kaki11 Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 16:59 Przypuszczam, że ze stresu nie mogła bym nic zjeść, ale gdyby jednak trudno powiedzieć na co miała bym ochotę. Dużą szanse ma szarlotka na ciepło z lodami i herbata owocowa natomiast mam trochę jak Ty, o tej porze roku mogę się żywić praktycznie tylko kalafiorem, młodymi ziemniaczkami, fasolką szparagową, truskawkami i resztą tego dobrodziejstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
rycerzowa Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 17:28 A danie z perspektywą kary śmierci za łakomstwo? Za jakie jedzonko skłonne byłybyście zapłacić taką cenę? Słyszałam onegdaj o babci, bardzo starszej i mocno chorej, na żołądek i wątrobę. Pewnego dnia powiedziała, że ma dość sucharków i grysiku, zażądała grzanek z czosnkiem, jajecznicy na boczku, tortu z bitą śmietaną i dużo piwa. - Babciu, ale to ci zaszkodzi! - Umrę, ale wpierw pojem!!! I dokładnie tak się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 17:29 Tort czekoladowy. Zjadłabym cały i miała wy..bane czy przytyję Odpowiedz Link Zgłoś
loganberry Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 17:42 Burger z frytkami belgijskimi + dużo czerwonego wina. Albo dobre spaghetti bolognese takoż z winem. Albo pieczona kaczka z kluseczkami i dużo czerwonego... Ewentualnie cały tort bezowy do zjedzenia łyżeczka - potem nie zdażyłoby mnie zemdlic. Może być szampan do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 18:35 Kluski ziemniaczane (ale koniecznie zrobione przez moją mame) z twarogiem i skwarkami. Do tego kompot wiśniowy z dużą ilością wiśni koniecznie z pestkami. Na deser poproszę róże zrobione przez Daniele34 😋 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 18:37 Zrobię Ci zrobię, nawet bez death row 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 19:31 Nie mogę znaleźć wątku z różami Danieli, ale było to coś takiego: Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 22:15 Kurcze, zawsze mi smaku w nocy narobicie. Nie dość, że mąż na okrągło wpierdziela słodkie i mi podrzuca, i mam zaj... lody w zamrażarce, to teraz te róże. Powiedzcie chociaż, że smażone w głębokim tłuszczu, bo nie mam możliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 22:18 shmu napisała: > Pow > iedzcie chociaż, że smażone w głębokim tłuszczu, bo nie mam możliwości... A jak inaczej? Tylko na głębokim tłuszczu Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 18:56 Ja bym stawiała na słodkie, dużo słodkiego, lody, bezy, torty, kruche, szarlotki, kremowe, miodowe, itp. A z jedzenia, hm, makaron ze szpinakiem, serem i śmietaną albo z kurczakiem i śmietaną, albo jakąś dobrą zupę, ale taką pyszną, tylko jaką.....? Albo pierogi z mięsem. Nie wiem, w sumie co. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 19:17 Ja gdy się stresuję to nie mogę nic przełknąć, i nic mi nie smakuje- co jest nawet dobre, bo kiedys miałam tak, ze zajadałam stres. Nic bym na ten posiłek nie zjadła… Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 20:04 kozica111 napisała: > dziwny temat, okrutny. Trochę dystansu Ja lubię czarny humor. W ogóle cenie pokręcone poczucie humoru, nieoczywiste. Śmiesza mnie nierzadko rzeczy, które inni traktują śmiertelnie poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 19:45 Zupę grzybową z pasztecikami i pierogi z kapustą i grzybami polane cebulką smażona na maselku. Odpowiedz Link Zgłoś