Dodaj do ulubionych

Ankieta nt szczepień

13.07.21, 14:12
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 14:20
      up
    • daniela34 Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 14:32
      Porządna ankieta, Saszo. Przy ankietach tu na emamie często autorzy zapominają o jakiejś opcji a Ty widzę- kompleksowo.
      • saszanasza Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 14:34
        daniela34 napisała:

> Porządna ankieta, Saszo. Przy ankietach tu na emamie często autorzy zapominają
        > o jakiejś opcji a Ty widzę- kompleksowo.

no ba! długo myślałam, żeby była obiektywna😉
      • picathartes Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 14:36
        I jakie ładne ematkowe statystyki smile
      • stephanie.plum Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 15:16
        no ale nie ma opcji: jestem po pierwszej dawce i planuję drugą, więc nie wiem, co zaznaczyć
        • chabry.chabry Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:51
          stephanie.plum napisała:

> no ale nie ma opcji: jestem po pierwszej dawce i planuję drugą, więc nie wiem,
          > co zaznaczyć

Opcje 1.
          Masz szczepienie w pelni jedna dawka.
      • arthwen Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 15:26
        Brakuje opcji: jestem zaszczepiona jedną dawką i czekam na drugą oraz chcę się zaszczepić i czekam na swoją kolejkę (może nie w Polsce, ale ematki zagraniczne jeszcze mogą taką opcję mieć)
        • daniela34 Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 15:28
          Jak Sasza pisze- musi podpaść pod opcję 1, bo się skończyły pola ankiety
      • kalafiorowa.es Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 15:34
        Brakuje tez opcji "rozwazam ale moze za kilka lat". Ja sie w tej chwili nie waham, wykluczam zupelnie, ale jak sie w koncu zdecyduja czy Astrą mozna czy nie mozna i w jakim wieku oraz czy bedzie potrzebna trzecia czy siodma dawka, to rozwaze.
        Bo poki co w ciagu ostatniego tygodnia bylo info ze potrzebna bedzie trzecia dawka, a dzis czytam ze amerykanscy naukowcy mowia, ze absolutnie nie bedzie potrzebna, ze dwie wystarcza i to sprawia, ze chwilowo jest to opcja "po moim trupie". Rozwaze jak ustala jakas wersje, ktorej sie beda trzymac przynajmniej przez 20 dni roboczych.
        • saszanasza Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 15:38
          kalafiorowa.es napisał(a):

> Brakuje tez opcji "rozwazam ale moze za kilka lat". Ja sie w tej chwili nie wah
          > am, wykluczam zupelnie, ale jak sie w koncu zdecyduja czy Astrą mozna czy nie m
          > ozna i w jakim wieku oraz czy bedzie potrzebna trzecia czy siodma dawka, to roz
          > waze.
          > Bo poki co w ciagu ostatniego tygodnia bylo info ze potrzebna bedzie trzecia da
          > wka, a dzis czytam ze amerykanscy naukowcy mowia, ze absolutnie nie bedzie potr
          > zebna, ze dwie wystarcza i to sprawia, ze chwilowo jest to opcja "po moim trupi
          > e". Rozwaze jak ustala jakas wersje, ktorej sie beda trzymac przynajmniej przez
          > 20 dni roboczych.
          >
          no to opcja że się wahasz🙂
          żeby ustalić to, o czym piszą ci amerykanie potrzebna jest własnie 4 faza badań nad skutecznością tej szczepionki, która trwa, więc rzeczywiście na razie nic nie wiadomo. też o tym czytałam.
          • kalafiorowa.es Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:22
            No nie. Na dzien dzisiejszy "po moim trupie".
            Zrobimy nowa ankiete za jakis czas wink
            • saszanasza Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:33
              kalafiorowa.es napisał(a):

> No nie. Na dzien dzisiejszy "po moim trupie".
              > Zrobimy nowa ankiete za jakis czas wink
              >

dobra🙈🤣
      • jehanette Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:03
        Brakuje opcji - jestem zapisana na szczepienie/jestem po 1 dawce i czekam na druga
        • chabry.chabry Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:54
          To przeciez jest opcja 1.
    • bi_scotti Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 15:06
      Up - zeby nie przepadlo wink Cheers.
    • saszanasza Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 15:08
      Niezdecydowanym polecam dwie grupy na FB (przeciwstawne oczywiście):
      1/ Szczepienia - rozwiewamy wątpliwości
      2/ Ogólnopolskie Stowarzyszenia Niezależnych Lekarzy.

Tak dla porównania zawartości proponuję dołączyć do pierwszej i prześledzić zawartość i jednocześnie dla przeciwwagi poczytać i drugą grupę🙂
      • aguar Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:00
        O! Jestem w pierwszej i jakoś mi tych wątpliwości nie rozwiali. Zajrzę do drugiej smile Dzięki.
        • saszanasza Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:03
          aguar napisała:

> O! Jestem w pierwszej i jakoś mi tych wątpliwości nie rozwiali. Zajrzę do drugi
          > ej smile Dzięki.

Kłamiesz, bo nowych członków przyjmują po kilkadziesiąt osób średnio co drugi dzień, co jest podawane do publicznej wiadomości. Jestem w tej grupie, administracja nie zamieściła listy nowych czlonków.
          • aguar Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:08
            Co????????????????? Nie jestem tam przeceż jako aguar i jestem w niej od dawna.
            • saszanasza Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:20
              No chyba wiem, że nie jesteś jako agular ale szczerze wątpię, ze w niej w ogóle jesteś.
              • aguar Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:28
                Np. teraz jest tam bardzo świeży post z opisanym badaniem na temat "Jak sobie radzą przeciwciała z surowicy od ozdrowieńców po różnych wariantach z neutralizacją wariantu Delta? Jak sobie radzą przeciwciała z surowicy od osób zaszczepionych dwoma dawkami Pfizera lub Astrazeneci?"
                • saszanasza Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:31
                  aguar napisała:

> Np. teraz jest tam bardzo świeży post z opisanym badaniem na temat "Jak sobie r
                  > adzą przeciwciała z surowicy od ozdrowieńców po różnych wariantach z neutraliza
                  > cją wariantu Delta? Jak sobie radzą przeciwciała z surowicy od osób zaszczepion
                  > ych dwoma dawkami Pfizera lub Astrazeneci?"

Zgadza się. W takim razie „kajam się” i przepraszam. Przynajmniej czytasz różne informacje.
                  • aguar Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:35
                    Przeprosiny przyjęte smile Naprawdę wyjątkowo rzadko kłamię smile
                    • saszanasza Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:41
                      aguar napisała:

> Przeprosiny przyjęte smile Naprawdę wyjątkowo rzadko kłamię smile

Ja to tylko mężowi. Co do grupy, to ja tam trafiłam jak już się zaszczepiłam, więc dla mnie to była formalność. A zaszczepiłam się nie dlatego bo wyczytałam 1000 naukowych rzeczy, które usilowałam czytać, ale niewiele rozumiałam🙈 ale dlatego, że uznałam, że statystycznie to bardziej boję się covida niż szczepionki, to raz, dwa, że jednak całe życie zdrowie moje i moich bliskich zależało od lekarzy, ufałam im, nawet nie sprawdzając co przepisuja, jakie maja skutki uboczne, czy dobrze dawkują, więc uznałam, że nie wnikając w szczegóły zaufam im przy okazji tej szczepionki. Odczuwałam potrzebę psychiczną, by na coś się zdecydować😉
            • saszanasza Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:21
              Jeszcze możesz wejść na grupę STOP NOP. Zawsze jest jakaś alternatywa.
        • alfa36 Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:05
          Ale tam rzetelne info jest w tej pierwszej. Drugiej nie znam.
          • saszanasza Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:08
            alfa36 napisała:

> Ale tam rzetelne info jest w tej pierwszej. Drugiej nie znam.

Druga szczepień nie promuje🙈 Ale żeby ktos wyrobił sobie zdanie powinien obiektywnie zwizytować obydwie te grupy i samodzielnie wysnuć wnioski. szczepić-nie szczepić.
            • alfa36 Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:55
              Za późno, zaszczepiona jestem🙊
    • jkl13 Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 15:13
      Ankieta szczegółowa, choć brakuje mi jeszcze jednego punktu "nie zdążyłam się zaszczepić przed złapaniem covida, czekam na możliwość zaszczepienia, zaszczepię się na pewno". To mój przypadek smile
      • saszanasza Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 15:18
        jkl13 napisała:

> Ankieta szczegółowa, choć brakuje mi jeszcze jednego punktu "nie zdążyłam się z
        > aszczepić przed złapaniem covida, czekam na możliwość zaszczepienia, zaszczepię
        > się na pewno". To mój przypadek smile

Prostokąciki się skończyły w ankiecie🙈 Podciągnij sie pod opcję nr 1😅
    • ykke Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:12
      Nie ma odpowiedzi dla mnie. Ja nie jestem zaszczepiona, póki co w ogóle nie planuję, ale się nie zarzekam, że nigdy-nigdy. Na razie, z obserwacji swiata i własnego zdrowia uważam, że nie ma takiej potrzeby.
      • aguar Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:19
        To ja z podobnym podejściem zaznaczyłam trzecie.
        • saszanasza Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:20
          aguar napisała:

> To ja z podobnym podejściem zaznaczyłam trzecie.

Bo wtedy opcja 3.
    • doubledoublejoyandtrouble Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 16:15
      Przyjemna ankieta, przyjemne wyniki smile
    • bywalec.hoteli Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 17:22
      a gdzie: jestem w trakcie(między dawkami)?
    • marianna1960 Re: Ankieta nt szczepień 13.07.21, 17:38
      Punk pierwszy jestem inteligentna 83%, punkt jestem głupia 9% nieźle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka