hedna 01.07.21, 23:02 Jakiego rodzaju wyroby szydełkowe miałyby szansę sprzedawać się latem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bei Re: Wyroby szydełkowe 01.07.21, 23:06 Jest na topie styl boho, Dywaniki, poduszki, bieżniki, pojemniki, łapacze snów. Z garderoby- nakrycia głowy, kamizelki rozpinane, torby, torebki, siatki na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
szaraiwka Re: Wyroby szydełkowe 01.07.21, 23:16 Myślałaś może o jakichs ażurowych letnich kompletach do chrztu? Co prawda kościół traci wiernych ale jeszcze wciąż ludzie dzieci chrzczą .. ładny oryginalny handmade komplet do chrztu mógłby sie sprzedawać chyba Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Wyroby szydełkowe 01.07.21, 23:12 Kupilam ostatnio taka jakby sukienke. Idealne, aby narzucic na bikini, kiedy jestes na plazy, albo po prostu na wieczorne lazenie po plazy. Chcialabym jeszcze taka narzutke bez rekawow, ale nie moge znalezc. Wpisz sobie w Pinterest- crochet cover up, wyskoczy Ci mnostwo inspiracji. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 09:44 magdallenac napisała: > Kupilam ostatnio taka jakby sukienke. Idealne, aby narzucic na bikini, kiedy je > stes na plazy, albo po prostu na wieczorne lazenie po plazy. Chcialabym jeszcze > taka narzutke bez rekawow, ale nie moge znalezc. Wpisz sobie w Pinterest- croc > het cover up, wyskoczy Ci mnostwo inspiracji. Wejdź na shein I wbij filtr : fartuch Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 20:09 kupujecie na sheinie? ciagle mi się reklamy wyświetlają. Moje młode na cos się skusiło i przyszła szmata, wiec sie zniechęciałam. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 20:17 tak, kupiłam 2x- kilka sukienek ( różnych) i jedno kimono ( na plażę) - takie 2xpidżama + jedna dla kogoś jest ok- normalne ubranie a nie szmata, równo i ładnie skrojone i wykończone Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 21:40 Mojej mlodej przyszla w jednej paczce podla szara, kilka fajnych koszulek i swietnej jakosci bizuteria (nie jakies brylanty oczywiscie, ale porzadne bizu) Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 21:40 Nie podla szara, a podla szmata 😛 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Wyroby szydełkowe 10.07.21, 10:44 No właśnie moja dostała podlą i jednocześnie szarą szmatę, ale że to było jedyne zamówienie to pomyślałam że ten sklep tak ma ze wszystkim... No ale skoro mam szanse na coś fajnego to może jeszcze zaryzykuję Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wyroby szydełkowe 10.07.21, 10:49 a ja chyba już nie- bo skoro 3x sie udało to może za kolejnym bedzie czas na szarą podła Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Wyroby szydełkowe 01.07.21, 23:28 O tak, łapacze snów i makramy przeróżne (co to jest? skąd ta moda? jak widzę to wyobrażam sobie ile tam się kurzu łapie ) to jest na topie, w każdym programie wnętrzarskim toto wieszają. Jasne torebusie i torby plażowe może? Za czasów młodości miałam letnią bluzkę wydzierganą na szydełku, na kolorowy stanik całkiem ok. Albo jakaś tunika na strój. W Koniakowie kupiliśmy bransoletki na szydełku dziergane, takie cieniutkie, delikatne, tylko chyba wykrochmalić je trzeba i przemyśleć zapięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 15:38 Makramy się plecie, a nie szydełkuje, co do łapaczy snów nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 15:40 łapaczy też się nie szydełkuje a plecie i wiąże Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wyroby szydełkowe 10.07.21, 11:02 A to zależy, szydełkowe też są. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Wyroby szydełkowe 01.07.21, 23:53 Torby, widzę na grupach rękodzielniczych że są na topie. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Wyroby szydełkowe 02.07.21, 00:02 Takie śliczne boho topy na ramiączkach, trochę retro, w stylu lat 70. Torebki. Narzutki, długie kamizelki, też w stylu boho właśnie - do noszenia z dżinsowym szortami i jakimś krótkim topem na przykład. Może jakieś nakrycia głowy - czapki/kapelusze? Generalnie na pewno coś w stylu boho/hippie/festiwalowym/wakacyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: Wyroby szydełkowe 02.07.21, 08:28 Ciut chyba późno o tym myślisz, pisałam ci juz kiedyś o torebkach. Kupowałam taka na początku czerwca i schodzily jak woda. Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: Wyroby szydełkowe 02.07.21, 08:37 Jak szukałam dla córki ubranek dla Barbie, to na olx pojawiały się ogłoszenia takich ubranek z szydelka. Ale to też chyba trochę dziubdziania przy tym jest. Jeszcze kupuje male maskotki z miękkiej włóczki, ale tu konkurencja pewnie spora Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 11:13 hedna napisała: > Nie wychodzą mi ładnie torebki > A to jest Twoja opinia, czy kogoś? Bo może zbyt surowo oceniasz swoje torebki? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wyroby szydełkowe 02.07.21, 08:33 Bluzki i narzutki - białe i w odcieniu naturalnym, takim jasnobeżowym. Coś takiego na przykład: Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Wyroby szydełkowe 07.07.21, 23:37 O matko, za coś takiego ręcznie na szydełku z nitki grubości wlosa to by musiała z 1500zl wziac... To są tygodnie roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 11:14 Tak samo pomyślałam. Gdyby udało mi się coś takiego wydziergać, to zażądałabym majątku Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Wyroby szydełkowe 02.07.21, 08:51 Wystrój tarasów - łapacze, lampiony, abażury, girlandy, poszewki na poduszki, bieżniki Torebeczki w stylu Boho Biżu - kolczyki, wisiorki, bransolety Odpowiedz Link Zgłoś
magazynka Re: Wyroby szydełkowe 02.07.21, 21:59 Częściowo ażurowe bluzki bez rękawów - jasne. Pasują do wszystkiego (spodni, szortów i spódnic) i są doskonałe na upał. Podobnie tuniki bez rękawów. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Wyroby szydełkowe 07.07.21, 21:27 Hedna bylam dzis na zakupach ciuchowych, u nas ubrania “szydelkowe” sa na topie i koszmarnie drogie. Zrobilam Ci kilka zdjec. Ten pierwszy sweter $200, a sukienki prawie $100. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 03:21 Serio??? Sweter z kwadratow (najprostsza rzecz na swiecie) i calkiem paskudny za 200? a z jakiej wloczki? bo mi na zdjeciu na zwykly akryl wyglada... Chyba musze wrocic do dziergnia i wysylac do Usa. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 11:18 Też mnie zdziwił ten sweterek, a właściwie jego cena. Tutaj te babcine kwadraty są chyba z tych najprostszych, a sam krój też mało ciekawy. Ale chyba te babcine kwadraty przezywają odrodzenie i różne ciekawe rzeczy (również ubrania) z tych kwadratów widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 20:00 kub-ma napisała: > Ale chyba te babcine kwadraty przezywają odrodzenie i różne ciekawe rzeczy (ró > wnież ubrania) z tych kwadratów widziałam > Były modne kilka lat temu. Był na to szał. Jeszcze niedawno taka kapa byłaby wystawiona za 300zł z minimalną 500 allegro.pl/oferta/recznie-robiony-pled-narzuta-kapa-szydelko-150x160-10862378924 teraz modne jest boho i minimlaizm. Ktoś już tu Hednie wrzucał takie baaaardzo proste torby a`la shopper. Bez wzorków, bez udziwnień i frędzleków. Prosta forma, lekki kształt. To teraz jest hit. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 22:19 A w sklepach jednak jeszcze można kupić Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Wyroby szydełkowe 15.07.21, 10:17 można, wszystko mozna w slepach kupic, ale popyt już mniejszy. A był potężny bum na to. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 15:49 kaka-llina napisała: > Serio??? Sweter z kwadratow (najprostsza rzecz na swiecie) i calkiem paskudny za 200? Ogladnij to cudo i jego cene. Wyroby reczne sa drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 18:27 > Ogladnij to cudo i jego cene. Wyroby reczne sa drogie. Ale szkaradztwo Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 18:41 Sama koncepcja niegłupia. Ale to zestawienie kolorów i sam krój dają koszmarny efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
wiotka_trzpiotka Re: Wyroby szydełkowe 15.07.21, 10:03 to jest sweter, w którym wystapił jakiś popularny obecnie wokalista, stąd cena www.google.com/search?q=sweter+harry+styles+&tbm=isch&ved=2ahUKEwi4paCjzuTxAhUlAXcKHanwCb4Q2-cCegQIABAA&oq=sweter+harry+styles+&gs_lcp=CgNpbWcQAzICCAAyAggAMgQIABAeMgYIABAFEB4yBAgAEBgyBAgAEBgyBAgAEBg6BggAEAgQHlCOJVi6VWD1XmgCcAB4AoAB0gWIAcMXkgENNS4yLjIuMS4xLjEuMZgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nwAEB&sclient=img&ei=lOvvYLiLFKWC3AOp4afwCw&bih=775&biw=1600&client=firefox-b-d#imgrc=hijPfKLoDvzkQM Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 19:54 Mnie sie nie podoba, ale doceniam kunszt i pracochlonnosc takiego dziela. Jaka welna, to nie wiem, ale na pewno nie jakies drogocenne kaszmiry. Odpowiedz Link Zgłoś
magazynka Re: Wyroby szydełkowe 09.07.21, 02:38 @magdallenac Straszne koszmarki! W PL takie coś to obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Wyroby szydełkowe 09.07.21, 03:05 Nie bardzo rozumiem Twoja chec podzielenia sie opinia…jakie to ma znaczenie, czy Tobie sie to podoba? Mnie sie tez nie podoba, ale sie sprzedaje i to za gruba kase. Ty sobie dziergaj co Ci sie podoba, a Hedna, ktora chce dorobic musi dziergac co sie podoba gawiedzi i to co sie sprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Wyroby szydełkowe 10.07.21, 14:46 A ja taki letni sweterek z kwadratów (jak ten na pierwszym zdjęciu) miałam jakies 10 lat temu - tylko jednokolorowy. I te kwadraty były trochębardziej ażurowe. I był zapinany na jeden duży guzik. Uwielbiałam go, kupiłabym to teraz jeszcze raz. Takiego pstrokatego to bym z dopłatą nie chciała, ale jednokolorowy, np beżowy albo szary nie byłby zły. Odpowiedz Link Zgłoś
nawoyka Re: Wyroby szydełkowe 07.07.21, 21:43 Torba plażowa. Kupiłabym sobie taką. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Wyroby szydełkowe 07.07.21, 21:44 Sama noszę się z zamiarem uheklowania czegos takiego. Tylko to chyba nie może być tanie, bo idzie sporo materiału. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 11:20 beataj1 napisała: > Sama noszę się z zamiarem uheklowania czegos takiego. Tylko to chyba nie może b > yć tanie, bo idzie sporo materiału. > Pewnie nie jest tanie, ale efekt fajny. Muszę sobie takie coś wydziergać Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wyroby szydełkowe 07.07.21, 21:55 Torebki, zresztą nie tylko na lato. Zerknij na profil na FB robótki z sercem. Przepiękne torebki. Kapelusz z dużym rondem - brałabym chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 00:55 Bikini jak z koniakowa, torebki, narzutki/sukienki plażowe, kapelusze, łapacze snów. Odpowiedz Link Zgłoś
ursula.iguaran Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 08:59 Kilka inspiracji torebkowych: www.pinterest.co.uk/pin/139259813464117236/ www.pinterest.co.uk/pin/388083692877495452/ www.pinterest.co.uk/pin/785174516264629675/ www.etsy.com/ie/listing/827232013/crochet-bag-pattern-for-women-crochet Ha, tak się zapatrzyłam że chyba aż sobie sama wydziergam na lato. Odpowiedz Link Zgłoś
ursula.iguaran Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 09:07 Aaaa i szłabym w jasne kolory - beże, biele, kremy, ewentualnie bardzo rozbielone inne kolory. Odpowiedz Link Zgłoś
ursula.iguaran Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 09:17 I jeszcze jedna: www.etsy.com/uk/listing/1030996342/crochet-granny-square-market-beach-tote?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=crochet+bag+boho&ref=sr_gallery-1-14&frs=1 Jak się dobrze przyjrzysz to ta torebka wykonana jest z 13-tu granny square kwadracików. Roboty na 2 wieczory dla mnie, ty pewnie robisz je jeszcze szybciej. Potem tylko łaczysz kwadraciki, dorabiasz pasek i frędzelek i już. Ważny jest tylko dobór kolorów, jak nie masz do tego oka celowałabym w torebki białe lub beżowe. Ewentualnie tak jak w tej z linka, kilka jaśniutkich odcieni błekitu, plus biały lub beżowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ursula.iguaran Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 09:29 No i gadam sama z sobą. Dzięki Hedna, właśnie jedzie do mnie zestaw pastelowych, bawełnianych włóczek. Wydziergam sobie tę torbę Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 10:15 Super, pokaz później co Ci wyszło!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 11:10 Ja się zakochałam w torebce tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 11:11 nie udało się zamieścić zdjęcia . Może teraz pójdzie Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Wyroby szydełkowe 09.07.21, 23:11 Ta brązowa jest cudna tyle ze w innym kolorze Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 15:14 Ładna jest też ta torba w słoneczniki, którą można zobaczyć, gdy się kliknie w link od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Wyroby szydełkowe 10.07.21, 14:54 Słoneczniki przepiękne! Ach, gdybym miała więcej czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 19:56 Sama mam taka- do dzinsow, boho i na plaze Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wyroby szydełkowe 10.07.21, 09:46 magdallenac napisała: > Sama mam taka- do dzinsow, boho i na plaze nosiłabym z radością !! Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 19:47 Zobacz co szydelkowego nosi sama Angelina Jolie pod linkiem opis tocadocrochetetricot.blogspot.com/2014/02/bolsa-de-crochet-angelina-jolie.html?m=1 Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 20:04 Super alternatywa dla koszyków Tu więcej wersji Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 22:54 Umiem takie kulki ! Ście narobiły, latam i szukam szydełka. Kcem takom torebkę ! W 5 kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Wyroby szydełkowe 09.07.21, 17:27 Te kulki to są na wszystkim chyba od kilku sezonów. Są bardzo wdzięczna ozdobą, i taką radosną, a nie infantylną jak np. pompony. Na zdj. sweter z Zary/J. Wieniawa Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Wyroby szydełkowe 09.07.21, 23:28 No to wyprzedziłam trendy, bo mam dwa szaliki ogromniaste z kulkami. Chyba z 20 lat temu sobie zrobiłam 😀. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wyroby szydełkowe 10.07.21, 09:50 black_magic_women napisała: > Te kulki to są na wszystkim chyba od kilku sezonów. Są bardzo wdzięczna ozdobą, > i taką radosną, a nie infantylną jak np. pompony. Na zdj. sweter z Zary/J. Wie > niawa Moja mama wyprzedziła. Miałam dwa takie swetry na początku lat 90tych. Były zajebiste i wywoływały zazdrość Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Wyroby szydełkowe 10.07.21, 10:27 ha... chyba jestem jakąś super wyprzedzaczką mody miałam sweter w kulki jakoś tak w pierwszej połowie lat 80. Sama sobie zrobiłam. Był w kolorze kości słoniowej i miał kolorowe kulki. Wszyscy się za nim oglądali Chyba nawet go jeszcze gdzieś mam, bo mi było szkoda go wyrzucić. Fakt, fason miła inny, bardziej oversize, ale wtedy takie się nosiło. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 20:54 Kurcze, dla kogos ze zmyslem marketingowym, wyczuciem modowym i szydelkowymi umiejetnosciami, to moglby byc biznes typu- zyla zlota. Odpowiedz Link Zgłoś
feiticeira Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 22:46 to kilka ematek przyznało się do umiejętności szydełkowych, na pewno znajdzie się ematka z wyczuciem modowym oraz taka ze zmysłem marketingowym i można zakładać spółdzielnię Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Wyroby szydełkowe 09.07.21, 08:08 I tu byłabym rozdarta. Musiałabym rzucić matematykę na rzecz dziergania Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Wyroby szydełkowe 08.07.21, 22:51 Oglądalam niedawno w sumie nie wiem co to za program, ale była babeczka robiąca w USA karierę na szydełku i drutach. Dopadły ją domy mody jakieś. I Ewa Minge, ta pani marzyła o spotkaniu i chyba będzie zlotonośny biznesik. Niesamowite rzeczy robiła. Taka zwykla skromna sympatyczna babeczka z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
mja-15 Re: Wyroby szydełkowe 09.07.21, 09:23 To zależy kto, co lubi. Trzeba trafić na dobrą niszę. Mi się te szydełkowe cuda, bo to masę pracy i pomysłu kosztuje, nie podobają się i pasują mi tylko na zapadłej wsi u babci na imieninach. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Wyroby szydełkowe 09.07.21, 09:59 Powtarzam się, bo mój wpis został usunięty na moją prośbę. Ja bym postawiła na topy, dlatego, że są mało pracochłonne i włóczkożerne, w przeciwieństwie do narzut plażowych i sukienek (np. ten pierwszy różowy jest z jednego kłębka), a są aktualnie modne, bo się je nosi do spodni czy szortów z wysokim stanem, da się szybko stworzyć śliczne cudeńko dzięki ciekawemu wzorowi czy doborowi kolorów i wykasować okrągłą sumkę, widziałam ich sporo w ofertach sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Wyroby szydełkowe 09.07.21, 10:06 Tu przykład, po ile to idzie www.reserved.com/pl/pl/4949b-mlc/sweter-k-re?gclid=EAIaIQobChMI4dCyw8PV8QIVQUkeAh1BJAWkEAEYASABEgLQHvD_BwE Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Wyroby szydełkowe 09.07.21, 10:11 Taki zrobi się bardzo szybko z jednej włóczki za 7 zł www.zalando.pl/stradivarius-bluzka-z-dlugim-rekawem-off-white-sth21d0xy-a11.html Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wyroby szydełkowe 09.07.21, 22:40 Okropne. To naprawdę jest teraz modne? Usiłuję na to spojrzeć jak na coś fajnego, ale nie daję rady. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Wyroby szydełkowe 10.07.21, 14:49 Zgadzam się, koszmarne. I jeszcze ta biała bluzka z wielkim kołnierzem. Niektóre te modele uszłyby może, gdyby były jednokolorowe, a nie jak babcina poduszka z tapczanu. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wyroby szydełkowe 10.07.21, 09:50 Podziwiam umiejętności ale <ciszej byś nie uznała, że chcę sprawić przykrość> - zainwestuj w dobry stanik, będziesz wyglądała jeszcze ładniej. W różowym -bez stanika- wyglądasz dużo korzystniej niż "z" ( i na szydełkowej fotce i na tamtej z windy, w niebieskiej grubą kase ) Odpowiedz Link Zgłoś
eliksir_czarodziejski Re: Wyroby szydełkowe 09.07.21, 17:42 Sukienki - widziałam ostatnio taka na zdjęciu i wyglądała naprawdę w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś