelin4245 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:07
        Tak, to jest chyba bliskie mojemu postrzeganiu i upodobaniom - zdaję sobie oczywiście sprawę, że są podszyte klasizmem. Taki standardowo rozumiany seksapil (obfitość, krągłości i obcisłości) kojarzy mi się traszowo. Pani z klasy wyższej jest długa, chuda i wysportowana oraz pomyka w nonszalanckiej, minimalistycznej garderobie ze szlachetnych tkanin i sportowym obuwiu, roztaczając niewymuszoną aurę "kobiety z klasą".
        Okropne, jak internalizujemy te wzorce.
      • abecadlowa1 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 11:32
        Właśnie tak. Możesz bezkarnie publicznie epatować swoją perwersyjną seksualnością inspirowaną sexbombą Marilyn Monroe gdy jesteś wielkim i silnym facetem jak Marilyn Manson.
        • trampki-w-kwiatki Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 12:28
          Dobre!
          • chatgris01 Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 12:32
            E tam, wystarczy wielki i silny facet u boku (a jeszcze lepiej dwóch) i już żaden uliczny molestator nie podskoczy cool
            Ale fakt, bez obstawy to strach tak wyjść.
            • snakelilith Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 12:52
              No tak, ale ja jak byłam młodsza, to miałam wielką potrzebę emancypacji i samodzielności. Na propozycję męskiej ochrony bym się chyba obraziła. Jeździłam więc w czasach studenckich nawet nocami sama kolejką miejską po Zagłębiu Ruhry, trochę naiwnie i tylko dzięki kosmiczej opatrzności chyba nic mi się nie stało. big_grin Ale im odważniej byłam ubrana, tym większa upierdliwość z męskiej strony i prawie nigdy ci, którzy mogliby się podobać, więc mój styl z czasem stał się automatycznie coraz grzeczniejszy.
      • ichi51e Re: Atrakcyjność seksulana 22.05.21, 15:48
        tak to są święte słowa - ona miala pewnie cały entourage obstawę itd. nie skakała tak po mleko i masło do warzywniaka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka